amigdas.com

Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesant

mandarinăO rață de mandarină este o pasăre forestieră mică. Și, de asemenea, este cunoscut ca o rață chineză. Este de remarcat faptul că această pasăre din Rusia este interzisă de a vâna, așa cum este enumerată în Cartea Rosie a Rusiei.

Trebuie remarcat faptul că fructul de mandarine nu are nimic de-a face cu numele acestei păsări. Numele ei se datorează faptului că oameni chinezi bogați și importanți i-au plăcut să o îmbrace în costume de portocaliu strălucitor.

O caracteristică interesantă este aceea pentru iarna culoarea mandarinei se schimba. Bărbații nu devin atât de strălucitori și încep să se ascundă în păduri. O astfel de deghizare joacă adesea o glumă crudă cu rațe, deoarece vânătorii îi iau pentru rațe obișnuite și trag.

Trebuie remarcat faptul că Mandarinul este unul dintre simbolurile culturii chinezești. Imaginea acestei păsări poate fi găsită pe vase, tablouri și panouri, care datează din Evul Mediu. Este remarcabil faptul că este o pasăre decorativă, așezată în iazuri și iazuri artificiale.

Caracteristică generală a speciei

Rachița mandarină este mică și cântărește aproximativ 5,5 kg. Lungimea corpului este de aproximativ 40 cm. În mod remarcabil, faptul că Penajul masculilor în timpul sezonului de împerechere este foarte colorat. Ciocul acestor păsări este roșu, iar labele au o culoare galbenă. Dacă vorbim despre culoarea penei, variază de la alb, portocaliu, roșu la verde, violet și maro.

În comparație cu bărbații, femeile nu sunt atât de strălucitoare și colorate. În sine, ele sunt puțin mai mici. În plus, femelele au un cap gri, un abdomen alb și o spate de culoare maro-măslin.

Mandarinul pasăre zboară și înoată. În plus, pe uscat se mișcă foarte repede. Vocea acestei rațe este atipică, produce sunete care sunt foarte asemănătoare cu fluierul tăcut sau nu se uită.

Interesant, una dintre puținele rase de rațe care iubește să trăiască pe copaci. Uneori, golurile mandarine pot fi situate la o înălțime de șase metri.

habitat

Inițial, teritoriul de decontare a fost limitat la Asia de Est. Cu toate acestea, în timp, pasărea sa stabilit pe teritoriul Rusiei. În special, în Khabarovsk și Primorye, precum și o pasăre pot fi văzute pe Sahalin și în regiunea Amur. Deoarece acestea sunt păsări migratoare, acestea hibernează în Japonia sau China.

Dieta mandarinei

În sălbăticie, rațele de mandarine se hrănesc cu broaște și ghinde. În plus, rață de mandarine se hrănește și cu pești, gândaci și alge.

Dacă doriți să plantați astfel de păsări acasă, atunci ar trebui să ia în considerare cu atenție dieta lor. Mai întâi de toate, în dieta mandarinei includ componente cum ar fi:

 • Două rațe de mandarineporumb;
 • cretă;
 • orz;
 • fulgi de ovăz;
 • verde diferite.

Ce caracteristici au rațele de mandarine?

În sălbăticie, rațele pot trăi până la 10 ani. Cu toate acestea, foarte des sunt distruse de prădători. Dacă vorbim de rațe de casă mandarine, atunci în condiții bune pot trăi până la 25 de ani.

Această pasăre pestriță este o adevărată decorare pentru zonele de parc. În plus, se întâlnește bine cu alți locuitori cu pene de rezervoare.

Caracteristicile rasei:

 • Pene pline;
 • O voce neobișnuită;
 • Zbor rapid și manevrabil;
 • Loialitate față de un partener de-a lungul vieții.

Caracteristicile reproducerii

Masculi de rațe de mandarineÎn timpul sezonului de împerechere, bărbatul descarcă cercuri în jurul femeii, încercând astfel să o placă. Își întinde penele pe cât posibil pe scară largă și își perie o creastă pe cap. Cei mai brumați pot face bătălii feroce pentru femeie.

Este demn de remarcat acest lucru femelele din mandarin își duc puii în cavitatea unui copac înalt. Puii sunt de sex feminin timp de patru săptămâni. Puii mici pot mânca păduchi, creveți, viermi și fluturi. În timp ce simt pericolul, rațele încep să se ascundă sub apă sau într-o groapă. După o lună și jumătate de descendenți se ridică la aripa. În timpul incubării ouălor, masculul aduce în mod constant hrană femelei și își protejează cuibul.

Trebuie menționat faptul că aceste păsări nu aleg același loc pentru cuibărit. În plus, condițiile meteorologice nefavorabile pot avea un impact negativ asupra reproducerii. Puii din mandarine nu tolerează frigul.

Comportamentul mandarinilor

Un aspect luminos și memorabil nu este ultima caracteristică a unei păsări. Locurile preferate pentru așezarea acestor păsări sunt rocile și copacii de coastă. Ca rațe de adăpost folosiți bușteni inundați și ramuri atârnate de țărm. Este demn de remarcat acest lucru mandarin rață se desprinde practic vertical, în timp ce este absolut ușor să faci manevrele.

Trebuie remarcat faptul că această pasăre plutește, ședea înaltă în apă și își ridică ușor coada. Practic, nu se scufundă și dacă face asta, atunci doar în caz de urgență.

Există o fidelitate matrimonială între aceste păsări?

Rani chinezi aleg o pereche o dată și pentru viață. Prin urmare, în cultura chineză există o convingere că pentru fericirea familială în casă ar trebui să păstreze câteva mandarine. Aceste păsări din cultura estică sunt un simbol al bunăstării familiei.

Cum sa cresti ratele de mandarine la domiciliu?

În ciuda faptului că este o pasăre exotică, cu o mare dorință, ea poate fi crescută acasă. Este remarcabil faptul că vara, aceste păsări nu necesită nici o grijă deosebită. Este suficient să organizați un iaz bun cu copaci sau posturi. Dar, pentru cuiburi, păsările au nevoie de cele mai naturale condiții.

În timpul iernii este foarte important ca păsările să nu fie supracoate. Deși rațele de mandarine sunt destul de normale pentru îngheț. Cu toate acestea, păsările sunt cel mai bine păstrate în cuști încălzite, cu toate condițiile necesare. În timpul iernii, apa din piscină ar trebui să fie ușor încălzită.

Cu toate acestea, femeile în creștere mandarin la domiciliu, vă puteți întâlni cu astfel de probleme:

 • Femelele pot refuza incubarea ouălor înainte de sfârșitul termenului.
 • Femeia își poate abandona puii.
 • S-ar putea să existe dificultăți în dietă în timpul iernii.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Wild duck: descriere, conținut, hrănireWild duck: descriere, conținut, hrănire
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Duck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viațăDuck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viață
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Cum să scoți în mod corespunzător o rață acasăCum să scoți în mod corespunzător o rață acasă
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
Habitat, cât de mult trăiește și ce mănâncă rața sălbaticăHabitat, cât de mult trăiește și ce mănâncă rața sălbatică
Păsări exotice: specie și descrierePăsări exotice: specie și descriere
» » Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
© 2021 amigdas.com