amigdas.com

Pasari care locuiesc in partea centrala a Rusiei

Păsări din centrul RusieiExistă un număr mare de specii de păsări. Ei trăiesc pe întreaga planetă, iar Rusia nu face excepție. Aici puteți întâlni atât păsări obișnuite, cât și specii rare. Există locuitori urbani și există și cei care recunosc doar pădurea. Mulți dintre ei trăiesc în fâșia de mijloc a Rusiei

. Expresia "trupa de mijloc" este cel mai adesea folosită de oameni de astfel de profesii ca forestieri, meteorologi și agronomi. Deși acest concept este destul de condiționat. Cu toate acestea, precum și diviziunea geografică a teritoriului.

Cureaua de mijloc a Rusiei și păsările care o locuiesc

Banda mijlocie a Rusiei - aceasta este așa-numita parte europeană a țării, pentru care climatul caracteristic temperat continental.

În diferite surse găsiți zone geografice diferite, dar aici sunt toate zonele situate în jurul capitalei:

 • Moskovskaya-Centura de mijloc a Rusiei și păsările care o locuiesc
 • Tver;
 • Orel;
 • Ryanskiy;
 • Yaroslavl;
 • Vladimir;
 • Ryazan;
 • Smolensk;
 • Tula;
 • Kaluga;
 • Ivanovo;
 • Kostroma;
 • Nižni Novgorod.

De asemenea, în această listă sunt:

 • zonele de nord: Vologda, Pskov, Leningrad și Novgorod;
 • regiunile sudice (Regiunea Cernoziomului): Lipetsk, Voronej, Tambov, Belgorod, Kursk;
 • estul Europei (Volga): Kirov, Penza, Samara, Ulyanovsk, regiunile Saratov, precum și Mari El, Chuvashia și Mordovia.

Potrivit datelor moderne, în mijlocul Rusiei există aproximativ 300 de specii reprezentanți ai lumii păsărilor. Acestea includ atât păsările care se găsesc în fiecare parc, cât și cele care ajung la iarnă sau pur și simplu zboară. De asemenea, pe listă sunt specii rare care sunt protejate.

Păsări din centrul Rusiei

Pe lângă speciile rare de păsări, pe banda centrală a Rusiei există 16 detașamente, 45 familii și 115 genuri.

Păsările de pradă

Pasari care locuiesc pe banda medie a RusieiComandați Falconiformes. În Rusia, aceasta include două familii - Falcon și Hawk. Acestea sunt păsări de pradă distinse de o ciocă ascuțită și nu mai puțin clare. Dimensiunea reprezentanților cu pene de la mediu la destul de mare.

O altă trăsătură distinctivă a acestui detașament poate fi considerată că reprezentanții mari ai penei își pot economisi energia, grație plutirii și, de asemenea, schimbarea penelor de mai multe ori în timpul vieții. Cuiburile se pot construi și pot ocupa cuiburi goale de alte specii.

Din păcate, recent populația acestor păsări frumoase a scăzut foarte mult. Prin urmare, se fac încercări de a reproduce artificial speciile rare din această ordine.

Păsări din echipă Owl în formăComandă în formă de vacă include două familii. Reprezentanții acestui detașament sunt reprezentanți prădători ai lumii cu pene, care vânează noaptea sau la amurg. Caracteristici distinctive: auz și viziune unice, precum și abilitatea de a întoarce capul la mai mult de 360 ​​de grade. Păsările se hrănesc în principal cu rozătoarele, unele specii mănâncă insecte. Bufnițele sunt păsări forestiere care au nevoie de protecție (în special pentru speciile mari).

Păsări de apă

Păsări din ordinul CharadriiformesÎn detașament Charadriiformes include 11 familii de păsări. Acestea sunt în special specii de păsări de apă, dar există și reprezentanți care trăiesc în câmpuri, păduri și stepi.

Cele mai multe păsări din secară se stabilesc în pachete, cuiburi urcă pe stânci sau pe pământ, rareori pe copaci.

Pescărușii și rudele lor pot face destule zboruri îndepărtate, dar, în principiu, calea lor este în mod clar rută.

Păsări din grupul Anseriformesechipă Waterfowl - cel mai extins grup de păsări de apă. Acesta include 15 genuri. Acest lucru este comun pentru toate rațele, gâștele, caprele etc.

Reprezentanții acestui detașament sunt destul de diferiți în structura biologică. Cuiburile sunt construite cel mai adesea pe pământ lângă apă. Dar unele specii preferă să cuibărească pe roci sau în copaci. Și există specii care construiesc cuiburi în năluci, căptușindu-le în jos și, zburând departe de cuib, mască.

În general, reprezentanții acestui grup sunt păsări migratoare. Dar există specii care rămân în iernare, cu condiția ca rezervorul să nu înghețe.

Din cauza căutării fără milă a reprezentanților avifaunei acestui detașament, mulți dintre ei erau pe punctul de a dispărea și au fost enumerați în Cartea Roșie.

Ordinul macaralelorÎn regiunea centrală a Rusiei există patru familii ale detașamentului gruiformes. Acestea sunt păsări migratoare, care de cele mai multe ori trăiesc în mlaștini, lacuri și peisaje deschise.

Păsările din acest ordin sunt omnivore și pot mânca atât mâncare vegetală, cât și insecte, moluște, pești mici și chiar broaște.

Păsări din cuibul ăsta din pământ, creând cupluri puternice căsătorite.

Din păcate, populația de macarale a scăzut în ultimii ani, iar majoritatea speciilor sunt considerate rare.

Comanda buteliiÎn total, patru familii ale echipei se află pe teritoriul Rusiei Ciconiiformelor.

Păsările sunt foarte răbdătoare, deoarece pot sta ore întregi în apă foarte rece și nu se mișcă.

Statul-păsări migratoare, cu dimensiuni de la mediu la foarte mari, care se hrănesc cu hrană pentru animale, dar uneori pot mânca plancton.

Poate fi cuibărit cu reprezentanți ai altor specii (cormorani, viermi, ibises) și astfel constituie colonii destul de mari.

Comandă în formă de PelicanÎn fâșia centrală a Rusiei există patru familii ale detașamentului Pelecaniformes. Acestea sunt păsările care preferă în apropierea mediului acvatic, așa că construiesc cuiburi lângă apă și trăiesc în colonii mari.

Materialele pentru construirea cuiburilor sunt ramuri și tulpini.

O trăsătură distinctivă este că penele lor se udă în apă și trebuie să le usuce mult, în timp ce își răspândesc aripile.

Păsări de păduri și stepi

echipă Vorobeobraznye - cel mai numeroase detașament, care are 28 de familii. Aceasta include majoritatea păsărilor care locuiesc în Rusia. Acestea sunt păsările pe care le vedem zilnic și le auzim în fiecare dimineață.

Vrabii sunt păsări mici. Și numai reprezentanții familiei Vranovilor au reprezentanți mari. Majoritatea păsărilor cântătoare aparțin acestui grup. Cântece cunoscute de fecioare, dragi, niște specii de dungi și finch sunt cântate în multe lucrări de literatură.

Reprezentanții acestui detașament construiesc, de asemenea, cele mai dificile cuiburi în proiectare. Locația și materialul cuiburilor contribuie la existența confortabilă a puilor.

Trebuie spus că această specie este considerată relativ tânără. Totuși, se formează în mod activ noi specii, care sunt mai ușor de diferențiat prin voce, decât prin aspect.

echipă Coraciiformes. În Rusia există patru familii din acest grup. Ele diferă în dimensiuni mici și în culori puternic pronunțate.

Reprezentanții acestui gen sunt păsări migratoare care au o compoziție diversă. Cel mai adesea se întâmplă în stepi și în stepă forestieră. Se hrănesc cu furaje mici de origine animală.

Cuiburile sunt în principal în goluri și munți, dar pot cuibui și în roci și în crăpăturile clădirilor.

echipă Galiforme. În fâșia centrală a Rusiei există două familii din acest grup. Pasarile se caracterizeaza printr-o forma fizica densa si picioare puternice. Dimensiunile variază de la reprezentanți mici până la foarte mari. Reprezentanții zboară rapid și direct, pot zbura în poziție verticală și, în același timp, foarte zgomotoși.

Reprezentanții acestui detașament sunt cuibărind pe pământ, căptușind fundul cu o rară în jos. Se hrănesc în principal cu alimente vegetale, dar vara pot consuma insecte.

Această detașare include specii destul de valoroase de vânătoare. Dar, în unele zone, numărul lor a scăzut foarte mult din cauza otrăvirii otrăvurilor și îngrășămintelor, vânătorii.

echipă Woodpeckers. În Rusia există o singură familie - ciocăni. Acestea sunt păsări forestiere (ele sunt, de asemenea, numite ordine forestiere), care aduce multe beneficii nu numai pentru silvicultură, ci și altor reprezentanți ai faunei și avifaunei.

Familia de ciocănitoare mănâncă insecte și semințe de plante conifere, ele cuibăresc în goluri. Familia are cinci genuri.

echipă Columbiforme include două familii - Dove și Ryabkovye. În ciuda faptului că porumbelul este un simbol al păcii, este vorba de păsări foarte agresive, mai ales de bărbați.

Reprezentanții acestei echipe mănâncă alimente vegetariene, au o construcție strânsă și picioare scurte. Acestea se caracterizează printr-un zbor rapid, cu manevrabilitate bună.

Câteva detașamente

Acestea includ detașamente - Cuckoo, Kozodoobraznye, Fanciform și Squiggly.

 1. echipă cuculiformes reprezentată de un singur clan - cucul. Acestea sunt păsări migratoare de dimensiuni mici. O caracteristică distinctivă - aruncarea ouălor în cuiburile altora.
 2. echipă caprimulgiformes în Rusia este reprezentată și de o singură familie de Kozodoev, include un singur gen - Kozodoi și are două specii care se disting în principal prin voce.
 3. echipă Pogankoobraznye în Rusia are o singură familie - familia Pogankov, care include două genuri - Păstrăvi cu picioare mici și Mizerle mici. Păsări de apă care se hrănesc cu pești mici și cu nevertebrate care trăiesc în apă. Particularitatea acestui detașament este că se pot scufunda sub apă până la 25 de metri adâncime. Ei cuibăresc în perechi (uneori colonii lichide) și construiesc cuiburi plutitoare.
 4. echipă apodiformes are două familii - Swifts și Hummingbirds. Acestea sunt mici păsări migratoare. Păsările au aripi înguste și labe destul de scurte.

Păsări de megacities

Foarte adesea, păsările care trăiesc aproape de megaciști zgomotoase (de exemplu, păsările din regiunea Leningrad sau din regiunea Moscovei), sau chiar în megacities în sine devin destul de agresive. Și toate pentru că mediul implică o schimbare serioasă în obiceiurile și comportamentul păsărilor. Acest lucru se manifestă prin atacuri asupra lor și asupra structurilor.

Cu toate acestea, multe păsări s-au adaptat la viața urbană și sunt fericite să se hrănească cu ceea ce oferă oamenii. Și cuiburile sunt construite în parcuri, pătrate și pe iazurile orașului.

În concluzie

Cu toată diversitatea păsărilor care trăiesc în zona de mijloc a Rusiei, trebuie să ne amintim că acest lucru se poate schimba. Multe din speciile vaste de păsări au devenit rare, dacă nu sunt considerate total dispărute. Protecția speciilor rare și vânătoarea rezonabilă pentru numeroase păsări contribuie la conservarea naturii create.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Cum arată și se hrănește șoimulCum arată și se hrănește șoimul
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Rezervorul Gorky din regiunea Nizhny NovgorodRezervorul Gorky din regiunea Nizhny Novgorod
Râuri și lacuri din regiunea Nizhny NovgorodRâuri și lacuri din regiunea Nizhny Novgorod
» » Pasari care locuiesc in partea centrala a Rusiei
© 2021 amigdas.com