amigdas.com

Unde trăiește tilapia de pește, ce hrănește și cum trăiește

Unde pescuiște tilapiaÎn fiecare an, pescuitul de pești exotici devine o activitate din ce în ce mai populară, pe care mulți o visează pescarii. În căutarea unui trofeu unic se duc la mii de kilometri până în ținuturi îndepărtate și fac mult efort pentru a prinde o asemenea pradă. Printre cei mai uimitori locuitori ai adâncilor se numără o creație fantastică numită tilapia.

Scurtă descriere a peștelui

Caracteristicile tilapiei de peșteAceastă specie este puțin cunoscută de pescarii din țara noastră, care se datorează habitatului și numărului mic. Prima mențiune a peștilor datează din mai multe milenii î.en, deoarece acestea erau prezente pe unele hieroglife egiptene antice. În acele zile, ea a fost asociată cu cea mai mare zeiță a renașterii lui Hathor. De asemenea, peștele însoțește de multe ori zeul Ra în călătoriile sale pe cer.

După un timp peștele clasat ca locuitorii din adâncimi de apă, care au fost capturate în Marea Galileii pescari timpurile biblice, așa a fost numit de pește Sf. Petru.

Tilapia - pești de mare sau de râu, care numără aproximativ 100 de specii diferite. Acesta diferă în forma laterală a corpului, precum și capacitatea de a folosi oasele faringiene ca fălcile, mestecând alimente de două ori. Datorită acestei trăsături, creatura se adaptează perfect la orice condiții de habitat și le tolerează cu ușurință. Prezența buzelor largi și conice este o altă caracteristică unică. Tilapia este considerată a fi o specie extrem de termofilă, astfel că scăderea temperaturii apei sub + 7 ° C duce la moartea sa.

Datorită bunei adaptabilități și a omnivorității, tilapia poate trăi în aproape orice corp de apă, dacă numai temperatura apei este confortabilă. Uneori este atribuită locuitorilor nedoritori ai faunei acvatice, deoarece, după ce a intrat în corpul de apă, este capabil să înlăture complet peștii locali, fiind principalul lor concurent.

Principalele habitate

cum trăiește peștele tilapiaTilapia de pește se găsește în diferite regiuni ale planetei, astfel încât se știe că a fost consumată chiar de triburile africane. Chiar și în titlu există câteva referiri la acest continent. Se crede că specia a fost inițial în apele de Est și Africa de Nord, dar din cauza capacității unice de a se adapta rapid la noile condiții, el a migrat în India, China și multe alte țări estice.

De asemenea, peștele sa răspândit pe continentul american și în unele țări europene. Ocazional, tilapia a intrat prin cârlige către pescarii ruși.

În ceea ce privește Asia și Africa, acolo este crescut la scară industrială. Astfel de activități au următoarele avantaje:

 • Tilapia poate mânca doar o singură alge, ceea ce reduce semnificativ costul întreținerii sale;
 • Peștele poate câștiga rapid greutate și poate ajunge la dimensiuni impresionante într-un timp scurt, ceea ce îl face un animal de companie foarte profitabil.

Astăzi, peștii sunt crescuți artificial în Filipine, Indonezia, Papua Noua Guinee, China și Egipt.

Dieta în diferite regiuni

În ceea ce privește caracteristicile nutriției, acestea depind direct de habitat. african

Identitatea de gen

tilapia este aproape omnivoră, de aceea orice alge, moluște, prăjituri și chiar și astfel de indivizi sunt folosite ca hrană. Condiții de viață în rezervoarele din Asia, persoanele sunt foarte rezervate, deoarece preferă alimentele vegetale. Toate celelalte specii, cum ar fi planctonul vegetal, algele și toate tipurile de ierburi subacvatice.

Preferințele alimentare ale tilapiei pot varia în funcție de condițiile meteorologice și de anumite caracteristici ale rezervorului. De exemplu, dacă într-o anumită regiune nu există hrană vegetală, ci o mulțime de animale, peștele va trebui să renunțe la valori vechi și să mănânce prăjituri sau plancton.

Genul și căile de reproducere

Printre caracteristicile tilapiei se numără dimorfismul sexual. Conform unor caracteristici externe masculi diferă foarte mult de la femelele, dar identitatea sexuală pentru ei - un concept relativ, pentru că atunci când o anumită combinație de factori externi și interni, corespunzătoare indicatorilor de putere si temperatura Femelele sunt în măsură să se transforme într-un bărbat cu drepturi depline.

În termeni simpli, aproximativ 70% din tilapii sunt hermafrodiți ascunși. Această caracteristică unică a făcut peștele popular pentru creșterea industrială, deoarece proprietarul fermei de pește puteți cumpăra câteva persoane de ambele sexe, și apoi executați-le într-un corp de apă și în câțiva ani va exista întreaga populație.

Dacă aveți de gând să reproduci acest pește acasă într-un acvariu, atunci nu uitați să luați în considerare o altă caracteristică specifică masculilor. Ei sunt individualiști extreme, de aceea necesită un teritoriu vast, cu o zonă inferioară decentă.

Cu toate acestea, cultivarea unui pește într-un acvariu - o experienta foarte interesanta, pentru ca o astfel de creație este interesantă cu comportamentul său variat, inteligență ridicată și capacitatea de a stabili un contact cu omul în câteva ore după ce s-au întâlnit. Peștele își recunoaște repede stăpânul și îl poate distinge de ceilalți oameni, ducând cu hârtie și fără teamă mâncarea din mâinile sale, și, de asemenea, să nu scape de contactul direct.

Importanța economică și cultivarea

Importanța economicăDacă vorbim despre tilapia, care se găsește pe teritoriul Federației Ruse, în cele mai multe cazuri este cultivată la scară industrială și nu pentru pescuit sportiv. În condiții naturale, este aproape imposibil să se întâlnească un astfel de pește unic și nimeni nu o va lansa acolo la un procent atât de mare de braconaj și de captură în masă interzisă.

Pentru creștere tilapia în curs de dezvoltare sunt iazuri speciale de răcire, dar în Rusia, această industrie este în curs de dezvoltare, în timp ce pe teritoriul fermelor piscicole din Asia de Sud-Est operează cu drepturi depline, care pur și simplu dimensiuni impresionante. Instituții similare se aseamănă cu sute de mici iazuri partajate, unde se găsesc zeci de mii de indivizi din această specie.

Dacă vorbim despre beneficiile economice ale unei astfel de lecții, atunci este într-adevăr foarte mare. Peștele hrănește perfect aproape orice produs alimentar care îi este oferit și nu necesită investiții mari. Cu toate acestea, din cauza ilizibilității în alimente, ea poate mânca masiv tot ce îi aduce aminte de elementele comestibile, Acest lucru va avea un efect negativ asupra indicatorilor finali.

De exemplu, unele ferme asiatice hrănesc peștele cu gunoi de grajd, iar acest lucru nu-l deranjează, deoarece produsul este excelent absorbit de corpul de pește dur. Cu toate acestea, o astfel de hrănire provoacă o problemă semnificativă: ouăle de helminte din excrementele animalelor pot trăi mult timp în corpul peștilor, provocând dezvoltarea de diverse boli.

Motivul pentru o popularitate excesivă

Tilapia de reproducereMulți pescari se întreabă de ce tilapia este populară în acvacultură din întreaga lume. Peștele se distinge prin carne delicioasă, în care sunt concentrați mulți aminoacizi valoroși și vitamine. În plus, până la starea industrială (de la prăjitură la carcasă), tilapia crește doar câteva luni, hrănindu-se cu deșeuri vegetale sau cu buruieni. Datorită acestor trăsături, tilapia este considerată al doilea obiect industrial de acvacultură cel mai comun, inferior în număr la doar câteva tipuri de crap.

Valoarea nutrițională și substanțele nutritive

100 de grame de carne de tilapia conțin 100 de kilocalorii, ceea ce îl face un produs ideal pentru alimentația alimentară. În același timp, în același 100 g, există aproximativ 26 g de proteină de înaltă calitate, iar aceasta este jumătate din norma zilnică a unui adult. În pește, o mulțime de vitamine, micro- și macroelemente, acizi grași etc. De asemenea, include:

 1. Nutriție FapteVitaminele din grupul B. În carnea tilapiei există aproape toate vitaminele din acest grup și în cantități imense. Acestea afectează pozitiv starea sistemului nervos, astfel încât utilizarea de pește în toamna și iarna nu este numai utilă, ci și acțiunea potrivită. La urma urmei, este în acest moment al anului că riscul de avitaminoză crește semnificativ, depresia, scăderea forței, o schimbare bruscă a stării de spirit și alte probleme neplăcute se dezvoltă.
 2. Vitamina E. Este considerat cel mai puternic antioxidant, care promovează întinerirea corpului și îmbunătățește aspectul. Cosmetologii recomandă ca femeile să introducă regulat această vitamină în dieta lor.
 3. Vitamina K. Este considerată cel mai important participant la procesul de formare a sângelui, determinând producerea activă a eritrocitelor. Dacă suferiți de anemie, asigurați-vă că adăugați la carnea dieta a acestui locuitor al adâncilor.
 4. Sare de fosfor. Responsabil pentru calitatea țesutului osos și a dinților. Impactul lor pozitiv este notabil nu numai în copilărie, când se formează scheletul, dar și la vârstnici, deoarece sărurile de fosfor împiedică distrugerea țesutului osos și protejează împotriva multor boli neplăcute.

Caracteristici de pescuit tilapia

Prinde tilapia în Rusia este problematică, care se datorează mărimii reduse a populației. Dar dacă luați în considerare unele sfaturi ale pescarilor experimentați, rezultatul poate fi excelent:

 1. Mai întâi trebuie să găsești un loc promițător pentru pescuit. Peștii preferă locații cu apă în picioare, așa că mai întâi să remarcă caracteristicile geografice pe care le iubește și apoi să ridice zone promițătoare.
 2. Odată ajuns într-un astfel de loc, începe să recolteze o zonă de coastă cu vegetație abundentă. Chiar dacă partea principală a regimului tilapiei este ocupată de alge, alimentele de origine animală pot părea o adevărată tratație, de aceea o momeală este destul de eficientă.
 3. În momentul mușcăturii, trebuie să trageți înapoi și înapoi. Această mișcare va pune cu succes peștele pe cârlig și nu va lăsa să meargă în lateral.
 4. Odată ajuns în capcana, tilapia va începe să reziste, dar nu va sări din apă. În primul rând, permiteți-i să meargă timp de 30 de ani și apoi să înceapă încet tragerea liniei.
 5. Nu uitați să luați o plasă drăguță pentru pescuit, deoarece obținerea unui specimen de trofeu care rezistă puternic cu mâinile este foarte dificilă.

Adunarea pentru pescuit

Pentru a prinde tilapia, puteți folosi un echipament convențional de plutire. Potrivit unor pescari experimentați, este mai bine să se folosească semifabricate convenabile de 5 metri dintr-un tip de zbor cu un snap. Această opțiune este deosebit de convenabilă, deoarece nu este nevoie să se efectueze deplasări lungi, deoarece efectivele se țin în apropierea țărmului.

Când alegeți plutitoare, trebuie să dați prioritate pieselor de 2 grame pentru apă în picioare și patru grame pentru un flux intensiv. Peștele este foarte precaut, așa că echipamentul dur îi poate speria. Atunci când alegeți o linie de pescuit, utilizați modele cu un diametru de 0,15 mm.

Ca leșie este mai bine să folosiți o frânghie de fluorocarbon cu o grosime de 0,13 mm. Dimensiunea cea mai potrivită pentru cârlige este nr. 14-17. Cârligele prea subțiri sunt ineficiente, Din moment ce sunt capabili să se aplece rapid la scăparea prada mare.

În ceea ce privește momeala, puteți folosi o varietate de produse care se bucură de acest pește. Nu uita de omnivoritatea sa, deci ia-te cu tine la pescuit atat momeli de legume, cat si animale. Performanțele excelente se disting prin algele filamentoase, viermii, viermii de sânge, pâine și ficat.

Găsirea unei astfel de momeală este ușoară, deci nu va trebui decât să experimentați și să alegeți soluția ideală care va funcționa în anumite condiții și într-o anumită perioadă de timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Pescuit excelent în Teritoriul KrasnodarPescuit excelent în Teritoriul Krasnodar
Tipuri de pește plat și rotund: descriere și caracteristiciTipuri de pește plat și rotund: descriere și caracteristici
Nipul: caracteristicile speciei și modalitățile de preparare a acesteiaNipul: caracteristicile speciei și modalitățile de preparare a acesteia
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apăPescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apă
Caracteristicile pescuitului de vară și de iarnă pe CupidonCaracteristicile pescuitului de vară și de iarnă pe Cupidon
» » Unde trăiește tilapia de pește, ce hrănește și cum trăiește
© 2021 amigdas.com