amigdas.com

Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă

Descrierea profesiei ortopedist dentistStomatologia ortopedică aparține secției de stomatologie generală și este o divizie independentă de ortopedie generală. Această zonă de stomatologie produce prevenirea și tratează defectele, deformările și deteriorările dobândite și congenitale ale organelor sistemului dentar.

În acest scop, se utilizează metode mioterapeutice, mecanoterapeutice, instrumentale-chirurgicale și instrumentale de tratament.

Problemele stomatologiei ortopedice

Principalele sarcini ale stomatologiei ortopediceDirecția principală a stomatologiei ortopedice este protetica. Se stabilește sarcina nu numai de a corecta un set defect de dinți, ci și de a preveni distrugerea în continuare a organului sau returnarea bolii.

Proteza în acest sistem este considerată ca un dispozitiv terapeutic, a cărui utilizare optimă este rezolvată de către preventive și curative. Pentru a determina modul în care medicul dentist lucrează la o problemă, sunt necesare următoarele:

 • Pentru a studia starea și caracteristicile funcționale ale aparatului de mestecat.
 • Efectuați studii generale și speciale ale pacientului, efectuați diagnosticarea.
 • Pentru a evalua semnele revelate ale bolii.
 • Aplicarea cunoștințelor în materie de știință și tehnologie a materialelor de laborator pentru fabricarea de proteze și alte adaptări ortopedice.

Proteza dentara este sectiunea care practica prevenirea, diagnosticarea și eliminarea defectele dentiției. Secțiunea maxilo-facială a ortopediei se ocupă de clinică, diagnostice și probleme protetice, corectarea deformărilor maxilare, manifestată în caz de leziuni, operații și boli.

Ortopedie se ocupă cu studiu și tratament modificări anormale stabile în dentiția și alte componente ale maxilarului.

Proteza în activitatea sa se bazează pe principiile de prevenire a dezvoltării în continuare a deformărilor. Acest lucru a dat o nouă direcție în studierea mecanismelor de dezvoltare a defectelor, ceea ce a permis protezelor să îmbunătățească eficacitatea măsurilor luate.

Boli în cavitatea orală și distrugerea dentiției sunt legate de starea întregului organism, deoarece procesele din dinți, gingiile și maxilarul sunt legate direct cu efectul factorilor interni. Și, de asemenea, patologiile în cavitatea bucală duc la perturbarea organelor interne.

Stomatologia ortopedică include o secțiune de ortodonție care se ocupă corectarea organelor deformate sau anomalii ale sistemului dentoalveolar. În medicina modernă, ortodonția sa dezvoltat într-o direcție independentă și ocupă un loc separat în stomatologie, făcând corecția mușcăturii.

Sarcinile și funcțiile ortopedului dentist

Medicul ortoped trebuie să cunoască perfect procesele biomecanice din sistemul maxilarului dentar. Specialistul trebuie să posede:

 • Sarcinile și funcțiile ortopedului dentistcunoașterea specifică a chimiei, fizicii, fiziologiei și anatomiei legate de domeniul său de activitate;
 • să fie familiarizați cu legile articulării, care includ râsul, cântatul și capacitatea de a vorbi;
 • Posedă abilitățile de protetică a dinților.

Principalele atribuții funcționale pe care un dentist ortopedist le fac sunt restaurare, implantare (proteze) dinți și, în unele cazuri, utilizarea unei coroane. În condițiile actuale, implantarea ocupă o poziție de lider în proteză.

Pentru restabilirea dinților se aplică astfel de tipuri de proteze:

 1. O metodă care nu poate fi îndepărtată.
 2. Metodă amortizabilă.
 3. Condiții de recepție detașabile.

Coroane, poduri, știfturi și filete sunt în căutare datorită fiabilității și durabilității acestora. O metodă rapidă și simplă de proteze amovibile este obișnuită din cauza unui preț acceptabil pentru majoritatea oamenilor.

Condiționabil detașabil Variante de proteze sunt folosite atunci când este necesar să se înlocuiască unul sau mai mulți dinți. Un astfel de dinte poate îndepărta cu ușurință dentistul ortopedistului, dar pacientul nu va putea să-l scape singur.

Indicatii pentru tratamentul stomatologic pentru ortoped

Indicații pentru un dentist ortopedPentru fiecare persoană vine o perioadă în care poate avea nevoie de un medic dentist ortoped. Cine este acesta și ce tratează doctorul din această direcție? Aceasta se referă în principal la problemele protetice.

Pacientul dintele distrus din cauza traumelor fizice sau a cariilor. În acest caz, aspectul se deteriorează, zâmbetul este rupt, alimentele sunt mestecate în mod necorespunzător, ceea ce poate duce la o exacerbare a bolilor interne. Din acest punct de vedere, opinia experților este valoroasă că este necesar să se restabilească chiar și dinții posteriori, care nu sunt vizibili, dar cu ajutorul lor se face mestecarea.

Dacă începe distrugerea smalțului și a dinților dinți, apoi folosiți coroane destinate să limiteze zona de distrugere. Coroanele pot fi purtate nu numai pe întregul dinte, dar și incisivii sau molarii tratați sunt protejați de alte daune. Medicul la examen constată că fragilitatea mancarii poate provoca ruperea acesteia, prin urmare, este necesar să se prevină.

Cu ajutorul unor coroane decorative speciale - furnir, ortopedul dentist poate corecta aspectul inestetic al dinților sau al altor dinți și face un zâmbet de la Hollywood. În plus, cu ajutorul acestor coroane - furnir ascunde chips-uri, crăpături, zgârieturi, colorare neuniformă sau chiar curbură.

Acțiunile medicului dentist al ortopedului la prima recepție

Dentist ortoped nu este numai un medic, efectuarea de protezare, dar, de asemenea, efectuarea lucrărilor de pregătire de lungă durată, deoarece responsabilitatea pentru rezultatul final se sprijină pe umerii lui, astfel încât acțiunile sale în timpul admiterea pacientului sunt după cum urmează:

 • Acțiunile medicului dentist al ortopedului la prima recepțieControlul dinților și recomandări generale pentru procedura de proteză.
 • Realizarea complexului pregătitor de evenimente.
 • Determinarea metodei de instalare a protezei și a construcției acesteia.
 • Instalarea protezei în poziția dorită.

Înainte de vizita la ortoped, pacientul trebuie să contacteze cabinetul medicului dentist al terapeutului pentru a face o radiografie și să dezvălui un dinte bolnav, care ar trebui să fie vindecat înainte de proteză.

Principalele soiuri de proteze

Principalele soiuri de protezePentru a restabili dentiția, se folosesc mai multe tipuri de proteze, fiecare dintre acestea fiind adecvat în cazul desemnat.

File și suprapuneri. Asemenea adaptări în ceea ce privește funcționalitatea și metoda de instalare ale acestora pot fi menționate în egală măsură pe garnituri sau pe proteze. Materialul pentru produse este ceramica, deoarece cerința principală este forța. Acestea reprezintă o umplere necesară a canalelor dilatate după căderea dentară și alte boli ale dentinei.

Sunt folosite pentru restaurarea funcționalității dentare și să îmbunătățească aspectul. Suprapunerile diferă de peceți, prin faptul că schimbă spre calitățile decorative externe, în timp ce repetă forma dintelui, iar culoarea poate fi selectată în ton cu culoarea existentă.

Sentimentele neplăcute ale sentimentelor nu au experiență, fără complicații. Nu apar manifestări alergice, deoarece ceramica se referă la materiale de origine naturală.

Inlay-urile și garniturile din ceramică sunt atașate ferm la dinți cu un compus special și nu se tem de gem de bomboane. Durata de viață utilă a acestor produse dentare este determinată de în 5-6 ani, dar în practică se stabilește că inserțiile și căptușelile ceramice servesc mult mai mult.

furnire

Descrierea caracteristicilor furnirului pentru dințiFurnirurile sunt adesea puse în repararea de chips-uri, deoarece soluția este cea mai estetică și practică.

Fixarea este prin intermediul cimentului, înainte ca corpul dintelui să fie șlefuit la dimensiunea potrivită, astfel încât persoana care poartă atunci să nu interfereze cu grosimea coroanei. Dacă pacientul nu dorește să poarte bretele pentru a corecta curbura dinților, atunci utilizați coroana furnir.

Ele sunt utilizate pentru furnir aproximativ 10 ani, și în tot acest timp ei nu-și pierd aspectul lor frumos, materialul nu reacționează la coloranți și colorant alimentar, dar daca dintii pentru a deschide sticle cu capace de metal, puteți obține chips-uri și furnirelor pe ei înșiși, de aceea este recomandat chiar a scăpa de roaderea unghiilor.

Protecția negativă în furnir este că, după terminarea operației, coroana este îndepărtată și trebuie să setați următoarele Acesta este acest tip, deoarece alte tipuri de coroane sunt problematice. Instalația frontală Stochka distruge smalțul și lasă dintele într-o formă drenată fără acoperire nu este recomandată.

Lumineers

Caracteristicile luminatoarelor dentareEle diferă de coroana anterioară - furnir în sensul că grosimea lor este de numai 0,3 mm. Astfel de coroane protetice sunt stabilite de către cei care nu pot pune furnire și nu trebuie să frece stratul de email pe dinte, se utilizează doar o mică reducere a grosimii.

Dar o grosime mică de luminere este un dezavantaj. Din acest motiv, forța coroanelor în sine suferă, ele nu rezistă unei astfel de operațiuni de lungă durată. Produsele subțiri nu pot ascunde curbarea dintelui și a luminilor pentru a corecta faptul că un astfel de defect nu este aplicat.

coroane

Descrierea caracteristicilor coroanelor pentru dințiMulți pacienți sunt așa de frică să meargă la medicul dentistului, ca urmare, dinții sunt distruși în măsura în care doar un dentist ortopedic poate ajuta.

Coroanele sunt cel mai frecvent tip de proteză și reprezintă un fel de capac, care repetă dintele prin forma sa externă.

Materialul pentru realizarea coroanelor este metal, ceramică și plastic de înaltă calitate, pe aceasta depinde durabilitatea și costul produsului:

 1. Coroanele ceramice sunt printre cele mai scumpe produse, sunt durabile și repetă perfect forma dintelui. O altă trăsătură este că materialul în sine este puțin transparent, îl face în gură indistinguizabil de materialul natural al dintelui.
 2. Coroanele din cermets primesc o rezistență suplimentară datorită utilizării unui cadru din metal de titan. Prețul lor este puțin mai mic, deci sunt comandate mai des. Semi-transparența ceramicii nu este o virtute în acest caz, deoarece prin ea este un inel metalic vizibil și strică aspectul. Dacă clientul dorește să facă cermete invizibile, utilizați un metal alb numit oxid de zirconiu. Această opțiune va costa pacientul mai mult decât produsele pur ceramice.
 3. Coroanele metalice sunt vizibile în mod clar în gură, în alb sau galben, în funcție de aliaj. Astfel de produse în ultimii ani au fost la vârf de popularitate, dar datorită faptului că, în ultimii ani, aspectul estetic al problemei apare în partea de sus, alte tipuri sunt folosite, deoarece nu se pot lăuda de un aspect frumos.
 4. Coroanele din plastic sunt utilizate cel mai adesea pentru a închide temporar albirea dinților sau alt tratament. Ele sunt asezate in timp ce se pregateste o alta coroana, astfel incat dintele ras nu provoaca disconfort proprietarului sau.
 5. Coroanele metaloplastice se referă la opțiunile bugetare. Ele sunt o proteză de durată mai lungă, dar își pierd calitățile externe în timpul funcționării, deoarece plasticul absoarbe repede coloranții alimentari și își pierde forma datorită rezistenței reduse a materialului.

proteza

Descrierea tipurilor de proteze dentare existenteDacă aveți nevoie să restaurați o mulțime de dinți, aplicați protezele la mai mulți dinți deodată.

Forma de punte a protezei Se aplică în cazul în care este necesar să se restaureze câțiva dinți și să se aleagă fiecare dintre ele o cunună va fi costisitoare. Dacă nu există dinți pe care podul se poate sprijini, puneți implante artificiale și deja sunt susținuți de un pod.

Dacă dinții laterali sunt adecvați ca bază și necesită puțină reparație, atunci se pun pe coroana, la care este fixată podul, înlocuind dinții câțiva dinți dispăruți.

Proteză plastică sunt o structură detașabilă și sunt comune în stomatologia modernă. Utilizarea acestora este indicată cu adenă completă (fără dinți) sau dacă alte tipuri de proteze nu sunt disponibile din costuri sau din alte motive.

Pentru fixare, există un design cu o placă care acoperă palatul sau numai procesul alveolar. Pentru rezistența fixării utilizați un adeziv special. Există proteze complete (întregul rând de dinți superior sau inferior) și parțială.

Un alt tip de proteză numit bugelnymi. Ele diferă de tipul precedent prin faptul că sunt echipate cu o întreagă serie de elemente de fixare, care conțin cleme și blocuri speciale de construcții, fixate pe incisivi sănătoși sau pe alți dinți. Uneori, părțile metalice ale încuietorilor pot fi ascunse, dar, în unele cazuri, se pare că acestea strică aspectul.

Pentru a instala orice tip de proteză sau coroană să aibă un medic dentist ortoped, medicul, din punct de vedere profesional, va spune toate caracteristicile protezei și va determina posibilitatea instalării lor într-un caz particular.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?
Cofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunereaCofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunerea
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificatImportanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat
Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatologGnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog
Structura parodonțiului și funcțiile saleStructura parodonțiului și funcțiile sale
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Anestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metodeAnestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metode
În piept în formă de pahar în copil, cauze de deformareÎn piept în formă de pahar în copil, cauze de deformare
» » Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
© 2021 amigdas.com