amigdas.com

Ce este șopârla zburătoare a dragonului?

Flying SoparlaÎn lume există un număr imens de animale. De la cele mai simple, care apar la fiecare pas, până la extrem de rare și exotice. Unul dintre animalele exotice poate fi numit șopârlă de dragon, care va fi discutată în acest articol.

Șopârlă dragon sau ea este un dragon care zboară - aparține subfamiliei afro-arabă agamas (Agaminae) și este unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai săi.

definiție

Numele se datorează pliurilor laterale ale pielii, permițând să zboare la o distanță de aproximativ 20 de metri. Această abilitate a fost dobândită de șopârle, deoarece este foarte dificil să supraviețuiască pe suprafața pământului și să alerge pe o așternută de pădure în care prădătorii se pot ascunde. Adaptați la viață în copaci înalți, au rezolvat această problemă. Această șopârlă este numită și dragon, dragon care zboară, șopârlă care zboară și dragoni care zboară.

descriere

Dragon LizardȘopârla zburătoare este un animal neclar, foarte bine îmbinat cu copacul pe care trăiește. Invizibilitatea, în primul rând, se datorează dimensiunii reduse. Lungimea șopârlei fluctuează de la 20 la 40 cm. Cea mai mare parte a corpului este o coadă subțire, care, printre altele, îndeplinește funcția de întoarcere în timpul zborului. Torsul îngust în grosime poate ajunge la 5 cm.

O caracteristică distinctivă a acestei șopârle de la celelalte sunt pliurile mici, ondulate, pe ambele părți ale portbagajului. Ele sunt atașate de coaste false și îndreptate în timpul zborului, formând aripi. Bărbații au o pliu specială, situată pe gât și ajută la stabilizarea poziției în timpul zborului. În plus față de asistența în timpul zborului, gâtul fold servește la atragerea femelelor și înspăimântarea adversarilor.

Al doilea element, păstrarea lor invizibilă în copaci poate fi numită culoare brună-cenușie, cu un luciu metalic, ceea ce le permite să se unească nu numai cu copacii, ci și cu peisajul înconjurător. Membranele laterale sunt vopsite pe două laturi în culori strălucitoare, care se alternează unul după altul. Culorile de pe partea superioară sunt turnate într-o schemă de culori - roșu, galben, cu diverse impregnări - pată, dungi și pată. În partea inferioară puteți vedea următoarea imagine: culoarea gălbuie și albastră aici, conectată cu puncte de culori diferite. Vorbind despre culoare, nu se poate să nu menționăm culorile luminoase ale cozii, picioarelor și abdomenului animalului.

habitat

Unde poti gasi aceste creaturi minunate? Habitatul principal al șopârlelor volatile poate fi numit:

 • India;
 • insulele din Arhipelagul Malay;
 • insula Borneo;
 • Malaezia;
 • cea mai mare parte din Asia de Sud-Est.

Ei trăiesc în pădurea tropicală, unde sunt mulți copaci înalți, pe coroanele cărora vă puteți relaxa confortabil. Pe teren aproape nu coborâți, Numai în cazul în care ouăle sau o cădere accidentală.

Caracteristicile comportamentale

Flying dragonComportamentul dragonilor care zboară se datorează prezenței "aripilor" și abilității de a planifica o distanță de peste 20 de metri. Este prezența pliurilor care determină ca aceste reptile să trăiască la înălțime. Înălțimea lor preferată - nivelul superior al pădurii. Chiar și în jos un pic mai mic este deja o opțiune proastă.

De cele mai multe ori, dragonii care zboară stau nemișcați. Acest lucru se datorează faptului că culoarea lor îi ajută să rămână invizibili în timp ce stau pe un copac fără să se miște. Se hrănesc cu furnici, larve de insecte și insecte adulte, pe care le întâlnesc în habitatul lor.

În momentul în care dragonii care zboară își văd prada, ei sară în direcția sa și îndreaptă faltele. Scopul lor este de a prinde o insectă în zbor și a ateriza pe un copac din apropiere. Acest lucru este posibil datorită bunei manevrabilități în aer, care, la rândul său, se realizează datorită prezenței unei coadă și a unei crestături sub gât.

Una dintre caracteristicile caracteristice zboruri șopârle pot fi numite prezența teritoriului său. Fiecare șopârlă care zboară ocupă aproximativ trei copaci, pe care le folosește pentru vânătoare. Dacă unul dintre copaci stă într-un animal în mărime care nu depășește dragonul care zboară, primul va începe să încerce să alunge inamicul și apoi să atace invadatorul.

Femeia care zboară dragon, la rândul său, are, de asemenea, un mod special de comportament. În ciuda faptului că, de cele mai multe ori petrec pe copaci, trebuie să coboare și să pună ouă în pământ.

Folosind nasul lor ascuțit, ei sapă mici gropi în care au pus patru ouă. După aceea, ei săpără găuri în murdărie și îi păzesc într-o zi. După această perioadă, ei se întorc la vârf.

Cea mai comună specie

Există cam 30 de tipuri de dragoni care zboară. Cele mai importante sunt:

 • Draco afinis
 • Draco biaro
 • Draco bimaculatus
 • Draco blanfordii - dragonul zburător al lui Blanford
 • Draco caerulhienii
 • Draco cornutus - dragon zburător cu coarne

Având în vedere că șopârlele dragoni petrec cea mai mare parte a timpului masquerading, nu este necesar să fi surprins că ele sunt puțin studiate. Oamenii de știință nu au informații despre, cât de mulți dragoni trăiesc și câte pui de incubație din fiecare ou. Se știe că dragonii mici care zboară pot zbura imediat după ecloziune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasăCum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Shlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârleShlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârle
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
De ce vis de o șopârlă? Interpretarea visuluiDe ce vis de o șopârlă? Interpretarea visului
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Soparla: trăsături de întreținere și îngrijireSoparla: trăsături de întreținere și îngrijire
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
Despre ce viseaza dragonul? Interpretarea somnului prin diferite cărți de visDespre ce viseaza dragonul? Interpretarea somnului prin diferite cărți de vis
Pitagia, fructul dragonului sau ochiul dragonuluiPitagia, fructul dragonului sau ochiul dragonului
» » Ce este șopârla zburătoare a dragonului?
© 2021 amigdas.com