amigdas.com

Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere

La numirea unui doctorCând se tem să meargă la dentist, atunci când frica de biroul dentist vă aduce la o stare de teroare, și în timpul uneia numai amintiri din sunetul burghiului pentru a trece sunteți gata să cadă doar, este probabil că aveți o teama de stomatologi, sau dentofobiya.

Acest articol descrie de ce oamenii se tem de stomatologi, cum poate fi depășită această teamă și cum să se potrivească corect pentru a vizita un dentist.

Ce este dentofobia: boală sau doar frică?

Munca dentistuluiÎnainte de o vizită la dentist, toți oamenii sunt nervoși. Unii experimentează doar disconfort ușoară și nervozitate, iar unii se tem de panică, chiar gândind să meargă la medicul dentist, iar menționarea exercițiului în această persoană provoacă doar isteric.

În al doilea caz, există un loc dentofobiya (sinonime pentru această boală sunt, de asemenea, definiții, cum ar fi dentofobia și odontophobia) sau teama de panică de a merge la medicul dentist.

Tratamentul dințilorAceastă boală gravă trebuie să se distingă de simpla frică a dentiștilor, care se simte aproape fiecare pacient în scaun la dentist. Această stare apare isteria până la pierderea conștiinței și atacurile de frică necontrolată.

Pacienții care suferă de hipertensiune arterială pot prezenta atacuri anginoase sau crize hipertensive. Acești oameni nu sunt de obicei în contact și nici măcar un doctor foarte experimentat nu poate găsi împreună cu ei un limbaj comun.

Frica exprimata in mod clar de dentisti - fobia nu este foarte comuna. Conform statisticilor medicale, aproximativ 6-8% din oameni suferă de dentofobie.

Ca regulă, pacienții cu dentofobie ajung doar la dentist în situații neglijate. De exemplu, dacă dintele doare atât de mult încât analgezicele nu pot ajuta, sau dintele spart împiedică utilizarea deplină a alimentelor și conversația normală.

Unde apar temerile sau cum să nu mai fie frică de un dentist?

Cel mai important și primul moment care vă permite să vă învingeți frica de dentist este înțelegerea cauzei aspectul acestei probleme. Orice persoană care suferă de dentofobie are propriile sale, dar, în mare măsură, factorii care provoacă o fobie sunt destul de asemănătoare:

 • Teama de un dentistPana in prezent, pacientii din stomatologie ofera un numar mare de servicii noi, dintre care unele au nume ciudate si straine (de exemplu, Zoom, Lumina alba sau Opalescenta). Această incertitudine poate duce la faptul că pacientul este frică să meargă la medicul dentist. Încercările de a găsi informații pe Internet adesea agravează fobia numai din cauza unor comentarii negative și "experți" care comentează oamenii care îi sperie pe forumurile dentare.
 • Experiență foarte recentă a tratamentului dentar. Persoanele adulte probabil că nu au uitat "standardele sovietice" pentru a ajuta stomatologii: un gust neplăcut în gură după arsenic, o anestezie minimă (și chiar o lipsă totală a acesteia), foraj. Mai mult decât atât, tratamentul dentar, de regulă, a fost efectuat în mai multe campanii pentru medic, de asemenea, acest lucru nu a dat pacientului emoții pozitive. Toate acestea au influențat întărirea și dezvoltarea fricii de dentist, iar mai târziu - apariția unei fobii severe.
 • Tratamentul dinților la copiiAtunci când un copil se teme să-și trateze dinții, în anumite cazuri, cauzele acestui fenomen trebuie căutate în comportamentul părinților. Datele și mamele (care, în unele cazuri, suferă de dentofobie) le spun copiilor că atunci când se comportă prost, dentistul va forța sau va smulge dinții. Acest lucru se face astfel încât copilul să stea liniștit în coada de așteptare din fața biroului dentistului. Drept urmare, copiii încep să se teamă chiar și de cele mai neanimate și simple manipulări ale dentistului. Și pentru a învinge această teamă, care era inerentă din copilărie, nu funcționează nici măcar pentru un adult.
 • Masculin dentistAnumite fete se tem să meargă la dentist un bărbat. Acest lucru se datorează faptului că femeile cu guri deschise sunt stânjenite să arate ridicole. În plus, o vizită la cabinetul dentistului implică o restricție în utilizarea cosmeticelor decorative, acest lucru confundă și anumite fete.
 • Unii se tem să meargă la medicul dentist din cauza dinților răi. Această teamă este adesea alimentată de unii stomatologi care critică atitudinea unei persoane față de sănătatea lor. Acest lucru are ca rezultat un cerc vicios: cu cât dinții sunt mai răi, cu atât se produce mai multă fobie.

Pe lângă motivele de mai sus, dentofobia poate fi cauzată de un prag scăzut al sensibilității la durere sau al tulburărilor psihice. În unele cazuri, această problemă apare în timpul sarcinii, când mama în așteptare se confruntă cu faptul că tratamentul îi poate dăuna copilului.

Cum să nu vă fie frică de dentist?

Cum să înveți să mergi la medicul dentistCum să nu vă mai fie frică de un medic dentist? Aceasta este o problemă foarte importantă pentru persoanele care suferă de dentofobie. Mai mult decât atât, este acută, dacă este deja imposibil să întârzieți călătoria la medicul dentist.

În primul rând, este necesar să se înțeleagă în mod specific, ce anume vă este frică. Pentru ceea ce puteți face o masă care poate ajuta la determinarea tipului de frică. Într-o coloană am nevoie pentru a intra în opțiunea fobie probabil, și de lângă fiecare element pentru a seta un număr de la 1 la 4 când unitatea de - „complet, nu speriat“ diadă - „simt frica moderata“, triplu - „frică foarte“ și patru corespunde definiției " Mă tem că sunt nebun.

Efectuați acest test într-un mediu calm, scriind sincer toate temerile.

Următorul pas este să analizați lista dvs. și să încercați să înțelegeți ce vă sperie exact într-un caz particular și care ar putea fi motivul pentru aceasta.

De exemplu:

 • Vizitați medicul dentistMă tem că dacă încep să-și prăvălească dinții, pentru că nu-mi place sunetul unui burghiu de lucru. Părinții din copilăria mea m-au speriat constant.
 • Mi-e teamă să scot tartrul, pentru că îmi este foarte rușine de faptul că mi-am pornit greu dinții. Ultima dată când medicul dentist mi-a citit notații de mult timp și m-am supărat de faptul că absolut nu urmăresc sănătatea.
 • Mi-e teamă să scot un dinte, pentru că mi-e frică de durere. Odată, am fost deja rupt din dinți fără anestezie și a fost destul de dureros.

Vizitați medicul dentist al copiluluiAdesea, această tehnică simplă este suficientă pentru a scăpa de teama de a vizita un dentist. Când este imposibil să rezolvați această problemă singură, puteți vizita o clinică stomatologică cu această listă, pe care doriți să o tratați și să consultați în continuare despre temerile și realitatea reală.

Foarte adesea, pentru a depăși teama dentistului, este de ajutor preliminar consultare cu un doctor. O mulțime de policlinici oferă clienților posibilitatea de a consulta un terapeut sau un chirurg. La recepția acestor specialiști se discută despre bolile dentare disponibile și căile de eliminare a acestora. Medicul poate să pună toate întrebările importante pentru dvs., precum și să solicite explicații cu privire la toate măsurile medicale sau diagnostice.

În cabinetul dentistuluiÎntrebări despre anestezie, probabil alternativă metode terapeutice. Relațiile de încredere cu dentistul determină în mod semnificativ succesul în tratamentul dentofobiei. Atunci când o persoană are încredere în dentistul tratant, se poate relaxa repede în scaunul dentistului și nu mai poate simți frica.

Nu întârzia vizita la clinica dentară. După un timp, teama probabil că nu va scădea, dar starea dinților va fi mult mai rău.

Înainte de a merge la medicul dentist trebuie să încercați să dormi bine și să vă odihniți. În ajun, înainte de a merge la culcare, puteți lua glicină sau puteți folosi remedii folclorice efect sedativ (tinctură de mumă sau valeriană). Înainte de a merge la medicul dentist, nu aveți nevoie să planificați activități importante care vor fi în plus stresante.

O privire pe de altă parte: cum să nu vă temeți de dentist?

Cum să nu vă fie frică de dentistDentofobiya Nu este doar o problema pacientului. Acest fenomen se aplică și medicilor, trebuie să decidă ce se poate face cu o persoană care are nevoie să facă un fel de proceduri dentare (de exemplu, scoate un dinte putred sau elimina un nerv), dar îi este frică de moarte să se așeze în scaunul dentistului.

Un bun tehnician dentar, terapeut sau chirurg va efectua o conversație preliminară cu o persoană pentru a determina nivelul fricii și pentru a putea asculta exact ceea ce îngrijorează pacientul și ceea ce cauzează fobiile lui. Medicul dentist va explica în detaliu modul în care se numește procedura specifică și care este semnificația acesteia.

În general, pentru astăzi, stomatologia are o direcție pentru reducerea maximă a stresului la pacienți în timpul unei vizite la o policlinică. Ce este utilizat pe scară largă:

 • În cazuri severe, tratamentul stomatologic este utilizat sub anestezie generală.
 • Anumite clinici au pahare video, datorită cărora o persoană în timpul unei activități de dentist va putea să ia o pauză pentru a viziona filmul favorit.
 • Context de zgomote naturale sau de muzică clasică ușoară, care ajută la calm și relaxare.
 • Cazurile de dentofobie foarte puternică pot fi corectate de un medic psihoterapeut folosind diferite metode terapeutice.

Dentofobia pentru copii

Copil la doctorDentobobia în copilărie este observată mult mai des, spre deosebire de adulți. Acest lucru se datorează labilității emoțiilor la copii, lipsei vizitelor de experiență din trecut la medicul dentist.

Cu cât este mai dificilă această fobie se manifestă la copii cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani, pentru că în acest moment copiii nu sunt încă în măsură să controleze acțiunile și emoțiile lor, copiii pot complet nu vorbesc despre temerile și experiențele lor, și contact slab accesibile.

Dentobobia la copii are aceleași motive, precum si o versiune adulta a acestei boli:

 • teama de durere;
 • teama de necunoscut;
 • comportamentul incorect al părinților;
 • experiența anterioară negativă de a vizita nu numai un dentist, ci și un medic de o specializare diferită.

Cum pot salva copilul de teamă?

Atunci când un copil este frică de un dentist, atunci cel mai probabil, motivul este în prima comunicare neplăcută cu medicul dentist. Este prima vizită la medicul dentist care formează atitudinea ulterioară a persoanelor mici față de aceste manipulări.

Tratamentul dentofobiei va contribui la:

 • Cabinet stomatologic pentru copiiUtilizarea anesteziei în timpul tratamentului stomatologic.
 • Contactul maxim al dentistului cu copilul. Nivelul de frică la un copil va fi mult redus când, înainte de un tratament pentru a face o mică excursie pentru el, în care puteți arăta cabinetul, uitați-vă la imaginile despre dinți și caracteristicile tratamentului lor, spuneți despre instrumente.
 • Comportamentul comportamental al părinților. Când tatăl sau mama la anxietate biroul dentist și nervozitate, atunci acest sentiment este transmis ca un copil, și el începe să se teamă instinctivă. În unele cazuri, să contribuie la consolidarea fobiilor, aparent expresie inofensiv, „că e în regulă“, „nu va fi rănit“, „Nu te teme“, care spun pentru a calma și care au efectul opus.
 • Prima vizită la medicul dentistÎnainte de cabinetul stomatologic, comportamentul adulților trebuie să fie natural și este recomandabil să nu faceți un eveniment mare din călătoria imediată către medic. Acest lucru este necesar pentru ca un copil de la o vârstă fragedă să simtă că îngrijirea pentru sănătatea dentară este destul de normală.
 • Utilizarea dispozitivelor multimedia în detrimentul cărora copilul va putea viziona un desen animat preferat, poate asculta o muzică audiovizuală sau plăcută și va distrage atenția de la procedura de tratament direct și de la emoțiile negative asociate cu acesta.
 • Aplicarea metodelor terapeutice moderne fără zgomot. Durata scurtă a procedurilor, lipsa unui sunet de foraj și senzațiile neplăcute sunt principalii dușmani ai fricii la copii.

Stomatologie pentru copiiDin fericire, mulți copii se adaptează repede, iar teama încetează. În timpul comportamentului adecvat al părinților și al unui medic pentru băieți și fete de vârstă fragedă, tratamentul dinților temporari și, ulterior, al celor permanenți va fi o aventură interesantă și interesantă.

După cum reiese din articol, teama de stomatologi este un fenomen destul de frecvent, cu care este posibil și chiar necesar să luptăm. Cel mai important lucru este să-l păstrați pe degetele de la picioare și să vă amintiți că pentru a vă menține dinții sănătoși este mult mai ușor atunci când vizitați medicul dentist în mod regulat și urmați toate recomandările acestuia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este numele fricii de înălțimi, modalități de a scăpa de acrophobiaCare este numele fricii de înălțimi, modalități de a scăpa de acrophobia
Plăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acesteaPlăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acestea
Cofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunereaCofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunerea
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
» » Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere
© 2021 amigdas.com