amigdas.com

Cum câinii văd lumea noastră în comparație cu noi?

Cum să vezi un bărbat și un câineOamenii văd lumea cam la fel. Dar animalele? Credem că animalele de companie, care locuiesc alături de noi, privesc atât împrejurimile, cât și noi. Dar este așa? O persoană nu poate privi spre spațiul din jur prin ochii animalelor. Vrei să știi ce înseamnă lumea noastră prin ochii unui câine?

Câinii discriminează

Este necesar să se bazeze pe cercetarea oamenilor de știință în întrebarea: câinii disting culorile sau nu. De mult timp, argumentele despre acest lucru nu au încetat. Inițial, experții au crezut că câinii sunt inerenți la vedere în alb și negru, studii recente au respins acest punct de vedere și au demonstrat capacitatea animalelor noastre de companie de a distinge culorile acestei lumi.

  • Dacă aranjăm spectrul de culori vizibil pe scara vizibilă de către persoană și câine, vom vedea că oamenii percep culorile mult mai clar.
  • Culorile roșu, verde și portocaliu cu patru picioare nu disting deloc. E vorba de structura ochiului. Stickurile și conurile sunt aranjate astfel încât să nu existe receptori care să perceapă nuanțele acestui domeniu special de culoare.
  • Dar acest lucru este compensat de percepția unui număr mare de nuanțe de gri, care este inaccesibil omului.

Acuitatea viziunii canine

Dacă vom compara din nou cu parametrii umani, Unghi de vedere al omului și al câineluivederea la câini este mai slabă de aproximativ trei ori. Se crede că ele sunt caracterizate de hiperopie și văd obiecte vagi. Datorită faptului că câinele dezvoltă instinctul unui vânător, este mai important pentru ea să vadă cu claritate ținta în mișcare. Un obiect static are o valoare mai mică.

  • Fotoreceptorii localizați pe retina ochiului sunt aranjați astfel încât obiectele în mișcare să fie urmărite de câine la o distanță de aproape 1 kilometru. Nu avem astfel de oportunități.
  • Dacă ținta se oprește, câinele va fi capabil să o detecteze deja la jumătatea distanței. Prin aceasta, sfatul cianologilor nu fuge de câine. La urma urmei, vei deveni mai vizibil pentru ea, iar instinctul de vânătoare îl va face să se grăbească să vâneze.
  • În roci, a cărui bot are o formă alungită, acoperirea zonei de vedere este mai mare în comparație cu cea umană cu 60% și are configurația unui oval alungit. Pentru cvadrupluri cu capace plate, acest lucru nu se aplică.

mai mult Animalele noastre pot determina perfect distanța. Pentru aceasta, în ochiul lor există o serie întreagă de tije situate în apropierea axei ochiului. Dar, la o mică distanță, această funcție nu funcționează. Tot ceea ce este mai aproape de o jumătate de metru are contururi fuzzy pentru organul canin.

În amurg văd mai bine decât noi

În ceea ce privește viziunea în întuneric, comparația nu va fi în favoarea noastră. Patru picioare bine dezvoltate viziune amurg. Prin urmare, dacă sunteți interesați dacă câinii văd în întuneric, puteți răspunde în siguranță - da! Pe această parte, au un avantaj de 3-4 ori comparativ cu ochiul uman.

Acest lucru este posibil datorită faptului că natura a înzestrat câinii cu un număr mare de receptori fotosensibili. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează instabilității bioritmelor lor. Animalele pot ieși la vânătoare noaptea, astfel încât acestea ar trebui să poată vedea în orice moment al zilei.

Ochiul câinelui poate fi împărțit în părțile superioare și inferioare. În jumătatea superioară în spatele fotoreceptorilor este o membrană care reflectă lumina, care oferă o oportunitate de a vedea în detaliu obiecte întunecate pe fundal întunecat. În partea de jos pigmentul concentrat din retină, absorbind excesul de lumină care intră în ochi. Acest lucru oferă oportunitatea de a căuta patru obiecte luminoase (inclusiv soarele) fără a-și îndepărta ochii.

Rolul percepției vizuale pentru un câine

Pentru orice persoană, rolul viziunii în viața de zi cu zi este foarte important. Ne permite să învățăm ceva nou, să comunicăm cu familia și cu prietenii și să facem diverse activități. Câinii sunt puțin diferiți. Viețile lor sunt subordonate instinctelor, astfel încât instrumentele mai importante pentru cunoaștere sunt simțul mirosului și al auzului. Nici un obiect nu va putea atrage atenția acestor animale doar cu ajutorul formei și culorii. Acum, dacă are un miros și face sunete - o altă problemă.

Mulți oameni se întreabă dacă câinele lor află în oglindă. La urma urmei, el isi bate coada incantator atunci cand isi vede reflexia, uneori chiar latrat activ. Din păcate, animalele de companie nu sunt disponibile pentru a se recunoaște. În reflecție, ei văd doar un obiect în mișcare, care îi înnebunește cu nimic să miroasă deloc.

La fel se întâmplă când imaginile clipesc pe ecranul televizorului. Frecvența modificării cadrului nu le permite să recunoască mișcările asociate. Pentru ei, imaginea de televiziune arata ca un loc colorat haotic. Industria a continuat deja să-și dezvolte propriile canale pentru animale de companie, cu generare specială pentru frecvențele ochiului canin, unde câinele poate vedea programele create pentru el.

Cum să verificați vederea unui animal de companie

Câine cu ochelariLa animalele domestice, la fel ca la om, vederea se deteriorează și cu vârsta. Poate suferi ca rezultat al bolii. De exemplu, ciuma transferată poate lăsa pentru totdeauna cainele orb. În aparență, nu este întotdeauna posibil să se determine modul în care un câine vede. Evident, se manifestă fără cataractă. Cum înțelegeți că animalul are probleme cu vederea?

În primul rând, ciudățenia începe în comportament. Un animal nu poate trece prin ușă fără să-l lovească sau nu îndrăznește să coboare scările. Câinele poate întâlni diverse obiecte, în special în împrejurimile nefamiliare. Imediat devine clar că pur și simplu nu le vede sau le vede rău.

Un alt semn ar fi pierderea răspunsului elevului la lumina puternică. Și, de asemenea, este posibil să conduceți o palmă înaintea unui bot de câine și dacă nu se uită la mișcările de urmărire, la problemele vizibile cu vederea. Poți să arunci ceva în ochii catelului și să dai comanda pentru a-ți aduce la tine. O fiară prost văzută nu va putea să găsească în spațiu ceea ce ați aruncat.

Dacă aveți suspiciuni cu privire la acest lucru, este necesar să efectuați o examinare cu un medic veterinar, care va da o opinie despre viziunea câinelui și va oferi recomandările acestuia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?
De ce câinii nu sunt ca pisicile și ce se poate face în legătură cu acestea?De ce câinii nu sunt ca pisicile și ce se poate face în legătură cu acestea?
Cine este colorblind: ce culori nu percep și cum vede lumeaCine este colorblind: ce culori nu percep și cum vede lumea
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
Rasa belgian Griffon: descriere și caracteristiciRasa belgian Griffon: descriere și caracteristici
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Afișarea Hyenic Wild Dog din AfricaAfișarea Hyenic Wild Dog din Africa
» » Cum câinii văd lumea noastră în comparație cu noi?
© 2021 amigdas.com