amigdas.com

Ce este curățarea igienică a dinților?

Curățarea dinților în cabinetul stomatologicFiecare dintre noi este obligat să monitorizeze cavitatea noastră orală. Este necesar să se evite distrugerea dentinei și creșterea activității bacteriene. În fiecare an, curățarea dinților dentare devine din ce în ce mai populară. Acest lucru se datorează faptului că mulți oameni au primit o dentiție actualizată și un zâmbet alb zăpadă.

Curățarea profesională a dinților - ceea ce este

Curatarea igienica a dintilor se desfășoară în biroul dentistului cu ajutorul unor unelte speciale. Acest lucru este necesar pentru a obține o protecție fiabilă față de carii, pentru a oferi un efect de albire, pentru a elimina placa pe dinți și tartru. Pentru a obține rezultatul dorit, există o serie de moduri, dar cel mai adesea în practică, se utilizează ultrasunete și mecanice.

Mecanica este mai traumatica, dar cu ultrasunete cu usurinta asigura curatarea igienica a dintilor in siguranta, fara teama si durere.

Contraindicații și indicații de utilizare

Complexul de curățare a dinților este o procedură accesibilă pentru toți veniții. Înainte de efectuarea expertizului este obligat să verifice toate contraindicațiile și indicațiile medicale. Sesiunea numit atunci când pacientul vrea să albesc dintii lor pentru 2 sau 3 tona- după acolade de uzură atunci când piatra bolezni- din cauza placii dentare dezgustătoare care sa format din cauza obiceiurilor proaste sau obiceiurile alimentare proaste. Pentru a scăpa complet de defecte cosmetice și probleme cu sănătatea dinților, sunt suficiente câteva ședințe de curățare igienică a dinților.

În timpul procedurii, există contraindicații, care reduce semnificativ numărul de pacienți:

 1. Cum se efectuează curățarea profesională a dinților?Inflamația gingiilor.
 2. Eroziunea sau hipersensibilitatea smalțului.
 3. Probleme de miocard.
 4. Patologii respiratorii de natură acută.
 5. Evoluția sarcinii.

Metode de curățare a dinților

Dacă v-ați dus la medicul dentist și susține că trebuie să efectuați o curățare igienică a dinților, atunci nu trebuie să renunțați la această procedură. Desigur, va fi necesar să cheltuiți bani și timp, dar rezultatul merită. Va fi necesar să aflați mai multe despre prețurile și tipurile de astfel de proceduri, să vă bazați pe situația financiară și să urmați recomandările medicului.

Curățarea igienică ultrasonică a dinților

Cu acest tip de procedură, specialiștii folosesc un scalpel. Vibrația sa elimină perfect tartrul. În acest fel, puteți întoarce zâmbetul la alb și eliminați depozitele vechi de pe email. Pentru a reduce intensitatea depozitelor neplăcute, specialiștii aplică presiunea apei, care are un efect de răcire. În sine, o astfel de procedură este nedureroasă, dar în unele cazuri, experții aplică anestezie locală.

Curățarea igienică a dinților cu laser

Metode de curățare a dințilorBaza acestei metode este acțiunea fasciculului laser pe lichid. Acest lucru se datorează faptului că formațiunile dăunătoare disponibile pe smalțul dinților au o structură similară cu buretele. Acest instrument este capabil să distrugă rapid și să elimine tartrul sau placa. Cu toate acestea, structura întregii serii nu este vătămată. Efectul curățării dinților cu igienă laser poate dura mai mult de 6 luni. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să respectați toate condițiile din sesiune.

În acest fel, și cel mai important, pentru fondurile disponibile, puteți, în cel mai scurt timp, să întăriți smalțul și gingiile și să obțineți un efect pe termen lung al procedurii. Nu există dezavantaje la o astfel de curățare igienică a dinților. O trăsătură pozitivă este că trece într-o singură etapă fără disconfort și durere. Este interzisă efectuarea acestei proceduri pentru copiii cu vârsta sub 18 ani.

Sandblasting curățarea igienică a dinților

Utilizarea și eficacitatea acestui tip de curățare igienică a dinților este că este posibilă îndepărtarea piatră și a tuturor depozitelor dense pe smaltul dintelui într-o perioadă scurtă de timp. Ca o procedură obligatorie de igienă ocupațională este obligatorie o dată la 6 luni. Esența metodei este următoarea: sub presiune înaltă, o suprafață de smalț dintelui este furnizată cu o sculă specială, o pulbere cu apă. Acest amestec oferă albirea dinților de dinți la 3 sau 4 tonuri.

Curățarea igienică mecanică a dinților

Această metodă este una dintre primele. Dar el are o serie de dezavantaje: el rănește dentiția și este contraindicat pentru smalt sensibil. Când mecanice dinți igienizată poate oferi grad de alb și chiar elimina toate placa vechi, dar pentru a menține efectul, pacientul va fi necesar pentru a monitoriza dieta și colorant alimentar în ea, și totuși abandoneze complet obiceiuri proaste.

Cum se curata igiena dentara?

Această procedură constă din 4 etape, alternativ alternativ la fiecare sesiune cu un specialist. Acest lucru oferă nu numai albirea dinților, dar oferă, de asemenea, o protecție fiabilă a cariilor la orice vârstă, le face sănătoase și durabile.

Dacă nu aveți contraindicații pentru utilizarea acestei proceduri, dentistul va face următoarele:

 1. Cum curata igiena dintilorEcografia cu ultrasunete a curățat nedureroase pietre dentare și placă. Cu ajutorul scântei, toate depozitele structurii solide sunt scindate și smalțul dinților este curățat superficial. Disconfortul și disconfortul în acest stadiu nu sunt prezente. Depozitele dentare prin ultrasunete nu sunt foarte inteligente pentru a curăța, ci dimpotrivă, plăcute.
 2. A doua etapă implică utilizarea unei astfel de metodologii inovatoare ca fluxul de aer. Va curăța calitativ toate locurile greu accesibile ale dentiției. Pe suprafața smalțului dinților se aplică o substanță care, umplând toate fisurile, distruge depunerile solide și bacteriile. Această procedură este nedureroasă, dar asiduitatea și timpul pacientului vor fi necesare.
 3. A treia etapă este lustruirea. Este necesară fixarea și prelungirea efectului estetic obținut. Folosind o pastă specială abrazivă, specialistul oferă albul și luciul smalțului, exclude dezvoltarea cavităților carioase și protejează împotriva efectelor microbilor patogeni.
 4. În concluzie, se aplică un film special, care este impregnat cu fluor. Aceasta protejează suplimentar dinții, mărind de câteva ori stabilitatea naturală a danturii.

Dacă una dintre aceste etape este eliminată, aceasta va reduce eficacitatea finală a unei astfel de proceduri necostisitoare.

Prevenirea la domiciliu pentru curățarea dentară

După efectuarea curățării igienice a dinților expertul oferă recomandări valoroase pacientului. Este necesar să excludem obiceiurile proaste și utilizarea produselor colorante, să curățați zilnic cavitatea orală cu pasta și peria prescrisă. Periați-vă dinții de două ori pe zi - dimineața și seara (înainte de a vă trezi, nu mâncați alimente).

Ce este curățarea igienică a dinților?

Curățarea stomatologică a dințilorChiar dacă există multe produse igienice de îngrijire orală în lume, specialiștii au demonstrat că este imposibilă eliminarea completă a plăcii dentare cu ajutorul lor.

În maxilarul uman, există locuri în care pur și simplu nu există posibilitatea penetrării cu peria obișnuită pentru cavitatea orală. Asemenea locuri includ spațiul subgingival și spațiul interdental. Procesarea de calitate cu o periuță de dinți este aproape imposibilă.

Formarea tartrului, care are o culoare neplăcută, se datorează mineralizării plăcii care se acumulează pe suprafața dinților. De aceea, cel puțin o dată la 6 luni merită să se efectueze curățarea igienică a dinților.

Din toate cele de mai sus, putem rezuma, de ce ar trebui să viziteze în mod regulat un medic dentist:

 1. Dacă efectuați curățarea igienică a dinților, acestea vor deveni mai albe și un zâmbet - alb și bine îngrijit.
 2. După curățarea igienică, veți evita multe momente neplăcute care apar în tratarea dinților.
 3. Curățarea igienică a dinților costă mai puțin decât tratamentul cariilor. Cu o procedură obișnuită, dinții vor rămâne sănătoși.

Către cine este necesară curățarea igienică a dinților

Această întrebare este retorică. Și retorica sa se explică prin faptul că fiecare dintre noi, care dorește să-și păstreze dinții, ar trebui să conducă această procedură. Acest lucru este important dacă trebuie să curățați cavitatea bucală a pietrelor care sunt sub gingie. Există, de asemenea, astfel de categorii de pacienți care sunt obligați să viziteze în mod regulat igienistul dentar pentru a evita situațiile neplăcute cu sănătatea orală. Acești pacienți includ:

 1. Efectuarea unei periere a dinteluiPersoanele cu implanturi dentare stabilite. Ei trebuie să evite formarea unei pietre și a unei plăci în zona de rezemare - gâtul implantului. Acest lucru poate duce la eșecul implantului, atrofia osului și inflamația gingivală.
 2. Dacă aveți poduri, coroane artificiale, luminatoare sau furnire, atunci trebuie să curățați gâtul dinților de susținere. Acest lucru este necesar pentru a nu exista o dezvoltare a parodontitei, care poate duce la slăbirea structurii artificiale în cavitatea bucală sau inflamația gingiei.
 3. Pregătirea precoce a igienei dinților cu tratament ortodontic va duce la pulpită și carii multiple.

În aceste situații, prețul de curățare profesională a dinților este aproape irelevant. Este mai important să păstrați dinții și structurile costisitoare de sprijin.

După curățare, există dureri de dinți și sângerări

Există cazuri în care după îndepărtarea depozitelor dentare și mai ales atunci când curățarea a fost efectuată din tartrul subgingival, este indicată sensibilitatea dinților la căldură sau la rece sau începe sângerarea. Există mai multe motive pentru aceasta:

 1. Procedura de curățare a dințilorÎn gingiile există deja un proces inflamator (gingivită), agravat cu o piatră dentară, care este sub gingia. După ce dintele a fost complet eliminată de pe o placă, partea subgingivală poate fi bolnavă. În astfel de cazuri, după curățarea igienică a suprafeței dentare, tratamentul parodontal este necesar.
 2. Parodontită, care are o formă medie sau severă de manifestare. În astfel de situații există o scădere a țesutului osos cu denudarea rădăcinii dinților, procesele inflamatorii ale gingiilor. Din acest motiv, curățarea plăcii și a pietrei, în special a gumei, poate fi însoțită de o reacție la stimulii chimici și de temperatură. Dacă există buzunare osoase și se formează în ele granule, care sunt însoțite de un proces inflamator cronic în gingii, atunci cu curățarea igienică a sângerării dinților apare. Din acest motiv, în acest caz, curățarea profesională este doar etapa inițială de tratament pentru gingiile parodontale.
 3. Din păcate, cauza sângerării gingiilor poate fi eliminarea necalificată a depozitelor dentare, ceea ce duce la deteriorarea gingiilor sănătoase. Au existat foarte puține cazuri în practica medicală și acest lucru nu se poate decât să ne bucurăm.

Ce factori determină prețul curățării dentare profesionale

Această procedură nu poate costa ieftină. Prețul este influențat de acești factori:

 1. Unde este exact curățarea: numai deasupra gumei sau sub ea.
 2. Această procedură face parte din tratamentul parodontal sau este o manipulare separată.
 3. Calificarea medicului este luată în considerare. Mai mulți specialiști cu experiență se pot aplica tehnica si curățare mașină la fel de bine ca și de manipulare dinți cu utilizarea aparatului „Vector“ și chiuretă cu ultrasunet, și folosind „Gracie“ - sistem chiurete manual.
 4. Din politica de stabilire a prețurilor dentare.

Iată prețurile de la Moscova pentru unele proceduri:

 1. Curățirea excesivă a unui dinte costă de la 150 de ruble, iar pentru toți dinții - de la 2500 de ruble.
 2. Curățarea subgingivală a unui dinte costă de la 350 de ruble, iar pentru tot - de la 5 mii de ruble.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?
Cum de a albi dintii: nuantele metodelor de albire a dintilor, costulCum de a albi dintii: nuantele metodelor de albire a dintilor, costul
Cum este și cum să vă albiți dinții?Cum este și cum să vă albiți dinții?
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Plăci pentru albirea dinților: indicații și contraindicațiiPlăci pentru albirea dinților: indicații și contraindicații
Gel pentru albirea dintilor: ce sa alegetiGel pentru albirea dintilor: ce sa alegeti
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
» » Ce este curățarea igienică a dinților?
© 2021 amigdas.com