amigdas.com

Profesional igienă orală

Cum se efectuează igiena orală?Cele mai multe boli ale cavității bucale sunt asociate cu activitatea bacteriilor patogene care se află în gura unei persoane. Dacă sistemul imunitar uman este puternic și rezistent, bacteriile nu dăunează sănătății. În caz de boală sau de slăbire a corpului, bacteriile patogene încep să se înmulțească și să aibă un efect dăunător.

Pentru a deteriora dinții poate consuma excesiv alimentele cu conținut ridicat de carbohidrați.

Rezultatele activității vitale a microorganismelor patogene sunt vizibile sub formă de depuneri moi în cavitatea bucală pe suprafața gingiilor, a limbii, a obrajilor, a suprafețelor exterioare și interioare ale dinților.

Pentru a curăța placa și depozitele folosite la curățarea zilnică și adecvată la domiciliu, uneori nu este suficient să se facă față cu semne de deteriorare bacteriană. În acest caz, mulți oameni se adresează specialiștilor pentru igiena orală profesională. Foarte adesea este necesară o igienă profesională pentru îmbunătățirea culorii smalțului dinților. Această procedură este obligatorie înainte de salvarea cavității bucale.

Curățarea mecanică a suprafeței dinților și gingiilor din depozitele bacteriene permite, în timp, prevenirea dezvoltării cariilor și a bolilor țesuturilor parodontale.

Profesional igienă orală: ce este?

Igiena oralăProfesional igienă orală - acestea sunt activități care vizează eliminarea depozitelor de pe suprafața dinților și a gingiilor, care sunt efectuate de un specialist, folosind diverse metode. Mijloace speciale și adaptări sunt folosite pentru igiena ocupațională a cavității bucale.

Procedura realizată de către un medic igienist, care folosește un tratament mecanic al cavității bucale perilor periuță de dinți profesionale de diferite rigiditate și de diferite lungimi și aparate cu ultrasunete combinate, irrigators, unguente terapeutice, curățat abrazive speciale.

Care este nevoia de igienă profesională

Fără o curățare profesională a dinților și a gingiilor este imposibil să se efectueze manipulări dentare.

Îndepărtarea plăcii este un mijloc de prevenire a bolii parodontale. Emaila dentara este imbogatita cu componentele minerale necesare pentru aceasta.

În timpul curățării suprafeței dintelui focuri carioase devin vizibile, ceea ce permite tratarea în timp util a bolii.

Curățarea profesională vă permite să determinați cu precizie culoarea smalțului dinților, care este foarte important pentru proteze sau pentru restaurare.

Metode și mijloace de igienă ocupațională a cavității orale

Cum să aveți grijă de cavitatea bucalăÎnainte ca manipulările să fie obligatorii gura se clătește cu o soluție antiseptică specială. Întreaga procedură se efectuează utilizând anestezie locală sub formă de spray-uri, geluri sau injecții.

Placa dentară este îndepărtată manual sau prin metode hardware.

Pentru o îndepărtare a plăcii dentare, se utilizează un sistem special nedureros și sigur.

Se produce distrugerea tartrului folosind un aparat laser.

Pentru a îndepărta depunerile moi de pe dinți, specialiștii folosesc plăci abrazive speciale și raclete. Anterior, acesta a fost singurul mod de a scăpa de tartru și de depozite pe țesuturi moi.

În prezent, manipulările manuale sunt efectuate în zone care nu sunt accesibile pentru curățarea cu ajutorul instrumentelor.

Ce include igiena orală profesională

Igiena orală profesională se desfășoară în mai multe etape.

 • Ce includ igiena orală?Înainte de procedură, medicul examinează cu atenție cavitatea bucală. Ca rezultat al examinării, unele etape ale curățării profesionale pot fi excluse sau, dacă pacientul dorește, se efectuează proceduri suplimentare.
 • Apoi, folosind o pastă abrazivă specială, specialistul îndepărtează o suprafață moale de pe suprafața dinților.
 • Mai mult, cu ajutorul aparatului Air Flow, depozitele supragingivale moi și dure sunt șterse.
 • Curățarea implică îndepărtarea plăcii, care se efectuează cu ajutorul unui jet subțire dintr-o soluție specială de curățare, care este furnizată sub presiune ridicată de la vârful dispozitivului. Compoziția soluției de curățare include apă și o pulbere abrazivă, de regulă, este o bicarbonat de sodiu.
 • Îndepărtarea plăcii subgingivale, sau a cerului, se efectuează cu ajutorul unui dispozitiv cu ultrasunete.
 • Curățarea se realizează prin lustruirea și, dacă este necesar, restaurarea smalțului dinților cu ajutorul unor compoziții speciale, duze și perii rotative.
 • În concluzie, specialistul efectuează mineralizarea smalțului dinților și acoperirea cu lac a coroanei dintelui.

În plus, poate fi efectuată înălbirea sau implantarea.

Procedurile de bază ale îngrijirii igienice orale igienice vă permit să scăpați de plăci, să vă mențineți dinții puternici, să le dați o culoare naturală.

După efectuarea curățării profesionale pentru o perioadă scurtă de timp, sensibilitatea dinților și a suprafeței mucoase a gingiilor poate fi reținută, deoarece agenții de curățare conțin componente agresive.

Curățirea profesională a cavității bucale ia în considerare nevoile individuale ale pacientului. Pentru a curăța bretelele, este recomandat să vizitați un specialist cel puțin o dată la trei luni.

Contraindicații privind igiena ocupațională a cavității bucale

Nu toți pacienții sunt arătați că efectuează aceste proceduri. Nu se efectuează curățarea igienică, dacă pacienții prezintă următoarele boli și afecțiuni patologice:

 • Când curățarea cavității bucale este contraindicatăboli virale și infecțioase: hepatită, infecție cu HIV;
 • boli dentare în stadiul acut;
 • boli respiratorii;
 • încălcarea coagulabilității sângelui și a sistemului circulator;
 • leziuni și răni ale gurii.

În urma orală medicul de medicina muncii familiarizat cu regulile de bază de îngrijire orală și masaj degetul se va alege pasta de dinti si periuta de dinti rigiditate necesară.

opinii

Urmăm starea gurii, niște dinți sunt sigilați. În timpul ultimei mele vizite la dentist am învățat despre curățenia profesională, care ajută la scăderea tartrului cu ajutorul ultrasunetelor. Medicul a recomandat să urmați această procedură pentru a evita tratamentul în viitor. După îndepărtarea tartrului, am fost fluorurat și acoperit cu un lac special.

Recenzii despre curățarea profesională a cavității bucaleDupă tratamentul gingiilor, sa sugerat să se efectueze igiena orală profesională utilizând o pastă abrazivă specială fără ultrasunete. Această curățare se efectuează dacă nu există tartru. Îmbunătățește starea gingiilor, îndepărtează plăcile și albit dinții. În timpul curățării, a fost aplicat un compus special pe dinți, a fost utilizată o mașină. Senzația este că procedura este mai neplăcută decât dureroasă. Gustul pastei persistă în gură timp de mai multe ore. Hipersensibilitatea persistă timp de 2-3 zile, așa că nu mâncați alimente foarte calde sau reci. Durata procedurii nu este mai mare de o oră și costul este mult mai mic decât curățarea hardware.

Necesitatea igienei profesionale a apărut înainte de tratamentul cariilor. Aveam nevoie să scot tartrul și plăcile. Procedura este destul de lungă și consumă mult timp, necesitând anestezie. Pentru curățare a fost utilizată atât curățarea mecanică cât și cea hardware. Toți dinții au fost tratați perfect. După curățare, dinții mei erau lustruiți. Medicul a dat recomandări pentru îngrijirea orală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?
Cum se trateaza stomatita in limba: descriere si metode de tratament la adultiCum se trateaza stomatita in limba: descriere si metode de tratament la adulti
Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Miros de la gura copilului - motiveleMiros de la gura copilului - motivele
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Clasificarea plăcii și îndepărtarea acesteiaClasificarea plăcii și îndepărtarea acesteia
» » Profesional igienă orală
© 2021 amigdas.com