amigdas.com

Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?

Semne de sarcinăO pisică gravidă necesită tratament atent și îngrijire atentă. În această perioadă, proprietarul se simte responsabil pentru starea pisicii înainte de apariția puilor. Dacă urmați recomandări importante, nu veți putea salva sănătatea iubitului.

Când și cât de des o pisică rămâne gravidă

În timpul împerecherii, oul este fertilizat și animalul este gravidă, ceea ce este posibil numai în timpul estrului după aproximativ 24-50 de ore. A treia zi de la debutul estrului este considerată favorabilă pentru concepție.

Numărul de cazuri în care bebelușul rămâne gravidă depinde în mod direct de numărul de estuare, care sunt determinate de temperamentul ei. În condiții moderne animalele merg de multe ori și dau naștere, în medie, de până la 4 ori pe an.

La recomandarea medicilor veterinari se demonstrează că pământul nu dă naștere mai mult de 2 ori pe an, astfel încât organismul se poate restabili și nu a existat o epuizare gravă. În câteva cluburi se indică faptul că pisica poate naște 3 ori pe an.

La ce vârstă survine prima sarcină la o pisică

Cât de multe pisici pot da naștere la pisoiDe îndată ce animalul ajunge la maturitate sexuală, este gata să conceapă. Această capacitate depinde de rasă și are loc la vârsta de 6-18 luni. Crescătorii profesioniști sunt conștienți de faptul că, la vârsta de până la un an, debutul sarcinii nu-i poate afecta sănătatea în cel mai favorabil mod, așa că petreceți prima împerechere la vârsta de 12-14 luni.

După 6 ani abilitatea pythonului la concepție este redusă, iar nașterile târzii sunt pline de complicații nu numai pentru ea, ci și pentru descendenții ei. Prindeți cu pisici, continuă și la o vârstă tânără, dar sarcina are loc în cazuri rare sau nu se întâmplă deloc. Prin urmare, pentru a menține starea de sănătate a animalului, se recomandă castrarea pisicilor și sterilizarea pisicilor la vârsta de 6 ani.

Cum se determină durata sarcinii unei pisici

Există mai multe metode pentru diagnosticarea sarcinii: ultrasunete, palpare, raze X și examen extern.

Când se efectuează o examinare externă, se determină: cât de mult sunt mărite glandele mamare, comportamentul modificărilor pisicii gravide, forma schimbărilor corpului și mărimea abdomenului crește. Identificarea acestor semne devine posibilă în 35-40 de zile de la momentul concepției.

Palparea peretelui abdominal ajută la identificarea sigiliilor în uter și fetus în fazele ulterioare ale sarcinii. Pentru aceasta, animalul este pus exact pe labe, calmați și puneți palmele la stomac și palpați ușor sub vertebrele lombare, pentru a nu deteriora puii nenăscuți și nu provoca nașterea prematură.

Atunci când se controlează împerecherea, este mai ușor pentru proprietarul pisicii să determine debutul sarcinii, deci vine în ziua 2-3. În cazul în care animalul plimbări nu se știe unde, medicul veterinar va fi capabil să stabilească termenul de sarcină mai precis.

factori care afectează durata sarcinii la pisici:

 • numărul de fructe;
 • o persoană cu blană trăise mai mult decât o femeie cu păr scurt sau cu chelie;
 • stres.

Independent puteți evalua vizual numai modificările în starea animalului, în cazul în care stomacul este mare, atunci este de 8 săptămâni.

Cat dureaza saptamana sarcinile pisicilor?

O pisică în timpul sarciniiDurata sarcinii la o pisica a fost de 9 saptamani, dar au existat cazuri in care travaliul a trecut 72 de zile dupa conceptie si au aparut pisici sanatoase. Pisicile tinere au pui mai putini decat cei de 3 ani, care pot ajunge la 8 sau mai multe persoane.

În prima săptămână de fertilizare oul se mută în uter și în această perioadă este dificil pentru gazdă să determine sarcina pisicii care a venit. În această perioadă, când împerecheați pisicile cu bărbați diferiți, puteți obține așternutul ulterior de la pisici diferite.

În a doua săptămână (8-14 zile), oul ajunge la uter și se strecoară în el, după care începe procesul de divizare.

În a treia și a patra săptămână (14-28 zile), embrionii dezvoltă organe, rezultând o schimbare hormonală dramatică la pisică. În această perioadă este deja posibilă recunoașterea sarcinii pisicii care a survenit ca urmare a unei schimbări în starea de spirit, apetitul și schimbările externe ale mameloanelor.

În cea de-a cincea săptămână, cu ajutorul ultrasunetelor, medicul veterinar determină câte pui au fost născuți de pisică și de evoluția sarcinii.

Primele mișcări de pisoi încep în a șasea săptămână (35 de zile), ele sunt ușor de simțit dacă pisica nu este prea pufos.

În cea de-a șaptea săptămână, starea ei este mult mai bună și există un apetit bun.

A opta săptămână, pisicile are adesea grijă de ea, pe sfârcurile ei poate fi găsit un lapte uscat, apetitul este redus, deoarece pisoi cultivate stoarce tot spațiul în abdomen, iar pisica încearcă să găsească un loc retras pentru a da naștere.

Odată cu debutul celei de-a noua săptămâni (56-62 de zile) începe momentul crucial, debutul forței de muncă este foarte aproape și apariția de roșu începe să apară din vaginul pisicii. Acest proces este destul de natural și cu cât este mai abundent descărcarea de gestiune, cu atât este mai rapidă debutul forței de muncă. Pot începe în orice moment, astfel încât pisoii cresc foarte repede.

Debutul forței de muncă poate fi determina prin comportamentul unei pisici:

 • Nu pleca de la maestru;
 • se comportă neliniștit;
 • se ascunde în cuib pentru naștere;
 • mize fără motiv.

Întârzierea travaliului timp de 5-7 zile este considerată normală, iar nașterea timpurie a pisoiilor cu o săptămână înainte de timp poate fi în detrimentul viabilității lor.

Hrănirea unei pisici gravide

Pentru perioada de sarcină, ei cumpără furaje speciale, echilibrate și de înaltă calitate. În cazul în care amelioratorul nu utilizează în regimul alimentar al unei pisici gata să se hrănească și preferă alimente naturale, aveți nevoie pentru a menține controlul asupra conținutului în alimente de cantități suficiente de minerale si vitamine necesare pentru buna dezvoltare a pisicuțe în uter.

În primele săptămâni, animalul de companie se hrănește de două ori pe zi în porții obișnuite, iar din a treia săptămână crește doza și transferă animalul la trei mese pe zi. Odată cu creșterea pisoii în uterul unei pisici creste pofta de mancare, dar la un moment dat să mănânce o porție normală de produse alimentare devine foarte dificilă, astfel încât rata de alimentare este crescută până la cinci ori pe zi, reducând o singură doză.

Prevenirea paraziților și vaccinarea pisicilor gravide

Sarcina la pisiciOdată cu debutul sarcinii, lupta împotriva puricilor, căruțelor și căpușelor trebuie continuată, deoarece paraziții sunt purtători ai diferitelor boli care au un efect nociv asupra stării pisicii și a puilor ei. Majoritatea medicamentelor conțin pesticide care sunt absorbite în sânge și care duc o amenințare directă la viața embrionilor și afectează cursul sarcinii. După folosirea unor astfel de medicamente, sunt posibile pierderi de sarcină, urgenie, patologie și o sarcină înghețată. Prin urmare, este recomandat un singur agent - o fortăreață care nu conține pesticide.

Nu vaccinați animalele gestante, deci vaccinările se fac cu două luni înainte de împerechere. Tabletele de la viermi date timp de o săptămână înainte de întâlnirea cu pisica, deoarece în timpul sarcinii este foarte susceptibilă la produse toxice.

Simptomele deranjante: sarcina falsă și înghețată

Sarcina, nașterea și estrul "gol" diminuează corpul pisicii, deci este necesar să se străduiască să mențină echilibrul. În cazuri extreme apare o sarcină "falsă" - un proces fiziologic natural, ca urmare a faptului că pisica devine inactivă, somnolență cu creșterea apetitului.

Dacă apar simptome periculoase, trebuie să contactați imediat medicul veterinar.

Atunci când se manifestă simptome pronunțate: o creștere puternică în abdomen, laptele, preferat de pisoi care alăptează și Jack standuri, trebuie să contactați medicul veterinar pentru a identifica sarcina „false“.

Când proprietarul este împotriva nașterii pisicilor

Odată cu apariția primelor semne de sarcină, animalul este sterilizat. Această metodă este cea mai sigură pentru sănătatea ei. În ultimul timp, sterilizarea convențională devine o operație complexă, în timpul căreia uterul și embrionii sunt îndepărtați.

Există modalități mai puțin sigure de a pune capăt unei sarcini într-un animal plin de boli:

 1. Cum are loc sarcina la pisici?Introducerea estrogenilor după actul sexual. Efecte secundare: infertilitate incurabilă, infecții uterine, tulburări hormonale, patologii ale funcționării măduvei osoase.
 2. Utilizarea prostaglandinelor pentru a solicita eliberarea prematură și eliminarea ulterioară a ovarelor. Efect secundar: infecție uterină.
 3. Pentru a apela livrarea ulterioară, se utilizează glucocorticoizi, după care pisica dă naștere la pisoi morți. Acest proces se termină adesea cu secțiunea cezariană.

Dacă pisoii au crescut deja, medicul veterinar poate refuza efectuarea operației pe baza considerentelor etice.

Cum să evitați patologiile

Pentru a păstra sănătatea unui pătător gravid și a nu-i face rău viitoarele descendenți, trebuie mai întâi să vă consultați cu un medic veterinar cu privire la administrarea medicamentelor anti-blocante și antihelmintice. Atingeți animalul cu atenție, fără a apăsa pe stomac. Nu utilizați antiseptice concepute pentru oameni.

În timpul sarcinii, o pisică poate dezvolta patologii:

 • sângerare uterină;
 • hernia inghinală (proeminența uterului cu fructe prin canalul inghinal);
 • apă în timpul sarcinii târzii;
 • răsucirea uterului din cauza loviturilor la abdomen sau a caderii nereușite;
 • uciderea pisoilor în uter.

La orice schimbare a statutului femeii gravide este necesar să se adreseze expertului. Simptomele deranjante pot fi: spasm, proeminență între penultima și ultima pereche de sfârcuri, apetit scăzut și slăbiciune, avort spontan, întinderea peritoneului.

Pentru o pisică domestică este necesar să se pregătească un loc de naștere, pe stradă există o șansă de a prinde o infecție.

În cazuri rare, după prima fertilizare, femeia gravidă merge din nou la vânătoare și are loc a doua fertilizare. Ca urmare, după naștere puii mor, care sa nascut mai putin. Posibile nașteri secunde o săptămână după prima, cu pisicile care arată sănătoase.

Dacă nașterea a devenit prelungită și animalul se simte prost, este mai bine să solicitați ajutor de la o clinică veterinară locală. Timp de un an, un animal de companie poate aduce puști de câteva ori și trebuie să fii pregătit pentru el.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Cum să înțelegi că o pisică dă naștere: semnează cum să afli?Cum să înțelegi că o pisică dă naștere: semnează cum să afli?
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutuluiCum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Îndepărtarea ghearelor la pisici și pisiciÎndepărtarea ghearelor la pisici și pisici
Pot să rămân însărcinată după un avort?Pot să rămân însărcinată după un avort?
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
Care este temperatura normală pentru pisici?Care este temperatura normală pentru pisici?
» » Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?
© 2021 amigdas.com