amigdas.com

De ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lor

Motive pentru care nu mănânci la câiniE greu de imaginat că un câine sănătos și activ va renunța la delicatețea preferată într-un castron, dar totuși, de ce câinele refuză să mănânce? Astăzi vom vorbi în articolul nostru despre principalele motive pentru care un câine refuză să mănânce și ce să facă în cazul în care câinele nu mănâncă? Desigur, dacă câinele nu mănâncă nimic, atunci acest lucru este motiv de îngrijorare. În majoritatea cazurilor

Vizitarea unei clinici veterinare în astfel de situații este inevitabilă, deoarece această anomalie poate indica dezvoltarea unei anumite patologii, este probabil foarte gravă.

Câine refuză să mănânce: motive

Probleme psihologice

 • De ce câinele refuză să mănânceSentimentul de anxietate este probabil cel mai frecvent motiv pentru care un câine nu mănâncă și este lent. Cauza anxietății poate fi mai mulți factori, dar cea mai comună este dezbinarea cu proprietarul în momentul plecării sale. Cu toate acestea, există câini mai susceptibili care se încadrează într-un sentiment de anxietate atunci când au auzit volley puternic, de exemplu: o furtună, bombardament, salut și așa mai departe. De aceea nu ar trebui sa suneti o alarma daca tu si cainele tau sunteti intr-o furtuna, a carei sare nu mananca sau rau. În acest caz, pentru a face și a face nimic nu urmează, starea psihologică a animalului va reveni în curând la normal.
 • Depresia - un alt factor comun, datorită căruia câinele nu mănâncă bine. În timpul unei stări depresive, un câine, ca o persoană, se simte deprimat și deprimat. Cauzele dezvoltării stării depresive pot fi de toate felurile. Destul de des refuză să mănânce sau să mănânce prost după o schimbare de reședință dacă proprietarul sau cineva din familie a plecat. Și, de asemenea, motivul se poate ascunde în dezechilibrul chimic al corpului animalului. În cazul în care animalul de companie este pentru o lungă perioadă de timp în depresie, atunci o vizită la medicul veterinar este obligatorie. El va prescrie un tratament bazat pe caracteristicile individuale ale animalului.
 • Activitatea sexuală, dimpotrivă, este pasivitatea. Dacă de mult timp câinele nu avea ocazia să-și dea seama de instinctul său natural de reproducere, atunci, ca urmare, ritmul său de viață ar putea fi întrerupt. De regulă, fiind într-o astfel de stare, câinele este mai puțin activ sau leneș, refuză complet sau parțial alimentarea, refuză să meargă pe stradă și jocurile active. În cele mai multe cazuri, toate simptomele se vor autodistruge atunci când câinele își dorește și cade în sânul celui ales.

Probleme fiziologice

Motivele pentru care animalul se oprește mănâncă o mulțime, dar cele mai frecvente probleme sunt cu dinții și cavitatea bucală, traumele gurii de diferite geneze, indigestie. În aceste cazuri, rația alimentară ar trebui să fie reduse la o hrană moale și ușor de digerat. Desigur, asta nu face rău vizitei la medicul veterinar, care diagnostichează cu precizie cauza problemei.

 • De ce câinele nu mănâncăIndigestie. O pierdere accentuată a poftei de mâncare poate indica prezența unor probleme destul de serioase cu starea de sănătate a animalului de companie. Dacă, de exemplu, animalul dvs. de companie îi place să meargă la cutiile de gunoi, cauza problemei poate fi otrăvire sau obstrucție intestinală. Dacă proprietarul ia în considerare o astfel de opțiune, atunci consultați imediat o clinică veterinară pentru consiliere, în caz contrar, îngrijirea necorespunzătoare poate agrava situația sau duce la deces.
 • Viermii sunt paraziți care, atunci când maestrul sunt inactivi, pot provoca daune semnificative sănătății animalelor de companie. Unul dintre cele mai frecvente simptome ale prezenței viermilor în organism este problema cu alimentația, pierderea totală sau parțială a apetitului. Și, de asemenea, prezența viermilor este însoțită de balonare și letargie. La diagnosticarea acestei simptomatologii, este necesar să luați animalul de companie la clinica veterinară pentru examinare.
 • Principalele boli la câini sunt cauze serioase, care provoacă un apetit la animal. În special, câinele nu mănâncă bine, dar este activ în boli ale glandei tiroide, ale bolilor pulmonare sau ale inimii. Uneori cauza pierderii apetitului poate fi cancer. Fiecare proprietar trebuie să ia notă de faptul că stadiile inițiale ale dezvoltării bolilor sunt greu de diagnosticat, deci dacă animalul dvs. de companie refuză hrana - acesta este un motiv bun pentru examinarea animalului.
 • În plus față de motivele de mai sus, pierderea poftei de mâncare, există factori comuni care contribuie la pierderea apetitului: stres, temperaturi ridicate în aer liber, infecții virale, durere, boala ulceroasă, distensia gastrică, radioterapie sau chimioterapie.

Alte motive

Uneori refuzul de a mânca nu este însoțită de nimic serios și uneori poate simboliza evoluția bolilor grave și a condițiilor periculoase. De exemplu, dacă a fost găsită recent o căpușă pe corpul animalului de companie, o schimbare a stării fiziologice poate indica o infecție cu piroliză. Această boală are nevoie într-un tratament prompt și adecvat.

Simptome similare pot apărea în stadiul inițial de dezvoltare a ciumei. Primul lucru pe care trebuie să inspecteze cu atenție membranele mucoase ale cavității bucale, în prezența răni roșii sau mici pete roșii, care poate indica stomatite curentă și alte boli infecțioase ale gingiilor. Este posibil să spun cu încredere, și dinții răniți, deteriorați, provocând disconfort sau durere la animal, determinând refuzul alimentului. În acest caz, nu vă puteți amâna vizita la un dentist de câine.

Un miros neplăcut și secreția y Auriculele indică evoluția unei boli infecțioase, care este direct legată de reacția alergică a câinelui. Animalele de companie trebuie transferate în hrana hipoalergenică și prezentate unui specialist. Dacă animalul a devenit lent și a încetat să mănânce în timp ce ia medicamente, atunci ar trebui să fie consultat cu un medic veterinar, este posibil ca unele dintre medicamentele să fie înlocuite cu un analog.

Dacă animalul de companie este agitat, evident îl doare să mintă, cel mai mult timp stând și arcând spatele lui, atunci cel mai probabil stomacul lui doare. Poate vorbi despre o boală care afectează stomacul, ficatul, rinichii sau intestinele. Dacă câinele este preocupat de ceva, va apărea una dintre următoarele condiții:

 • iritabilitate;
 • somnolență;
 • tremurând în corp;
 • dificultăți de respirație;
 • starea lentă.

Ce trebuie să fac?

Dacă animalul dvs. vizual arata complet sănătoasă, dar în același timp refuză complet sau parțial din alimente, atunci ar trebui luate următoarele măsuri:

 1. Ce se întâmplă dacă câinele refuză să mănânceObservați cu atenție situația câinelui, poate că în timpul unei plimbări a mâncat ceva pe stradă, este posibil ca, până la următoarea masă, pofta de mâncare să revină la normal;
 2. Există mulți câini destul de pretențioși, încercați să faceți feluri de mâncare calde, animalele le plac;
 3. Nu hrăniți animalul de companie timp de 12 până la 24 de ore, dați-i posibilitatea de a-și face foame în mod corespunzător;
 4. Câinele trebuie să aibă acces nelimitat și constant la apă curată;
 5. Urmăriți cu atenție că câinele în timpul plimbărilor nu a mâncat nimic pe stradă.

Dar este de remarcat faptul că lipsa de apetit la câini în cele mai multe cazuri se datorează bolii lor, deci nu este recomandat să lăsați lucrurile să se întâmple de la sine, asigurați-vă că vă inspectați animalul!

Când este timpul să sună alarma?

Câinele este apatic și nu mănâncăCâini destul de des poate sări de la una la două hrănire. Dar dacă animalul a ratat mai mult de trei mese sau o pauză între mese este mai mare de 36 de ore, atunci contactați imediat clinica veterinară. De asemenea, ar trebui să consultați un medic pentru următoarele simptome: manifestarea sindromului de durere, refuzul lichidului, vărsături, diaree, constipație și febră.

Amintiți-vă că nimeni nu-ți cunoaște animalul. Numai tu poți ști despre caracteristicile sale individuale, despre exactitatea sau intoleranța la ceva, deci nu chemați sau mergeți la o clinică veterinară la primul refuz al alimentelor. Amintiți-vă că numai dragostea, afecțiunea și îngrijirea adecvată - garanția unei vieți sănătoase și fericite a animalului de companie. Luați notă de toate motivele de mai sus pentru pierderea apetitului și excludeți posibilitatea de a dezvolta fiecare dintre ele, atunci animalul dvs. nu va avea probleme cu pofta de mâncare!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce și cum să hrănim în mod corespunzător câinele acasă?Ce și cum să hrănim în mod corespunzător câinele acasă?
Cum să înveți un câine echipei să mintăCum să înveți un câine echipei să mintă
Cum să pregătești un câine acasăCum să pregătești un câine acasă
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bazăCum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bază
Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec specialCum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
» » De ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lor
© 2021 amigdas.com