amigdas.com

Tipuri de bufnițe, numele și caracteristicile lor

Caracteristicile generale ale bufnițelorOwls stârnesc interesul multor oameni cu fiziologia și modul lor de viață neobișnuit. Cel mai adesea sunt activi noaptea, pentru că sunt văzuți perfect în întuneric. După cum știți, ei vânează animale mici, prinde-le cu ghearele lor tenace și ascuțite. Dar ce fel de bufnițe există în natură? Unde trăiesc și cum diferă unul de celălalt? Acest lucru va fi discutat în detaliu mai jos.

Informații generale despre bufnițe

În știință, bufnițele aparțin ordinii păsărilor de pradă de tip bufniță, și aici se disting două familii:

  • butași și bufnițe reale (bufniță bufniță, bufniță, șuvoi, bufniță);
  • Sipooh (bufnița și bufnița).

Acum ar trebui să vorbim despre mărimea acestor păsări. Cea mai mică familie este reprezentativ bufniță bufniță pigmeu, lungimea corpului său este de 20 cm, si cantareste doar 50-80 c. Pentru bufnițe cele mai mari Același lucru este valabil bufniță, a căror greutate este de 4 kg, iar lungimea corpului -. 60-75 cm Cu toate acestea, indiferent de dimensiune, toate de păsări bufnita au familie în comun, la toate caracteristică - un cap mare, cu o densă și luxuriantă penaj, care poate transforma toate 270 de grade. Bufnitele se confruntă ca un disc circular plat, care este format prin intermediul unui anumit stabilizator. Și o altă bufnițe caracteristică importantă - aceasta este ochii lor piercing mari, pe care le vede perfect prada chiar și în întuneric total.

Au bufnițe și urechi, care nu au o cochilie exterioară, dar pot fi încadrate de un penaj special, datorită căruia fluxul sonor trece mai bine la ureche. Apropo, urechile bufnițelor sunt asimetrice și datorită acestui factor aceste păsări pot captura chiar și cele mai silențioase și mai puțin sunete din spațiu. Apropo, auzul, si nu viziunea, joaca cel mai important rol in viata unei bufnite, pentru ca este datorita lui ca poate vana.

Picioare și gheare - aceasta este o altă trăsătură importantă a acestor păsări, deoarece, cu ajutorul lor, își iau mâncarea. Lăpile puternice și puternice cu ghearele ascuțite vă permit să prindeți prada și să o ucideți instantaneu.

Tipuri de Sov

În lume există aproximativ 220 de specii de bufnițe, dar aici vor fi considerate cele mai comune și neobișnuite ale reprezentanților lor. Ele pot fi mari, medii și mici.

Specii mari și medii

  1. Cum face bufnița bufnițăbufniță. Owl este recunoscută în familia owl ca un adevărat gourmet, iar meniul său este format exclusiv din șoareci. Uneori, când o pradă devine destul de rare, arămiu bufniță își pot permite porumbei tineri care nu au evacuat din fantă, sau unele păsări terestre. Pentru a satisface aceste bufnițe pot fi universal în toată Europa, dar cele mai mari colonii trăiesc în sudul Spaniei, Grecia, Balcani și așa mai departe. Anterior, se credea că bufnița se găsesc în pădurile din Siberia, cu toate acestea, numeroase studii au dus la nici un rezultat. Aceasta este o pasăre destul de mare, deoarece corpul său poate fi de până la o jumătate de metru și o anvergură a aripilor - un metru. Dar există și o roșiatică cu coadă lungă, dimensiunea care poate atinge 0,7 m, și are o anvergură a aripilor. - 1,2 m Huhurez, spre deosebire de vânătorile convenționale nu numai șoareci, ci și la iepuri și iepuri de câmp. Au existat chiar cazuri în care ea ar fi putut ataca eroiul, dar aceste lupte nu au dus la nimic. Un alt tip de bufniță - așa-numita Great Gray Bufnita, care sunt adesea găsite în Mongolia, Rusia și Sahalin, precum și în statele baltice și în Europa. Aceste păsări mănâncă nu numai șoareci, ci și veverițe. Își înmuiesc cuiburile în vechile locuințe ale șoimilor și șoimilor.
  2. bufniță. Filin este adevăratul stăpân al nopții, pentru că nu este doar unul dintre cei mai mari reprezentanți ai familiei de bufnițe, dar în același timp cel mai formidabil. Împușcă bufnițele din întreaga Europă fără excepție, dar în Rusia o astfel de pasăre poate fi găsită foarte rar, aici este chiar inclusă în Cartea Roșie. Lungimea corpului unei astfel de păsări este de 78 cm în medie, iar anvergura aripii este de 1,5 m. Interesant, acest pradator de noapte preferă să rămână mereu în habitatul său, adică nu migrează deloc. Extracția filamentelor devine vertebrate mari și mici, iar acestea sunt șoareci, veverițe, iepuri și așa mai departe, dar bufnițele preferă șoarecii mai mult decât atât.
  3. White Owl. Acești reprezentanți trăiesc în latitudinile nordice, unde este rece și foarte mult zăpadă. Acestea sunt păsări mari de peste 70 cm, iar aripile lor sunt mai mari de 1,5 m. Astfel de păsări preferă singurătatea și își așază cuiburile una de alta. Culoarea penajului acestor păsări este albă într-o specie maro închisă. Apropo, vârsta bufniței depinde de numărul de astfel de pete: mai mulți dintre ei, cu atât este mai mic individul. Complet bufnițele albă de zăpadă se întâlnesc, din păcate, foarte rar.

Speciile mici

  1. Cuibul bufnițeițipăt-bufniță. Owl mini-versiune urecheat bufniței, dar corpul ei este mai subtilă, și are un mănunchiuri speciale pene pe cap în jurul urechilor prin care surprinde acut chiar și zgomotele cele mai subtile și îndepărtate. Apropo, în contrast cu aceeași bufnița, bufnita cu urechi mari este mai puțin invazive și mai prietenos pentru semenii săi: uneori, se poate vedea modul în care aceste păsări se adună în stoluri mici pe un copac și liniștit stau acolo până la căderea nopții, și apoi du-te de vânătoare.
  2. Owl-ul lui Passer. Acest mic companion cu pene are dimensiuni foarte modeste: lungimea corpului este de aproximativ 20 cm, anvergura este de 40 cm, iar greutatea sa este de la 50 la 80 de grame. Această specie trăiește în aproape toate țările europene.
  3. Brownie Owl. Această pasăre este puțin mai mare decât cea anterioară: lungimea corpului este de 25 cm, iar greutatea este de 170 g. Un astfel de reprezentant poate fi găsit în Europa Centrală și de Sud, în Africa de Nord și în Asia de Sud. Casa bufniță locuiește și pe teritoriul Rusiei, și anume în sud, în sudul Altai și Transbaikalia. Se hrănește cu bufnița nu numai cu rozătoarele mici, ci și cu insecte și șopârle.

Reproducerea bufnițelor

Tipuri de bufnițăÎn general, toate tipurile de bufnițe fac un ou de stabilire a unui an, este necesar pentru primăvară. Reproducerea poate să apară și de mai multe ori pe an, dacă este favorizat de un climat favorabil și de o cantitate suficientă de hrană. În primul rând, bărbații îi atrage pe femele cu dansurile lor ritualice, le prezintă delicatese sub formă de șoareci și, dacă femeia este de acord să formeze o pereche, începe să echipeze cuiburile. Într-o zidărie, o medie de 3 până la 10 ouă.

Fapte interesante

Ornitologii au concluzionat mult timp bufnițele aparțin unui detașament independent și nu au nimic de-a face cu restul prădătorilor cu pene. Uneori ele diferă chiar unele de altele: unele vânătoare pe timp de noapte, iar altele - în timpul zilei. Toate bufnițele au diferite grade de strigăte, cu care comunică: un strigăt de cinste pentru jocurile de împerechere, un dialog între doi bărbați și o scânteie de bufnițe mici, care doresc să desemneze locația lor.

În orice moment, aceste păsări erau tratate ambiguu: în unele națiuni erau considerate un semn rău și un avertizor de ceva rău, în timp ce altele - un simbol al înțelepciunii.

Tipuri de Sov
Bufnița era obișnuităCaracteristici bufnițeCe face bufnița?Aspectul unei bufnițeCe sunt bufnițele?Reproducerea bufnițelorHabitat de bufnițeTipuri de Sov
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Fabricarea produselor din metal cu mâinile propriiFabricarea produselor din metal cu mâinile proprii
Articole metalice simple de mână de vânzareArticole metalice simple de mână de vânzare
Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zborPapagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lorCare sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
» » Tipuri de bufnițe, numele și caracteristicile lor
© 2021 amigdas.com