amigdas.com

Mașină de tăiat metal: cum să alegeți un ferăstrău disc

Cum de a alege un ferăstrău discCalitatea ridicată a lucrărilor efectuate în construcții poate fi explicată nu numai de profesionalismul artiștilor interpreți sau executanți, ci și de profesionalismul interpreților instrumentele corecte

. Echipele profesionale de constructori, care sunt atrase de construirea unui număr mare de facilități, sunt forțate cu deosebită grijă să aleagă dispozitivele de lucru. Acestea nu numai că trebuie să fie fiabile, ci și să fie ușor de utilizat, să aibă toate funcțiile necesare pentru constructor.

Printre aceste unelte se remarcă montarea ferăstrărenelor de tăiere. Pentru a le face un asistent indispensabil constructorului, trebuie mai întâi să știți despre scopul și capacitățile lor.

Informații generale

Mașină de tăiat ECO2335HGInstrumentul este realizat sub forma unui dispozitiv echipat cu un disc de tăiere, care este utilizat pentru tăierea diferitelor tipuri de materiale - PVC, ceramică, lemn, metal etc. fundare turnare, tăierea barelor de armare, producția de plăci de trotuar, ajustarea cărămizilor din clincher. Acest echipament este destinat specialiștilor, deoarece de obicei un maestru de origine nu trebuie să taie materiale în volume mari. În plus, utilizatorul trebuie să aibă abilitățile de a lucra cu instrumentul, în caz contrar, dacă se folosește o aplicație greșită, maestrul neexperimentat se poate răni.

numire

Ferăstrăurile de fixare pentru tăierea metalelor sunt utilizate în special în construcții, atunci când este necesar să se taie fascicule de armare sau o teanc de lemn. La urma urmei, trebuie să vă ocupați de diametrul cercului de tăiere, care este mult mai mare decât cel al unui instrument de uz casnic. Pentru a satisface nevoile de masterat la domiciliu, producătorii produc modele speciale compacte care oferă o varietate de sisteme de protecție și limitatoare pentru o funcționare sigură.

Printre aceste elemente cheie este necesar să alocăm un pat, datorită căruia este susținut plat pe disc, și, de asemenea, carcasa închisă, protejând în mod fiabil comandantul nu numai de lame, ci și în timpul lucrărilor de praf.

Dispozitivul și avantajele

Masina de taiere JET MCSÎn proiectarea fiecărei mașini pentru tăierea metalului, puteți identifica astfel de elemente obligatorii ca o bază solidă și un cap de ferăstrău cu un instrument de lucru. În funcție de orientarea și direcția sculei de lucru, întreaga gamă de echipamente de tăiere poate fi reprezentată sub forma a două grupe principale: verticală și orizontală. Există modele disponibile în comerț care pot fi folosite pentru tăierea materialelor sub un unghi.

Pentru întreprinderile industriale mari, producătorii oferă ferăstraie automate de tăiere, costul cărora este destul de ridicat. Cu toate acestea, există o altă soluție - achiziționarea de modele mai compacte, echipate cu control manual și semiautomat, care să răspundă nevoilor oricărei întreprinderi.

Acest echipament un număr de avantaje pot fi evidențiate:

 • fiabilitate ridicată;
 • Durabilitate (durata de viață preconizată a producătorului este între 10 și 20 de ani);
 • de securitate;
 • viteză mare de procesare;
 • Chiar și tăierea fără ghimpi și freze.

Clasificarea și caracteristicile mașinilor de debitat

Întreaga varietate de mașini de tăiat pentru metal poate fi împărțită în grupuri pe baza unor caracteristici precum tipul sculei folosite pentru tăierea pieselor de prelucrat, unghiul de tăiere, numărul de capete de tăiere și altele. În funcție de tipul de unealtă de tăiere, echipamentul de tăiere poate fi prevăzut cu o alimentare inferioară, frontală și pendul.

 1. Tăietor de ferăstrău Ancoră CorvetteMașini de tăiat bande. De la alte soiuri diferă în dispozitivul lor, în care funcția unității principale de lucru este un fierăstrău, care arată ca o centură dințată închisă din oțel de mare viteză pe baza unui aliaj de duritate specială. Aplicând astfel de echipamente în producție, este posibil să se utilizeze metalul mai economic prin reducerea lățimii tăieturii. Specificitatea acestui echipament este legată de caracteristicile sale tactice și tehnice.
 2. Mașini de debitat discuri. Cel mai în cerere în rândul întreprinderilor angajate în domeniul prelucrării metalelor, precum și în alte domenii de producție în cazul în care este necesară prelucrarea metalelor. Dintre caracteristicile acestor mașini ar trebui să se facă uz de construcție robustă, prezența controlului ergonomic prin care pentru a controla procesul de tăiere la nivelul corespunzător poate fi chiar un operator fără o pregătire specială, dar în conformitate cu toate reglementările de siguranță.

Mașinile de tăiat pot fi, de asemenea, împărțite în funcție de baza utilizată în ele. Ele pot fi produse pe o platformă rigidă sau pe o platformă cu o bază metalică, care poate fi detașată cu ușurință de ea, dacă este necesar. Echipamentul are în dotarea sa discuri cu un opritor fiabil, care garantează o retenție puternică de semifabricate de orice formă în timpul procesului de tăiere. Funcțiile unității principale de lucru sunt realizate de un disc de tăiere din aliaj dur sau de un cerc din material abraziv.

 1. Văzut miterul văzutMașini abrazive de tăiat. Scopul principal este tăierea transversală a produselor din metale feroase și neferoase. Acest echipament poate fi folosit pentru a tăia piesele de prelucrat din canal, fascicul I, tija, unghiul și alte soiuri de metal la un unghi de 0 până la 45 de grade. Tăierea într-o poziție înclinată se realizează cu participarea directă a viciului în care piesa de prelucrat este fixată preliminar.
 2. Masini de taiere cu pendul. Principiul mișcării lamei de ferăstrău se bazează pe activitatea acestui echipament. Diferite discuri cu viteze diferite pot fi utilizate pentru a efectua procesul de lucru. Totul depinde de caracteristicile piesei de lucru. Datorită vitezei mari de rotație a circumferinței cercului și disponibilității unei rezerve de putere suficiente, motorul electric asigură o uzură scăzută a roții și o eficiență maximă de procesare.
 3. Mașini de tăiat abrazive de masă. Au primit cea mai mare distribuție în fabricarea la scară mică și unică. Satisfaceți toate cerințele GOST. Faceți parte din categoria echipamentelor industriale de înaltă performanță, cu care puteți tăia orice tip de semifabricate, indiferent de mărimea și configurația lor.

Cum să alegeți un ferăstrău pentru uz casnic

Tăiere cu ferăstrău pentru metalCu rezolvarea competentă a acestei probleme, fără cunoașterea comandantului, este foarte dificil. Venind la magazin, cumpărătorii aud de multe ori de la experți consultanți despre produsele oferite la prețuri ridicate. În același timp, vânzătorii nu mai vorbesc despre faptul că numele anunțat are o funcționalitate și capacități limitate care nu vor fi folosite de consumator în casă. Prin urmare, este important ca orice maestru de domiciliu să știe ce caracteristici ar trebui să fie luate în considerare când selectați un fierăstrău de tăiat pentru metal.

 1. Adâncime de tăiere. Deoarece mașina este destinată uzului casnic, este suficientă o suprafață de 60-70 mm. În modelele profesionale, această cifră poate ajunge la câteva sute de milimetri. Este necesar să se orienteze în primul rând asupra tipului de material cu care este planificat să lucreze. Deci, pentru canalul de referință, va fi de 120 mm, iar pentru fascicul - 200 mm.
 2. Control automat. Peel, care este proiectat să taie țevi din PVC, acesta va fi foarte dificil să facă față cu un canal metalic, așa că, dacă încercați să-l pună în aplicare în sarcina pe ordinea instrument crește, ceea ce va duce cu siguranță la o reducere a vitezei. Dar, în cazul în care mașina este echipată cu un sistem electronic, acesta nu va permite reducerea vitezei de rotație a discului și de a oferi un tratament de înaltă calitate.
 3. Soft start. Această opțiune protejează nu numai aparatul propriu-zis, ci și toate celelalte aparate de uz casnic de lucru de supratensiuni și defecțiuni din cauza unui scurtcircuit. Din păcate, această funcție nu este disponibilă pentru toate modelele. Și dacă nu puteți găsi un ferăstrău cu un început neted, atunci trebuie să aranjați o intrare separată în casă sau să deconectați toate dispozitivele care funcționează în interior.
 4. Controlul supraîncărcării. Dispozitivul responsabil pentru acest lucru nu va permite ca fierăstrăul să se ardă datorită timpului pierdut de proprietar. În cazul unei situații similare, sistemul de transmisie va începe să alunece, ceea ce va reduce cu siguranță uzura ferăstrăului.
 5. Tipul lamei de tăiere. Pentru mașinile de acest tip, producătorii produc două tipuri de discuri - cut-off și praf. Acesta din urmă este mai fiabil, deoarece are o acoperire câștigătoare.

Pentru a găsi modelul cel mai potrivit și pentru a determina funcțiile care ar trebui să fie prezente, este necesar, în primul rând, să continuați din perspectiva sarcinii. La urma urmei, se întâmplă adesea ca un maestru intern să nu plănuiască o mare parte a muncii la domiciliu, astfel încât, pentru o execuție rapidă, merită să cumpere un fierăstrău scump pentru tăierea metalului, pe care el îl poate folosi doar de câteva ori. Pentru efectuarea lucrărilor de reparații există și decizii mai accesibile - mașini de șlefuit și ferăstraie electrice.

Privire de ansamblu asupra

Profesioniștii master monitorizează periodic aspectul noutăților pe piața echipamentelor de construcții și pot distinge cu ușurință între ele demnă de atenție model. Iar alegerea lor se datorează în mare măsură nu preferințelor personale, ci caracteristicilor tehnice ale unui anumit model.

 1. Taierea pendulului pentru metalMașină disc portabil de tăiat pentru metal 2414 nb. Puteți cumpăra această mașină pentru 11000 de ruble. Dispozitivul are o greutate de 16 kg, dimensiuni nu depășesc 600 mm, poate prezenta un instrument de lucru, la un unghi de 15 până la 45 de grade, ca dispozitive de protecție utilizate mecanismul de limitare pornire, o carcasă de protecție este izolat carcasă și cablu.
 2. Vertical de montare Saw Makita 2414 nb. Sprijină munca dintr-o rețea de domiciliu normală. Sistemele de blocare sunt prevăzute pentru a preveni pornirea dispozitivului în caz de depresiune involuntară; construcția utilizează un arbore fix. Modul de direcție a mișcării unității de tăiere de către producător permite dispozitivului să taie materiale la un unghi de 90 de grade pe verticală. Un aspect pozitiv este prezența unui ecran transparent, care protejează comandantul de scântei. Prețul în magazine este de la 36 de mii de ruble.
 3. La fel de important este și ferăstrăul de montare Dewalt. Deși are o funcționalitate mai slabă, nu afectează performanța și eficiența în nici un fel. Dispozitivul are o greutate de 20 kg, în timp ce caracteristicile sale dimensionale nu depășesc 500 mm. În această mașină de tăiat pentru metal, nu există un pornire ușoară, astfel încât, în cazul unei căderi de tensiune, dispozitivul ar putea să nu funcționeze. Pentru a preveni astfel de accidente, trebuie să faceți o intrare separată. Cel mai bine este dacă se află în garaj, mai degrabă decât în ​​zona locală. Prețul acestui dispozitiv este de 12500 r.

Înainte de primire din produsele finite.Pregătirea trebuie să treacă printr-o serie de etape, presupunând efectuarea anumitor operațiuni tehnologice cu ea. Unul dintre ele se taie, ceea ce permite să ofere viitorului produs caracteristicile dimensionale necesare într-o etapă preliminară. Pentru a efectua această operațiune, este posibilă în cea mai mare măsură posibilă, folosind numai echipamente specializate.

Mașinile de tăiat metal sunt unul dintre cele mai populare tipuri de echipamente care sunt utilizate pentru a efectua astfel de sarcini. Ele se disting nu numai prin fiabilitate ridicată, ci și prin precizia prelucrării. După tăiere, semifabricatul are nu numai exact dimensiunile corespunzătoare desenului, dar și o margine plană, ceea ce îl face să fie în siguranță în etapele ulterioare de producție.

Mașinile de tăiat, ca orice alt echipament industrial, au anumite caracteristici care determină scopul lor. Unii se pot confrunta cel mai eficient cu sarcina de a tăia numai un anumit tip de material, care trebuie luat în considerare la alegere. Studiind înainte de a cumpăra o caracteristică a mașinii de decupare, puteți afla despre capacitățile sale de a maximiza potențialul disponibil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un ferastrau electric pe discCum sa alegi un ferastrau electric pe disc
Porțelan - ce și cum să tăiați acasă?Porțelan - ce și cum să tăiați acasă?
Saiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegereaSaiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegerea
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Șaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecțieȘaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecție
Descrierea și caracteristicile discurilor de tăiere pentru limba bulgară pe metalDescrierea și caracteristicile discurilor de tăiere pentru limba bulgară pe metal
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
Care sunt discurile pentru metalul bulgar?Care sunt discurile pentru metalul bulgar?
Multiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantajeMultiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantaje
Unelte CNC, tipuri, domeniu de aplicareUnelte CNC, tipuri, domeniu de aplicare
» » Mașină de tăiat metal: cum să alegeți un ferăstrău disc
© 2021 amigdas.com