amigdas.com

Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș

Boston Terrier DogRasă de câini Boston Terrier nu este foarte răspândită și recunoscută. Mai ales ai un motiv să o cunoști mai bine. În țările CSI și în Europa, rasa nu a primit prea multă distribuție, dar are o largă popularitate în America.

Istoria rasei

Originea sa a început la sfârșitul secolului al XIX-lea în Boston. A fost atunci ca urmare a traversarii buldogului englez si a terrierului englez, sa nascut un caine care a fost poreclit Judecator. Deoarece proprietarul care a cumpărat câinele era numit Hooper, oamenii din jur îl numeau Judecătorul Hooper. În Statele este considerat progenitorul terrierului Boston.

Boston TerrierJudecătorul a început tricotarea cu buldogi francezi, care au constituit standardul unei noi rase. Mai târziu, s-au alăturat sângele de terieri și chiar tauri pit. Pentru prima dată rasa a fost reprezentată la expoziția din Boston în 1870. După încă 20 de ani, rasa devine cu adevărat populară. Este creat clubul fanilor acestor câini, iar în 1893 este inclus în Clubul american de kennel. De atunci, americanii sunt mândri de această rasă, fiind unul dintre puținele crescute în Statele Unite. Mai mult decât atât, a fost primul câine creat acolo pentru a face o companie pentru o persoană, și nu pentru a servi-l.

În primii ani ai rasei terrierului Boston, culoarea și proporțiile corpului nu erau de o importanță primordială, dar la începutul secolului al XIX-lea și al XX-lea a fost adoptat un standard în care aceste calități au fost strict reglementate. Apoi, valul de interes pentru câini a fost înlocuit de o recesiune, care a fost facilitată de evenimentele istorice, însoțite de o stare de recesiune și de dispoziții decadente în societate. Și după aceasta a venit moda pentru câinii importați de rase noi.

Dar întotdeauna în State au rămas fani loiali și adepți ai lui Boston Terriers, care au continuat să susțină și să-i reproducă pe acești câini. Unii dintre ei au fost luați în străinătate și au început să mărșăluiască în jurul lumii, dar să obțină o astfel de popularitate, deoarece acasă această rasă nu a fost nicaieri altfel posibilă. În 1979, în Massachusetts, acest câine a primit titlul de simbol oficial al statului. Americanii iubesc cu adevărat acești câini minunați și prietenoși.

Rasă standard

Ca orice rasă de câine, Boston Terrier are propriul standard. Animalele de origine animală sunt autorizate pentru animale cu următorii parametri:

 • Rasă standardGreutatea le împarte în trei categorii: până la 6,8 kg. De la 6,8 la 9 kg. De la 9 la 11 kg.
 • Ross la greabăn este de 38-43 cm.
 • Culori: negru, brindle, negru cu nuanță roșie. Cu prezența obligatorie a semnelor albe pe față, piept și extremități.
 • Blana este scurtă și netedă.
 • Botul este scurt și lat, seamănă cu un pătrat.
 • Ochii sunt întunecați, mari, rotunzi.
 • Urechile erecte. Uneori se opresc.
 • Corpul este larg și scurt, un piept puternic.
 • Membrele sunt musculare, scurte, drepte.

Unii ar putea crede că Boston Terrier este similar cu buldogul francez, dar aceste rase au diferențe evidente. Boston are o construcție mai elegantă, mai mult ca un boxer în miniatură. Buldogul francez are permis curbură a membrelor și a pieptului cu baril, ochii sunt în formă de migdale. În culori, Bostons sunt limitate de standardele de rasă. Bulldogii francezi pot fi colorați mai mult. Da, și caracterul terrierilor este mai ușor, sunt mai puțin agresivi și iritabili.

Caracter. Scopul rasei

Trăsătura caracteristică a acestor animale poate fi caracterizată ca o încredere. Acești câini îi iubesc pe oameni, le sunt dedicați și se încreadă cu ușurință chiar și pe străini. A conduce un câine ca acesta nu costă nici măcar un străin.

Boston Terrier - câine pozitivTemperamentul terrierilor din Boston este activ. Sunt jucăuși, veseli, alergând și sărind foarte mult, astfel încât să poată lua cu ușurință concursuri sportive între câini. Nu vă surprindeți, acești câini au un simț al umorului. Ei se înțeleg foarte bine cu copiii cu care au dragoste reciprocă. Câinii rasei buldogi francezi pot arăta agresiune față de copii, dacă îi rănesc în mod inconștient, bostonul nu o va face niciodată.

Câinii sunt prieteni cu alte animale care trăiesc în casă, nu le jignesc niciodată. O atitudine prudentă se manifestă numai câinilor străini, care se întâlnesc pe stradă și pot chiar să facă atacuri agresive în direcția lor. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că vorbim de terieri. Bărbații sunt foarte independenți, iar cățelele sunt mai receptive și supuse depunerii - ei pot supraviețui din cauza strigătelor gazdei.

Boston Terrier a fost inițial afișat ca câine de companie. El are încredere în toți membrii familiei și îi permite să facă orice manipulare cu el. Acest câine vă va permite în liniște să vă spălați, să vă tăiați, să piepțiți părul, să vă curățați urechile sau dinții. În acest caz, bostonul nu este intruziv. La domiciliu nu este vizibilă și nu poate fi auzită dacă gospodăria este ocupată cu treburile proprii. În vizita străinilor, el vă va anunța cu siguranță prin latră, arătând calități de patronaj, dar nu va exista agresiune față de cei care vin.

Întreținere și îngrijire

Terrierii din Boston trăiesc mult timp, până la 15 ani. Acest lucru se aplică câinilor sănătoși, care sunt asigurați cu îngrijirea și îngrijirea cuvenită a proprietarilor. Prin urmare, este necesar să se respecte o serie de cerințe și reguli pentru a vă menține animalul sănătos:

 • Aveți grijă de Terrierul BostonAcest câine este destinat exclusiv păstrării casei. Datorită caracteristicilor lânii, care nu are substrat, teritoriul boston se supraîncălzește ușor și îngheață rapid. Corpul lor este greu de reglat transferul de căldură. Cu o supraîncălzire puternică, câinele poate muri cu ușurință. În vreme rece, este mai bine să-l scoateți pentru o plimbare în haine speciale pentru câini, care îi protejează de zăpadă și îngheț.
 • La fel ca multe rase de caini crescuti artificial, terrierii din Boston sunt predispusi la alergii. După ce ați cumpărat un catelus, puteți începe să îl hrăniți cu o hrană specială pentru câini, dar trebuie să observați reacția organismului. În cazul în care câinele are o erupție cutanată și cruste, se rupe, atunci trebuie să-l transferați imediat la o hrănire hipoalergenică specială sau să-l hrăniți cu produse naturale. Un caine alergic nu este recomandat sa dea carne de porc, pui si oua. În dieta ei ar trebui să fie vită și miel în combinație cu cereale. Porridge este mai bine să gătești din orez sau fulgi de ovăz. Ele sunt cele mai utile pentru câini și sunt bine absorbite.
 • Câinele ar trebui să fie vaccinat cu siguranță. Arătați-l medicului veterinar și vă va alcătui programul. În plus, în scopuri profilactice, medicamentele antihelmintice sunt administrate o dată la șase luni și tratate vara cu tratament pentru purici și căpușe.
 • Pentru a umbla cu boston terrier este necesar de mult ca câinele să poată realiza nevoile de jocuri și de mișcare. În mod ideal, ar trebui să fie două ore pe zi pentru un câine adult.

Alegerea unui catelus

De la mama de pui Boston Terrier poate fi luat la vârsta de 1,5 luni - aceasta este vârsta cea mai potrivită. Copiii din această rasă arată uluitori și ciudați mormăi și evocă sensibilitate. Indiferent dacă aveți nevoie de un câine pentru expoziții sau pentru o casă, animalul de companie ar trebui să fie sănătos. Un indicator al acestui lucru este o haină strălucitoare și ochi limpezi, burta nu trebuie să fie prea umflată. Este de dorit ca bebelușul să aibă o greutate medie, un corp compact și larg.

Boston Terrier puppyAl doilea moment care necesită atenție este comportamentul viitorului animal de companie. Puii, ca și copiii, sunt curioși, mobili și jucăuși. Ei alerg în jurul camerei, se joacă unul cu celălalt și comunică cu oameni cu inimă. Această rasă se distinge printr-un sistem nervos puternic. Dacă vă bateți cu voce tare mâna, catelusii de la Boston Terrier nu ar trebui să fugă din teamă. Dacă copilul sta indiferent în colț, fără a-și manifesta interesul în ceea ce se întâmplă, este mai bine să nu-l alegeți. Are probleme evidente cu sănătatea sa sau cu psihicul său.

Uneori ei vând deja cățeluși adulți, pe care nu i-au putut realiza înainte de vârsta de 2 luni, pentru un motiv sau altul. Adesea, crescătorii fac chiar și o reducere, încercând să vândă un adolescent în afara orașului. Dacă câinele este sănătos și nu aveți timp să acordați suficientă atenție unui mic catelus, puteți lua în considerare această opțiune. Dar ține minte asta Cu cât e mai în vârstă câinele, cu atât este mai mare trauma pentru ea să se mute într-o casă nouă. Se poate chinui mult timp dorința pentru mamă și foștii proprietari.

boală

Ce-i în neregulă cu un terrier boston?Din buldogele francezi pe care Boston la primit structura brachycephalic a craniului, care nu a avut un impact mai bun asupra sănătății lor. Cainii adesea respira, sforăie și gâfâie, în special în timpul jocurilor active. Proprietarul este mai bine să nu-i lase să alerge mult. Transfer de căldură deosebit de rău.

Din cauza faptului că puii se nasc cu cap mare, travaliul trece adesea printr-o operație cezariană. Ele sunt predispuse la alergii, astfel încât dieta acestor câini trebuie monitorizată mai ales. La bătrânețe, Bostonii suferă adesea de cataractă și de stupoare. Dar toate aceste boli nu sunt fatale și permit terrierilor din Boston să trăiască o viață lungă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Miniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajulMiniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajul
American Nude Terrier: Caracteristicile raseiAmerican Nude Terrier: Caracteristicile rasei
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
» » Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
© 2021 amigdas.com