amigdas.com

Rațe de rață pentru creșterea animalelor

Rase de rațe domesticeRață internă

este o pasăre destul de populară în agricultură. Conține că nu este atât de dificil și nu va fi dificil să o faci chiar și pentru cei care au decis doar să-i înmulțească.

Rațele au multe rase, care sunt împărțite în trei tipuri (carne, ouă și ouă de carne). În conformitate cu aceasta, crescătorul alege rasa potrivită pentru el.

Care sunt avantajele păstrării și reproducerii rațelor domestice?

Care sunt avantajele reproducerii rațelor domesticePractic, o astfel de pasăre ca o rață este crescută în scopul obținerii de produse din carne. Are o mare diferență între carnea de pui și calitățile gustului. De asemenea, diferă în ceea ce privește aspectul:

 • Carnea de rață are mai mult umbra întunecată;
 • carnea de rață este diferită conținut mai mare de grăsimi;
 • are mai mult bogat gust. Este deosebit de apreciat de gurmanzi.

totuși carnea de rață este mai dură decât puiul.

În plus față de carne, rațe domestice sunt crescute pentru a primi ouă, deși sunt mai puțin populare decât carnea de pui. Ouăle de rață sunt puțin mai mari decât ouăle de pui și au un gust distinctiv. De aceea ele sunt mai utilizate în industria alimentară. De exemplu, vor face maioneza. Cele mai multe ouă de rață sunt folosite pentru a fi rase. Poate fi retras și cu ajutorul unui incubator.

Unul dintre principalele avantaje ale rațelor de reproducere este acela al acestora creșterea rapidă. Pentru sacrificare, persoanele care au ajuns deja la vârsta de două sau trei luni pot fi trimise. De asemenea, un plus este că au nevoie de îngrijire minimă. Dacă merg pe o pășune liberă, ei pot găsi în mod independent mâncare și pot fi purtați în condiții reci.

Care sunt condițiile necesare pentru întreținerea rațelor?

Ce condiții sunt necesare pentru păstrarea rațelor domesticeDacă există planuri de păstrare a turmei de rață, atunci este necesar să se gândească la refugiul lor. Este necesar să se creeze condiții potrivite pentru a trăi în incintă. Dacă zidurile sunt realizate din busteni, atunci ele sunt căptușite. Pereții din plăci sunt acoperite cu placaj sau cu carton, iar apoi sunt vopsite în alb. Acest lucru vă permite să faceți regimul de temperatură mai optim pentru păsări, adică într-o astfel de cameră vara este suficient de rece și iarna, dimpotrivă, căldura este economisită.

Podea din locuința rață se ridică puțin până la o înălțime de aproximativ douăzeci de centimetri. Acest lucru nu va permite șobolanilor sau șoarecilor să intre în păsări. Podelele trebuie așezate de pardoseală, care ar trebui să fie suficient de groasă. Pardoseala poate fi paie, chipsuri dintr-un copac sau un strat de turbă. Deci, temperatura în casa de păsări nu va scădea sub -5 grade.

Este necesar ca locuința să fie uscată și caldă, dar există o bună ventilație. În astfel de condiții, păsările vor fi destul de confortabile, vor avea o stare bună de sănătate și, în consecință, o ouă mare.

Păsările trebuie să ofere un loc pentru mersul pe jos. Pentru aceasta, ele sunt echipate cu o platformă, în care este necesară echiparea coperților vara. Înălțimea gardului este de aproximativ un metru. Dacă există acces la apă, atunci gardul se află la 70 cm sub și la 50 cm deasupra apei. În timpul iernii, pot merge și rațe. Pentru a face acest lucru, este necesar să ștergeți teritoriul pentru o plimbare de zăpadă și să-l paie. Vremea pentru plimbări nu este aleasă prea geroasă și nu este vântoasă. Apoi pot merge aproape toată ziua.

Trebuie remarcat faptul că producția de ouă depinde de zi. În consecință, o rață mai lungă de lumină se grăbește mai bine. Când într-o zi scurtă, rațele încep să se înrăutățească, așa că în casa de păsări trebuie să ai grijă de iluminare suficientă, deși artificială.

Cuiburile se fac în locuri mai întunecate, unde este liniștită și liniștită. În același timp, ar trebui să existe un acces bun, astfel încât ouăle să poată fi ușor accesate. Este de preferat să le așezați de-a lungul pereților laterali. Pe trei capete se face un cuib, care poate avea dimensiuni de 50 până la 50 de centimetri. Noaptea, păsările nu trebuie să lase o lumină strălucitoare, o fac să fie camuflate. Acest lucru permite locuitorilor casei să se odihnească ușor.

Fete de hrănire

Cum să hrăniți rațe domesticeHrăniți rațele începe imediat ce au ieșit din ou. La început li se dă un ou fiert, care trebuie să fie tocat fin. De asemenea, rață poate fi oferit lapte coaptă și nu brânză de vaci acru.

La ou sau brânză de vaci, puteți adăuga vitamine bogate în vitamine, cum ar fi urzica, lucerna sau trifoiul. În plus, puteți oferi cartofi fierți și suplimente minerale, care includ coji de pudră, coji de ouă sau cretă.

Persoanele adulte mănâncă culturi de cereale cum ar fi orz, grâu, ovăz, porumb și altele asemenea. De asemenea, în produsele alimentare li se dă un amestec de legume diferite, atât fierte cât și crude. În plus, puteți oferi suplimente minerale.

Ce sunt rasele de rață

Care sunt rasele de rațe domesticeDupă cum sa menționat deja mai sus, rasele de rațe sunt clasificate în funcție de scopul reproducerii lor. În acest sens, ele sunt împărțite în trei grupe:

 • ou;
 • carne;
 • carne și ouă.

Luați în considerare subspecii de carne ale rațelor. Ele se disting printr-o masă mai mare. Și, prin urmare, ele dau mai multă carne decât alte persoane într-o perioadă scurtă de timp. În fiecare an, cu grijă de o rață, se obține în zona a cincizeci de rațe. După ce ajung la două luni, dacă puii mănâncă bine, pot ajunge deja în regiunea de doi kilograme și câteodată mai mult.

La rasele de rață de carne, de regulă, sunt:

 • Rață Peking. Aceasta este probabil una dintre cele mai comune tipuri de rase de carne de rață. Diferă prin carnea grasă. Femelele ajung la 3 kg, iar bărbații pe kilogram mai mult. Această specie de păsări este omnivoră, cu toate acestea, este mai sensibilă la condițiile de detenție. Ducklings câștiga rapid greutate și la 2 luni cântăresc aproximativ două sau mai multe kg.
 • Moscova rasă albă de rațe - Acesta este rezultatul traversării rasei de rațe Peking și khaki-kempbell. Ele au o culoare albă și labe scurte de culoare roz. Acestea se caracterizează prin carne slabă, cu un gust plăcut și plăcut. Rațele albe se caracterizează prin ouă, care durează câțiva ani.
 • swedish albastru - Persoanele musculare cu picioare scurte, cu o nuanță albăstrui-gri, argintiu, negru sau gri-argint. Ei ajung la o greutate de trei până la trei kilograme și jumătate. Yaytsenoskost aproximativ 100-150 bucăți pe an. Culoarea ouălor este albă, verde sau albastră. Există rate de creștere mai lente. Are nevoie de hrană naturală și iarbă proaspătă.
 • negru rasa cu barbă albă - aceasta este o altă specie de carne de păsări. Culoarea este negru, cu piept alb. Carnea este grasă. Dați-le în îngrășare. Păsările adulte ating patru kilograme.

Un alt subspecii este carne de ouă. Există câteva caracteristici generalizate ale acestor roci:

 • au o masă moderată;
 • sunt caracterizate de o bună producție de ouă;
 • au calități gastronomice de produse din carne.

Una dintre soiurile de rațe de ouă din carne domestice se numește Khaki-kempbell. Ei au o producție destul de mare de ouă. Sunt aproximativ 200 de unități pe an. Ouăle lor sunt albe. Și rațele în sine sunt vopsite. Ele ating o medie de două sau trei kilograme. Aceasta este o rasă destul de activă, iar carnea este foarte apreciată pentru funcțiile sale gastronomice. Rasa nu se ridică nici la pupa, nici la condițiile de detenție, astfel încât reproducerea ei acasă poate fi făcută chiar și de către fermierii începători.

La rasele de rațe de carne și ouă este de asemenea o rasă numită oglindă. Particularitatea acestei rațe interne este un corp lung și un cap mic, precum și un cioc lung. Ele vin în culoare albă sau argintie, cu urme negre pe capul drakurilor. Are o calitate înaltă a produselor din carne. Acesta crește rapid și are o capacitate de ouă de stabilire de 50 până la 200 de bucăți pe an. Destul de pretențios în îngrijire. Greutatea masculilor adulți ajunge la 4 kg. Femelele sunt puțin mai mici. Simplu la reproducere.

În aceeași categorie cade rockul Cayuga cu culoarea negru-verzuie. Ei transportă până la 150 de ouă pe an, cu o coajă neobișnuită de nuanță neagră, uneori cenușie sau verzui. Scurgerile au o masă de aproximativ 3,5 kg, femelele sunt puțin mai mici. Ei stau bine în cuib pe ouă. Ei sunt nerăbdători în îngrijire și pot fi în pășune liberă. În acest caz, mâncați atât iarba cât și insecte.

La rasa de rață nu există atât de mulți indivizi, dintre care unul poate fi distins. Această rasă este alergătorii indieni. Această rasă de rațe domestice este una dintre cele mai frecvente și adesea crescute. Este usor de ingrijit si nu este greu de ras, chiar si pentru cei care incepe sa-si faca ferma. Ele pot fi de diferite culori: de la alb la negru. Dimensiunile ajung la mici, dar ouăle au un an suficient - de la două sute la trei sute de unități de producție pe an.

Conform calității gustului ouălor din această specie, rațele nu sunt aproape inferioare puiului și din această cauză această rasă este hrănită cu o varietate de alimente. Dacă crescătorul va reproduce această rasă, atunci va avea nevoie de un iaz.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Incubarea ouălor de rață la domiciliuIncubarea ouălor de rață la domiciliu
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Condițiile rață franceză 53Condițiile rață franceză 53
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Cum să scoți în mod corespunzător o rață acasăCum să scoți în mod corespunzător o rață acasă
Duck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărieDuck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărie
Hrănire interioară în interiorHrănire interioară în interior
Descrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestoraDescrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestora
Creștere de rață la domiciliu pentru începătoriCreștere de rață la domiciliu pentru începători
Pui de rasă Pushkin: descriere și subtilități ale reproduceriiPui de rasă Pushkin: descriere și subtilități ale reproducerii
» » Rațe de rață pentru creșterea animalelor
© 2021 amigdas.com