amigdas.com

Condițiile rață franceză 53

Duhul francezStar 53

- rasa de pui broiler, care este foarte populara. Cu o îngrijire normală această pasăre crește rapid. Într-o lună și jumătate puteți obține până la 4,5 kg de carne cu conținut scăzut de grăsimi de bună calitate. Rasa a fost obținută prin selectarea strictă de către Grimaud Frerers. Această organizație franceză este cunoscută în industria păsărilor și este unul dintre liderii industriei. Printre alte realizări ale specialiștilor companiei se numără crucea grele Mulard et al.

Caracteristicile Star 53

O caracteristică distinctivă a rațelor Star 53 este un metabolism foarte bun. Nutrienții sunt digerați rapid, astfel că pasărea are timp să câștige o masă semnificativă într-un timp relativ scurt. Și în carcasă o mulțime de mușchi, carne, cantitatea de grăsime - este mic. uzual conținut de grăsime - în limita a 16%. Aceste calități fac carnea ușor digerabilă. Se recomandă utilizarea în diverse diete.

Dintre caracteristicile externe - un piept caracteristic. Se evidențiază chiar în fața rață. Cap - rotund, cioc - mare, portocaliu. Culoarea generală este albă, deși este permisă o tentă gălbuie. Corpul are o formă alungită, cu spate puternic.

Tipuri de stele -53

În aceeași rasă se disting două tipuri de rațe:

 • medie;
 • mare.

Cunoscând caracteristicile fiecăruia, puteți conta pe o anumită productivitate. Astfel, Star 53 rațe de tip mediu:

 • în 42 de zile - aproximativ 3,2 kg, cu carne - 63,8%, fileuri - 24%;
 • 49 zile - 3,7 kg, carne - 65,3%, fileuri - 25,7%;
 • 56 zile - 4 kg, carne - 66,8, fileuri - 26,9%.

Pentru păsările de un tip mare, indicii pentru aceleași intervale vor diferi:

 • 42 zile - 3,3 kg, carne - 63,3%, fileuri - 23,1%;
 • 49 zile - 3,8 kg, carne - 65%, fileuri - 25,8%;
 • 56 zile - aproximativ 4.1, carne - 66%, fileuri - 27.3%.

Condiții de locuit 53Analizând acestea datele medii, putem concluziona că nu există diferențe semnificative între cele două tipuri. Există doar anumite caracteristici mici. Ratele mari sunt puțin mai grele, pot obține mai multă carne, fileuri. Dar procentul mediu de carne pură în raport cu întreaga masă - puțin mai mare. Când alegeți un anumit tip, puteți lua în considerare preferințele dvs.

Trebuie remarcat faptul că aceste informații și informații similare privind masa au fost obținute în laboratoare de către specialiști în cercetare. Aceste condiții diferă de cele create cu conținutul obișnuit. De exemplu, în laborator, rațele s-au mutat puțin. Prin urmare, indicatorii de masă vor diferi uneori. Potrivit agricultorilor, doar câțiva reprezentanți cresc până la 4,5 kg. În unele cazuri, masa poate fi de numai 2 kg pentru 56 de zile de dezvoltare. deși mult, desigur, depinde de condițiile specifice.

Un alt indicator important este capacitatea de a transporta ouă. Aici, în general, nu există nicio diferență între rațele mari și cele medii. Femelele de ambele tipuri pot aduce aproximativ 280 de ouă pe an.

Ouăle de rață nu au ajuns la fel de răspândite ca ouăle de pui. Unii oameni nici măcar nu știu că sunt comestibile. Cu toate acestea, este așa. Egg Star 53 este utilă și plăcută pentru gust. Unii lasă câteva rațe pentru acest produs.

Norme privind hrănirea

Rafinările franceze sunt vechi de 53 de condiții de detențieCreșterea unei rațe franceze nu este deosebit de dificilă. Pentru amestecurile sale de întreținere de la producătorii verificați bine abordare. Cu toate acestea, există opțiune alternativă. Mulți proprietari, care doresc să reducă costurile, oferă rațe de mâncare de casă de casă proprii. Principalele condiții aici sunt mai multe proteine ​​pentru creștere și mai puțină grăsime. De exemplu, uneori se folosește o rețetă din următoarele componente:

 • porumb: 1 kg;
 • Față de fățuire: 2 kg;
 • ierburile sunt comestibile: ½ găleată.

Procesul de gătit este simplu:

 1. Grind iarba dacă este mare. Deci rațele vor fi mai convenabile pentru a înghiți hrana.
 2. În cazul în care verde - greu, acesta trebuie turnat cu apă clocotită timp de 30 de minute.
 3. Iarba trebuie să fie complet scufundată în apă. Cu toate acestea, este important să nu se supraîncălzească. Dacă iarba nu era solidă și nu era nevoie de apă clocotită, apa se toarnă puțin.
 4. Se adaugă cantitatea dorită de făină și se amestecă.

Rahat ca acest amestec. Se aseamănă cu dieta naturală a strămoșilor lor. În plus, amestecul costă aproximativ 3-4 ori mai ieftin decât hrana.

Star 53 se adaptează rapid la orice mâncare oferită. Din cauza unui metabolism bun, alimentele sunt absorbite cu ușurință, astfel încât consumul lor nu este semnificativ. Conținut la domiciliu nu necesită investiții financiare grave.

Puteți utiliza atât amestecuri uscate, cât și umede. Nou-născuții sunt hrăniți cu ouă (gătite) și cu cereale pentru primele trei zile. Apoi, această alimente este înlocuită fără probleme cu un amestec format din cereale.

Primele zece zile trebuie hrănite de 4 ori pe zi. După această perioadă, este suficient să se hrănească doar dimineața și seara. Asigurați-vă că aveți grijă de suplimentul mineral. Aceasta poate fi cretă sau coajă, plasată într-un alimentator separat.

Condiții de detenție

Pentru reproducerea rațelor Star 53 este necesară achiziționarea unei case de păsări speciale. Pentru a-și planifica mărimea, se recomandă să se bazeze pe normele existente. 2-3 păsări de curte au nevoie de 1 m² de spațiu. Strălucirea este nedorită. Pentru a determina faptul că rațele se simt inconfortabile din cauza prea multă aglomerare, este posibilă prin semnele caracteristice ale comportamentului. Ei încep să se îmbolnăvească, se înfurie și se chircuiesc cu voce tare. Într-o stare normală, păsările se caracterizează printr-o natură calmă și pașnică.

De două ori pe an în cameră este necesară dezinfectarea. Pentru aceasta, se utilizează o soluție de formalină (3%). După ce tratamentul ar trebui să fie acoperit cu pereți și tavan de var. Se usuca 12 ore, dupa care tátutnikul este bine ventilat.

În interior ar trebui să fie uscat. De asemenea, este necesar să se evite proiectul.

Pentru o productivitate bună, este important să se respecte o temperatură adecvată. Este necesar pentru rațe, indiferent de vârstă. Aflați despre faptul că păsările sunt prea fierbinți după caracteristicile caracteristice:

 • mișcări lente;
 • respirația grea.

Nestlings și ouă au nevoie de o temperatură de aproximativ + 30 ° C. O puteți obține, de exemplu, folosind o sticlă cu apă fierbinte sau lămpi cu incandescență.

Dimpotrivă, dacă rațele Star 53 sunt reci, se comportă după cum urmează:

 • încercați să vă săturați în așternut;
 • adunați în grupuri și aliniați unul la altul.

Rafturile franceze pentru sănătate și creștere rapidă necesită pășunat activ. Ea se realizează prin:

 • în padocuri speciale;
 • Rații sunt bătrâni 53în locuri pregătite pe malurile rezervoarelor.

Pentru un set mai eficient de greutăți, rațele sunt utile în întuneric. Acest lucru reduce consumul de calorii. Când rață crește puțin și devine mai puternică, trebuie să extindeți treptat timpul petrecut în întuneric.

Principalele diferențe de la Mulard

Rasa Star 53 este derivată din Mulard. Acesta din urmă este descendent al rasei Peking. Este din rațele sale franceze au primit multe dintre calitățile lor utile. Unele dintre ele au fost schimbate și îmbunătățite în timpul reproducerii. Astfel, ambele rase franceze pot fi luate în considerare legate de Beijing.

Star 53 și Mulard au retras specialiștii unei singure companii. Star 53 a apărut mai târziu și este mai perfectă. Rasele sunt foarte asemănătoare și au un număr mic de diferențe. Se pot distinge următoarele:

 1. Star 53 consumă o mulțime de verdeață și, prin urmare, mănâncă mai puțin alimente recoltate. Asta este, este mai "economic".
 2. Star 53 se dezvoltă repede și ajunge la masa de sacrificare. După 49 de zile, rațele cântăresc în medie aproximativ 3,7 kg.
 3. Mulard este mult mai mare. Greutatea poate ajunge la 7 kg.
 4. Mulard este o rasă goală. Nu puteți obține rațe în pace.
 5. Conținut diferit de grăsime din carne. Star 53 - până la 16%, Mulard - aproximativ 25%. Calitățile gustului, cum ar fi sensibilitatea, suculența, la ambele rase sunt similare și sunt la un nivel ridicat.

Cu cât pasărea este mai tânără, cu atât mai multă carne. Prin urmare, unii sfătuiesc să înscrie Star 53 la vârsta de 40-45 de zile. După 54-56 de zile, acestea încetează să crească, dar consumă alimente în cantități anterioare. Răsplata timpurie cu bun gust este "cartea de vizită" a broilerilor francezi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Revizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaciRevizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaci
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Creșterea și întreținerea broilerilor colorați și descrierea speciei lor cu o fotografieCreșterea și întreținerea broilerilor colorați și descrierea speciei lor cu o fotografie
Chick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografieChick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografie
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Musk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasăMusk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasă
» » Condițiile rață franceză 53
© 2021 amigdas.com