amigdas.com

Cum să tratați algele într-un acvariu

Cum să tratați algele într-un acvariuAlgele, care se dezvoltă în acvariu, aparțin plantelor inferioare care trăiesc în apă. Ele sunt atașate la orice suprafață sub apă sau amplasat liber în grosime

. Culoarea lor depinde de pigment conținută în compoziție, unele uite verde, indicând faptul că un număr mare de clorofilă și roșu, albastru, roz și chiar de culoare neagră indică prezența altor substanțe pigmentarea opționale. Forma lor se aseamănă cu smocuri pufoase, strat cleios de covor mușchi sau fibre lungi.

Condiții pentru dezvoltarea algelor într-un acvariu

Combaterea algelor marine într-un acvariuÎn acvariu apare o vegetație în masă mare dacă este încălcată în mediul acvatic balanța de iluminare standard, organice și dioxid de carbon. Apariția poluării algelor indică dezvoltarea condițiilor adverse în acvariul acasă. Acest lucru este alarmant, deoarece o masă crescândă indică o deteriorare a calității lichidului, care afectează în mod negativ sănătatea locuitorilor apei.

Lupta împotriva algelor de acvariu nedorite durează uneori mult timp și necesită mult efort. Optimal este considerat cultivarea plantelor de acvariu, care nu dau dezvoltare organismelor inferioare Faptul că ei iau substanțele nutritive necesare creșterii. Dezvoltarea tuturor organismelor într-un singur mediu, inclusiv algele, necesită conținutul substanțelor necesare. Factorii responsabili de creșterea algelor sunt împărțiți în două tipuri:

  • abiotice, care nu sunt legate de dezvoltarea și activitatea organismelor vii;
  • condiții biotice, în funcție de viața organismelor.

Nivelul stării mediului pentru toate tipurile de alge este diferit, prin urmare fiecare dintre acești factori poate deveni limitator, adică poate împiedica dezvoltarea celor mai simple tipuri de vegetație. În ecosistemul acvariului, astfel de condiții sunt temperatura, alimentarea cu oxigen, transparența, formarea dioxidului de carbon, factorii biogeni și sărurile.

Unele varietăți de alge dintr-o casă de pește

Alge maro

Algele din acvariuNu vă place iluminatul, pentru a putea face față cu ușurință, dacă măriți iluminarea adăugând lămpi cu un spectru selectat corespunzător. Aterizare suplimentară plante cu creștere rapidă hygophiles, vallisneria, ambulia va opri creșterea vegetației mai mici, deoarece aceste specimene își șterg produsele alimentare. La o lună după creșterea duratei lumina zilei prin instalarea lămpilor suplimentare, mediul din rezervor este vindecat de chiriași nedorite.

Pentru îmbunătățirea cea mai rapidă a mediului, este necesar să se curețe pereții laterali și fundul algelor acvatice cu ajutorul unui răzuitor, iar frunzele florii acvatice ar trebui să fie eliberate din folia dăunătoare cu ajutorul degetelor. Se recomandă utilizarea unor filtre cu funcția de absorbție silicată.

Plante autotrofice albastre-verzi

Acești locuitori neinvitați ai acvariilor au mai multe nume: straturi de mucus, concasoare fitochromice. Se referă la ele cei mai vechi paraziți ai mediului acvatic. Acest tip de poluare cu un neplăcute se referă la mirosul de colonii de bacterii și alge să se înmulțească rangul lor, deoarece vegetația autotrofe proliferează din cauza fotosintezei. Rezidenți colonii sunt organisme unicelulare-fire, și în condiții de pește la domiciliu, ele formează o lumină verde-albastru inchis sau un strat alunecos care să acopere toate subacvatice mucoase obiecte covor dens și acționează deprimant asupra tuturor organismelor vii.

diatomee

algeAu aspectul unor granule tari de nisip, maro sau verde inchis, situate pe obiecte subacvatice, flora si sticla. Acești locuitori unicelulari se concentrează în sine o masă mare de oxizi de siliciu, ceea ce le permite pentru a avea o coajă tare. Este dificil să scapi de aceste tipuri de rezidenți neinvinși, deci merită luați măsuri preventive care să le împiedice să apară.

Plantele de acvariu nu pot ajuta să scape de acest tip de alge, asistentele de pește nu pot face față cu ele, metodele standard de curățare sunt inutile. Prevenirea constă în activități:

  • temperatura apei trebuie să fie la nivelul de 24-25 ° C;
  • Containerul este curățat în mod regulat și apa este înlocuită.

Utilizarea unor astfel de tehnici nu permite structurilor diatomului să strică mediul intern. Plantele de acvariu nu pot face față organismelor adulte, dar nu permit creșterea lor, luând nutrienții necesari.

barbă

Rezistente și aproape nemuritoare specii de alge, care oferă proprietarilor de acvariu o mulțime de experiență și probleme. Această viață inferioară vine de la o familie populară de criminali. Diferă prin propagare activă, acoperă rapid filtre, plante, pietre, fund, pereți și tot ceea ce este prezent în mediul acvatic.

Negru barba

Cum să curățați acvariul de alge pe sticlăAcestea neinvitate au fost, de asemenea, luate la categoria violet, sunt fixate bine pe baza unui fir cu o ramificație mică. Proliferarea negru sau albastru atinge o lungime de 1,5 cm. O caracteristică a acestui tip de prindere este faptul că baza crește la stratul superior de frunze, tulpini și butași, astfel încât controlul acestor paraziți este adesea dificilă. Forma viabilă inferioară se alimentează cu reziduuri organice care sunt întotdeauna prezente în acvariu.

Foarte înrădăcinată în corpul plantelor superioare, barba neagră nu este îndepărtată cu ușurință, prin urmare, atunci când se elimină parazitul, este necesar să se elimine părți ale plantelor crescute. Acest flagel omniprezent sub formă de purpuri alge capabilă să ruineze o mulțime de plante mai mari în acvariu, deci este considerat rezonabil pentru a preveni apariția acestor paraziți.

Dacă o barbă neagră a rădăcinat într-un mediu acvatic, atunci nu reușește niciodată să se scape de ea. Aquariștii încearcă să aleagă cele mai potrivite tipuri de pește și să organizeze o dietă nutritivă, iar algele se îndepărtează pe măsură ce cresc și plantează o nouă floră ornamentală. Specialiști profesioniști furnizarea activă de dioxid de carbon și în fiecare zi înlocuiți o parte din lichid.

Combaterea algelor nedorite

Toate măsurile de menținere a parametrilor optimi de mediu conduc doar la o suspendare temporară a creșterii, deoarece bacteriile și algele nu dispar nicăieri. Ei doar ascund și așteaptă când uită să oprească energia electrică, se va da mai multă hrană decât de obicei, atunci vor apărea în mediul acvatic o mulțime de substanțe nutritive nepretuite. După apariția unui timp bun, formele inferioare de vegetație se îndreaptă din nou spre furtună, câștigându-și propriul spațiu de locuit.

Stabilite pe tulpinile și frunzele plantelor superioare, acești paraziți limitează fluxul de lumină, reducând astfel vitalitatea animalelor de companie și a florei. Pentru a aduce sporii de alge în acvariu (chiar și noi) este ușor cu plante, apă, articole second-hand. Există mai multe modalități de a controla algele:

  • Cum sa curatati acvariul de algeMetoda mecanică este îndepărtarea organismelor de pe pereți, frunze și tulpini, slăbirea frecventă a solului acvariului, umbrirea de la soarele puternic, aceste măsuri sunt efectuate ca urmare a curățării săptămânale a recipientului.
  • Forma biologică de purificare menține în mod activ un echilibru, împiedicând creșterea algelor, se bazează pe faptul că unii locuitori (gastropodi) consumă formele arse inferioare arse. Dar adesea așteptările nu sunt justificate, iar creșterea organismelor este înaintea distrugerii lor.
  • Distrugerea biochimică constă în utilizarea medicamentelor sau produse chimice pentru eliminarea microorganismelor nedorite. Aceasta constă în dizolvarea după purificarea anumitor agenți antiseptici sau antibiotice.

Utilizarea peroxidului de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un medicament accesibil și eficient pentru a preveni apariția bacteriilor în mediul acvatic acvatic. Concentrația oferită spre vânzare în farmacii este de obicei de 3%. Această compoziție de apă și oxigen este potrivită pentru utilizarea în casele de pește. Pentru a calcula cantitatea necesară de preparat, volumul de apă din vas se înmulțește cu un factor de 0,05 și se obține o rată zilnică. Cu alte cuvinte, unul până la șase litri de apă este luat de la 1,6 până la 12 mg de peroxid, în timp ce mai mult de 15 mg nu poate fi turnat. Această concentrație nu distruge viața bacteriilor benefice din filtru și din sol.

Utilizarea "albului" înălbitorului

Acest produs chimic este diluat într-o concentrație de 1:30 și se folosește pentru frunzele cu barbă neagră înrădăcinată. Pentru a testa calitatea soluției, luați o plantă cu un parazit atașat și păstrați-o în soluție timp de 2 minute. Dacă alga a dobândit o culoare deschisă, atunci această soluție este diluată cu apă într-un raport de 1: 4. Concentrația optimă este atunci când după 2 minute de înmuiere și 30 de minute spalarea barbiei de umbra nu se schimbă, dar expunerea repetată clarifică parazitul.

În această soluție, frunzele plantei superioare se scaldă o dată timp de 60 de secunde, încercând să nu coboare partea de rădăcină și să cedeze la rădăcină. Unele alge sunt întotdeauna ucise, de exemplu, cornul de corn și nayas, shooters și vallisneria reușesc uneori să supraviețuiască. Rezistă anubițelor neschimbate, lemongrass, slănină, rotal.

Mijloace speciale pentru algele din acvariu

Sera Algopur

Ștergeți acvariul din algeRemedierea este destinată eliminării plantelor nedorite în acvariile de apă dulce. Un medicament extrem de eficient presupune respectarea normei exacte. Pentru fiecare litru de lichid, se diluează o picătură de medicament. Barba poate să arate viu câteva săptămâni după o moarte reală, deoarece are o structură rigidă. După asta se întâmplă dizolvarea treptată a algelor moarte într-un acvariu într-un lichid. Dacă mediul este foarte contaminat, tratamentul se repetă după 3 zile. Compoziția medicamentului include sulfat de cupru și apă. Este periculos pentru melci care nu tolerează acest lucru.

Mijloacele Zooworld Aquastop

Este eficient în combaterea plantelor verzi și albastre inferioare. Prin acțiunea sa scade pH-ul apei, ceea ce face ca algele din acvariu să fie un mediu nefavorabil. La respectarea dozelor normalizate este absolut sigur pentru animalele de companie. Dar chiar dacă medicamentul este administrat în doze mici, modificarea indicelui are un efect dureros asupra sănătății locuitorilor. Se recomandă să le scoateți în timp de distrugere într-un alt recipient.

Pentru tratament, luați 5 ml de substanță pentru 10 litri de lichid, soluția este turnată în acvariu, interferând cu apa și oprită lumina. Soluția se află în rezervor timp de 2 zile, apoi se schimbă de mai multe ori apa și se înlocuiesc filtrele. După aceea, doza de minerale, furaje, îngrășăminte, plante un număr suficient de plante mai mari. Dacă este necesar, repetați tratamentul.

Cidex

Cum să scapi de algele acvaticeRemediu universal împotriva algelor din acvariu. Înainte de utilizare, curățați containerul și sol prosifonivayut, schimbați parțial apa. Saidex acționează asupra celulelor algale, dar este în siguranță pentru plante. Dacă se utilizează doze mari, se efectuează aerare suplimentară, cu utilizarea unor doze crescute, acest preparat devine periculos pentru locuitorii din zonă, deoarece pragul de toxicitate este depășit.

Pentru utilizarea diluați 12-15 ml de fonduri pentru fiecare 100 de litri de lichid. Maximul permis de 20 ml, care este important pentru creșterea puternică a algelor în acvariu. La această dozare, paraziți verzi mor într-o săptămână. Adunarea zilnică practică înseamnă că în apă într-o cantitate de 5 ml nu afectează în mod deosebit creșterea algelor. Pentru casă, remedierea nu este periculoasă, deci poate fi folosită pentru o perioadă lungă de luptă. Concentrarea crescută duce la moartea locuitorilor casei de pește.

glutaraldehidă

Prezența sa în acvariu contribuie la creșterea vegetației, deoarece înlocuiește dioxidul de carbon cu carbon. Cu dozare atent calculată, ucide toate microorganismele nedorite, rămânând în siguranță pentru alți locuitori ai mediului acvatic. Agentul este dezintegrat pe jumătate după 12 ore, iar pentru dispariția completă durează două zile. Utilizați dimineața cu iluminarea pornită într-o doză de 20 ml pentru 10 litri de lichid.

Pentru profilaxie, diluați 5 ml pentru aceeași cantitate de apă, ceea ce împiedică apariția unor noi creșteri. Pentru a procesa plantele nou achiziționate de la melci și ouăle lor, se diluează 3 ml pe litru de apă și îndura flora acvariului achiziționată într-o soluție de 4-5 minute. Când luptați împotriva algelor pentru acvariu, se recomandă înlocuirea apei și sifonizarea pământului după 2-3 zile. Speciile de pești care supraviețuiesc slab sunt plantate pentru perioada de dezinfecție.

Orice metodă de luptă este aleasă, trebuie să se lupte cu alge marine, numai ca elevii acvariului să rămână sănătos, iar plantațiile culturale să fie plăcute tuturor oaspeților interesați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Ludwigia este o plantă frumoasă pentru acvariuLudwigia este o plantă frumoasă pentru acvariu
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Fereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilorFereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilor
Plante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariuPlante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariu
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Care sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivităCare sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivită
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
» » Cum să tratați algele într-un acvariu
© 2021 amigdas.com