amigdas.com

Cat de rasa Sphynx: cat de frumoasa este pisica cheala

Sfinx de pisicăPisicile erau întotdeauna tovarăși fideli ai omului. Ei evocă emoții prin apariția lor și încântați de independența lor. Practic, nici o persoană nu poate trece printr-o așezare liniștită. La urma urmei, instinctiv, vrea să se clătorească și să se scarpine în spatele urechii, decât animalul de companie se bucură fără cea mai mică senzație de conștiință. Îi place și aceste zgârieturi și mângâieri.

Iar proprietarii sunt atrasi de independența animalului și de harul regal. Dar nu toți oamenii pot avea o pisică acasă. Acest lucru se datorează unei reacții alergice la lână sau prezența unui copil mic în casă. Dar natura sa îngrijit și de faptul că omul și pisica erau inseparabile, creând o rasă unică și misterioasă - Sfinxul.

Belle din Egipt

Originea pisicii chelate este foarte veche. Acest animal este reprezentat pe frescele Egiptului împreună cu faraonii. În Rusia, această frumusețe a apărut recent, însă în Mexic rasa Sphynx este extrem de populară. Nu este posibil să se determine locul de origine al animalului. Dar cea mai faimoasă legendă este că Sfinxurile sunt foarte asemănătoare cu statuile din Egipt. De atunci nu există informații despre rasa Sphynx. O nouă istorie a frumuseților a început la începutul secolului XX.

Clasificarea rasei

Unii ar putea spune, ce este atât de special cu privire la aceste pisici? Și cum pot să difere unul de celălalt, dacă toți sunt ca unul. Dar, de fapt, există trei soiuri de sfinxuri, care sunt foarte diferite:

 1. Caracteristicile rasei SphynxAspectul canadian. Este un animal cu mușchi pronunțați, un cap mic și un nas plat. Ochii pisicilor din această rasă au o culoare pronunțată de culoarea chihlimbarului.
 2. Soiul Don are o carcasă destul de mare, dar urechile sale au o linie dreaptă cu fruntea, complet fără coturi. Nasul este puțin mai lung decât canadianul, iar mustața iese și are o formă curbată. Ochii sunt în formă de migdale și pot fi de orice culoare.
 3. Rasa Petersburg are un schelet lung și puternic. Ochii pot fi albastru sau verde, care este asociat cu trecerea cu rasa siameză. Urechile sunt plantate destul de joase.

Caracterul și comportamentul

Natura sfinxurilorPrimul aspect al pisicii acestei rase nu-i face întotdeauna să se îndrăgostească. Dar dacă doar atingeți acest corp de apărare, de catifea și vă înecați în ochii fără pată al pisicii - iubirea vă este garantată. Luând un animal de companie într-o familie, dar niciun proprietar nu a regretat acest pas responsabil. Pisicile din rasa Sphynx au un caracter extrem de recunoscător și, în același timp, sunt foarte inteligenți. Acesta este motivul pentru care sfinxurile se bucură atât de bine de formare și de cele mai simple metode de educație.

În ciuda faptului că pisicile sunt foarte precaute de la naștere, ele nu vor deveni niciodată agresive. Prietenia și redevența pur și simplu nu le vor permite să se supună stăpânului, și chiar mai mult ca să-și facă răul. Cu copii mici, aceste pisici se comportă extrem de prietenoase. Acestea le permit să facă cu ei înșiși aproape totul - de la a trage coada pentru a trage mustața și a trage pe corpul tău.

Jucăriile și veselia animalului apelează complet la micul locuitor al unui apartament. Și ținând cont de asta, că pisica are un intelect uimitor, adesea câștigă copilul într-un joc de ascundere și căutări. Pisicile sunt foarte curioase prin natura lor și, prin urmare, de multe ori din cauza asta își pierd grija. De aceea, astfel de animale de companie pot fi găsite la intrarea în ușă, atunci când acestea sunt măgulitoare la orice intrare, și la o sărbătoare de familie.

Este foarte ușor să instigi într-un prieten dragostea pentru un animal de companie, este suficient să-l hrăniți cu tratamentul preferat. Modul în care pisica îl pune în gură cu laba, enthralls toate fără excepție. Prin urmare, dragostea este garantată aici. Băi aceste pisici, spre deosebire de alte rase, foarte pasionat de.

Pisicile dorm doar într-un loc cald și uscat. Și pentru că ei adesea aleg plasați lângă proprietar și chiar sub pătură. Dar dacă o pisică cumpără o sobă caldă, atunci ea va trăi cu bucurie în casa ei și nu va opri proprietarul de a dormi. În timpul iernii, merită să cumpărați haine pentru animale de companie, altfel o pisică se poate răci. La urma urmei, nu are păr gros, iar înghețurile din Rusia sunt destul de puternice.

Cat Sphynx alege adesea în familia unui animal de companie. Desigur, pentru proprietar este foarte plăcută, dar de multe ori este foarte tristă când obiectul iubirii ei este absent, mai ales pentru o lungă perioadă de timp. Prin urmare, se recomandă să aveți un alt animal în pereche cu pisica Sfinxului, astfel încât să nu se plictisească.

Caracteristici de pisică cheală alimentară

Cum arată o pisică ca un SfinxFurajele uscate, gata preparate sunt o modalitate foarte bună de a vă hrăni animalul pentru o gazdă ocupată sau leneșă. Dar merită să ne amintim, că fiecare rasă de pisici are propriile caracteristici și preferințe în alimentație. Deci pisica Sphynx poate mânca integral mazărea sau chiar roșiile. Prin natura lor, astfel de pisici sunt adevărați gluttons, și, prin urmare, maestrul ar trebui să fie foarte precaut în elaborarea meniului animalului de companie.

În caz contrar, în curând animalele de companie vor începe obezitatea sau probleme digestive. Pisicile egiptene sunt foarte asemănătoare cu oamenii și, prin urmare, meniul lor ar trebui să pară o dietă umană. Nutriția zilnică pentru animalele de companie ar trebui proiectată astfel încât să mănânce cel puțin de trei ori pe zi, dar, de cele mai multe ori, hrănirea lui nu mai merită.

Apa pisicii ar trebui să fie cât mai mult posibil, astfel încât el să poată bea în abundență. Și, de asemenea, nutriția sa ar trebui să fie îmbogățită cu vitamine și minerale. Proteina din alimente ar trebui să fie de cel puțin 200 de grame pe zi, dar carbohidrații ar trebui reduse la minimum.

Dacă animalul este hrănit sau alimente moi, atunci ele trebuie să fie de cea mai înaltă calitate. Compoziția fiecărui produs trebuie studiată cu atenție. Dacă decideți să hrăniți pisica cu produse semifabricate, acestea trebuie tratate cu abur înainte de a da pisicilor. Peștele și fructele de mare ar trebui să fie administrate pisicii în cantități limitate și numai în formă fiartă. Optimal va fi furnizarea de pește nu mai des decât o dată pe săptămână.

Permis pentru a da ouale pisica, dar, de asemenea, într-o formă fiartă. Pisica goala alimentata cu cartofi si ceapa sub orice forma este interzisa. Acest lucru duce la probleme cu digestia și obezitatea. Orezul și porumbul de hrișcă sunt foarte utile pentru un animal de companie de toate tipurile de sfinx, mai ales dacă adăugați o lingură de ulei vegetal în vas.

Baza de meniu a pisicilor ar trebui produse din lapte acru. Dar din dieta este absolut necesar să excludem:

 • alimente grase;
 • produse alimentare prajite;
 • dulciuri.

Produsele lactate sunt cel mai bine date sub formă de brânză de vaci, dar laptele poate fi hrănit doar la pisici mici, tremurându-și treptat cantitatea în dietă și minimizând. La legumele și fructele pisicii ar trebui să fie predate de la o vârstă fragedă, deoarece acestea ajută la aducerea în organism a vitaminelor și a mineralelor corecte.

Reguli de îngrijire a animalelor de companie

Fiziologia unei pisici chelate necesită o îngrijire specială pentru urechile ei și pliurile de piele. Dar nu uitați de alte părți ale corpului:

 1. Grijă de pisiciUrechile pisicilor sunt destul de mari, astfel încât acestea trebuie curățate cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru se face cu un tampon de bumbac sau un disc înmuiat în ulei sau loțiune. Dar nu intră adânc în ureche. În caz contrar, puteți lăsa pisica complet surd. Problema frecventă a pisicilor regale este acarienii. Deci, dacă există o mică suspiciune cu privire la prezența lor în animalul de companie, trebuie să-l duceți în mod necesar la veterinar.
 2. Pielea animalului trebuie să fie șters zilnic cu o cârpă umedă sau un tampon de bumbac, răspândind cu atenție fiecare rid. Deoarece pielea unei pisici complet lipsit de păr, se poate aloca un anumit secret, pe care îl protejează de mediul înconjurător și previne uscat afară. Dar, de asemenea, acest secret poate indica faptul că animalul este rănit. Animalul poate fi scăldat ori de câte ori necesită pielea. O pisică este fericită să ia proceduri de apă.
 3. Curățirea ochilor ar trebui efectuată cât mai des, în mod ideal zilnic. Acest lucru trebuie făcut pentru că pisica nu are cilia, ceea ce înseamnă că praful pătrunde în ochi fără obstrucție. Spălați-vă ochii cu apă curată sau ceai cald, în timp ce priviți cu atenție în jurul zonei ochiului. Dacă se găsește roșeață sau umflături, medicul veterinar trebuie consultat imediat.
 4. Trebuie să aveți grijă să priviți ghearele animalului. Nu numai că au nevoie de o zgârietură, dar și că sunt tăiate în mod regulat. Puteți face această muncă singură, dar pentru prima dată trebuie să încredințați această procedură unui medic veterinar.
 5. Toaleta poate fi umplută sau nu. Dar ar trebui să fie îndepărtat cât mai des posibil pentru a evita deteriorarea fungică sau bacteriană.

Dacă îți pasă de pisica egipteană și să respecte cu strictețe regulile de îngrijire pentru ea, atunci animalul trăiește bine la 20 de ani și se simte minunat în același timp. Și proprietarii unui astfel de animal de companie primesc o mare de tandrețe și dragoste, cu care pisica pur și simplu îi învelește pe proprietari.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Îmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâiniÎmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâini
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Câte pisici trăiesc în medie?Câte pisici trăiesc în medie?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Cat de rasa Sphynx: cat de frumoasa este pisica cheala
© 2021 amigdas.com