amigdas.com

Cum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouă

Ce și cum să alimentați în mod corespunzător straturileAstăzi, mulți proprietari de ferme subsidiare sunt angajați în cultivarea și întreținerea găinilor ouătoare ouătoare. Acest lucru merită într-adevăr, dar este destul de responsabil, ceea ce necesită aplicarea strictă a anumitor reguli pentru îngrijirea păsărilor de curte.

Pentru o bună producție de straturi, aveți nevoie de o dietă adecvată și o dietă echilibrată. Respectând toate normele de hrănire a păsărilor, puteți primi bogată "recoltă" a ouălor aproape pe tot parcursul anului. Și în scopul de a obține rezultate bune trebuie să știți ce este nevoie pentru a obține o grabă mai bine decât să se hrănească găinile, modul de a alege dreptul de dieta si mai multe despre ceea ce vom încerca să vă spun în acest articol, pe baza o vastă experiență înrădăcinat avicultori.

Găini de găină - păsări de curte fără pretenții

Puii domestici sunt pe bună dreptate considerați a fi o pasăre inconfortabilă și în mod special nepretențioasă, care mănâncă cu nerăbdare verdele de buruieni, porumb, resturi de furaje mixte de la porci și multe altele. Dar, este puțin probabil ca o astfel de dietă să ajute la obținerea unor straturi de productivitate ridicată. Lipsesc totul nutrienți esențiali, mineralele și vitaminele, este puțin probabil ca puicuțele să fie transportate la puterea lor completă, iar ouăle formate vor elimina sănătatea din corpul păsării, slăbind astfel.

Prin urmare, o hrănire bine organizată a găinilor ouătoare și alegerea unei alimentații echilibrate reprezintă principala prioritate pentru creșterea ouălor de pasăre.

În mediul natural, cele mai apropiate rude ale găinilor mănâncă o varietate destul de mare. Meniul lor include: cereale, fructe, boabe, ierburi, semințe, larve și insecte. De asemenea, nu abordează șopârle, broaște, râme și frunzișuri de la ramuri mici.

Hrănirea găinilor nu este atât de diversă la domiciliu, ci pentru productivitatea ridicată este esențial să se ofere elevilor cu pene tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea și creșterea de înaltă calitate, care îi vor ajuta să suporte în mod fructuos ouăle, fără să se uite în niciun moment al anului.

Cum să alimentați în mod corespunzător straturile

Ce influențează ouarea găinilorCe ai nevoie pentru o plimbare mai bună? Frecvența de alimentare

Normele de bază pentru hrănirea ouălor de pui:

Hrănirea trebuie făcută cel puțin de două ori pe zi: aproape imediat după trezire și cu aproximativ o oră înainte ca lumina să se oprească în găină. În pupa, în același timp, trebuie să conțină toate cele necesare pentru corpul straturilor elemente. Simplifică în mod semnificativ acest proces, cumpărat de pe piață și furaje deja mixte deja pregătite. În acest caz, dieta de pui va trebui să includă numai ierburi proaspete, porumb și legume.

În unele cazuri, este necesar să se hrănească pasărea de trei sau patru ori pe zi. Acest lucru este relevant pentru generația tinerei pui la vârsta de până la șapte luni.

Se recomandă o creștere ușoară a porțiilor în perioada rece, astfel încât găinile să primească cantități suplimentare de energie pentru a proteja împotriva eventualelor supracolări.

Pregătirea hranei pentru straturi

Înainte de hrănire, trebuie să fie cântărită pentru a evita supraîncărcarea sau malnutriția păsărilor. Orice abatere standard poate afecta negativ privind ouarea și sănătatea puiilor. Se recomandă să nu umpleți alimentatorul la marginile acestuia, pentru a evita scurgerea alimentelor în timpul mesei, care este pur și simplu călcată în jos.

Puii de găină ouă pot fi, de asemenea, cărora li se administrează o pastilă preparată independent. Este pregătită doar pentru o singură hrană, având în vedere faptul că este o hrană perisabilă. Straturile de acasă sunt destul de nepretențioase în produsele alimentare, deci sunt economice și practice în conținut. Acestea pot fi date:

Rămâne de la masa de origine, adăugând aici și alte ingrediente utile:

 • Cap de plante.
 • Iarbă proaspătă.
 • Legume.

Acest lucru este important! Pâinea proaspătă, care a fost adusă recent de la brutărie, nu este strict recomandată pentru adăugarea la hrana pentru pui. Produse de brutarie produse din făină proaspătă se umflă în stomacurile de păsări și se lipesc împreună, ca rezultat al căror adesea devine cauza morții lor. Prin urmare, numai pâinea este folosită sub formă de biscuiți fără mucegai, care sunt măcinate în pudră.

Ce să hrăniți puii, astfel încât să poarte o mulțime de ouă Compoziția hranei pentru straturi

Toate cerealele sunt digerate perfect de pasăre, furnizând organismului său vitamine, fibre și carbohidrați. Diferitele tipuri de cereale ar trebui să reprezinte aproximativ 60% din întregul meniu de pui. Pentru o mai bună desfășurare, regimul găinilor ouătoare include:

 • Porumb zdrobit bogat în carbohidrați.
 • Grâu, deosebit de bogat în vitaminele B, E și proteinele vegetale, care sunt necesare în special pentru găinile ouătoare.
 • Tărâțele de grâu, care sunt superioare cerealelor integrale prin valoarea lor nutritivă.
 • Orzul este o cereale foarte utilă pentru rasele de carne și ouă.
 • Nutriția corectă a compoziției de puiOvaz bogat în fibre, care trebuie să fie zdrobit și aburit pentru o mai bună digestie, pentru a evita iritarea esofagului intestinului de pui.
 • Tărâțele de oaie, înlocuind perfect boabele și făcând până la 20% din volumul de cereale în dieta straturilor.
 • Rye și mei.
 • Hrișcă, care reprezintă maximum 10% din meniul total.

Amestecurile echilibrate, bineînțeles, sunt foarte utile, dar nu sunt suficiente vitamine, fosfor, calciu și proteine, astfel încât în ​​dieta de pui trebuie să includă în mod necesar următoarele componente:

 • Culturile de fasole.
 • Semințe de floarea-soarelui și in.
 • Torturi și prăjituri bogate în fibre și proteine.
 • Animale și alimente vegetale care alimentează pasărea cu carbohidrați, grăsimi și proteine.
 • Suplimente minerale și vitamine.

În plus, găinile trebuie să primească straturi de sare, cenușă, pietriș mic, cretă, cochilii zdrobite. În compoziția furajelor mixte, componentele enumerate nu sunt incluse și trebuie prezentate separat.

Plante și rădăcini utile

Ce ai nevoie pentru o plimbare mai bună?

Furajele verzi sunt o hrană indispensabilă pentru păstrarea găinilor domestice. Este o sursă minunată de vitamine, fibre, minerale și umiditate. În timpul exercitării independente a găinilor sunt pline de verdeață pe pășunat. Atunci când hrana se concentrează acasă pe verdeață ar trebui să reprezinte aproximativ 20% din norma totală de hrănire a găinilor.

Cum se hrănesc straturile, astfel încât acestea să fie purtate mai activ pe timp de iarnăO pasăre care este conținută în cuști oferă iarbă de pajiște proaspătă sau uscată. Nesushki mânca alimente bune cu trifoi și lucernă, precum și cu alte leguminoase.

Dintre plantele cultivate care sunt cultivate în grădinile de bucătărie pot fi pui:

 • Trestia verde de mazăre.
 • Salata frunze.
 • Mărar și alte plante care nu irită tractul digestiv al păsărilor domestice.

Din vegetația buruienilor, foarte utilă este urzica dioică, care conține în plus față de vitaminele A, B, C mai multe fibre, umiditate și microelemente. În timpul iernii, în lipsa de iarbă proaspătă, găinile ouătoare dau fân iarbă și ace de pin, care fac deficite caroten si vitamina „C“ în această perioadă rece.

Dietul straturilor poate fi, de asemenea, completat cu culturi de rădăcini, care sunt bine păstrate, de aceea sunt disponibile practic în orice moment al anului. Sunt deosebit de utile următoarele culturi rădăcinoase:

 • Morcovi.
 • Sfeclă de masă.
 • Radish de vară.
 • Nap.
 • Cartofii într-o formă fiartă sunt amestecați cu alte ingrediente.
 • Pepeni: patisoni, dovleci, dovlecei în formă tăiată.

Furaje pentru găini ouătoare

Ce ai nevoie pentru o plimbare mai bună?

Întreținerea găinilor - amenajarea unei găiniDatorită disponibilității produselor și ușurinței de gătit, multe case de păsări se amestecă ele însele. Pentru furajele solide se includ amestecuri de cereale și soiuri umede sau moi de ciuperci pe bază de adaosuri de tărâțe și făină, legume și ierburi, cereale aburite.

Pentru a menține sănătatea găinilor ouătoare și a crește producția de ouă, este necesar să știm ce produse să includem în dieta de pui, respectând în același timp proporțiile optime. Amestecurile preparate din gospodărie și gata preparate ar trebui să conțină toate ingredientele enumerate, dar nu uitați de prezența proteinei animale, care este necesară pentru găinile ouătoare și este cuprinsă în următoarele componente:

 • Râme.
 • Pește și deșeuri de carne.
 • Produse lactate.

Pentru a pregăti o pasăre pentru găini ouătoare, trebuie mai întâi să-i determinați numărul și compoziția și, de asemenea, să pregătiți niște produse după cum urmează:

 • Cojile sau tuberculii brute din coajă trebuie să fie fierți, răciți și frământați.
 • Cu ajutorul măcinatului, rădăcinile și legumele sunt zdrobite.
 • Peștele cu carne este tratat termic și răcit.
 • Fasolele sunt fierte, iar restul sunt înmuiați.
 • Pentru găinile ouătoare, boabele sunt zdrobite sau zdrobite.

Pentru a crește valoarea vitaminei și a nutriției în timpul iernii, cerealele sunt utile pentru germinare. Efectul va fi identic dacă adăugați aproximativ 10 grame într-un amestec de kilograme. drojdie de bere.

Norme pentru alimentarea straturilor

Ce ai nevoie pentru o plimbare mai bună?

Suprafețele au un efect negativ asupra bunăstării păsării și, în cele din urmă, asupra ouatului. prin urmare foarte important să respecte nu numai regimul de hrănire, ci și să ofere găinilor ouătoare un volum zilnic de hrană strict definit.

Pentru a menține productivitatea populației de ouă la nivelul corespunzător, este necesar să se hrănească pasărea cel puțin de două ori pe zi. Reglează numărul de furaje proprietarul însuși, fiind condus de starea de sănătate a găinilor, nuanțele conținutului lor și caracteristicile rasei păsărilor.

Se adaugă o sută de grame de amestec de cereale la 0,5 gr. furaje minerale și sare. În plus, se introduc rădăcini, legume, componente de origine animală, verdeață sau fân.

Cum să conțină și să hrănească puiul, astfel încât să existe o mulțime de ouă în timpul ierniiÎn condițiile economiei personale, puteți folosi diverse produse la îndemână. Nu uitați de restricțiile sezoniere pe care le oferă privind compoziția produsului influență considerabilă. Prin urmare, în timpul verii, una dintre componentele principale trebuie să fie verde, iar iarna este necesar să se dea în cantități suficiente fân, rădăcini și legume.

Crescătorii experimentați de păsări sunt conștienți de interschimbabilitatea hranei pentru animale. Acest lucru îi ajută, fără pierderi de energie și proprietăți nutriționale, să facă o hrană combinată cu ceea ce este la îndemână în acest moment.

După ce nu puteți hrăni straturile

Uneori omnivorul puiilor duce la consecințe imprevizibile și neplăcute, care,oznikayut din cauza utilizării cu bucăți de mâncare mucegăite și decăzute. Ca urmare, pot apărea infecții intestinale, infestări cu lut, blocaje de burtă și alte boli.

Prin urmare, este necesar să se excludă din meniul găinilor:

 • Furaj fermentat acru.
 • Produse mucegai și stricate.
 • Cartofi brute sau curățenie.
 • Legume rădăcinoase întregi.

Deșeurile provenite de la masa de origine trebuie să fie sortate și verificate pentru prezența foliei, a foliei de ambalaj, a firului și a altor obiecte inerte și periculoase pentru sănătatea obiectelor de găină.

Înainte de a vă alimenta cu iarbă proaspătă sau fân, trebuie să vă asigurați absența plantelor otrăvitoare: pelin, celandină, coada-calului. Aceste plante sunt responsabile de otrăvirea păsărilor de curte în curte și în casa de găină.

Cauze de productivitate redusă

Chiar și dieta corectă a găinilor ouătoare poate uneori să nu garanteze absența completă a problemelor asociate scăderea productivității acestora. În legătură cu aceasta, există mai multe motive principale care afectează factorul de ouă pentru găini:

 1. Molting poate provoca o scădere a producției de ouă, deoarece aceasta este o schimbare naturală a penajul au un efect negativ asupra corpului de pui, consumatoare practic întreaga activitate de furnizare de vitamine și minerale pentru a face upgrade pene. Acesta este motivul pentru care producția de ouă de găină poate scădea considerabil, deoarece nu are practic forțe fizice.
 2. Modul corect pentru hrănirea găinilor ouătoareÎn această perioadă, găina trebuie să umple pur și simplu nutrienții lipsă, de aceea se recomandă îmbogățirea dietei pasărilor cu alimente de origine animală, precum și componente bogate în proteine.
 3. Încălcarea duratei obișnuite a orelor de zi datorită reducerii sale naturale sau modificării regimului de iluminare în gospodărie poate, de asemenea, să afecteze în mod negativ productivitatea straturilor. O lumină naturală mai scurtă este cea mai frecventă cauză a scăderii productivității.
 4. Instabilitatea încălzirii camerei, determinând schimbări bruște ale temperaturii în găină.
 5. Schimbări frecvente în locația cuibului.
 6. Hrănire excesivă.
 7. Nutriție neechilibrată.
 8. Rare schimbare a apei potabile sau lipsa ei. Apă proaspătă la găinile ouătoare trebuie să fie prezentă în mod constant și în cantitate suficientă.
 9. Stresul amânat.
 10. Boli ale păsărilor.

Îndepărtarea adecvată a straturilor le conferă rezistență la diferite boli și promovează sănătatea, ceea ce, în consecință, afectează păsările domestice. Indiferent de care dieta opțiune veți folosi pentru găini domestice, acesta poate fi combinat cu alimente naturale sau hranei pentru animale cu alimente preparate independent de ingredientele jos de casă trebuie să fie atent controlate echilibrarea importante substanțe în alimentația păsărilor de curte dumneavoastră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile propriiFuraje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
De ce nu găinile făceau găini?De ce nu găinile făceau găini?
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Compoziția și prepararea furajelor pentru găiniCompoziția și prepararea furajelor pentru găini
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
» » Cum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouă
© 2021 amigdas.com