amigdas.com

Albastru preferat de rață: o descriere a rasei

Cum arată o rață ca un favoritConținutul de rațe are multe avantaje - ouăle gustoase și sănătoase, carnea și îngrijirea ușoară. În funcție de rasa de rațe, plusurile pot adăuga beneficii care vor reduce inconvenientele în creșterea lor.

Rasa "Blue favor", oferă un număr mare de ouă, crește rapid și are o dimensiune mare a carcasei.

Această rasă a rezultat din traversarea rațelor Peking cu alte soiuri de rațe din Rusia. Aceasta a fost demarată la ferma de păsări Blagovolinoi în 1998. Curând această rasă a devenit foarte populară datorită unor calități precum: o mare rezistență și o nemulțumire în îngrijire.

În popor această rasă a fost numită "faraon".

Albastru preferat de rață: o descriere a rasei

În general, aceste rațe au o culoare gri sau albastră, se numește și fum. Acesta afectează culoarea labei și ciocului și variază de la gri deschis la malachit.

De la drake, care are o culoare albastru rață purpuriu, va fi albastru strălucitor, albastru pal sau caramida. Sunt obținute rață neagră rară, dar, mai târziu, de la un astfel de bărbat, nu vor mai fi niciodată urmași de culoare albastră, deci este mai bine să nu le reproducem.

Descrierea rasei:

 1. Culoarea rață albastră preferatăEle au un fizic dens și muscular, corpul lor este carnos și oblong.
 2. Picioarele lor sunt scurte, largi și separate.
 3. Ciocul are o formă plană și alungită.
 4. Aripi lungi și lungi.
 5. Gâtul este lung și capul este mic.

Potrivit acestor date, rațele sunt un albastru favorit, diferit de alte rațe. Pentru a distinge un drak adult de o rață, acestea ar trebui să fie cântărite, greutatea masculului este de 5 kg, iar rațele - 4 kg. Puteți, de asemenea, să vă distingeți prin sunetele pe care le fac rață: rața face o tâmpenie puternică, iar drakul face o plictisire. Și, de asemenea, în drakes, în zona coada, există bucle care sunt îndreptate în sus, iar ciocul are o nuanță verde.

Productivitatea rasei

Această rasă câștigă foarte rapid greutate, la vârsta de nouă săptămâni, greutatea corporală poate ajunge la 3 kilograme. Acest lucru este facilitat de lumina și scheletul lor subțire. Este nevoie de doar 14% din întreaga rață, iar acest lucru vă permite să obțineți multă carne din rața pielii.

De la o rață, în medie, puteți obține - de la 190 la 230 ouă timp de patruzeci de săptămâni, iar pentru sezon - o sută cincizeci. Greutatea unui astfel de ou are 75 de ori câte 90 de grame, este mult mai mare decât oul de pui sau prepeliță. Vinetele nu depind de regiune și de climă. Dar umiditatea ridicată și curenții pot reduce ineficiența rațelor.

Conținutul preferatului albastru

În timpul incubării ouălor, rață albastră favorită începe să piardă puf, parte din care ea se trage. Unele dintre aceste fluviuri rămân în cuib, așa că încearcă să o facă confortabil. Dar baza cuibului nu este o rață, ci un crescător. Cuibul trebuie plasat într-un colț în care este întunecată și unde razele soarelui nu ajung.

Locul acestei rase poate fi o incintă sau o incintă. Temperatura în astfel de stilouri poate fluctua, deoarece rațele nu sunt rele în tolerarea schimbărilor în regimul de temperatură. Dar că a început să măture, temperatura este falsă la cel puțin treizeci de grade.

Rasa începe să se rostogolească la vârsta de șase luniîn primul lot de ouă vor fi aproximativ cincisprezece bucăți. În cazuri rare, o rață poate coborî la vârsta de patru luni, dar aceste ouă vor fi mai mici.

Pregătirea locului

Duck preferă favoritul preferatPentru rațe mici, pentru prima dată este o cutie de carton potrivită, dar nu uitați că pentru un metru pătrat puteți să nu mai puteți așeza mai mult de cincisprezece pui. Dacă aveți de gând să le crească pe podea, atunci trebuie să dezinfectați întreaga suprafață. În locurile unde vor călca micile dvs. rațe, faceți o morman de nisip de aproximativ cinci centimetri. Este un angajament ca o rață adultă să crească dintr-o mică pui.

Pentru puii mai mari ai nevoie ridica o cameră din tablă. În care va fi rece în timpul verii și cald în timpul iernii. Pe podea trebuie să puneți paie, șarpe sau turbă, uscate anterior. Întregul teritoriu trebuie să fie protejat, poate fi făcut o plasă pentru pescuit.

Reproducerea unui albastru albastru favorit la domiciliu

Perioada de incubație pentru această rasă durează douăzeci și opt de zile, este puțin mai lungă decât puiul. Prin urmare, costul rațelor este puțin mai mare, dar costul unei păsări mature este mult mai mare decât costul unui pui.

Pentru a obține urmași buni, Trebuie să alegeți persoanele fără probleme de sănătate și să vă asigurați că ouăle sunt selective:

 • Este necesar ca acestea să nu aibă crăpături, dents și chipsuri;
 • coaja trebuie să fie puternică;
 • formă - corectă, ovală;
 • astfel încât greutatea fructului să nu fie mai mică de 70 de grame și nu mai mult de 100 de grame.

Se recomandă începând cu a paisprezecea zi să se răcească oul, astfel încât embrionul să nu moară de supraîncălzire. Acest lucru se poate întâmpla deoarece oul conține multă grăsime, care menține căldura. Acest lucru se face în fiecare zi, înainte de incubație. De asemenea, monitorizați umiditatea și rotiți regulat ouăle.

După ce puiul a ieșit, el trebuie să dea orice ou fiert. Și după câteva săptămâni puteți da mâncare, în care sunt morcovi, cartofi și verdeață. După naștere, după o lună, puteți da un amestec de boabe. Preferatul albastru ar trebui să fie hrănit de trei ori pe zi.

Ratele adulte sunt hrănite cu legume și preparate gata preparate. În amestec, trebuie să adăugați lapte, brânză de vaci și legume rădăcinoase. În cazul în care rațele se deplasează, trebuie să existe coji, coji de ouă sau calcar mic.

Pentru puii mici, ai nevoie pune recipientele cu apă, a căror temperatură nu depășește douăzeci și unu de grade și nu mai puțin de nouăzeci de grade. Alcoolii ar trebui să fie mici, deoarece există cazuri în care rață se îneacă în ele și pentru rațe adulte - mari și adânci. Apa trebuie schimbată zilnic și monitorizată pentru a fi curată și proaspătă.

Dacă există un rezervor în zona dvs. sau în apropierea acesteia, utilizați plase pentru pești care ar trebui plasați la 50 de centimetri deasupra apei, ceea ce va salva toate rațele.

Rasa, ca toate celelalte, are avantajele și dezavantajele sale.

Descrierea preferatului de rațăConținutul acestei rase este benefic, deoarece este ușor de întreținut, are o producție mare de ouă, câștigă rapid greutate, oferă o cantitate mare de carne dietetică și, de asemenea, nu este agresiv în comportament.

Avantajele pot fi, de asemenea, atribuite o rată de supraviețuire foarte bună - peste șaptezeci și opt la sută din rațele mici devin adulți.

Dezavantajele sunt:

 • din rațe ale acestei rase se obțin găinile proaste;
 • este necesar să existe un rezervor în apropiere;
 • crucea este posibilă, numai în fabrică sau sub supravegherea zootehniei.

Dacă rasa este îndepărtată artificial, atunci în viitor ei nu pot să stea ouă înșiși, devine posibil numai datorită persoanei care intervine cu ea. Ei nu au instinctul de auto-conservare, așa că incubatoarele sau păsările domestice vin la salvare.

Boli: o descriere

Rasă de rațe preferate este bolnav foarte rar, prin urmare, este popular printre mulți agricultori. Pentru a reduce incidența bolii, vitaminele și suplimentele minerale sunt adăugate la regimul alimentar, evitând astfel deficitul de vitamine.

Lipsa vitaminelor poate duce la dezvoltarea nivelului bolii. Această boală se manifestă în comportament patologic, puii mănâncă diferite rumegușuri și nisip și, de asemenea, își scot penele. Cu o lipsă de vitamine, rațele sunt greu să stea pe labele lor și există riscul de a dezvolta paralizie cerebrală.

Afecțiuni comune:

 1. Cum să hrănești un favorit de rațăOmfalita, cauza acestei boli este infecția. Pentru ao elimina, ar trebui să utilizați soluții dezinfectante, care vă vor ajuta să scăpați de inflamația inelului ombilical.
 2. Cuticlit - cu această boală puteți observa fecale negre la rațe și lipsa apetitului. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să le oferiți o soluție slabă de permanganat de potasiu.
 3. Salmoneloza este o boală infecțioasă care poate fi infectată de o persoană. Pentru tratarea acesteia aveți nevoie de antibiotice, de exemplu, cum ar fi tetraciclina.

Rațele sunt foarte sensibile la boli cum ar fi tuberculoza și coccidioza, în majoritatea cazurilor acestea apar atunci când nu respectă normele sanitare. Puieții mici se duc ușor la astfel de boli precum tifosul și holera. Dacă animalul este bolnav, acesta are astfel de caracteristici: un scaun liber care are o culoare maro, letargie și refuzul de a mânca. În astfel de cazuri, este necesar să se despartă rață bolnavi de cei sănătoși, după care animalele bolnave sunt distruse.

Rasă albastră preferată - nou, dar are multe perspective. Nu este dificil să o păstrați nu numai la fermele de păsări, ci și la domiciliu. Dacă doriți să reproduceți favorite adevărate, pureblood, rugați-i pe crescători pentru ajutor. Într-un alt caz, sunteți în pericol să achiziționați Métis, care nu are calitățile pozitive inerente acestei rase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Condițiile rață franceză 53Condițiile rață franceză 53
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Duck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viațăDuck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viață
Duck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărieDuck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărie
Descrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestoraDescrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestora
Creștere de rață la domiciliu pentru începătoriCreștere de rață la domiciliu pentru începători
Vițel albastru vienez, caracteristici ale raseiVițel albastru vienez, caracteristici ale rasei
» » Albastru preferat de rață: o descriere a rasei
© 2021 amigdas.com