amigdas.com

Broasca rață: cum să crească acasă

Păsări de broiler: conținutCarnea de pasăre este un produs valoros și util, care include un număr mare de vitamine și aminoacizi, care sunt necesare organismului uman. Rame deosebit de populare de păsări, care sunt adesea provocate de fermieri - pui de carne, care includ găini și rațe. Popularitatea speciilor de păsări de broiler în creștere se datorează faptului că aceste animale nu sunt greu de întreținut, necesită mai puțină grijă pentru ei înșiși, cresc rapid și câștigă mase musculare.

Ce trebuie să știți despre particularitățile de creștere a unei rațe de pui de carne

Primul lucru pe care trebuie să-l amintiți este că pentru rațele de pui broiler, suficient gratuit cameră. Nu este necesar să păstrați păsările în cuști mici și mici. Dacă carcasa rață este suprapopulată, aceasta poate afecta sănătatea, ratele de creștere și vor simți pur și simplu disconfort.

Pentru a păstra rațele de broiler la domiciliu, trebuie să luați o locuință destul de spațioasă și uscată. Ar trebui să fie bine ventilat și dezinfectat. De asemenea, ar trebui să acordați atenție unor factori precum:

  • nivelul de umiditate;
  • regim de temperatură;
  • iluminatul și microclimatul în casă.

Când rațele sunt încă foarte mici, au nevoie de iluminare 24 de ore pe zi. Acest lucru le va permite să nu se sperie, să nu se grăbească pentru întreaga zonă a locuinței și să evite în acest sens trauma. Când rațele cresc și deja se obișnuiesc cu terenul, durata zilei ușoare se scurtează. Optim pentru a face 8-9 ore de iluminare. Apoi păsările au nevoie de odihnă. Este necesar să se asigure o schimbare bună a aerului în timpul verii.

Ar trebui să acordați atenție nivelului umiditate în casa de păsări. Optimul este de 65-70% umiditate. Regimul de temperatură trebuie ales între 23-24 grade. Atunci când temperatura din casă nu este potrivită corect, rațele se simt inconfortabile, pot deveni lente și se pot mișca puțin, ceea ce nu este, de asemenea, foarte bun.

După cum sa menționat deja, nu țineți păsările în zone aglomerate. Pentru rață, suprafața optimă este de un metru pătrat de 16 rațe. Acest lucru este valabil pentru rațe de până la o lună. În viitor este necesar să se uite că pe un metru pătrat au fost necesare 6-8 persoane.

matÎn ceea ce privește sexul, trebuie să fie acoperite gunoi, a cărui grosime ar trebui să fie de aproximativ cincisprezece până la douăzeci de centimetri. Pentru astfel de așternut, pot apărea pietre de paie, fân, turbă sau lemn. Acest gunoi din când în când trebuie să fie schimbat într-unul nou.

Broilele sunt crescute în jur de trei luni. În acest timp, ele ajung deja la 4-6 kilograme, iar în penele lor încep să formeze "kolodochki", care este foarte dificil de a se ciupi. În plus, pe parcursul acestei perioade, ele încep să necesite mai multe alimente, iar utilizarea lor în viitor, carcasele de rață își pierd aspectul comercial.

Este posibil să se conțină rațe de broiler în cuști

Mulți fermieri cred că este mai bine să crească rațe de broiler la domiciliu celulele. Fă-o sau nu, toată lumea decide pentru sine. Cu toate acestea, trebuie spus că nu există astfel de celule mari la vânzare. În acest caz, celula va trebui să fie făcută manual. Persoanele adulte din cuști conțin greu, și fac acest lucru în special la fermele de păsări.

Dar rață mici, crescând, dimpotrivă, este mai ușor să păstreze într-o cușcă. La urma urmei, au nevoie de mult mai puțin spațiu. În plus, astfel puteți simplifica procesul de hrănire și de băut păsări tinere. De asemenea, este posibilă mecanizarea procesului de hrănire și realizarea unei alimentări automate cu apă, care va simplifica foarte mult grija rațelor și cultivarea acestora.

Hrănirea rațelor de broiler

Câteva cuvinte trebuie să se spună despre modul de hrănire a rațelor de broiler. Cum să procedați corect, și ce mai bine să faceți nu merită. Mai întâi de toate, trebuie să aleagă modul corect de hrănire. Atunci când rațele sunt doar de incubație, este necesar să le hrăniți pentru prima dată după șaisprezece sau optsprezece ore. Acest lucru este necesar pentru normal de viață și dezvoltarea persoanelor tinere.

Prima hrană pentru puii de carne proaspătă este ouăle fierte, care sunt tocate marunt. De asemenea, bebelușilor i se administrează o hrană special creată pentru aceste scopuri. În termen de o săptămână, rață mici sunt permise să mănânce de șapte-opt ori pe zi. Apoi trec la patru mese pe zi.

Pe măsură ce păsările se matură, se introduc suplimente minerale la hrană. De asemenea, începeți să introduceți furaje combinate furajere solide. Suplimentele nutritive pentru hrănire sunt necesare pentru a evita problemele digestive. Feedul ar trebui să răspundă la mai multe setări:

  • a fi hrănitoare;
  • echilibrat în numărul de proteine ​​brute din acesta;
  • conținând un număr suficient de aminoacizi, vitamine, celuloză etc.

făinăFermierii experimentați consideră că este mai bine să se administreze furaje speciale concentrate pentru creșterea rațelor până la vârsta de trei săptămâni. Apoi se introduce furaje treptat în alimente. De asemenea, din moment ce rața este considerată o pasăre erbivoră, este necesar să se adauge verzi la pupa. De la vârsta de trei săptămâni, puteți adăuga cereale la mâncare.

Pe lângă mâncarea principală, păsările au nevoie de suplimente minerale, care includ diverse premixuri, oase, făină din plante, ulei de pește, coajă de ouă, legume rădăcinoase fierte etc.

Specii de rațe de broiler

Toate rasele de rațe de broiler, care sunt acum cunoscute, au fost obținute de către trecere Peking rațe de mosc alb și american. Una dintre cele mai comune cruse printre crescători este rață Peking. Cu o grijă corespunzătoare, această rasă poate câștiga o greutate de până la trei kilograme în câteva luni. În 25-26 săptămâni, rațele Peking încep să transporte ouă.

La rasele musky, calitățile gustative ale producției de carne sunt aproape de carnea de rață sălbatică. Măștile de rață pot trăi fără un iaz, dar sunt foarte frică de îngheț. Astfel de indivizi sunt crescuți în principal în condiții climatice calde.

MulardCrescătorii francezi au adus o rață de broiler, a cărei rasă este numită "mullard". Aceasta este o cruce între Peking și o rață mosc. Rațe din această rasă se caracterizează prin rate de creștere rapide, indiferent de tipul și modul de hrănire. De asemenea, în timpul cultivării lor, se observă o bună tolerabilitate a diferitelor condiții meteorologice. Ele pot fi îngrășate intens. Mulards, pentru a le îngrășa mai bine, la vârsta de douăzeci și șase de săptămâni, se taie un mic cioc și gheare.

Carnea de mure este foarte apreciata in gatit. Are un conținut minim de grăsimi și are un gust delicat excelent. Este considerat o varietate de produse alimentare din carne.

Trebuie remarcat faptul că este imposibil să obțineți puștii acestei rase de la o rață adultă. Cultura lor are loc doar prin mijloace artificiale, deoarece femelele acestei rase sunt inițial sterile. Ia rață de rasă Mulard Este posibilă numai cu menținerea rațelor comune și drakei rasei Peking.

Astfel, creșterea broilerului la domiciliu nu este un proces atât de dificil, dar necesită cunoștințe și abilități. Dar dacă abordați această sarcină în mod responsabil, atunci cultivarea acestor păsări va da fără îndoială fructe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Sugestii pentru începători în rață în creștere acasăSugestii pentru începători în rață în creștere acasă
Condițiile rață franceză 53Condițiile rață franceză 53
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Cum să hrănești rață acasăCum să hrănești rață acasă
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Hrănire interioară în interiorHrănire interioară în interior
Poți să hrănești rațe și rațePoți să hrănești rațe și rațe
Poți să hrănești rațe domestice sau sălbaticePoți să hrănești rațe domestice sau sălbatice
Descrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestoraDescrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestora
» » Broasca rață: cum să crească acasă
© 2021 amigdas.com