amigdas.com

Cum să înțelegi că o pisică dă naștere: semnează cum să afli?

Cum să înțelegi că o pisică dă naștere, semneMiscarea la pisici

, chiar atent planificate, nu se poate termina întotdeauna cu sarcina. Prin urmare, este necesar să se determine cât de fructuos a trecut întâlnirea cu pisica. Proprietarul pisicii trebuie să știe că sarcina la pisici durează nouă săptămâni. În același timp, în natură, abaterea poate fi de câteva zile. Separați termenii de sarcină, respectiv, de-a lungul lungimii stratului. La pisicile cu păr scurt, sarcina nu durează mai mult de 58 de zile. Și pentru părul lung poate fi de aproximativ 72 de zile. Pentru a înțelege când o pisică dă naștere, merită să știm câte pisoi intenționează să aducă la lumină.

Cum să înțelegeți că o pisică va naște în curând: semne și sfaturi

Din păcate, nu au inventat încă specialiști pentru sarcinii animalelor de companie. Prin urmare, este imposibil să se calculeze cu exactitate, atunci când pisica este dată de naștere. Dar singurul indicator pentru o definire aproximativa a sarcinii este comportamentul animalului. Dacă animalul dumneavoastră rămâne gravidă, atunci mai întâi veți observa acest lucru prin schimbarea obiceiurilor alimentare. Pisica în primele săptămâni de sarcină refuză să mănânce sau mănâncă mai mult decât de obicei. Și, de asemenea, un animal de companie pufos poate dormi mai mult și poate bea multă apă.

În cea de-a doua săptămână, multe animale pot fi expuse toxicozei. Spre deosebire de oameni, o pisică are câteva zile de toxicoză. Determinați cu precizie sarcina va ajuta aparate de ultrasunete, care va ajuta la verificarea stării pisicii. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de sarcină, embrionii pot fi văzuți pe ecranul monitorului.

Cum sa intelegi ca pisica da nastere si cand naste?

Îngrijirea unei pisici gravideProprietarul unei pisici se poate baza pe diverse surse, ceea ce va ajuta la stabilirea zilei de naștere așteptată. Pe Internet, o persoană va putea găsi calendarul zilei de naștere pentru animal. Dar nu numai folosind tehnologia Internet puteți afla când pisica intenționează să dea naștere. Puteți prezice cu exactitate ziua cu ușurință ziua, uitam animalul.

 1. În cea de-a patra sau a șasea săptămână, veți afla că animalul dvs. de companie este însărcinat, îl puteți determina în aparență. Abdomenul pisicii începe să crească în mod constant, iar sfarcurile dobândesc o nuanță roz. În acest moment puteți vizita un medic veterinar și, cu ajutorul palpării, aflați câte pisoi vor fi. În această perioadă, este mai bine să nu atingeți animalul pentru a nu-l face rău.
 2. După a șaptea săptămână veți putea să vă bateți în zona abdomenului. În această perioadă, animalul doarme foarte mult și mănâncă și bea mai des. Un alt semn al celei de-a șaptea săptămâni de sarcină îl reprezintă vizita constantă la tava de toaletă.
 3. Cu câteva zile înainte de livrarea așteptată, burta animalului coboară și are aspectul unei cusături. Astfel, există descărcare de la piept și uter. În timpul ofensivei, pisica începe să caute un loc convenabil pentru nașterea pisoilor.

Cum să înțelegeți că o pisică dă naștere: procese, etape și calendar

Cum să înțelegeți ce dă naștere o pisicăUn animal sănătos poate suporta cu ușurință pisoii fără intervenții veterinare și după nașterea lor. Pisicile mici sau de rasa pot poartă cu complicații. În țările dezvoltate, există un specialist în acest domeniu, care ajută animalul să dea naștere unor copii sănătoși. În țara noastră, animalele dau naștere independent. Numai în cazuri excepționale, medicul veterinar sau comandantul generic poate lua livrare. Sarcina este împărțită în trei etape:

 1. Legarea - durata totală a procesului este de trei săptămâni. În această perioadă există umflarea tractului genital.
 2. Cursul de sarcină al animalului. Semnele de sarcină pot fi văzute din a treia săptămână a curentului. Acestea includ somnolență, apetit scăzut și activitate. Poate necesita mângâiere și atenție. Se poate ivi vărsături și crește pigmentarea glandelor mamare. Animalul animal crește clar uterul și animalul este rotunjit.
 3. În săptămâna a șaptea, pisoii din abdomenul animalului se mișcă și mișcările trebuie să fie clar vizibile. Se dezvoltă glandele mamare și colostrul. Unele pisici au descărcări vaginale. Anxietatea crescută și amenajarea viitorului loc de livrare reprezintă, de asemenea, un semn al acestei etape.

În cea de-a cincizecea zi a perioadei de sarcină, proprietarii animalului trebuie să pregătească un set.

 1. O cutie mare cu o latură joasă. În acest caz, pisica trebuie să pătrundă sau să părăsească liber cuibul și să nu se agațe de burtă pe laturi.
 2. Un set de mănuși chirurgicale de latex.
 3. Pipetele sunt medicale sau de aspirație. Poate fi necesar pentru a curăța sistemul respirator forțat de pisoi, dacă nu pot să-l facă singuri.
 4. Sfoară și foarfece sterile tratate cu antiseptic.
 5. Lichid sau pulbere antiseptic.
 6. Muguri de bumbac și verdeață pentru manipularea cordonului ombilical de pisoi.
 7. Curățați scutecele din bumbac sau biciclete.
 8. Pentru a freca pisoii, ai nevoie de un prosop.
 9. Dacă pisoii sunt blocați în canalul de naștere, veți avea nevoie de un unguent Levomekol.
 10. Curatati castronul cu apa.
 11. Formula pentru sugari uscat, dacă pisica nu are lapte.
 12. Pentru a stimula contracțiile, oxitocina și sulcocampocaina pot fi pregătite pentru a stimula inima. În cazul nașterilor prelungite, pentru injecția intravenoasă, va fi necesar gluconat de potasiu de 10%.

Pentru animalele curate, de rasă și blană trebuie să pregătiți servetele umede și uscate. Cel mai bine este să pre-aranjați locul nașterilor viitoare cu un scutec absorbit de umiditate. În timpul nașterii, animalul se va târî din loc în loc. Prin urmare, este necesar să se asigure sterilitatea în toate locurile.

Cum să înțelegeți că o pisică dă naștere: semne

Pisica gravidă dă naștereAflați ce dă naștere pisicii este destul de ușor pentru dvs. trebuie să urmăriți animalul. În perioada de muncă, pentru a afla că pisica dă naștere destul de simplu.

 • Timp de două sau douăzeci și patru de ore temperatura corpului animalului începe să scadă.
 • În timpul zilei, animalul de companie lintează organele genitale. Pe membranele mucoase apare o nuanță roșiatică.
 • Nu întotdeauna se poate umple glanda mamară în animal. În regiunea mamelonului, pielea devine fierbinte. Adesea părintele devine inactiv.
 • Cu 8 ore înainte de debutul travaliului, uterul animalului începe să se contracteze. Este destul de usor sa o vezi, pentru ca pisica va incepe sa blandeze. În aceeași perioadă, animalul începe să se comporte neobosit, să se ascundă și să cheme la ajutor. În plus, există o scădere accentuată a poftei de mâncare. Lichidul consumă animalul în același volum.

consiliu: ajuta animalul să-și amelioreze suferința în timpul nașterii. În cazul în care pisica încearcă să se ascundă în dulap, este mai bine să îi dați locul. În cazul în care ea se ocupă de lucrurile voastre, nu ar trebui să o certați. Crede-mă, animalul din această perioadă nu este ușor.

Harbinger de la nașterea unei pisici

Activitatea de viață a unei pisici gravide se modifică odată cu debutul ultimei zile înainte de naștere. Pentru caracteristicile anatomice este forma uterului animalului, se arată sub formă de coarne, în cazul în care vârful este pisoi, iar partea de jos este colul uterin. Odată ce luptele încep, experiența animalului disconfort și durere. În cazul în care un avort spontan sau o muncă spontană la animalul dvs. de companie, este demn de remarcat faptul că toate semnele de activitate a muncii apar de mai multe ori mai repede.

Naștere la o pisicăDacă observați că animalul dvs. de companie se confruntă cu anxietate, atunci ar trebui să acordați atenție următoarelor aspecte ale muncii.

 1. Înainte de începerea luptelor din colul uterin, fișa mucoasă ar trebui să iasă. Poate fi transparent, galben sau verde. Acest semn de muncă nu poate fi condus, deoarece acest lucru poate fi trecut cu vederea. O pisică poate merge la tavă, unde are plută.
 2. Pisicile sunt situate în abdomenul pisicii compact. Pentru a fi născuți corect, ei trebuie să se întoarcă cu capul în jos. Pisicile mari nu au timp să facă acest lucru înainte de naștere. În timpul răsturnării, bebelușii dau mamei lor multe inconveniente.
 3. Prima bătălie este aproape imposibil de observat. Dar o puteți simți dacă puneți o palmă pe stomacul pisicii. Deschiderea uterului poate dura până la opt ore.
 4. De îndată ce animalul începe să se așeze pe o parte, ghemuit, apoi în decurs de o oră poate apărea primul copil.

Procesul de livrare: probleme și etape

Procesul de pisoi iese numai după ce uterul pisicii sa deschis complet. În această perioadă, pisica nu este ușor. Animalul experimentează emoție si pisica doare cu adevarat. În această perioadă, a pierdut multă putere și se îngrijorează. În această perioadă este important să respectați anumite reguli.

 1. Un animal are nevoie de odihnă. Proprietarul este încurajat să se țină la îndemână și să înțeleagă în mod clar ce se întâmplă.
 2. O pisică ar trebui să se simtă bine și să nu simtă nicio jena din cauza proprietarului.
 3. Proprietarul pisicii trebuie să izoleze camera în care pisica dă naștere oricărui ochi curios. Este necesar ca în acest loc să nu se lase copii și alte animale.
 4. Fereastra "camerei de livrare" ar trebui pusă pe aer, dar nu permite o pescaj.
 5. În permanență sunteți cu animalul, pentru că vă va cere să beți în mod constant. În timpul nașterii, puteți oferi apă de pisică la temperatura camerei sau lapte cald.
 6. În timpul nașterii, pot fi prezenți doi oameni. Dar lângă animal trebuie să existe unul. De exemplu, proprietarul sau medicul veterinar. În cazul în care nașterea va fi dificilă, a doua persoană vă va ajuta.
 7. naștereDupă ce animalul dă naștere, va mânca "locul" pisicilor. Femeile plasează obstetrician-ginecologi. Mâncarea unui loc este un proces fiziologic normal la un animal care ajută la restabilirea puterii.

În cazul în care observați că pisica nu poate reproduce în mod independent și nu există nici un veterinar în apropiere, merită etapa următoare lucru.

 • Au avut patru încercări puternice, dar capul pisoii nu a apărut. Apoi trebuie să lubrifiați capătul rotund al pipetă cu un ac de stânga și să introduceți ușor în vagin. Astfel, pereții vaginului se extind. Proprietarul animalului în acest moment poate să lovească burta pisicii și să împingă ușor pisoii. În curând se vor naște.
 • Dacă animalul a produs independent un pisoi, dar sa născut într-un balon. Apoi trebuie să deschideți cu atenție balonul. De la pisic este necesar să se îndepărteze șuvoiul din gură și nas. Pentru ca pisica sa inceapa sa linga pisicuta, este necesar sa se faca aceasta procedura inaintea ochilor ei.
 • În cazul în care pisoi sa născut, dar nu a început să respire, ar trebui să fie frecvent activ cu un prosop. Trebuie să acționați în zona spatelui și a pieptului. Clătiți pisoii timp de patru minute. Dacă nu există rezultate, atunci merită să luați pisoii pentru picioarele din spate și să le scuturăți ușor cu capul în jos și să atingeți pe piept. Astfel, în toate modurile posibile, eliberați tractul respirator al animalului. În cazul în care după o jumătate de oră niciuna dintre metode nu a lăsat rezultate. Apoi poți diagnostica debutul morții pisoiului.

În ciuda faptului că pisica dă naștere de la sine și în principiu nu necesită participarea unei persoane la acest proces, medicul veterinar poate fi implicat dacă pisica nu a dat naștere la șapte zile de la data stabilită. Dacă pisoi se află în canalul de naștere timp de aproximativ treizeci de minute și nu iese - cu acest caz Numai un medic veterinar poate face față. Dar, de asemenea, dacă pisoii nu ies după cinci încercări și sunt blocați în canalul de naștere.

Dacă o pisică începe febra, și, de asemenea, a pus în afara putrefactive de descărcare de gestiune din vagin. Sau dacă după zece minute de muncă intensă fătul nu iese, ci intră în canalul de naștere, sună-l pe veterinar o necesitate!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?
Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
» » Cum să înțelegi că o pisică dă naștere: semnează cum să afli?
© 2021 amigdas.com