amigdas.com

Pisica Sphynx: caracteristicile rasei

Pisica pisicăPisici goi

sunt animale unice. Ele sunt adesea aduse de personalități creative, dar și de iubitorii de practici spirituale. Din cauza aspectului lor neobișnuit și a caracteristicilor de caracter, ele creează impresia că sunt înzestrate cu proprietăți mistice. Liniile corpului seamănă cu o statuetă, iar aspectul lor magic poate sugera că sunt ființe extraterestre.

Istoricul originii

Sfinxul nu are deloc un astfel de nume - mai mult în documentele antice menționată rasă de pisici fără păr. Egiptenii i-au mântuit și imaginile lor au fost împodobite cu scrieri antice și pereții templelor. Crescatori, observand asemanarea surprinzatoare a animalelor cheile cu desene egiptene, a dat rasei acest nume.

Prima apariție a unui astfel de animal exotic a fost înregistrată în America la începutul secolului al XX-lea, după care au dispărut. Și numai în 1966, în Canada, acest tip de familie a reluat odată cu nașterea unui pisoi gol dintr-o pisică obișnuită. Confesiunile acestei specii nu au ajuns, deoarece pisoii s-au îmbolnăvit și au murit.

În 1975, în Minnesota, o pisică gri obișnuită a dat naștere unei pisici chelate, iar un an mai târziu a produs o pisică fără lână. Ei sunt strămoșii rasei de elită, însă recunoașterea oficială a sfințurilor a avut loc abia în anii 90.

SphinxÎn 1987, o pisică fără lână sa născut la Rostov-on-Don, din care s-au născut pisoi cu o genă recesivă. Așa a fost Don rasa sphynx. În 1994, la St. Petersburg, ca urmare a traversării lui Don Sphynx și a pisicii orientale cu păr scurt, a apărut o rasă foarte comună - Sankt Petersburg.

Descrierea rasei Sphynx

Rasa de pisici din Sfinx are o musculatură bine dezvoltată, acoperită cu piele delicată. Un cap mic are urechi localizatori uriași și ochi ușor înclinate. Temperatura corporală a animalului este atât de ridicată încât mulți maeștri preferă să-și ia animalul în pat, folosindu-l ca și mai cald. adulți în înălțime poate ajunge la 30 - 40 cm și cântărește aproximativ 5 kg. Culoarea acestor animale variază: alb, liliac, broască țestoasă, smântână, albastru, ciocolată, negru.

În prezent sunt derivate trei specii de rasă Sphynx:

  • din Canada;
  • Don;
  • Petersburg.

Ele au diferențe externe.

Sfinxul canadian Este un animal de dimensiuni medii cu piele puternic încrețită, care este acoperită cu moale în jos. Pisica are urechi uriașe și ochi mari înclinate.

Don Sfinxul - cea mai mare dimensiune, având urechi mari cu vârfuri rotunjite, plantate oblic cu ochi mici, piele elastică cu pliuri pe gât, cap, zona înghinală și axile.

PetersburgPetersburg cele mai elegante, cu membrele subțiri și lungi, urechile mari, cu piele excesivă și ochi verzi sau albastri în formă de migdale.

Pisicile din rasa canadiană sunt acoperite cu un strat foarte subțire de lână, care seamănă cu o piele de piersic fleecy. Printre reprezentanții din Sankt Petersburg și Don se găsesc atât păroși, cât și goi.

caracter

La prima vedere, pisicile din rasa Sphynx provoacă o senzație ambiguă. Cu toate acestea, ar trebui să atingeți doar coperta de catifea a animalului și să priviți în ochii lui uriași expresivi, deoarece inima viitorului său proprietar va fi copleșită la fața locului. Astfel de pisici sunt foarte afectiv și agreabil, Ea afectează o persoană prin manifestarea activității intelectuale, din cauza a ceea ce este ușor de antrenat și supus metodelor simple de educație.

Pisicile rasei Sphynx sunt absolut neagresive, în ciuda faptului că au crescut cu precauție. Datorită prieteniei lor, aceste animale nu se înjosesc niciodată la stăpânii lor și nu se răzbună niciodată asupra lor. Ei sunt foarte pasionați de copii, permițându-i pe toți: să se poarte cu capul în jos sau să-și deseneze trupurile.

Bucuria și jocul pisicilor din rasa Sphynx este foarte atrăgătoare pentru membrii familiei mici. Și datorită inteligenței lor sporite, animalele de companie se joacă frecvent, ascunzându-și în căutarea copiilor și câștigând de la ei. Fearlessness și curaj sunt o caracteristică caracteristică a pisicilor chel. Ei sunt foarte îndrăgostiți de înot, atunci când proprietarul șterge pielea între pliuri sau le toarnă de la duș, le dă o adevărată plăcere.

pisicăPisicile Sphynx preferă să doarmă într-un spațiu cald și închis, deci alegeți un loc pentru un somn de noapte pe pat, alături de stăpânul lor, așezându-și capul direct pe pernă. Mulți proprietari cumpără animale cameră de căldură separată, în care dorm cu plăcere. Pisicile de iarnă din această rasă ar trebui izolate cu haine speciale, deoarece în perioada rece sunt foarte reci.

Pisica Sfinxului este foarte atașată de unul dintre membrii familiei. El încearcă tot timpul să fie lângă animalul său de companie și foarte greu să-și tolereze absența, mai ales dacă este lung. Pentru a-l scuti de stres, se recomanda un alt animal. Datorită propriei sale sociabilități, sfinxurile găsesc cu ușurință un limbaj comun cu orice animal.

Caracteristicile nutriției

Pisicile din rasa Sphynx nu sunt prea alese în hrănire. Pot să mănânce mazăre verde și roșii proaspete. Prin natura lor, acestea sunt adevărați gluttons și proprietarii în pregătirea dieta ar trebui să respecte anumite reguli. În caz contrar, simptomele obezității sau tulburărilor digestive se vor manifesta destul de curând. Pisicile de hrană ar trebui să fie de 3 - 4 ori pe zi, concentrându-se asupra alimentelor bogate în vitamine. În fiecare zi, animalul are nevoie de 200 de grame de proteine, iar carbohidrații - de două ori mai puțin.

În cazul în care proprietarul își hrănește animalele de companie cu produse alimentare gata preparate, atunci în acest scop merită să cumpărați produse premium de calitate superioară uscate sau conservate. Produsele din pește ar trebui să fie limitate în dieta sfinxurilor sau să le dea o dată pe săptămână sub formă fiartă. Aceste animale sunt strict interzise următoarele produse:

  • ceapă;
  • cartofi.

Orezul și terciul de hrișcă oferă un mare beneficiu sfinxurilor, mai ales prin adăugarea unei linguri de ulei vegetal. Bazele meniului sunt produsele din lapte acru, dar ar trebui excluse preparatele dulci, grase și prăjite.

Din sortimentul de carne se recomandă să se acorde prioritate:

  • brânză și carne de vită crudă sau fiartă;
  • carnea tocată din carnea de găină.

Sphinx pisică sălbaticăDin produsele lactate brânza de vaci este binevenită, însă laptele însuși trebuie administrat numai pisicilor, reducându-și treptat prezența în dietă până când dispare complet. Animalele adulte sunt contraindicate în lapte. Dieta ar trebui să includă, de asemenea, legume și fructe proaspete.

Caracteristici de îngrijire

Caracteristicile fiziologice ale pisicilor Sphynx necesită îngrijire suplimentară pentru pliuri și urechi, iar toate celelalte părți ale corpului au nevoie, de asemenea, de îngrijire atentă.

Sfaturi pentru urechi

Urechile pisica rasa Sphynx mare, astfel încât urechile lor trebuie să fie curățate în fiecare săptămână. Tampoane de bumbac înmuiat în vaselină, ulei sau loțiune și le freca partea vizibilă a urechii, fără a merge în interior, astfel încât să nu deteriora timpanului sau declanșa dezvoltarea procesului inflamator, care va livra un animal puternic disconfort. Sphynx afectează adesea acarienii, deci dacă suspectați prezența acestui parazit, trebuie să contactați imediat un medic veterinar.

Pielea corpului

În fiecare zi, pielea corpului animalului trebuie să fie șters cu o cârpă umedă, îndreptând toate ridurile. Deoarece pisica rasei Sphynx nu are lana, corpul sau poate aloca protecție de tip ceară. Astfel de secreții indică deseori că există probleme în procesul metabolic al organismului. Este necesar ca animalele de baie să fie contaminate, mai ales că le place această procedură. Pentru a efectua proceduri de apă ar trebui să fie de trei ore după ce mănâncă.

ochi

Ochii pisicilor trebuie, de asemenea, să fie îngrijiți în fiecare zi, deoarece nu au genelor care să le protejeze de murdăria și de gunoi. Crăpăturile de ochi trebuie să fie spălată cu apă purificată, inspectând cu atenție zona ochiului. Dacă se găsește roșeață sau umflături, însoțită de descărcare purulentă, este nevoie de ajutor specializat.

Dinți și gheare

Este necesar să se curețe dinții la pui cu un tampon de tifon, care este umezit în perfuzia plantainului și rănit pe deget. Pentru adulți se recomandă să cumpărați o pastă de dinți specială și o pastă de dinți. De asemenea, este posibil să se utilizeze alimente solide, care sunt destinate curățării suprafeței dinților.

Pentru ghearele Sfinxului, aveți nevoie nu numai de un ascuțitor. Ar trebui să fie tăiate periodic. Prima dată când această procedură trebuie efectuată de un medic veterinar.

Astfel, pisicile rasei Sphynx sunt animale foarte afectuoase, care nu sunt capabile să manifeste agresiune. Ei sunt foarte atașați de stăpânul lor și sunt împinși cu greu să se despartă de el. Ei iubesc copiii și adesea se joacă cu ei. Datorită îngrijirii atente, aceștia pot trăi până la 20 de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Pisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domesticiPisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domestici
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Pisica Sphynx: caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com