amigdas.com

Spermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramă

De ce o spermogramăDupă cum sa crezut din cele mai vechi timpuri, fiecare om din viața lui ar trebui să construiască o casă, să planteze un copac și să ridice un fiu. Dar nu fiecare om poate împlini toate cele trei porunci. Dificultăți apar din principalul lucru - concepția unui copil. Motivul pentru aceasta este un stil de viață nesănătoasă care duce la apariția și dezvoltarea bolilor reproductive.

Un cuplu care nu a reușit să-și conceapă copilul mult timp ar trebui să consulte un specialist pentru motive. Doctorul va numi o examinare individuală atât femeii, cât și bărbatului. Analiza principală pentru un bărbat este o spermogramă.

Scopul spermogramei și indicațiile sale

Ce este o spermogramă și ce este pentru ea? Această întrebare excitează fiecare om atunci când dă o analiză. Și așa, spermograma - analiză, cu ajutorul căruia este posibil să se determine diferite abateri în calitatea și cantitatea de spermă de la normă. Spermograma este efectuată cu scopul de a dezvălui patologiile și bolile urologice ale pacientului. Și, de asemenea, această metodă este analiza principală, care arată în mod clar capacitatea unui om de a impregna un ou de sex feminin.

Înainte de tine a decis să treacă o spermogramă, trebuie să vizitați un urolog sau un androlog. Acesta este cel care vă va sfătui o clinică bună cu un laborator și va scrie o direcție pentru livrarea analizei. Este important ca această analiză să fie efectuată într-un laborator medical special, unde există echipamente pentru determinarea tuturor indicatorilor de spermă.

Fiecare om este individual și, prin urmare, are propria sa normă, dar există indicatori medicali, conform cărora medicii lucrează. Această analiză include:

 • Rezultatele spermei au fost citite corectvâscozitatea fluidului seminal;
 • motilitatea spermei;
 • traiectoria semințelor;
 • numărul de spermatozoizi maturi;
 • aciditatea și densitatea semințelor;
 • prezența eritrocitelor și a leucocitelor;
 • timpul de lichefiere, volum și culoare.

Spermograma este dată nu numai așa cum este prescris de medic, dar și în mod voluntar, în scopul prevenirii. Deși nu toți oamenii îndrăznesc să facă această analiză, deoarece este un studiu specific și nu este foarte convenabil atunci când se colectează materiale.

Unele reguli care trebuie respectate înainte de a trece analiza:

 • abținerea de la contact sexual timp de 3-5 zile;
 • refuzul de la o baie, o saună și o baie fierbinte;
 • exclude adoptarea de băuturi alcoolice și energetice, precum și de medicamente;
 • stresul nedorit și efortul fizic deosebit.

Pentru a obține rezultatul corect și precis al analizei, trebuie să respectați toate regulile, deoarece acestea afectează calitatea și activitatea spermatozoizilor.

Posibile opțiuni pentru livrarea spermogramei

Opțiunea ideală care se potrivește pentru livrarea spermei - masturbare. Această metodă de obținere a spermei este recomandată nu numai de specialiști, ci și de OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Obținerea spermei pentru analiza spermogramei se face cel mai bine în clinică, deoarece medicul poate începe imediat diagnosticul după diluarea ejaculării.

Spermograma - caracteristici ale analizeiPentru a colecta materiale Se utilizează un recipient steril de plastic de unică folosință, Gâtul care este mărit. Acest lucru se face pentru a facilita colectarea spermei. De obicei volumul unui astfel de recipient este de 50 mililitri. În unele clinici, este permis să se utilizeze borcane de sticlă, dar cu un avertisment că acestea ar trebui fierbe timp de 10 minute în prealabil. Înainte de a începe procedura, trebuie să eliberați în mod obligatoriu vezica urinară. Nu uita de igienă, așa că înainte de a continua cu livrarea analizei ar trebui să fie spălați bine mâinile și organele genitale bine decolorate reziduul de săpun, apoi se șterge uscat.

Există cazuri când spermatograma este administrată într-o clinică specială prin întreruperea relațiilor sexuale. Această metodă este sub-standard, deoarece în timpul procesului, prima parte a spermei poate fi pierdută. Această parte a ejaculatului este foarte importantă pentru analiză, deoarece conține majoritatea spermatozoizilor. Ca rezultat, este posibil să se obțină rezultate de analiză incorecte datorită intrării impurităților din vaginul feminin.

Analiza prezervativelor nu este permisă. Acest lucru conduce la faptul că spermatozoizii, care au un contact strâns cu latexul, își pierd mobilitatea după 10-15 minute.

Pacientul poate colecta materiale și acasă, dacă sperma colectată este livrată unui specialist într-o oră. Astfel de persoane interesate primesc un container special la clinica pentru transportul materialelor. Atunci când folosiți această metodă, un om ar trebui să cunoască unele dintre nuanțele:

 • mâncăruri sterile;
 • salvați toate materialele alocate;
 • evita lumina soarelui pe sperma;
 • împiedică supracolirea spermei.

Pentru a diagnostica corect, analiza spermei este recomandată să dureze de mai multe ori.

Recomandări care ajută la corectarea spermogrammu

Când luați sperma pentru analizăÎn unele clinici pentru colectarea spermei camere speciale în care omul se poate retrage și colecta în liniște ejacularea sunt aranjate. Acest lucru este facilitat de canapele moi, reviste ilustrate care stimulează apariția unei erecții, ceea ce facilitează colectarea de materiale. În timpul colectării spermei, pacientul nu trebuie să atingă organul genital pe capacul recipientului. Acest lucru previne sperma de a obține în ea bacterii, murdărie de pe piele.

După colectarea spermei, nu agitați restul spermei în recipient, deoarece acest lucru este posibil le presupune infecție sau bacterii de pe pielea degetelor. Dacă pacientul dorește să treacă materialul seminal în bacteriosse, atunci trebuie să fie cumpărat la farmacie, unde este procesat steril. Eyaculatul trebuie protejat de o scădere a temperaturii: nu mai mică de +20 și nu mai mare de +40 de grade. Subcolirea sau supraîncălzirea fluidului seminal duce la moartea spermatozoizilor.

Pe feluri de mâncare cu materialul primit pentru analiză, ar trebui să indicați datele personale: numele, prenumele, patronimul, vârsta, ora primirii ejaculatului și data colectării.

Cum poate un bărbat să îmbunătățească calitatea spermei pe cont propriu

Pe indicatii spermogrammy Acești factori sunt influențați de, ca un mod dezordonat de viață, prezența bolilor urologice și venerice. Dacă aceste boli nu pot fi prevenite și nu se vindecă în timp, atunci activitatea și calitatea spermatozoizilor pot fi crescute independent fără ajutorul specialiștilor.

Acest lucru este necesar excludeți din dieta zilnică alimente grase bogate în grăsimi animale și înlocuiți-o cu alimente sănătoase, de exemplu, crește cantitatea de fructe și legume proaspete. Se recomandă întreruperea fumatului, alcoolul și consumul de droguri, care conțin un antibiotic puternic. Este recomandabil să începeți o viață activă, și anume, mai mult timp să petreceți în aer proaspăt și, dacă este posibil, să faceți exerciții.

Acordați atenție domeniului și activităților din activitatea dvs. Nu stați mult timp la computer și încercați să evitați situațiile stresante și impresiile negative. În mod ironic, telefonul mobil afectează, de asemenea, funcția de reproducere a bărbaților. Dacă este adesea purtat într-un buzunar de pantaloni, atunci radiațiile sale pot afecta în mod negativ semințele masculine.

Din păcate, aceste recomandări nu contribuie întotdeauna la îmbunătățirea spermei unui bărbat. Dacă există patologii complexe, este recomandat să consultați urgent un medic pentru medicamente speciale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilorCare este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilor
Indicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativIndicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativ
Ce este fertilitatea la bărbați și femei?Ce este fertilitatea la bărbați și femei?
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Spermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceastaSpermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceasta
Normele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilorNormele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilor
Varicocelul la bărbați: semne, simptome și tratamentVaricocelul la bărbați: semne, simptome și tratament
Sarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenziiSarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenzii
Buck semanat de sperma de sex masculin confiscateBuck semanat de sperma de sex masculin confiscate
Pregătirea pentru eliberarea spermeiPregătirea pentru eliberarea spermei
» » Spermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramă
© 2021 amigdas.com