amigdas.com

Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"

Modalități de a porni un lanțAproape fiecare persoană care locuiește într-o casă particulară sau are un loc de dacha, din când în când, folosește o ferăstrău cu lanț care lucrează la un motor cu combustie internă pe benzină. Începătorii în acest sens au adesea o întrebare despre cum să pornească corect un lanț. Aici este de remarcat faptul că instrumentele profesionale, semi-profesionale și de uz casnic sunt stabilite în același mod. Cum se face - va fi spus în material.

Caracteristicile lansării instrumentului

Pentru a rula instrumentul, aveți nevoie de mai multe procese simultan:

 • un amestec de carburant trebuie furnizat sub pistonul motorului;
 • ar trebui să se micșoreze cât mai mult posibil;
 • în acest moment, trebuie aplicată o scânteie pentru aprindere și pornire.

Fiecare dintre aceste procese are loc atunci când trageți mânerul demarorului. Atunci când utilizați un lanț nou, nu trebuie să uitați de spargere.

Cum să porniți un lanț de lanț: SfaturiCu toate acestea, în realitate totul nu este atât de simplu. Combustibilul pentru pornirea sculei în modul de funcționare a motorului cald și rece trebuie să difere în ceea ce privește calitatea amestecului de aer. Deci, un motor fierbinte poate câștiga cu un nivel normal de aer, care va asigura funcționarea sa stabilă și va menține în mod normal viteza de ralanti. Cu toate acestea, o cantitate similară de aer va fi mult pentru a aduce motorul rece la lucru. Înainte de a porni ferăstrăul cu lanț, ar trebui să se tragă starterul de aproximativ 10 ori și, eventual, mai mult.

Pentru a reduce cantitatea de aer și a crește cantitatea de combustibil din lanțul de carburator, se instalează un amortizor special, care este responsabil pentru reglarea cantității de aer la pornirea motorului. Pornirea motorului prin intermediul ferăstrăului va fi mai rapidă, astfel încât durata starterului și a văzutului în ansamblu va fi mărită.

Este foarte periculos să rulați ferăstrăul la locul de alimentare cu combustibil.

Rulați conform instrucțiunilor

Diferitele modele de ferăstraie cu lanț au propriile lor particularități de lansare și mecanismele lor. Algoritmul de lansare a dispozitivului va fi luat în considerare pe exemplul modelului popular al ferăstraiului cu lanț Stihl M. S. 180.

Frână de oprire de urgențăÎnainte de începerea procesului de pornire, trebuie remarcat faptul că în instrucțiunile pentru unele modele de ferăstraie cu lanț este scris că Înainte de a porni mașina, trebuie să activați frâna de oprire de urgență pentru securitate suplimentară. Dar cu o frână fixă, pornirea va fi mai dificilă.

În consecință, va fi mai bine să o deblocați.

Dacă totul se face corect, nimic nu va fi complicat. În cazul în care vă faceți griji că, fără a fixa ferăstrăul cu lanț în momentul lansării, vă va face rău, este mai bine să nu luați șanse și să nu mergeți la muncă. Deci, algoritmul pentru lansarea instrumentului "Calm" este după cum urmează:

 • Înainte de a începe pornirea sculei, pârghia de comandă a clapetei trebuie mutată în poziția inferioară. Amintiți-vă că se deplasează pe ferăstrăul spre partea inferioară numai când este apăsat butonul de gaz. Apăsați butonul de gaz și mutați maneta în jos. Așa că închideți clapeta carburatorului și fixați gazul în poziția apăsată;
 • Mai mult, cu mișcări puternice, trageți mânerul demarorului până când auziți sunetul caracteristic al unui instrument care face încercarea. Trebuie să moară imediat. Apoi, pârghia de reglare a poziției clapei este deplasată cu un pas în sus;
 • În această poziție, trageți din nou mânerul demarorului până când porțiunea începe. Și dacă începe, atunci datorită faptului că butonul de gaz este fixat presat, lucrarea va funcționa la turații ridicate;
 • Apoi, odată ce apăsați și eliberați butonul de gaz, astfel încât maneta de comandă a accelerației să preia automat poziția de lucru și să scadă rpm;
 • Dacă este necesar să puneți ferăstrăul cu lanț încălzit în funcțiune, puneți maneta în poziția de lucru și apoi porniți-o;
 • Pentru a opri motorul mașinii, este necesară ridicarea pârghiei de accelerație.

Întreținerea instrumentului

Pentru a rula corect ferăstrăul cu lanț în lucrare, ar trebui să îl țineți în direcția corectă în momentul lansării. Locația ferăstrăului este foarte importantă aici. Așteptarea la momentul lansării poate fi efectuată în două moduri.

Fugind un ferăstrău cu lanțÎn primul caz, ferăstrăul este așezat pe o suprafață plană, mâna stângă trebuie să fie ținută drept și ținută de instrument de mânerul superior, să pui piciorul drept pe protecția celei de a doua mâini și să apăsați scula la sol. Într-o astfel de poziție, lansarea instrumentului va fi convenabilă, deoarece mâna dreaptă este liberă, iar instrumentul este fixat în acest moment destul de fiabil.

Indiferent de locul în care intenționați să rulați ferăstrăul, asigurați-vă că porniți frâna de ferăstrău.

În a doua variantă, trebuie să vă ridicați și să țineți mânerul superior al instrumentului cu mâna stângă și apăsați mânerul din spate între picioare. Datorită acestei poziții, puteți obține cu ușurință un instrument cu putere redusă și va fi fixat în siguranță, astfel vă veți proteja de un accident.

Începeți fără a începe

Cum să porniți un lanț fără un starterAdesea, mulți maeștri de acasă sunt interesați dacă este posibilă alimentarea ferăstrăului cu lanț fără ajutorul unui starter. Răspunsul este foarte simplu: nu se poate face în principiu.

Nici unul dintre producători nu a prevăzut alte modalități alternative de lansare. Prin urmare, chiar dacă scoateți demarorul și încercați să porniți mașina într-un fel diferit, nu va funcționa oricum, deoarece vor exista încălcări ale sistemului de răcire. În acest sistem există un melc pentru a transfera fluxul de aer rece din rotorul volantului către cilindru. Dacă nu, motorul se va supraîncălzi și eventual se va bloca.

Motivele pentru care ferăstrăul cu lanț nu pornește

Instrumentul trebuie pornit în conformitate cu instrucțiunile. Dar dacă ați îndeplinit toate punctele de mai sus, iar ferăstrăul nu a început, înseamnă că ceva nu este în regulă. Motivele pentru care nu poate începe, există mai multe:

 • nu există scânteie;
 • nu este furnizat combustibil;
 • împiedicarea filtrului de aer.

Deci, ce trebuie să faceți pentru a afla adevăratul motiv pentru care instrumentul nu funcționează?

În primul rând, trebuie să spuneți, dacă scula nu pornește, șuruburile carburatorului nu trebuie să fie răsucite. Și dacă nu ești un profesionist în acest domeniu, atunci chiar Nu încercați să vă configurați ceva sau încercați să porniți un instrument.

Următorii pași, necesari pentru ca instrumentul să înceapă să funcționeze, trebuie să fie executați în ordinea specificată. Începeți să efectuați următorul paragraf numai dacă cel precedent nu a funcționat. Acțiunile sunt următoarele:

 • La început, puteți încerca să nu faceți nimic cu instrumentul cel puțin 5-10 minute. Există posibilitatea ca, în timpul plantării, lumânarea să apară, ceea ce se întâmplă uneori. Așteptați, apoi încercați din nou în conformitate cu instrucțiunile;
 • Ferăstrăul cu lanț nu pornește datorită filtrului de aer înfundatÎncercați să scoateți capacul carcasei instrumentului, apoi scoateți filtrul de aer de acolo, încercați să porniți ferăstrăul fără el. În cazul contaminării filtrului, acesta trebuie spălat în apă cu săpun, apoi uscat sau înlocuit cu altul;
 • Scoateți bujia și verificați dacă există o scânteie. Dacă nu este disponibil, atunci puteți încerca altul. Dacă scânteia nu a apărut în cele din urmă, aceasta indică faptul că unitatea de aprindere este deteriorată și scula necesită reparații. Dacă există o scânteie, dar ferăstrăul cu lanț nu funcționează oricum, treceți la pașii următori;
 • În cazul în care scânteia este prezentă și lumânarea este umedă, atunci ferăstrăul cu lanț trebuie răsturnat. Datorită acestui fapt, benzina suplimentară se va revărsa din cilindru dacă ar fi acolo. Este necesar să trageți starterul fără lămpi de aproximativ 10-15 ori, ceea ce va permite ventilarea camerei de ardere. Dați o lumânare și apoi o înșurubați înapoi. Dacă este posibil, modificați-l la altul, încercați din nou să porniți instrumentul;
 • Dacă lumânarea este uscată, trebuie să luați o seringă și să introduceți în ea câte una sau două cuburi de amestec de gaz, apoi turnați-o în cilindru. Încercați din nou să puneți instrumentul în acțiune. Există posibilitatea ca un praf mic să cadă în carburator și împiedică intrarea combustibilului în camera de combustie. Un astfel de mote poate fi tras cu un flux care se formează după pornirea mașinii prin adăugarea de combustibil direct la cilindrul însuși;
 • Deșurubăm și scoatem toba de eșapament. În același timp, încercați să nu deteriorați garnitura dintre motor și toba de eșapament. Încă o dată, încercați să porniți un ferăstrău cu motor fără filtru de aer și amortizor de zgomot. Când nu este, puteți afla pistonul din interior. În cazul în care pistonul sau pe pereții cilindrilor au un teaser sau un inel de piston bavuri sau bavuri blocat, aceasta înseamnă că pistonul este uzat sau rupt. Acest lucru se întâmplă adesea dacă amestecați puțin ulei în combustibil. În acest caz, singura cale de ieșire este să dați instrumentul unui centru de service sau să cumpărați unul nou, deoarece va fi mult mai costisitor să înlocuiți pistonul.

În materialul de mai sus, a fost luată în considerare modul în care să se instaleze un ferăstrău cu lanț prin exemplul unuia dintre modelele "Calm" și, de asemenea, cum să se poarte dacă instrumentul nu poate fi pornit. Dacă sunteți nou în această afacere sau ați întâlnit o problemă, atunci aceste informații vă pot fi utile în viitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferiteSfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferite
Lanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bineLanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bine
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Reparați defectele lanțului cu mâinile propriiReparați defectele lanțului cu mâinile proprii
Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lorRepararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Uleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și alteleUleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și altele
Criterii de selectare a lanțului de lanț pentru ferăstraiele cu lanțCriterii de selectare a lanțului de lanț pentru ferăstraiele cu lanț
Alegerea uleiului pentru lanț cu lanțAlegerea uleiului pentru lanț cu lanț
Dispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanțDispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanț
» » Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"
© 2021 amigdas.com