amigdas.com

Ce sunt uși laminate?

Productie de usi laminateÎn zilele noastre, tot mai mulți oameni au început să aleagă ușile laminate. Ele sunt mult mai ieftine decât altele, iar acesta este principalul criteriu de alegere. În plus, folia de laminare care acoperă frunza ușii o protejează de diverse daune, umiditate ridicată și este rezistentă la agenții chimici agresivi.

Dacă vărsați accidental un pahar de apă pe ușă, nu vă faceți griji că poate deteriora suprafața. Pur și simplu ștergeți suprafața cu o cârpă uscată. Un alt avantaj important al ușilor laminate este faptul că acestea nu sunt supuse deformării. Pentru a face alegerea corectă, este necesar să înțelegeți ce reprezintă un astfel de proiect.

Ce sunt uși laminate?

O astfel de structură este un cadru, care constă din bare de pin și umplute cu miere de tip fagure din carton presat. Ca urmare, se formează o structură foarte puternică și fiabilă. Acesta este căptușit cu un astfel de cadru cu plăci din MDF și este acoperit cu o folie de laminare, un material artificial, produs într-o paletă de culori extrem de lată. Acest lucru facilitează ridicarea ușilor care sunt în armonie cu mobilierul, podeaua și culoarea pereților.

Tehnologia tehnologică modernă permite pentru a produce uși laminate de înaltă calitate, care pot concura cu alte tipuri de uși. Imaginea produsă pe film imită cu precizie diferite tipuri de lemn.

Ce este un film de laminare

Un astfel de film este produs folosind diverse tehnologii. ea există mai multe tipuri:

 • Usi laminate pentru a alege de laCel mai ieftin și mai fiabil tip, care este un strat de hârtie obișnuit, cu o grosime de numai 0,2 mm.
 • Folia de melamină este aceeași hârtie, dar este impregnată cu rășină melaminică. Acoperirea în acest caz este ușor mai puternică și seamănă cu cea plastică.
 • Laminatul cu două straturi are o grosime de 0,5-0,7 mm și este o acoperire mai puternică și mai groasă.
 • Cel mai scump film este fibra de sticla. Ca urmare, costul unei uși cu un astfel de strat va fi mult mai mare decât toate celelalte. Din acest motiv, producătorii îl folosesc rar pentru finisare.

Laminatul este minunat imită orice material, de fapt, lemn, dar poate fi de piatră, metal sau motive de plante. Suprafața ușii din laminat poate avea un model sau poate fi absolut netedă.

Cum sa faci usi laminate

Producători de uși laminateAceastă denumire a fost dată structurii ușii datorită materialului de protecție aplicat pe suprafața sa. Usile moderne din laminat cu caracteristicile lor nu sunt deloc inferioare constructiilor de usi din lemn masiv si, in unele cazuri, chiar le depasesc.

Tehnologie de producție este destul de simplă, ceea ce face posibilă producerea acestora într-un sortiment vast. Structura ușii laminatului constă dintr-o serie de pini sau bare. În prima variantă, cadrul este acoperit cu plăci din fibră de sticlă sau MDF, iar în cea de-a doua varianta spațiul din interiorul cadrului este umplut cu plăci de tip fagure, iar MDF este atașat de sus. Laminatul decorativ este lipit pe partea superioară a foilor de fațadă. Combinația procesului tehnologic cu materialul asigură producerea ușilor cu costuri reduse.

Laminatul protejează frunza ușii de deteriorarea mecanică și umiditatea ridicată. Acest lucru ne permite să concluzionăm că nu merită să economisiți prea mult și cumpărați ușile cu film pe bază de hârtie. Realizați astfel de construcții de uși folosind rășini sintetice, dar ele nu fac niciun rău organismului uman și pot fi instalate chiar și în instituțiile de copii și medicale.

Avantajele și dezavantajele ușilor laminate

Astfel de produse pot avea atât plusuri, cât și minusuri.

avantaje:

 • Beneficiile ușii laminateCost redus.
 • O greutate mică, care rezultă din faptul că cavitatea interioară a majorității acestor structuri este umplută cu o structură ușoară de tip fagure. O ușă ușoară poate fi îndepărtată cu ușurință de la balamale, dacă este necesar, precum și de rafale puternice de vânt, nu va bate cutia și nu o va deteriora.
 • Rezistența la umiditate ridicată este asigurată de un film din PVC care are o rolă de vid de înaltă calitate. Dacă filmul de laminare are un substrat de hârtie, atunci este mai bine să uitați de rezistența la umiditate a unei astfel de structuri.
 • Astfel de frunze de usi sunt spalate foarte bine. Dacă acoperirea nu este de hârtie, ci de înaltă calitate, spălați ușa rapid și ușor.
 • Rezistență ridicată la forța de fixare pe suprafața structurii ușii. Numai modelele calitative cu folie din PVC sau laminat cu două fețe posedă un astfel de avantaj. Cu o presiune puternică asupra acestei uși, nu va fi o singură dentară.
 • Puteți instala sau demonta cu ușurință structura ușii fără a cheltui prea mult timp pe ea.

dezavantaje:

 • Lipsa varietății în design. Acesta este considerat un dezavantaj condiționat. Mulți chiar preferă faptul că ușile arătau la fel. Cu toate acestea, în curând un astfel de defect va dispărea complet, deoarece desenele mai complexe au început să se vândă.
 • Deteriorarea filmului, de exemplu, crăparea sau umflarea. Crăparea materialului înseamnă divergența sa la joncțiuni și formarea de fisuri și fisuri. Filmul este suflat deoarece începe să se desprindă de materialul de bază al ușii.
 • Forța mecanică scăzută a structurii ușii cu o bază din carton. Astfel de uși nu sunt niciodată puternice, deoarece sunt foarte ușoare și pot fi ușor lovite cu un picior. Ușile cu un cadru din PAL sunt mult mai grele, dar, prin urmare, mai durabile.
 • Compatibilitate ecologică scăzută. Producătorii acestor modele de uși afirmă cu certitudine că acesta este un material absolut ecologic, dar nu se va compara niciodată cu un copac natural. Interiorul produsului și pelicula care îl acoperă conțin o varietate de impregnări sintetice. Produsele chimice se evaporă în principal din interior. Deoarece laminarea garantează o etanșeitate completă, mirosurile pot pătrunde în cameră prin orificiul pentru mâner sau blocare.
 • Reparația ușii laminate este foarte complicată. Urmărirea daunelor va fi cu siguranță vizibilă.

Întreținerea ușilor laminate

Cum să îngrijiți corespunzător o ușă laminatăDeși acest design și modest în îngrijire, dar poate servi pentru o lungă perioadă de timp numai dacă aveți grijă de ea în mod corespunzător. Este de dorit să-l protejați de efectele temperaturilor ridicate și ale deteriorării mecanice.

Suprafața laminată trebuie lustruită în mod regulat, de preferință cu un conținut de ceară. Acest lucru contribuie la a conferi ușii o strălucire frumoasă și o mascare a microfracturilor. Dacă un astfel de design este instalat într-o încăpere cu umiditate normală, atunci acesta trebuie procesat de două ori pe an.

O dată pe an, ar trebui să fie scos din balamale procesarea pieselor mecanice și locuri greu accesibile. Suprafața laminatului nu este recomandată să fie curățată cu agenți abrazivi, deoarece pot deteriora.

La îngrijirea ușilor laminate, nu folosiți substanțe chimice care nu sunt destinate acestora. Deși laminat și suficient de rezistente la astfel de agenți, dar este posibil ca reacția chimică are loc prin reacția unei componente de acoperire cu compoziția de curățare, prin care se va începe să se dezintegreze.

Cel mai bun mijloc pentru îngrijirea unei suprafețe laminate este o soluție de apă și alcool în raportul 9: 1. Ștergerea ușilor cu acest compus este necesară o dată pe an.

În procesul de ștergere a structurii, este necesar să se acorde o atenție deosebită ramei ușii, părții inferioare a foii de ușă și plăcilor. În timpul curățării umede, aceste locuri sunt cele mai expuse influenței negative a umidității. Ca detergent, un detergent diluat de spălat vase sau soluție de săpun este mare.

Dacă pe suprafața laminată apar fisuri sau așchii, le puteți ascunde cu un creion de ceară. Ceara trebuie încălzită și aplicată pe suprafața deteriorată, apoi lustruită cu o cârpă moale.

Dacă, datorită unui atac termic sau mecanic, laminatul este deteriorat sau începe să se desprindă, nu încercați eliminați acest defect independent. Totuși, acest lucru nu se poate face calitativ, deci este necesar să se folosească serviciile specialiștilor care, cu ajutorul echipamentelor speciale, vor elimina toate problemele.

Cum de a alege ușa laminată potrivită

Nu contează cât de atent este să ai grijă de un astfel de design, dacă produsul este de proastă calitate, atunci va prezenta o surpriză neplăcută după un timp. Pentru a face alegerea corectă, ar trebui acordați atenție următoarelor aspecte:

 • Alegerea ușilor laminateUșile ieftine sunt fabricate în principal din tehnologie de tablă, iar cavitatea interioară este umplute cu carton de honeycomb. Acest design are o bună rezistență și o izolare fonică. Pentru a determina fiabilitatea, trebuie ridicată. Cu cât ușa era mai grea, cu atât mai mult materialul era folosit pentru fabricarea ei, de aceea este suficient de puternic.
 • După aceea se determină calitatea acoperirii decorative. Suprafața laminatului trebuie să fie netedă și absolut plată, fără rugozitate, rugozitate etc.
 • Acoperirea de calitate nu numai că ar trebui să imite modelul lemnului, dar și să repeta textura sa. Practic este mat. În acest caz, pe lângă aspectul nobil, ușa devine foarte asemănătoare cu un copac natural. Această acoperire este mai rezistentă la umiditate ridicată, ultravioletă, este considerată destul de puternică și bine curățată de contaminanți diferiți. Dar suprafața de calitate slabă pe bază de hârtie este cel mai adesea lucioasă și strălucește.
 • Este necesar să examinați complet ușa, acordând o atenție deosebită marginilor laterale. Pentru produsele de calitate proastă, ele încep să se fulge repede. Muchiile marginii de-a lungul întregii lungimi ar trebui să fie perfect chiar fără jgheaburi și freze. De asemenea, inserțiile decorative existente trebuie să fie inspectate cu atenție.
 • Elementele de fixare ale panourilor ar trebui fixate în siguranță. La fabricarea pe echipamente de calitate scăzută, marginile margelelor de geam sunt rupte.

concluzie

Uși laminate sunt foarte populare. Modelele de calitate sunt acoperite cu un astfel de film, care protejează excelent produsul împotriva diferitelor efecte adverse. Proiectele ieftine nu sunt atât de durabile și nu reușesc foarte repede. Cel mai bine este să cumpărați uși laminate de înaltă calitate, care vor servi drept credință și adevăr timp de mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți materialul pentru finisarea ușii de intrare din interiorul apartamentuluiCum să alegeți materialul pentru finisarea ușii de intrare din interiorul apartamentului
Cum să faceți ușile de garaj de unul singurCum să faceți ușile de garaj de unul singur
Ușă cu acoperire pvc: cum este aranjat și ce este?Ușă cu acoperire pvc: cum este aranjat și ce este?
Ce este o ușă de panouCe este o ușă de panou
Ușile de dolari - de ce este soluția perfectă pentru un apartament sau o casăUșile de dolari - de ce este soluția perfectă pentru un apartament sau o casă
Cum de a alege dimensiunea de blaturi în bucătărie în cadrul comenziiCum de a alege dimensiunea de blaturi în bucătărie în cadrul comenzii
Cum să vă laminați în mod corespunzător propriile mâiniCum să vă laminați în mod corespunzător propriile mâini
Care laminat pentru a alege pentru hol și bucătărie: tipurile de materiale și proprietățiCare laminat pentru a alege pentru hol și bucătărie: tipurile de materiale și proprietăți
Alegerea unei plăci de plafonAlegerea unei plăci de plafon
Recenzii despre ușile de interior: care uși sunt bune?Recenzii despre ușile de interior: care uși sunt bune?
» » Ce sunt uși laminate?
© 2021 amigdas.com