amigdas.com

Cum să faci un jig de mobilă

Fabricarea unui conductorCât de bine să înlocuiți munca pe termen lung pe termen lung și una care necesită precizie, acțiuni simple. Atunci când fabricarea mobilierului pentru calitatea și aspectul său este afectată de ansamblu. O etapă importantă, care precede asamblarea, este marcarea găurilor de fixare și de aterizare. Pentru a le facilita operațiuni tehnologice

și servește ca un șablon de mobilier sau un dirijor.

Scopul conductorilor de mobilier

Conductor de forajScopul principal este de a ajuta cu forajul și forarea precisă. Pentru primii conductori sunt proiectate primele șabloane. Șabloanele și conductorii de mobilier nu numai că permit atingerea marcajului și preciziei calitative, dar și substanțiale economisiți timp. Fiind o adaptare invariabilă în producție, ele fac posibilă obținerea unei eficiențe maxime în realizarea unor operații similare. Folosind un conductor, este posibil să rezolvați o problemă destul de gravă: introducerea burghiului în piesa de prelucrat nu este la un unghi drept.

Alegerea mobilierului este foarte largă. Sunt produse diferiți producători, poate fi atât universală, cât și pentru anumite operații. În același timp, mulți meseriași își fac adaptările necesare pentru operațiunile cu gama lor de produse.

Tipuri de șabloane

Fabricarea independentă a conductoruluiConductorul de mobilier este, de fapt, un șablon. Prin urmare, vom lua în considerare numai aceasta. Într-un design simplu este a dispozitiv sub forma unei bare cu găuri în care sunt introduse mâneci. Manșonul este conceput pentru a ghida burghiul și nu permite modificarea alinierii.

Conductorii, în funcție de locul de aplicare, diferă în funcție de tipuri:

  1. Fals. Am primit numele dvs. datorită modului în care îl utilizați. În timpul lucrului, ele sunt suprapuse pe partea cu fixare ulterioară sau fără ea. Scopul principal este de a folosi piesele plate.
  2. Rotary. Șabloanele sunt folosite pentru a realiza găuri pe formele cilindrice ale pieselor prelucrate. Acești conductori își pot schimba poziția atât vertical cât și orizontal. Această caracteristică vă permite să faceți găuri în diferite unghiuri.
  3. Basculabila. Acest tip este proiectat pentru găurirea simultană în mai multe planuri.
  4. Mutarea. Ele sunt caracterizate prin aplicarea universală prin amplasare la locul de foraj, nu necesită fixare. Întreaga operațiune constă în aplicarea ei pur și simplu pe locul de marcare.

Pentru producătorul de mobilier pentru ajutorCa o adaptare în producția de mobilier, tip de conosament. Materialul utilizat pentru fabricarea acestora variază de la oțelul plastic la oțelul instrumental. Puteți să cumpărați ca o execuție a fabricii gata și să o efectuați singuri.

În plus, în fabricarea de mobilier folosiți adesea un dirijor specializat facilități (cum ar fi ansamblul diblu și dispozitivul, care face posibilă perforarea găurilor pentru confirmări fără deviații).

Conducători de marcă

Producătorii de accesorii de mobilier își produc tipurile de conductori. În general, oferim modele universale care respectă standardele europene ale elementelor de fixare a mobilei. Este necesar să înțelegeți că dispozitivele seriale vor costa foarte mult.

Cu ajutorul lor poți să acționezi rapid și precis face găuri Pentru a instala diverse elemente de mobilier sau pentru a vă conecta unele părți.

Producătorii populari sunt:

  • blum;
  • Hettich;
  • WOLFCRAFT;
  • virutex;
  • asistent.

Adaptarea simplă este ieftină, deci dacă intenționați să o utilizați în serie, merită luată în considerare achiziționarea. Dacă este nevoie de asamblarea unui produs de unică folosință sau a unei găuri nestandard, este fezabil din punct de vedere economic să îl fabricați singur. În plus, puteți face un instrument cu propriile mâini care va dura o lungă perioadă de timp și va fi convenabil pentru uz casnic.

Dispozitiv realizat automat

Este cel mai simplu mod de fabricare a unui conductor pentru un tip de operațiune. Să ne gândim cum să facem un dirijor pentru un Confirmat. Găurile de găurire și de marcare pentru confirmări reprezintă operațiunea principală atunci când asamblați orice tip de mobilier.

Este necesară o bară din metal cu o secțiune transversală de 12 × 12 mm. În această piesă de prelucrat este necesar să se facă o serie de găuri, precizia găurilor de găurire va fi proporțională și precizia întregului produs. Diametrul burghiului trebuie să fie egal cu diametrul burghiului confirmat. Din marginea barei se măsoară 8 mm, iar de la capătul tăvii 32 mm. Cel mai bine este să folosiți o riglă pentru măsurare. La intersecția liniilor, facem o adâncire cu un nucleu. Și exersați strict vertical prin dreapta.

Pentru confortul muncii, trebuie să adăugați o oprire. Acesta din urmă este realizat dintr-o placă groasă de 0,7 mm, tăiat banda 25-30 mm și se îndoaie la un unghi de 90 de grade. Următoarea etapă este îmbinarea a două goluri. Este mai bine să utilizați șuruburi pentru diametrul M6, având o tăietură prealabilă într-un corp de bare. Două șuruburi se înșurubă în lungime și unul în final. Tăiați partea îndoită a plăcii în relief cu corpul fasciculului. La capetele conductorului nostru auto-adeziv lipim filele pentru a crea un unghi drept între grindă și placă. Dispozitivul este gata. Producția video poate fi vizionată la youtube.com/embed/Jlng_r6rfKk

În loc de o bară de metal, puteți folosi lemn. Pentru găurile de găurire, se folosesc rulmenți cu diametrul interior de 4,5 și 8 mm sau bucșe din alamă.

Din toate cele de mai sus, se poate concluziona că fabricarea de mobilier de calitate este aproape imposibilă fără utilizarea unui conductor. Cumpărați din urmă pentru găurirea mai ușoară în magazinele care vând accesorii de mobilier sau de la diverși producători. Prețul conductorului este direct legat de configurație, de materialul de fabricație și de producător.

Dar dacă v-ați angajat să faceți singur mobila, atunci nu ar trebui să existe probleme cu realizarea unui dirijor auto-fabricat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Desene și scheme pentru mobilier din placajDesene și scheme pentru mobilier din placaj
Strung pentru strung: structura și utilizareaStrung pentru strung: structura și utilizarea
Masă și dulap: bucătărie din plăci de mobilă cu mâinile propriiMasă și dulap: bucătărie din plăci de mobilă cu mâinile proprii
Asamblarea mobilierului - instrucțiuni și recomandări, videoAsamblarea mobilierului - instrucțiuni și recomandări, video
Cele mai bune idei pentru a face mobila din lemn cu mâinile taleCele mai bune idei pentru a face mobila din lemn cu mâinile tale
Șabloane - decor neobișnuit cu mâinile lorȘabloane - decor neobișnuit cu mâinile lor
Ce este un stand de foraj: auto-asamblarea suportuluiCe este un stand de foraj: auto-asamblarea suportului
» » Cum să faci un jig de mobilă
© 2021 amigdas.com