amigdas.com

Cum să înfășurați o linie de pescuit pe bobină de tuns: metode de lichidare și video

Descrierea nuanțelor de schimbare a liniei de pe bobina trimmeruluiOrice proprietar al unui site de grădină știe cât de repede buruienile pot depăși teritoriul. Trimmer-ul îi va ajuta să câștige fără eforturi excesive. Acesta este un dispozitiv incredibil de util - un asistent indispensabil în tăierea și cosirea ierbii.

Nu este un secret că o mașină de tuns iarba obișnuită nu poate fi folosită nicăieri. În schimb, tunderea este capabilă să se ocupe și de zone foarte complexe. Acest lucru se aplică în mod special acelor instrumente care nu au un cuțit, ci o linie în rolul unui element de tăiere.

Caracteristici ale utilizării de trimmere

Tipuri de trimmeri și caracteristici ale utilizării lorTrimmer, cosit iarba cu o linie de pescuit, pot fi utilizate în apropiere: case și alte structuri, garduri și garduri, copaci și tufișuri, paturi și paturi de flori, spațierea rând în grădină.

Un astfel de dispozitiv convenabil și, cel mai important, un dispozitiv eficient, cum ar fi un trimmer, există în mai multe variante:

 • benzină;
 • baterie;
 • electrice.

După cum puteți vedea din nume, tipurile de tunsori sunt semnificativ diferite unul de celălalt. Dar, indiferent de tipul acestui instrument, acesta elementul de tăiere poate fi linia de pescuit. Desigur, linia de pescuit împărțită în mașină de tuns iarba nu este infinită. Și, mai devreme sau mai târziu, va fi necesar să-l înlocuiască cu unul nou.

Consumul liniei depinde direct a frecvenței de utilizare dispozitiv și domeniul de aplicare al lucrării efectuate. Cu cât este mai înclinată iarba și cu atât mai des este tăiată cu un dispozitiv de tundere, cu atât mai activ este linia de pescuit. Și, în consecință, cu cât se va termina mai repede. În acest sens, se pune întrebarea: cum să umpleți o linie de pescuit în bobina unui tund?

Nu toată lumea știe răspunsul la această întrebare. Dar înfășurarea liniei de pe bobină joacă un rol important în operația de tăiere. Pentru ca dispozitivul să funcționeze corect, este foarte important să înfășurați corect noua linie pe bobină. Cu privire la modul de a schimba linia de tuns, și vor fi discutate în acest articol.

Alegeți ce linie

Reguli pentru alegerea unei linii de pescuit pentru un tunsÎnainte de a stoca acest material pentru reumplerea în tundere, trebuie să decideți asupra alegerii. La urma urmei, linia rotundă obișnuită nu este singura specie existentă. Cum sa alegi cel mai potrivit? Mai întâi trebuie să stabiliți condițiile de lucru.

Selectați după tip. Linia cu o secțiune transversală circulară este cea mai comună. Se va potrivi cu orice bobine cu rare excepții. Acest tip de consumabile este potrivit pentru cositul de iarbă proaspătă și suculentă. Dar, prin cositul așa-numitului lemn mort, acest tip nu mai poate face față. Este inutil să menționăm încercările de a cosi un șir de tufișuri.

Pe lângă tipul obișnuit, există alții, având marginile ascuțite. Acestea sunt de obicei făcute cu un asterisc sau un pătrat. Prezența muchiilor ascuțite este principala caracteristică și diferența esențială a acestor filamente.

Se datorează acestei trăsături particulare, firele unor astfel de specii sunt capabile să cosuleze buruienile uscate. Dar firele ascuțite nu sunt fără dezavantajele lor, dintre care principalele pot fi numite uzura rapida și puterea, semnificativ inferior tipului rotund.

În plus față de tipurile de pădure deja menționate, există încă soiuri interesante și comune. Mai ales între ele există linii de pescuit, în interiorul căreia fire de metal întinse. Fire de acest tip sunt adesea folosite în uneltele care rulează pe benzină și au un motor mai puternic decât jumătate de putere.

Firele cu un miez metalic sunt asemănătoare cu o secțiune circulară și cu muchii ascuțite. Indiferent de tipul de secțiune, aceste filamente sunt cele mai potrivite pentru depășirea instalațiilor greu de instalat. Fire legate de acest tip, cu ușurință, cosi nu numai iarba uscată, dar chiar și arbuști mici.

Firele cu un fir interior sunt în mod avantajos diferite de alte tipuri de consumabile proprii incredibil de durabilitate. Dar, din păcate, această caracteristică are mai mult decât un efect vizibil asupra prețului de acest tip. Costul firelor cu un nucleu este mult mai mare decât costul firelor de alte tipuri.

Selectarea grosimii

Caracteristicile alegerii liniei pentru grosimea tundereiÎn plus, trebuie acordată o atenție deosebită grosimii materialului consumabil. Pentru cosirea unei iarbă tinere, este potrivit un fir cu un diametru de un milimetru și jumătate. Cu cât diametrul filamentului este mai mare, cu atât buruienile mai uscate și mai grosiere sunt capabile să absoarbă.

Atunci când alegeți o linie de-a lungul grosimii, există un "but". Este important nu numai să se evalueze capacitățile materialului, ci și să se țină seama de trăsăturile trimmerului. Este necesar consultați manualul de utilizare, care este atașat instrumentului, și găsiți informații despre cerințele pentru elementul de tăiere.

Folosind un fileu necorespunzător poate duce la defectarea instrumentului. Aplicarea unui fir prea gros va provoca supraîncărcarea motorului unității. Folosirea unui fir prea fin în momente va crește uzura mecanismului de răsucire.

De aceea, alegerea consumabilelor ar trebui abordată nu mai puțin responsabil decât prin umplerea dispozitivului de tundere. Atunci când se găsește și se achiziționează o linie de pescuit adecvată, se poate începe să se ia în considerare căile de înfășurare pe bobină.

Cum să înfășurați o linie de pescuit pe o bobină de tuns

Descrierea procesului de înfășurare a liniei de pe bobina trimmeruluiUmplerea liniei în bobina sculei, la prima vedere, nu este o sarcină ușoară. Dar este suficient să studiem cu atenție acest proces - în viitor, toate acțiunile necesare vor fi realizate fără dificultăți.

Pentru a afla cum să umpleți o linie de pescuit cu un tundru, merită citit acest manual. Instrucțiunile pas-cu-pas prezentate mai jos iau în considerare caracteristicile bobinelor de diferite tipuri de cusături, de aceea Se aplică la orice instrument.

Deci, ordinea următoarelor.

 1. Bobina cu o linie de pescuit este partea inferioară extremă a mașinii de tuns. În primul rând, desigur, este necesar să scoateți acest cap de pe dispozitiv. Pentru a face acest lucru, trebuie să fixați tija (sau, cu alte cuvinte, arborele), pe care este atașată bobina. Este necesar să o reparați în așa fel încât să nu deruleze. Acest lucru se realizează foarte ușor prin plasarea unui tip de stupor (de preferință metal) între firul arborelui printr-o gaură specială. Când axul este fix, puteți deșuruba bobina.
 2. În acest stadiu, este necesar să scoateți bobina din cap, pe care este atașată linia de pescuit. Pentru a face acest lucru, trebuie să dezasamblați capul pentru elemente. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să găsiți un fixator pe carcasa acestuia. Acesta este situat pe circumferința produsului și este ca un buton. Când se găsește dispozitivul de blocare, trebuie să îl apăsați greu. În timp ce țineți maneta de eliberare, rotiți capacul capului în sensul acelor de ceasornic. Apoi scoateți capacul și scoateți bobina.
 3. Între bobină și cap este un izvor strâns. Ar trebui să fie puse temporar deoparte, astfel încât să nu interfereze cu procesul de înfășurare. Înainte de a trece la înfășurarea liniei, este necesar să inspectați bobina. Dacă există rămășițe ale liniei vechi, trebuie să fie eliminate. Când bobina este curățată, puteți începe să pregătiți un nou jambul.
 4. Din jgheabul anterior pregătit al liniei noi, este necesar să se măsoare și să se taie șase (maximum - șapte) metri. Bobina trebuie să fie la îndemână.

În acest moment, începe etapa cheie, la care este dedicat acest articol.

Primul mod de a trage linia

Descrierea primei metode de înfășurare a unei linii de pescuit pe o bobină de tunsCantitatea necesară a liniei este întreruptă. Acum trebuie să inspectați cu atenție bobina pentru a înțelege ce tip se referă. Depinde de aceasta, cum este necesar să înfășurați linia.

Bobinele sunt de două tipuri. În general, acestea sunt ușor diferite unul de celălalt. Indiferent de tipul, bobina este împărțită în două compartimente - superioară și inferioară. În primul tip, fața divizată nu este închisă în inel și are o depresiune.

În cel de-al doilea tip, este o singură piesă, dar în apropierea acesteia există găuri mici pe ambele părți pe ambele părți. Metoda de înfășurare a firului trebuie studiată în funcție de tipul tipului menționat mai sus, care se referă la bobină.

Metoda de înfășurare:

 • Segmentul precedent de șase metri ar trebui să fie îndoit la jumătate. Cel mai bine nu este exact în mijloc, dar în așa fel încât o jumătate să fie mai lungă de aproximativ cincisprezece centimetri.
 • Apoi, punctul de încovoiere trebuie introdus în locașul din fața divizării. O jumătate din linia trebuie să fie la partea superioară a bobinei, cealaltă jumătate în partea de jos.
 • Acum puteți trece direct la lichidare. Virați-o în direcția indicată de săgeata de pe bobină. Când înfășurați, trebuie să țineți firele astfel încât să nu se încurce, iar jumătatea superioară să înfășoare vârful bobinei, iar jumătatea inferioară - în partea inferioară. Fiecare jumătate dintre cei liberi ar trebui să rămână la aproximativ cincisprezece centimetri de la capăt.
 • În partea superioară a bobinei, există mici crestături (sau, cu alte cuvinte, caneluri) pentru a asigura materialul consumabil. Capetele firelor trebuie introduse în aceste crestături, astfel încât acestea să fie fixate unul față de celălalt.
 • Etapa finală de reumplere a materialului consumabil în sculă - capetele fixate pe bobină trebuie să fie filetate în găurile corespunzătoare din capul dispozitivului de tuns.
 • Asta e tot. Procesul de lichidare este finalizat. Acum rămâne doar să adunăm capul într-un întreg. Arcul este așezat cu spatele între bobină și cap. Apoi trebuie să introduceți bobina în cap și să le presați unul împotriva celuilalt.
 • Se recomandă întinderea capetelor libere ale firului mai mult spre exterior. Pentru a face acest lucru, la rândul său, trageți capetele materialului consumabil astfel încât să fie extrase din sloturile bobinei. Asigurați-vă că elementul de tăiere este scos din canelurile de reținere încercând să scoateți firele puțin - trebuie să treacă prin găurile din cap fără împiedicare.
 • Apăsând bobina în jos, trebuie să puneți un capac pe ea. Capacul trebuie înșurubat în cap, astfel încât toate sloturile de pe carcasele acestuia să fie aliniate și bobina să rămână blocată între ele.
 • Și, în cele din urmă, acțiunea cea mai recentă - capul este înșurubat înapoi la locul său, în partea de jos a instrumentului.

Procesul este complet. Linia este ascunsă în bobină. Trimmerul este pregătit pentru o muncă ulterioară.

Metoda a doua de lichidare

 • Descrierea celei de-a doua metode de înfășurare a liniei de pe bobina trimmeruluiPregătit mai devreme, o lungime de șase metri, trebuie să vă îndreptați exact în mijloc și tăiați. Astfel se obțin două segmente de aceeași lungime.
 • La un capăt al fiecărui segment, trebuie să faceți un mic "cârlig". Pentru a face acest lucru, trebuie să îndoiți câțiva centimetri de margine și să o reparați pe scurt, astfel încât "cârligul" să nu se dezbrace.
 • Apoi se ia o linie. "Hook" se introduce în orificiul din partea superioară a bobinei.
 • Acum puteți trece la etapa cheie - înfășurarea. Direcția în care doriți să faceți vânt este indicată de săgeata de pe bobină. Este important să se asigure că linia de pescuit este înfășurată strict în partea superioară a bobinei. Nu este necesar să înfășurați firul la vârf în sine - aproximativ cincisprezece centimetri ar trebui să rămână liberi de sfârșit.
 • În partea superioară a serpentinei sunt mici crestături (așa-numitele sloturi) pentru fixarea materialului consumabil. "Coada" liberă a firului trebuie introdusă într-una din aceste crestături.
 • Partea superioară a bobinei este încărcată. Acum trebuie să faceți aceeași procedură cu partea de jos. A doua bucată de fir este luată. "Hook" este filetat în orificiul din partea de jos a bobinei.
 • După aceasta, puteți începe înfășurarea liniei de pescuit (în compartimentul inferior). Și acest segment este, de asemenea, liber să plece aproximativ cincisprezece centimetri de la sfârșit. Această "coadă" rămasă trebuie introdusă în locașul opus celui în care este introdus capătul primului segment.

Următoarele acțiuni pentru acest tip de bobine sunt exact aceleași ca cele descrise pentru tipul anterior de la punctele de la cinci la nouă.

Acesta este modul în care se schimbă linia din bobină. nimic complex în procesul de acolo. După câteva refuellings finalizate, toate acțiunile vor ajunge la automatizare.

Pentru a studia în mod vizibil procesul de mai sus, puteți să vă adresați Internetului pentru ajutor. Portalul YouTube popular multe videoclipuri diferite cu o demonstrație de înfășurare a liniei de pe bobina trimmerului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Scarificator: ce este și cum să alegeți un dispozitivScarificator: ce este și cum să alegeți un dispozitiv
Cum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantajeCum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantaje
Sugestii pentru îmbunătățirea zonei infiltrațiilorSugestii pentru îmbunătățirea zonei infiltrațiilor
Efectuați o mașină de tuns iarbă electrică cu propriile mâiniEfectuați o mașină de tuns iarbă electrică cu propriile mâini
Acoperim paturile de flori cu mâinile noastreAcoperim paturile de flori cu mâinile noastre
Cum sa faci o masina de tuns iarba mecanica cu mainile taleCum sa faci o masina de tuns iarba mecanica cu mainile tale
Peluza in tara: reguli de auto-plantare si ingrijirePeluza in tara: reguli de auto-plantare si ingrijire
Evaluarea celor mai bune modele de mașini de tuns gazon cu autopropulsie pe benzinăEvaluarea celor mai bune modele de mașini de tuns gazon cu autopropulsie pe benzină
Repararea mașinilor electrice de tuns iarbaRepararea mașinilor electrice de tuns iarba
Motocrossul pe benzină: tipuri și criterii de selecțieMotocrossul pe benzină: tipuri și criterii de selecție
» » Cum să înfășurați o linie de pescuit pe bobină de tuns: metode de lichidare și video
© 2021 amigdas.com