amigdas.com

Pui broiler: crescând acasă

rațăRatele de reproducere sunt considerate o afacere destul de profitabilă. Din ce în ce mai mulți agricultori aleg rațe ca pui de carne. Păsările din această rasă își cresc greutatea foarte repede, iar carnea lor este suculentă și gustantă. Creșterea acestor păsări la domiciliu este o afacere destul de simplă și ieftină.

Puii de găină sunt rase de rață din carne, care au fost crescute artificial.

Strămoșii broilerilor sunt două rase:

 1. Musky American rață Duck. În aceste păsări, carnea are un gust specific. Această rasă nu tolerează minus temperaturile. Pentru întreținerea lor este necesară amenajarea unei încăperi calde. Este de dorit să le cultivăm în regiuni cu un climat cald.
 2. Alb rasă Peking Duck. Această rasă de păsări este simplă în cultivare, nemaipomenită și caracterizată printr-o productivitate ridicată.

Specii de rațe de broiler

Luați în considerare ce fel de păsări de broiler sunt:

 1. MulardMulard. Această rasă a fost crescută în Franța pe baza unei rațe de mosc. Este foarte productiv. Femelele se nasc deja sterile, prin urmare, este posibilă reproducerea acestor păsări numai prin mijloace artificiale. Nestlings sunt nemaipomenit în alimente, pot mânca orice mâncare și rapid câștiga în greutate. Carnea acestor rațe este considerată a fi un produs alimentar, deoarece nu există practic nici o grăsime.
 2. Cherry Valley. Această rasă de păsări este destul de solicitantă. Acesta a fost derivat pe baza unei rațe albe Peking. Ducklings diferă în bună supraviețuire și câștiga rapid greutate. În termen de o lună și jumătate după naștere, greutatea rațelor poate ajunge la trei kilograme. Aceste păsări sunt caracterizate de o producție mare de ouă și, de asemenea, au un gust excelent de carne și ficat. Rata de o jumătate de an pe an poate da aproximativ 150 de ouă.
 3. Agidel. Aceste rațe pot crește rapid atât într-o cușcă, cât și în pășunatul liber. Ei au o sănătate bună și practic nu sunt predispuși la boli. Ei au carne valoroasă și se disting prin înalțirea ouălor.
 4. Indian RunnersIndian Runners. Aceste rațe sunt foarte solicitate, deoarece au rate destul de bune pentru producția de ouă. Greutatea acestor păsări este de aproximativ două kilograme. Într-un an, femela poate aduce peste 200 de ouă.
 5. Super M. Această rasă este capabilă să construiască rapid masa. Carnea acestor rațe este plăcută pentru gust.
 6. Blagovarsky. Această rasă de păsări este foarte populară. Rațele sunt foarte prolifice și productive.
 7. Pui de carne alb-negru. Aceste rațe sunt destul de simple în reproducere. Pentru a le creste pur si simplu ele sunt nemanjite in produsele alimentare si se pot adapta oricaror conditii climatice.

Orice rasă de rațe de broiler nu trebuie să fie crescută mai mult de trei luni. După această vârstă, acestea încetează să câștige în greutate și aspectul lor se înrăutățește. Și, de asemenea, există plăcuțe, care atunci când a fost scoasă din greu pentru a elimina.

Creșterea rațelor de broiler la domiciliu

Cultivați aceste păsări folosind metoda podelei. Pentru întreținerea rațelor aveți nevoie de o cameră spațioasă, uscată, dezinfectată, cu un sistem de ventilație bun.

Grijă de rațe acasăMerită acordați o atenție deosebită condițiilor de iluminare, umiditate și temperatură. Supraîncălzirea sau hipotermia pot reduce sistemul imunitar al păsărilor. Vor deveni inactivi și lenți.

După nașterea rațelor, în timpul săptămânii camera ar trebui să fie aprinsă în jurul ceasului. Acest lucru este necesar pentru ca puii nou-născuți să nu se rănească. Apoi, puteți reduce treptat ziua luminoasă.

Temperatura din casa de păsări trebuie să fie de cel puțin 24 de grade Celsius. Nivelul de umiditate ar trebui să fie de aproximativ 70%.

Este necesar să se asigure că casele de păsări nu sunt suprapopulate. Acest lucru poate provoca o încetinire a dezvoltării și creșterii rațelor.

Specii de rațe de broilerPe podea ar trebui să fie așternutul de fân sau paie, stratul său ar trebui să fie de aproximativ douăzeci de centimetri. Sub el ar trebui să se toarnă lime pushonku (un metru pătrat aproximativ 0,5 kg). Varul va servi drept dezinfecție suplimentară. Gunoiul va trebui periodic să fie actualizat.

În fața casei de păsări de curte este amenajat un spațiu pentru mersul pe păsări, care este închis de un gard. În acest domeniu, este necesar să se pună băutoare și alimentatoare închise. Un mare plus este luat in considerare daca exista un mic iaz pe site.

Conținutul de rață de broiler în cuști

În primele câteva săptămâni după naștere, rațele sunt cel mai bine păstrate în cuști. Datorită limitării rațelor în mișcare, se poate obține o creștere rapidă a masei lor.

Alimentează rațe de broiler la domiciliu

Pui de rapițăAtunci când cresc păsările, este foarte important pentru a reglementa dieta de rață, astfel încât acestea să fie sănătoase și dezvoltate cu succes. Primul hrănire este necesar nu mai târziu de 16 ore după nașterea rațelor. Inițial, tinerii sunt hrăniți de 8 ori pe zi, după care puteți trece la patru mese pe zi. Vă puteți hrăni cu ouă fierte, precum și cu alimente speciale de pornire.

Pe măsură ce cresc, rațele pot fi transformate în furaje mai solide. În furaj ar trebui să existe o anumită cantitate de proteine ​​brute, fosfor, fibre, precum și aminoacizi și macro și microelemente.

După vârsta de trei săptămâni, rațele pot fi transformate în furaje de cereale, care ar trebui să fie adăugate verde.

În timpul creșterii puiilor de carne, ca hrană, puteți folosi:

 • oase sau făină din plante;
 • ulei de ficat de cod;
 • ouă.

Și, de asemenea, în dieta pot fi introduse legume și siloz combinat.

Boli ale rațelor de broiler

Păsările pot fi predispuse la diverse boli.

La bolile frecvente ale rațelor se pot atribui:

 • hepatita;
 • salmoneloza;
 • tuberculoza;
 • germen;
 • fuzariotaksikoz.

Cu malnutriția, activitatea păsărilor poate scădea. Ei pot deveni letargici, își pierd apetitul. Și poate exista și o conjunctivită.

Dacă dieta pasării nu conține suficient vitamina E, păsările pot începe crampe musculare și spasme.

Dacă alimentele nu sunt saturate cu substanțe minerale și biologic active, atunci în rațe, boala Tzuzean poate începe. În această boală ducklings pot mânca obiecte inedabile.

La bolile destul de comune ale rațelor de pui pot fi atribuite catargie și blocarea parțială a buruienilor. Cu aceste boli, se observă pierderea apetitului la păsări și devin letargice și se mișcă puțin.

Rațe bolnaveGripa și sinuzita pot apărea la păsări, dacă nu respectă regimul de temperatură, precum și nu monitorizează umiditatea din încăpere.

Până la o lună, rață kutikullit. Pasărea începe diaree profundă și se observă scăderea în greutate.

Este important să știm că, de îndată ce primele semne ale bolii sunt văzute, rață infectată trebuie izolată. Apoi, merită să ne întoarcem la medicul veterinar.

În concluzie, putem adăuga că nu este atât de dificil să crească rațe de broiler la domiciliu. Cu toate acestea, trebuie să urmați toate regulile de hrană și să aveți grijă cu atenție pentru pasăre.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Condițiile rață franceză 53Condițiile rață franceză 53
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Indoti: reproducere, întreținere, îngrijire la domiciliuIndoti: reproducere, întreținere, îngrijire la domiciliu
Hrănire interioară în interiorHrănire interioară în interior
Musk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasăMusk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasă
Descrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestoraDescrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestora
Creștere de rață la domiciliu pentru începătoriCreștere de rață la domiciliu pentru începători
» » Pui broiler: crescând acasă
© 2021 amigdas.com