amigdas.com

Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație

Corpurile simțurilor păsărilorPăsările sunt animale ovipare vertebrate cu sânge cald care provin din reptile cu un stil de viață alpinist. La păsări structura specială a organelor

, în special, respirație și digestie, permițându-le să zboare. De asemenea, aceste vertebrate se disting prin prezența unui cioc. Speciile de păsări individuale migrează în mod regulat pe distanțe lungi de la o regiune la alta, însă majoritatea speciilor se rătăcesc în habitatul lor, depășind distanțe mici. Mai mult de 8 mii de specii de păsări au fost descoperite de oamenii de știință moderni. Feather live trăiesc în toate colțurile lumii, chiar și în Antarctica.

Organe de senzație

  • ochi

Sistemul nervos al unei păsări - planul general al unei structuriPăsările au un câmp larg de vedere, cu severitate ridicată. Prin urmare, ochii pentru păsări - principalul organ de simț pentru orientare în spațiu. Multe păsări, mai bine decât alte vertebrate, se văd în depărtare. De exemplu, un Falcon de Peregrine poate vedea pradă la o distanță mai mare de 1 kilometru. Și unele păsări sunt capabile să vadă lumea înconjurătoare la un unghi de 360 ​​de grade. O astfel de abilitate unică se explică prin faptul că păsările din retină au mult mai multe celule sensibile la lumină decât alte vertebrate.

Retina ochiului la păsări este susceptibilă la ultraviolete (tetrachromatia) - adică permite vizualizarea unui model format din flori roșii, verzi și albastre. O altă trăsătură a structurii ochiului pasărelor este abilitatea de a prinde culoarea albastră, permițând astfel să vedeți literalmente câmpul magnetic al Pământului. Lentila acestui organ de simț este atât de flexibilă încât păsările pot vedea obiecte chiar și sub apă.

La fel ca reptilele, păsările, în afară de pleoapele mobile, au așa-numitul "pleoapă a treia" - se află în colțul din față al ochiului membrană care clipește intermitent. O astfel de membrană pentru unele specii de păsări care locuiesc în apropierea corpurilor de apă poate să acopere complet ochiul și sub apă pentru îmbunătățirea viziunii pentru a îndeplini funcția unei lentile de contact.

La cele mai multe specii de ochi cu pene, ele sunt inactive sau imobile, majoritatea vederii fiind monoculare, spre deosebire, spre exemplu, de la o persoană care are viziune binoculară. O astfel de vedere, ca și omul, este posedată numai de păsări în formă de bufniță.

  • Audierea, mirosul și gustul

Păsările au o ureche internă și mijlocie, nu există urechi, urechile lor sunt acoperite și înrămate cu pene. Audierea păsărilor este foarte subtilă, ceea ce nu se poate spune despre simțul mirosului. Aceste animale vertebrate în majoritatea (cu excepția, de exemplu, prădătorii) aproape nu disting mirosurile. Gustul păsărilor este simțit cu muguri speciale de gust, care se află la baza limbii și pe palatul moale.

Sistemul nervos

Ca multe creaturi vii de pe Pamant, sistemul nervos al păsărilor este împărțit pe nivelul central (dorsal și creier) și periferic (terminațiile nervoase, nervii măduvei spinării și a creierului). Sistemul nervos al păsărilor și creierului este mult mai bine dezvoltat decât în ​​reptile. Acest lucru se datorează abilității de a zbura și de a trăi în diversele ecosisteme ale planetei.

  • Creier oblic

Se dezvoltă foarte bine. Reglează toate funcțiile vitale ale funcțiilor pernite - circulația sângelui, respirația, digestia.

  • cerebel

Este situat în spatele creierului păsărilor. Este mai mare, comparativ cu creierul alungit, dimensiunea. Acest lucru se datorează faptului că cerebelul este responsabil pentru coordonare, ceea ce este foarte important pentru menținerea echilibrului în zbor.

  • Orientul mijlociu, intermediar și creier

Creierul mijlociu al păsărilor se află în partea centrală a creierului, acoperit de emisfere mari, iar creierul intermediar este de dimensiuni mici și slab dezvoltat. Brațul din față este cel mai mare creierul păsărilor. Cu toate acestea, girusul din această parte a creierului este mic la păsări, în comparație cu mamiferele. Brațul din față este responsabil pentru comportament, orientare în spațiu, mâncare, reproducere și capacitatea de a umple cuiburile.

  • Măduva spinării

Relativ scurt. Măduva spinării la păsări are o îngroșare cervicală și lombară, de unde nervii se extind până la extremități.

Astfel, sistemul nervos la păsări este satisfăcut. Aceasta permite păsării să prezinte forme complexe de comportament, să se adapteze mediului și să învețe. De exemplu, toată lumea știe că unii specii de papagali sunt capabili deReproduci discursul uman și cântecele - pentru a rezolva sarcini complexe în obținerea hranei.

Sistemul excretor

Sistem de excreție a păsărilorSistemul excretor al păsărilor este reprezentat de organe precum rinichii, ureterele și cloaca. O caracteristică specială a sistemului excretor este absența vezicii. Fețe (așternut) în corpul păsărilor amestecat cu urină și sunt ieșiți prin cloaca. Unele specii de păsări care trăiesc în deșert sau pe mare (bufnițe, pui deșert, pescăruși, pelicani), există alte organe ale sistemului excretor - glande speciale de sare. Funcția lor este de a scoate (prin nări) din corpul unei păsări un exces de săruri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată și se hrănește șoimulCum arată și se hrănește șoimul
Făină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncăFăină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncă
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Câte camere există în inima păsărilorCâte camere există în inima păsărilor
Ce amfibieni au o inima cu trei camere?Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
© 2021 amigdas.com