amigdas.com

Igiena orală: metode de igienă orală

Cavitatea orală sănătoasăCavitatea orală sănătoasă este calea spre sănătate și frumusețe.

avea dintii sanatosi si gingiile, și, de asemenea, să fiți sănătoși pe care doriți ca fiecare om fără excepție. Dar, din păcate, nu toată lumea înțelege și înțelege pe deplin importanța cavității orale în această chestiune. La urma urmei, dacă nu respectați zilnic igiena orală, aceasta poate cauza multe boli și consecințe nedorite pentru dinți și pentru întregul organism.

La stomatologCavitatea orală este asociată cu cele mai multe funcții ale corpului, de aceea este folosit în stomatologie ca indicator de stare a corpului, de exemplu, mucoasa spune multe despre diferite fenomene patologice care apar în organism, pe lângă faptul că starea cavității orale poate caracteriza starea imunității, poate vorbi despre starea organelor interne și așa mai departe. Deci, o cavitate orală sănătoasă este cheia sănătății întregului organism.

Este vorba de un subiect atât de important pe care îl vom vorbi în acest articol: despre îngrijirea orală adecvată.

Unde ar trebui să începem?

Curățarea dinților întregii familiiOricât de ciudat ar suna, dar încă în stomatologie sa dovedit de mult că cavitatea orală este locul cel mai potrivit pentru dezvoltarea tuturor tipurilor de microbi. Prin urmare, acesta este locul care necesită o curățare temeinică, deoarece pentru o zi se acumulează microorganisme diferite, restul de alimente, plăci. Toate acestea sunt pline de cele mai neplăcute consecințe. Deci, dacă nu doriți să cumpărați stomatită, herpes, candidoză și așa mai departe, atunci trebuie să vă gândiți serios la igiena dinților și a cavității bucale.

Dar mai întâi de toate, trebuie să știți că există și câțiva factori au un efect negativ asupra mucoasei:

 • Antibiotice și alte medicamente puternice
 • Sistem imunitar slăbit
 • Starea proastă a gingiilor și dinților
 • Probleme cu organele interne
 • Scrumieră de temperatură
 • Dieta incorectă (utilizarea prea frecventă a alimentelor ascuțite și acide în alimente)
 • Obiceiuri rele
 • Boli infecțioase
 • Deshidratarea corpului
 • hormoni
 • beriberi
 • ereditate

Zâmbet alb de zăpadă pentru totdeaunaToți acești factori pot agrava starea cavității orale. Deci, cu problemele de care aveți nevoie, verificați în primul rând dacă aveți unul dintre acești factori. Dacă aflați că nu aveți nici unul dintre simptomele de mai sus, atunci trebuie să vă întoarceți la stomatologie și să vă revizuiți modalități de curățare a gurii. Deci, unde să începem și care este igiena orală corectă?

Curățarea dinților

În această privință, stomatologia joacă un rol important, așa cum începe totul cu igiena dentară. Din copilărie, ni sa spus de părinți și bunicii cu bunici: "Periezi dinții dimineața și seara." Indiferent cât de trivial ar putea suna, cu toate acestea, un mod bun și accesibil, care va ajuta la menținerea curățeniei în gură este, desigur, o periaj regulat a dinților cu o periuță de dinți. Acest lucru va ajuta la curățarea cavității bucale a microorganismelor și plăcii, care se formează pe parcursul zilei.

Schema de curățare dentară adecvatăPuțini oameni știu asta dinții trebuie curățați în trei minute. Înainte de a începe, clătiți-vă gura, apoi clătiți periuța de dinți cu o mână curată și apoi aplicați pastă de dinți.

Important este depozitarea unei periuțe de dinți, deoarece depozitarea necorespunzătoare poate duce, de asemenea, la boli dentare. După periajul dinților, trebuie să spălați peria cu apă caldă și săpun și lăsați perii de perie săpunați până la periajul dintelui următor.

Igiena cavității orale a copilului

O altă problemă este că, în majoritatea cazurilor, periuța de dinți este stocată în baie din cauza confortului. Cu toate acestea, acesta este cel mai periculos loc, deoarece în baie cele mai favorabile condiții pentru viața microbilor, există întotdeauna umedă, întuneric, temperatura camerei și alte condiții care contribuie la viața microbilor.

Cu toate acestea, dacă decideți să nu schimbați locul de depozitare al periuței dvs. de dinți, asigurați-vă că părul rămâne întotdeauna uscat și protejat de praf și insecte.

O dată pe săptămână, trebuie să dezinfectați peria, acest lucru se poate realiza prin scufundarea firelor într-o grămadă de alcool cu ​​peroxid de hidrogen 3% și clătire cu gură.

Alegerea periuței de dinți drepte

Varietate de periuțe de dințiÎn igiena orală peria de dinți este importantă. La urma urmei, astăzi puteți găsi o cantitate amețitoare de periuțe de dinți, cu o varietate de funcții. Și de multe ori cumpărătorul este pierdut în acest soi, neștiind cum să aleagă periuța de dinți corectă pentru sine.

Există câteva nuanțe importante, cunoașterea cărora este necesară:

 • Parul - este mai bine să cumpărați o pensulă, miriște care va din fibre artificiale.
 • Rigiditate - este, de asemenea, important să se acorde atenție cât de dur este o țesătură. Există 5 niveluri de rigiditate a periuței de dinți: foarte rigid, dur, mediu, moale și foarte moale. Pentru un adult, o periuță de dinți cu rigiditate medie este potrivită, iar pentru copii: cu moale sau foarte moale în funcție de vârsta copilului.
 • Este important să se ia în considerare distanța dintre grinzi. Cele mai bune sunt acele perii în care între grinzi distanța este 2,5 mm.

Și, de asemenea, nu uitați că este necesară o periuță de dinți schimba o dată pe lună, deoarece o lună pe peri se acumulează un număr mare de microorganisme, care o transformă într-un focar de infecții. Și dacă o persoană a suferit o boală a mucoasei orale, atunci periuța de dinți trebuie schimbată după recuperare, pentru a evita reapariția bolii.

Periuțe de dinți electrice

Perii electriceRecent, a devenit destul de popular să se utilizeze pensulele electrice în loc de cele convenționale. De fapt, acest dispozitiv nu are avantaje semnificative, cu excepția comodității, care constă în prezența unui motor de înaltă frecvență, care, la rândul său, asigură viteza de rotație a periei 50 rpm.

pastă de dinți

Următorul pas în igiena orală este alegerea corectă a pastei de dinți. Pasta de dinți poate fi împărțită în următoarele tipuri:

 • Sortarea pastelor de dintiIgiena - cea mai mare parte din pasta de dinti pentru copii. În compoziția lor nu există substanțe terapeutice și sunt utilizate exclusiv pentru igiena orală.
 • Tratamentul și profilaxia - cu ajutorul pastelor din acest grup, nu numai că puteți curăța cavitatea orală, ci și profilaxia terapeutică, deoarece aceste paste includ diferite componente medicinale: fluorură, calciu, fosfor.
 • Pături de dinți antiinflamatoare - se utilizează în cazurile în care guma este inflamată sau sângerând. Aceste paste de dinți includ plante medicinale, cum ar fi salvie, mușețel, cuișoare, sunătoare, menta și altele.
 • Pastele de sare - aceste paste vă vor ajuta să luptați împotriva plăcii moi și să îmbunătățiți circulația sângelui a gingiilor.
 • Paste desensibilizate - sunt concepute special pentru cei care au dinți hipersensibili.

Aici alegerea este grozavă și fiecare, dacă se dorește, poate găsi ceva special pentru ei înșiși. Cu toate acestea, este important să rețineți că trebuie să monitorizați această afecțiune și, în cazul în care, după ce ați schimbat pasta de dinți, aveți iritații și reacții nedorite, atunci trebuie să schimbați pasta.

După cum văd toată lumea, igiena orală în stomatologie are un loc special, deoarece multe probleme cu dinții pot fi prevenite cu ușurință dacă urmați igiena.

Acesta este motivul pentru care un bun dentist, în primul rând, vă va întreba cum urmați igiena cavității bucale.

Peroxidul de hidrogen și bolile cavității bucale

Peroxidul de hidrogen 3%Igiena gurii este importantă, dar indiferent cât de greu o persoană încearcă, este totuși necesară efectuarea din când în când acțiuni preventive, pentru a evita problemele mai târziu. Și în această chestiune este pur și simplu de neînlocuit peroxid de hidrogen.

În ciuda opiniei pe scară largă conform căreia apariția cariilor și a altor boli va provoca rămășițe de alimente care rămân în gură și vor începe să putrezească, studiile au demonstrat că nu este așa. De fapt, dinții distrug produsele moderne dăunătoare.

De exemplu, există popoare care, deși nu își perie dinții, dar nu folosesc alimente dăunătoare și moderne, iar cavitatea bucală uimi de sănătatea lor.

Periuța de spălat de dințiDe aceea, promotorii tratamentului cu peroxid de hidrogen oferă o igienă a cavității orale zilnic cu 3% peroxid. Pentru a face acest lucru, amestecați 3% peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu sau o pastă de dinți convențională care nu conține fluor, și periați dinții cu acest amestec.

După perierea dinților, trebuie să spălați și peria de dinți cu peroxid.

Și pentru prevenire este necesar În dimineața și după cină, clătiți gura cu o soluție de peroxid de 3%.

Până în prezent, peroxidul de hidrogen este foarte popular și mulți chiar îi tratează cu diferite boli ale mucoasei orale și diferite inflamații.

De asemenea, peroxidul de hidrogen este utilizat în lupta împotriva respirației urât mirositoare. Cauza acestui fenomen este adesea o infecție dezvoltată în pasajele nazale, atunci când se acumulează în ele slime. În acest caz, trebuie să dizolvați 15 picături de peroxid 3% într-o lingură de apă și să o îngropați în nări dimineața și seara. și în curând mirosul neplăcut din gură va dispărea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?
Irigator pentru curățarea dinților: ceea ce este și cum să-l alegețiIrigator pentru curățarea dinților: ceea ce este și cum să-l alegeți
De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificatImportanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Structura și funcția cavității bucaleStructura și funcția cavității bucale
Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturiCum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
» » Igiena orală: metode de igienă orală
© 2021 amigdas.com