amigdas.com

Komodo Varan: o descriere a locului în care trăiește

Descrierea Komodo VaranKomodo Varan este una dintre cele mai mari șopârle din lume, aparținând familiei Varanov, grupului Scale. În ceea ce privește mărimea, comparăm doar cu crocodili, deși nu are nicio legătură cu ei. În natură, locuiți pe insulele indoneziene Komodo, Rincha, Flores. Localnicii numesc această reptilă "Dragonul Komodskim", "Crocodilul terestru". Potrivit datelor de cercetare, Australia este patria sa istorică. Treptat, a migrat spre insulele vecine.

Șopârlă șopârlă: descriere, descriere

Informații fiabile despre originea soparlei Komodo nu există. Numai el a fost clasat ca o fosilă de animale. Data aproximativă când dragonii au apărut pe Pământ a fost cu 5-10 milioane de ani în urmă. Acest lucru se datorează faptului că paleontologii Au fost găsite rămășițele primului reprezentant al acestei specii în straturile antice ale peninsulei australiene. Cum a reușit să se mute în alt teritoriu este neclar.

Aspectul soparlei Komodo

Dimensiunea acestor reptile dăunătoare este cu adevărat impresionantă. Monitorul mondial Komodo la vârsta adultă cântărește aproximativ 75-90 kg, cu o lungime medie de 2,5-2,6 m. Bărbații sunt mult mai mari decât femelele. Conform datelor statistice, greutatea maximă a persoanelor fizice este de 68-70 kg, cu o lungime de 2,3 m. Într-un mediu artificial animalul poate ajunge la dimensiuni mai impresionante. Un astfel de exemplu poate servi ca grădină zoologică în St. Louis: o masă de 166 kg, cu o lungime a corpului de 3,14 m.

Până în prezent, populația de șopârle mari este în scădere, care este asociat cu degradarea. Și motivul pentru aceasta - o dietă hrănitoare hrănitoare în locuri de habitat natural și braconaj în masă.

Ei au o gleznă, o fizică densă, cu membre musculare. Aranjamentul pe laterale și ghearele lungi facilitează vânătoarea convenabilă și mișcarea rapidă. De asemenea, astfel de labe sunt convenabile pentru săparea gropilor adânci. Acestea au o coadă mare, adesea comparabilă cu dimensiunea corpului. Spre deosebire de șopârle, nu o aruncă în caz de pericol, ci încep să bată pe laturi. Capul este plat, pe un gât scurt masiv. Privindu-l în fața sau în profil, există asociații cu șarpele.

Pielea este formată din două straturi: fulg - principalul, cu suprapunerea creșterii ossificate superficiale. Tinerii reprezentanți ai unei culori mai vii. Pictura portocalie gălbuie este observată pe toată suprafața exterioară, terminând cu benzi pe gât și coadă. În starea de maturitate, pielea este transformată, repetată într-o culoare maro-cenușie, cu o clapetă galbenă fină.

Dinții ca vârfuri, ascuțiți și lungi, o parte au apărut pe oasele maxilarului. Acesta este un dispozitiv ideal pentru ruperea extracției în părți. Limba este foarte lungă, sinuoasă, cu bifurcație la capăt.

Unde live monitorul și comportamentul în sălbăticie?

Insula Komodo este habitatul șopârlelorPână în prezent, populațiile de șopârle sunt locuite de cinci indonezieni Insulele: Komodo, Gili-Motang, Rinja, Padan și Flores. Alege teren uscat, bine incalzit de soare: savana, campie, padure tropicala. În zilele fierbinți, se apropie mai mult de apă, cu pășuni umbroase.

Monitorul Komodo nu este obișnuit să se hrănească cu verișorii lui, conduce o viață separată. Se grupează numai în sezonul de împerechere sau în căutare de hrană. Chiar și atunci, ei sunt în mod constant în compromis. Activitatea se manifestă numai în timpul zilei, iar noaptea ei dorm adormit în adăposturi, deși există excepții de la reguli.

Seria caracteristici șopârle șopârle:

  • Corpul imens se descurcă cu schimbări în regimul de temperatură. În timpul nopții, nu este suprasolicitat, iar în timpul zilei nu se supraîncălzește din căldură. În dimineața și în prânz, se întinde sub soare. Așa că încălzește corpul, energie. Când se răcește, activitatea motoarelor scade brusc și se duce într-o stare de somnolență.
  • animalele tinere mai ușor de urcat, se urcă perfect pe trunchiuri și pante. Unii se ascund în spații goale.
  • Acestea sunt înotătorii profesioniști, numai peste 15 minute nu pot fi în apă. Dacă nu reușesc să aterizeze în timp, ei merg la fund. Din acest motiv, pot locui în zone cu acces restricționat.
  • O altă caracteristică a reptilelor este capacitatea de a accelera mișcați-vă, până la 20 km pe oră. Ele pot lumina rapid, coada serveste ca un sprijin fiabil.
  • Varra mușcăO lungă limbă înlocuiește simțul mirosului. Împingându-l, imediat atinge mirosul cel mai mic. În cazul în care Varan este foame, atunci, în conformitate cu piesa de lungă durată a jocului, este în măsură să determine rapid locația sa.

Vulcanul poate deveni tragic. Acest lucru se datorează prezenței în salivă a unei mari concentrații de bacterii transpirative, care provoacă infecții de sânge. Se crede că acest lucru se datorează faptului că mâncați căzut. Recent, glandele otrăvitoare au fost găsite în cavitatea bucală a animalului. Când sunt ingerate, pot provoca: amețeli, pierderea conștienței, paralizie musculară.

În captivitate, șopârlele trăiesc mult mai puțin, nu mai mult de 25 de ani. Dar în areola sălbatică - 35-60 de ani.

Nutriția șopârlelor

Varan este un rege și zeu în posesiunile lui, deoarece el este capabil să facă față cu tot jocul mare. El nu trece în fața unui gecko sau a unui constrictor de boa, dar nu are grijă să mănânce reprezentanți mici. Atacuri frecvente din partea sa: pe cai, vaci, bivoli, caprioare, oi. Au existat martori oculari care pretindeau că prădătorul se confrunta ușor cu un mamifer care cântărea 1200 kg. În primul rând, el mușcă tendoanele, imobilizează victima, apoi începe să mănânce treptat.

În perioadele de secetă el are un post, dar în ploi - este totul. Această specie este caracterizată de semne de canibalism. Acest lucru este valabil mai ales când lipsa de produse alimentare. Persoanele mari mănâncă frații mici. Nu disprețuiesc nici măcar rămășițele arse pe țărm.

Cum se înmulțește?

Sezonul de împerechere pentru șopârle are loc în timpul iernii, în timpul sezonului uscat. Din moment ce predomină numărul bărbaților, există o luptă competitivă pentru fiecare femeie. Luptătorii se împotrivesc unul pe altul, în picioare pe picioarele din spate. Pe front, ei fac prinderea. Cel mai puternic bate un adversar pe spate și începe să-l zgârie greu. Deținutul trebuie să se retragă în rușine. Câștigătorul pleacă cu femela pentru împerechere.

Ouăle din Komodo VaranAceștia sunt iubiți destul de pasionați, care în momentul intimității încep să frece capul partenerului și să-și zgâriască spatele și coada. Trebuie să fie pe partea de sus. Deci el își arată superioritatea. atunci fertilizate Șopârla lasă să caute un loc unde să-și pună ouăle. De obicei, acestea sunt cuiburi, frunziș, grămezi de compost. Groapa adâncă este săpată, cu o greutate de până la 20-25 ouă, fiecare cântărind până la 200 g. După 8 luni, bebelușii se deschid. Și tot acest timp mama este o protecție sigură. Pentru a nu mânca puii lor, șopârlele se urcă pe vârful copacului. Acolo ei stau în primii 2 ani, până când lăcustele cresc.

Pe lângă fertilizarea sexuală, ele se caracterizează prin parteneriogeneză. amâna nefertilizat ouă, din care numai specii de sex masculin se deschid.

Fapte interesante

Predatorii nu reprezintă un pericol potențial pentru un adult. Cu toate acestea, sunt înregistrate cazuri de atacuri de șopârle, când pe anumite motive sunt confundate cu pradă. Să ne imaginăm ceva demni de remarcat precedente, locul care urmează să fie:

  • Muscatura șopârlei Komodo nu este doar dureroasă și traumatică, ci provoacă și toxicitate înfrângere sânge. Fără asistență medicală în timp util duce la moarte.
  • În anotimpurile aride și foame, șopârlele sunt foarte agresive. Ei nu se tem să se apropie de locuirea umană, sunt atrasi de mirosul deșeurilor alimentare. În această stare, pot ataca copii mici. Chiar și înmormântările locale devin o sursă de hrană pentru ei. Prin urmare, locuitorii insulelor au început să acopere defunctul cu plăci de piatră.
  • Au existat cazuri când giganți atacat grup de turiști. Cu mirosul lor ascuțit de miros, au simțit mirosul de sânge la o distanță mare.
  • În momente de pericol, acestea pot goli ușor esofagul. Acest lucru le oferă mobilitate.

Datorită faptului că aceste reptile dentare sunt protejate, este interzis să le omorâm. Pentru a scăpa de agresori, vânătorii special instruiți conduc captura individuală. Apoi, șopârle se stabilesc în alte regiuni insulare slab locuite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce este șopârla zburătoare a dragonului?Ce este șopârla zburătoare a dragonului?
Shlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârleShlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârle
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
De ce vis de o șopârlă? Interpretarea visuluiDe ce vis de o șopârlă? Interpretarea visului
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Soparla: trăsături de întreținere și îngrijireSoparla: trăsături de întreținere și îngrijire
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
Un iguane verde sau obișnuit la domiciliuUn iguane verde sau obișnuit la domiciliu
» » Komodo Varan: o descriere a locului în care trăiește
© 2021 amigdas.com