amigdas.com

Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii

Descrierea casei SparrowÎn fiecare zi, mergând pe străzile orașului în sezonul cald sau rece, vedem constant vecinii noștri - păsări. În sezonul rece, multe păsări zboară spre sud, în timp ce altele care sunt capabile să reziste la temperaturi scăzute rămân cu noi. Unul dintre acești reprezentanți va fi discutat în continuare.

Vrabia acasă. Descrierea exterioară:

 1. Lungimea corpului acestei mici păsări este de numai 17 cm.
 2. Are un corp oval și puternic.
 3. Lungimea cozii este de aproximativ 5-6 cm.
 4. Bărbații sunt de obicei mai mari decât femeile.
 5. La bărbați, culoarea penei este mult mai strălucitoare și mai saturată decât cea a prietenelor lor.
 6. Picioare de culoarea pielii sau de culoare portocalie.

Stil de viață:

Vrăbii sunt folosite pentru a trăi lângă o persoană și nu vor să ducă o viață fără ea. Aceste miezuri nu-i plac singurătatea, așa că trăiesc fie în perechi, fie în colonii. Lângă persoana se simt încrezător, dar nu ai încredere în total, ai grijă. Datorită structurii picioarelor sale, vrabia de casă nu se poate deplasa pe trepte, ci doar sărind.

prefera zi un mod de viață, se găsesc adesea acolo unde pot obține o mâncare de la o persoană. Pentru pasăre de noapte utilizează ramuri de arbuști sau copaci, dar daca mananci oua, trebuie să stai afară sau pui, în spatele care are nevoie de îngrijire - petrece noaptea în cuib. Viteza zborului poate ajunge până la 45 km / h. Nu este frică de apă, ci dimpotrivă - înoată bine și poate chiar să se scufunde.

Ce vrăbii mănâncă:

Ca majoritatea altor păsări din oraș, casaboy consumă proteine ​​(bug-uri, viermi), legume (fructe de pădure, fructe de copaci) și produse din cereale.

Dieta alimentara:

 1. Semințe de produse agricole (mei, mei, orz etc.).
 2. Deșeuri de alimente umane.
 3. Ratiunea vrabieiProduse din făină (orice pâine, biscuiți, etc.).
 4. Cereale.
 5. Boabe de cireșe, coacăze, struguri.
 6. Muguri de flori în primăvară.
 7. Semințe de ierburi.
 8. Se poate face fără apă, deoarece este necesar umiditate primește de la produse suculente.
 9. Nisip sau pietricele mici. Este necesar ca stomacul mic al vrabiei să fie mai ușor de digerat.

Caracteristici ale comportamentului:

Această pasăre este foarte geloasă pe teritoriul ei. De multe ori puteți vedea că vrăbii luptă pentru teritoriu, nu numai cu rudele lor, ci și cu țâțe.

Deoarece o vrabie de păsări trăiește alături de o persoană, ea poate adopta anumite obiceiuri umane în caracterul ei.

Bine dezvoltat memorie. Ei sunt capabili să ia decizii simple și să construiască lanțuri logice.

Pisicile nu se tem, ci sunt precauți. Alte animale, de exemplu, caii și câinii, sunt indiferenți.

Ei pot trăi lângă iepuri și găini, deoarece știu că nu reprezintă un pericol, dar își pot mânca mereu mâncarea.

Păsările practic nu se dau la încercările omului îmblânzi l. Și pentru a prinde este mult mai dificil decât orice altă pasăre.

În ciuda faptului că vrăbii aranjează adesea lupte, care pot dura destul de mult timp, nu ajunge la răni și sânge. Sunt inteligenți pentru asta, și de aceea, după luptă, păsările zboară, dar nu pentru mult timp. Pe măsură ce apar forțele, din nou în luptă.

Aceste păsări mici, și pune întrebarea: „Cât de mulți ani trăiesc vrăbii“ - ei pot trăi la o medie de 5 ani, dar uneori există păsări, a căror vârstă a fost de aproximativ 11 de ani.

Vrabii din nord sunt diferiți de vrăbii din sud. Nordul are un cioc mai mic și sunt capabili de să se împartă semințe de aproape orice duritate.

Există o convingere că o vrabie a casei este capabilă să anticipeze vremea pentru o zi înainte.

Propagarea vrăbilor:

prizăÎn primăvara, când începe perioada de căsătorie, femela și bărbații formează o pereche, care este angajată în căutarea unui cuib abandonat. Dacă nu se găsesc, atunci încep să-și construiască cuiburile. Ca materiale de construcție folosiți totul - crengi, în jos, pene, păr, iarbă, fân, diverse funii. Construiți un cuib, fie sub acoperișuri de case, fie pe copaci.

Pentru tot de măritat femela poate pune ouă de trei ori. Dar aceasta depinde încă de condițiile climatice și meteorologice. Ea poate pune 3 la 9 oua la un moment dat. Prima zidărie are loc în aprilie. În august, perioada de cuibărire se termină, așa că începe molotarea. Observațiile au arătat că, în vrabii rurale, așezarea ouălor este aproape întotdeauna mai mare decât cea a vecinilor "urbani".

Când puii vrabii au ieșit, îngrijirea puiilor este împărțită în mod egal între părinți. Timp de 4-5 zile, femela incubă puii, iar celelalte două săptămâni rămân părinții lor. Următoarele 14 zile vrăbii sunt angajate în creșterea puilor lor, după care vă puteți pregăti pentru o nouă ouă. Puiul pleacă din cuib după aproximativ 2 săptămâni de la incubație.

Puii de vrabie se naște goi, fără pene și orb. Culoarea pielii este de obicei gri, iar ciocul este galben sau portocaliu. Hrănirea puiilor începe cu alimentele pe bază de proteine, iar mai târziu ele trec la cereale, iar apoi le puteți hrăni cu fructe și fructe de plante.

Este vrabia un prieten sau un inamic al omului?

În ciuda faptului că se află în apropierea unei persoane, ei nu sunt capabili să dăuneze. În condițiile agricole, vrabia ajută doar vecinul său - un bărbat. Iepurele mănâncă și distruge insectele dăunătoare. Prin urmare, chiar dacă mănânc câteva fructe de plus, cred că nu este înfricoșător. Câte plante ți-a salvat viața.

Trebuie să protejăm și să-i apreciem pe frații noștri mici. Cine, dacă nu o persoană, este capabil să-și salveze micile vieți sau cel puțin să ajute la iarnă? Noi suntem responsabili pentru ei. Nu este necesar să exterminați aceste păsări mici din cauza gândirii că ei vă mănâncă cultura. Observați comportamentul vrabilor și veți înțelege totul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată și se hrănește șoimulCum arată și se hrănește șoimul
Ce fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnăCe fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnă
Aruncarea vrabii - ce să se hrănească și cum să se îngrijeascăAruncarea vrabii - ce să se hrănească și cum să se îngrijească
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
© 2021 amigdas.com