amigdas.com

Ce păsări trăiesc la Moscova și Moscova

Bird pasărePăsările din Moscova și din regiunea Moscovei sunt foarte diverse. În această zonă puteți întâlni păsări de diferite mărimi și specii. Persoanele cu pene trăiesc în păduri, câmpuri și mlaștini, dar unele specii preferă să se stabilească lângă o persoană - în parcuri și pătrate. Fără îndoială, cea mai apropiată metropolă are un impact negativ asupra habitatului lor. Conform ultimelor estimări ale ornitologilor din suburbii, există aproximativ 200 de specii de păsări.

Păsări de parcuri și curți

Păsările sunt mai des decât alte animale pe care le puteți vedea, mergând în parcuri. După câțiva ani de observație, ecologiștii au găsit în parcuri și curți mai mult de 70 de specii de păsări. Dintre acestea există specii rare și pe cale de dispariție enumerate în Cartea Roșie. lua în considerare cele mai faimoase suburbii cu pene și Moscova:

 1. Bird of bluegrassAzurul. O cățea mică albastră, cu un penaj albastru-galben-albastru. O pasăre este răspândită în Europa, Asia și Africa de Nord-Vest. În viața sălbatică în pădurile mixte și foioase, în special în mesteacăn sau stejar. Ciocul și coada păsării sunt scurte. Lungimea corpului azurii este de 12 cm, iar greutatea este de 7,5-14,5 g.
 2. Vrabia. Probabil, aceasta este cea mai frecventă pasăre. Cea mai faimoasă specie este o vrabie de casă. Capul masculului este gri, gâtul și pieptul sunt negre, iar pe umeri sunt dungi albe. Liniile marunte se întind de la cioc la ochi. Persoanele tinere și femelele sunt de culoare maronie, iar partea inferioară a corpului este ușoară. Pe spate sunt urme întunecate și ușoare.
 3. Crows. Longevitatea lumii cu pene. Speranța medie de viață este de 70-80 de ani. Pene de pasăre sunt frumoase, metalice, negre, cu un maree magnific. Aripile pot ajunge până la 1 metru. Ravenul este una dintre cele mai inteligente păsări din lume. Aceste pene comunică nu numai în voce, ci și pot exprima emoții prin gesturi.
 4. Dinte. Un mic cocoș negru, cu o țipătură pe cap. Cap și aripi de culoare neagră, alb abdomen. Păsări așezate pe conifere. Ele se găsesc adesea în parcuri, unde zboară în căutarea hranei. Aceste păsări rareori își părăsesc locurile, numai în muștele reci severe până în zonele calde, dar în curând se întorc.
 5. Cuci. Păsările sunt cunoscute de toată lumea pentru "ku-ku" și incubarea originală a ouălor. Mai degrabă, nu le incubă, ci le aruncă în cuiburi altor păsări. În exterior, cucul arată ca un porumbel, dar corpul său este gri, cu urme de lumină pe aripile sale și o coadă destul de lungă.
 6. Cioara gri. Una dintre cele mai cunoscute păsări din regiunea Moscovei și Moscova. Ei sunt obișnuiți să trăiască foarte aproape de oameni, hranind pe deșeuri diferite pe care le caută în cutii de gunoi. Acest pene gri este ușor de recunoscut prin dimensiunea sa mică, capul negru și aripile. Ciocul ei este puternic și puternic, pe care o controlează perfect. Cioară se obișnuiește repede cu persoana, unele persoane devin animale de casă.
 7. Bird of the shrubBullfinch. O pasăre strălucitoare, pe care o cunoaște toată lumea. Sânul este roșu, capul este negru, aripile sunt negre și albe. Mulți se întreabă de ce aceste păsări nu pot fi văzute vara? Răspunsul este simplu. Bullfinches trăiesc într-un singur loc, vara în pădure, unde există multe vegetații diferite. Dar în timpul iernii, când nu există mâncare mică, ei zboară mai aproape de oameni, în căutarea hranei.
 8. Porumbelul albastru. O pasăre foarte faimoasă. Culoarea corpului porumbelului este de culoare albăstrui, albă. Este o specie sedentară, populația se găsește atât în ​​Moscova, cât și în suburbii. Se pare că numărul de porumbei albăstrui nu se schimbă. Dar, de fapt, în fiecare an numărul acestor păsări este redus drastic.

Păsările sezoniere din Moscova și regiunea Moscovei

Populația de păsări care locuiește în pădurile din jurul Moscovei și regiunea Moscovei este de obicei distinsă de anotimpurile anului.

Iarnă cu pene

Păsările de iarnă sunt reprezentate de multe specii, aici sunt unele dintre ele:

 1. Grouse de lemn. E un pui cu parametrii unui curcan. Femela este gri și de neimaginat, de dimensiuni mici. Bărbatul este impresionant, cu o culoare strălucitoare de culoare brun-negru. Această pasăre este una dintre puținele care rămân la iarnă la Moscova și regiunea Moscovei. Datorită dimensiunii mari și greutății mari, preferă să se miște în jurul pământului.
 2. cinteză. O pasăre mică, cu un penaj strălucitor. Principala diferență este sânul roșu și spatele maro-verde. Datorită acestei culori, pasărea este foarte vizibilă în zăpadă. Finch este o păsărică de cântătoare care emite trilogii melodice. Numele său a fost primit din cauza faptului că adesea rămâne la iarnă în regiunea Moscovei și Moscova.
 3. Călușul de căpșună. Partea superioară a corpului este gri, iar fundul este maroniu, cu pată albă. Ei preferă să se așeze în copaci de conifere, în special lângă brad. Pe capul bărbatului există o creastă și sprâncene de culoare roșie. Blănurile de blană nu zboară departe, deplasându-se la sol. Ele sunt perfect adaptate condițiilor de iarnă din Rusia.
 4. Bird din jaygaiță. Bird de dimensiuni mici, cu penaj frumos. Corpul jay-ului este roz-gri, iar aripile sunt negre cu dungi albastre pronunțate. Este greu să o vezi, deoarece preferă să se ascundă de oamenii din coroane de copaci. Dar, de asemenea, jay este renumit pentru vocea melodie și capacitatea de a pregăti mâncare pentru iarnă.
 5. pițigoi. O puteți întâlni în diverse locuri, de exemplu, în păduri, pe coaste și pe malurile apei. Cuiburi în nișe, goluri sau goluri de copaci. El ajunge foarte mult la om. În timpul iernii, el se împiedică în turme de alte păsări și caută alimente cu ei.
 6. ciocănitoare. El își petrece cea mai mare parte a vieții sale în căutare de hrană. După inspectarea copacilor și descoperirea insectelor, pasărea începe să zdrobească coaja intens cu ciocul. În toamna și iarna, se schimbă dieta unui ciocănitoare. Deci, el rupe conul din copac și scoate semințele cu ciocul său.
 7. waxwing. Pasăre foarte interesantă de mărime medie. Pe cap se găsește un trunchi, pe gât sunt pete negre. Culoarea caroseriei - roz-gri. Waxwerd nu se teme de oameni și adesea îi permite să se apropie destul de mult. În sezonul rece, fructele de toamnă sunt îngrijite, care se deplasează în stomac. Aceasta face ca bebelușul să fie beat, de multe ori nu se poate naviga în spațiu, se confuză, se prăbușește în diferite obiecte și de multe ori moare de el.

Păsări de vară

În primăvară și vară, tribul de păsări nu se oprește. În zona verde a regiunii Moscova se aude melodii de diferite tipuri. Puteți auzi trilul din următoarele păsări:

 1. Yellow Wagtail. Ptaha este mic, cântărește numai 20 g. Coada este disproporționată, lungă și mereu tremurătoare. Nu este obișnuită să locuiască într-un singur loc și este mereu în căutare de locuințe noi. Iarnă zboară în țări calde și rămâne acolo până în aprilie. El preferă să caute mâncare pe teren, nu-i place să vâneze în aer.
 2. Bird OriolOriole. O pasăre foarte luminată, cu un cioc roșu și un penaj galben-negru. În primăvară și vară îi place să înoate în iazuri. Ivolga face sunete interesante și neobișnuite. Deci, dintr-un trilog melodic și frumos la o scârțâie urâtă, din care uneori apar urechi.
 3. Nightingale. Cel mai bun cântăreț de pădure. Dar, de fapt, nu fiecare reprezentant al speciei poate să cânte perfect. Stăpânirea vocii, ei învață de la părinți sau persoane învecinate. Apariția unui scânteie nu este la fel de atractivă ca o voce. Sunt maro și neatractive, cu ochi mari negri. Iarnă zboară în zone calde. Dar, în vara, se stabilesc în păduri, parcuri, tufișuri, unde se ascund de pisici și de alte animale de pradă.
 4. Un stelist roz. O pasăre frumoasă, cu un mufă pe cap. Păsările migrează, preferă să trăiască în golurile de pietre, în stânci, între busteni de lemn de foc. Acești asistenți minunați cu pene în agricultură, distrug în mod activ lăcustele și alte insecte dăunătoare.
 5. Tura. Adesea, vestigiile sunt confuze cu o cioara, asa cum arata ca ea. Dar cuibul nu are un cioc de penaj, iar în exterior este mai grațios. Rook a fost considerat de mult vestitorul primăverii. Rooks sunt cei mai buni ajutoare ale fermierilor: în câmpuri distrug rozătoarele și insectele dăunătoare. Păsările au inteligență bună. Cu ajutorul betisoarelor și crengilor, ei săpătură pământul în căutare de hrană.
 6. Drozd. Această pasăre nu are un aspect aprins. De obicei, acestea sunt gri sau gri închis cu sâni portocalii. Dar această pasăre inconspicuoasă este comparată cu o lovitură de seamă, deoarece africul are o voce foarte melodică.
 7. Înghițiți (oraș). Birdul este mai puțin decât o vrabie. Corpul și aripile extinsă, capul aplatizat, ciocul scurt, burta albă. În aer intră în turme și se pot ridica la altitudini diferite.

Păsările de pradă

Păsări de pradă regiunea Moscova și Moscova:

 1. Sarich. O pasăre mare, cu dimensiunea de până la 50 cm, cu aripă de 1 metru. Persoanele întunecate au pete pe margini sau o linie transversală întunecată. Sarych are un alt nume - un buzzard obișnuit.
 2. Bufna cenușie. Bird este o bufniță de mărimea unui cioară. Bărbații cântăresc 470 g, femele - 620 de grame. Culoare maronie sau gri, cap rotund mare, ochii întunecați și mari. Coada și aripile sunt relativ scurte. Aceste bufnițe preferă să se stabilească pe copaci vechi, dar pot fi găsiți și în clădirile mansardelor. În iarnă și primăvară, bufnița este activă în timpul zilei, restul timpului - pe timp de noapte.
 3. Bird bufnitaO bufniță mare. Greutatea corpului bufniței este de 250-300 gr. Pene de culoare roșiatic-gri, cu pată neagră. Pe cap sunt două mănunchiuri de pene. Aceste bufnite sunt nomade, migratorii. Ele pot fi găsite nu numai în pădure, ci și în piețe și cartiere rezidențiale din apropierea Moscovei.
 4. Vulturul de aur. Prădători unici care pot vâna nu numai pentru prada mică, ci și pentru animalele mari, de exemplu, cerbi, viței, miei. Mărimea vulturului de aur este impresionantă - aripile sunt de 2 până la 2,5 metri.
 5. Amar de mare. Specii dispărute de păsări, care figurează în Cartea Roșie. Amarul mare este rudele directe ale eroului. Nest în iazuri și mlaștini îngroșate. Culoarea păsării este variată (dungi galben-negre cu pete). Vocea este destul de diferită de cea a unei păsări. Este comparat cu un vuiet de vânt într-o țeavă goală sau un urlet bullish. În timpul zilei, păsările se ascund în tufișuri.
 6. Merlin. Cea mai mare rudă a șoimului. Culoare girată albă cu nuanță gri sau neagră. S-au difuzat falchet în partea de nord a Rusiei, dar s-au găsit în suburbii. Iarnă rar zboară. Se hrănește cu rozătoarele mici, cu păsările și cu animalele. Krechet este adesea învățat să vâneze.
 7. Peregrine Falcon. Această pasăre este un prădător serios. Ca regulă, falconul peregrine alege locurile greu accesibile pentru a trăi. Preferă să se așeze pe stâncile corpurilor de apă și ale pietrelor. Utilizează doar păsări mici și mijlocii. Rar alegeți viața urbană pentru viață. În limitele așezării, el trăiește pe vârfurile clădirilor. În 2008 sa stabilit că o pereche de păsări cuibăresc într-o clădire înaltă a Universității de Stat din Moscova.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Pasăre ordinară de azur albastru: descrierePasăre ordinară de azur albastru: descriere
» » Ce păsări trăiesc la Moscova și Moscova
© 2021 amigdas.com