amigdas.com

Cofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunerea

Dinții sănătoșiPrincipalul motiv pentru care mulți oameni nu merg la medicul dentist este frica de a suferi o durere de dinți. În ciuda faptului că dentistul din biroul său elimină durerea de dinți, fiecare dintre noi întârzie o vizită la el până la ultima. Până în prezent, s-au schimbat multe în stomatologie. Deja nu există multe instrumente și aproape toate procedurile sunt efectuate fără durere cu ajutorul anesteziei locale. Dar nu toată lumea știe ce este un cofferdam și de ce este folosit în stomatologie. Să analizăm în detaliu ce este și de ce este necesar.

Cofferdam în stomatologie: concepte, tipuri și proprietăți, aplicare

Cofferdam sau rubberdam este a pânză din latex cu aromă plăcută. Este necesară izolarea dinților sau a rândului în timpul tratamentului autonom. În această pânză se face o mică gaură, prin care este văzut dintele necesar. După aceea, o clipă metalică va fi fixată pe ea. Este necesar să se asigure că cofferdamul nu este mișcat accidental și nu se îndoaie.

Un șervețel simplu de latex a fost inventat cu mult timp în urmă, dar nu există încă nicio alternativă pentru acest remediu. Este folosit în întreaga lume.

Tipuri de cofferdam în stomatologie

Cofferdam, ca multe alte materiale, are propriile sale tipuri în funcție de grosime. În toate sunt trei specie.

 1. Sistemul CofferdamSubțire.
 2. Media.
 3. Gros.

Tipul de material dentar este ales individual de dentist. Un specialist se bazează pe confortul de utilizare și practica sa. Servetele universale din latex de grosime medie sunt considerate universale. Al treilea tip de servetele - grosime poate fi folosit numai pentru operații complexe cu patologii grave.

Se folosesc șervețele utile rareori. Nu este recomandat să se dilueze cofferdamul în orice manipulare în zona canalelor dentare.

Pe lângă grosimea produsului, coferdamul este împărțit în latex și bezelatex. Și, de asemenea, se distinge prin textura fabricării sale. Acesta poate fi texturat și nu texturat.

Proprietăți de cafea în stomatologie

Kofferdam are proprietăți unice, pe care le-a înzestrat numai. Este forță, în caz de pauză. Și, de asemenea, are un grad ridicat de elasticitate. În plus, totul este impermeabil și ușor de curățat.

Ultima variantă a cofferdamului este lichid opțiune. Este un material modern în industria dentară. Acesta poate fi utilizat pentru a proteja membrana mucoasă a cavității bucale și a gingiilor de peroxidul de hidrogen, care acționează ca o substanță agresivă. După cum știți, peroxidul de hidrogen face parte din mijloace speciale pentru albirea dinților.

Dentiștii folosesc deseori cofferdam lichid. Ei consideră că este destul de convenabil. Printre altele, este disponibil sub forma unui gel, ceea ce face mai ușor de utilizat. În plus, printre altele, versiunea lichidă are un caracter distinctiv protecție înseamnă.

 • o fixare optimă pe gingie;
 • cel mai rapid mod de suprapunere.

De ce avem nevoie de cauciucuri?

Anterior, toată lumea a făcut fără rabberdama. Dar cu siguranță bunicile dvs. își amintesc cum canalele tratate din dinți au început din nou să bea. În unele cazuri, sigiliile au căzut. În ciuda faptului că medicii stomatologi au efectuat toate instrucțiunile instrucțiunilor și au tratat corect, nu a fost suficient un singur element în acest lanț. A devenit un cofferdam. Există merite indiscutabile, datorită cărora medicii aleg acest material. Să luăm în considerare principalele.

 1. Șervețelul Cofferdamrelief Lucrarea dentistului, datorită folosirii unui șervețel din latex. Medicul dentist poate vedea bine dintele și accesul nu este dificil.
 2. Cu ajutorul bazei de latex, dintele este protejat în mod fiabil de microorganismele dăunătoare. Rana nu are sânge sau saliva. Astfel, este posibil să se evite manifestarea recurenței durerii sau a formării cariilor. Intrarea oricăror lichide reduce procesul de lipire a sigiliului la dinte. Astfel, restaurarea dintelui deteriorat are loc de mai multe ori mai repede, fără prezența umidității în cavitatea bucală.

Este demn de remarcat un numar incontestabil de avantaje ale utilizarii raselor pentru pacientii din stomatologie.

 1. Siguranța cavității bucale, care este protejată împotriva pătrunderii micobacteriilor străine. Și, de asemenea, excluderea contactului cu unelte ascuțite, soluții și un sistem de adeziv dăunător.
 2. Rabberdam reduce riscul manifestări ale unei reacții alergice în timpul tratamentului.
 3. Mai puțin obosiți, mușcați mușchii și articulațiile, din cauza cărora este necesar să păstrați cavitatea orală în stare deschisă.
 4. Scăderea reflexului oral. Prin urmare, pacientul tolerează orice procedură bine datorită cofferdamului.
 5. Funcția de înghițire este păstrată și astfel pacientul se află în zona de confort.
 6. Aplicarea cofferdamului Acesta permite lăsați cavitatea orală să nu se usuce prea mult.
 7. batardouriSuportul degetelor dentistului nu provoacă nici un disconfort pacientului.
 8. În cazul unui pacient cu caracteristici anatomice individuale a venit la dentist. Acestea includ obraji mari sau o limba mare. Apoi medicul va ajuta la cofferdam. Cu ajutorul acestuia, nu este necesar să mențineți sau să mutați în mod constant cavitatea bucală.
 9. Există o economie de timp semnificativă. Deoarece în acest moment nu este necesar să vă spălați gura sau să schimbați tampoanele de bumbac. În plus, nu este nevoie să scuipați în mod constant saliva.

Când folosiți bastoane și pentru ce?

Cofferdam poate fi utilizat în diverse cazuri și probleme dentare. Dar, practic, poate fi folosit ca un material auxiliar pentru tratamentul canalului dentar. Astfel, în timpul tratamentului, un lichid, și anume sânge sau saliva, care are microflora patogenă nu trebuie să cadă pe canal. Evitați acest lucru prin aplicarea unui șervețel din latex. Prin urmare, cofferdamul va proteja fiabil mucoasa orală de obținerea de antiseptice puternice. Acestea pot fi utilizate de către un medic pentru spălarea canalului dinților.

Destul de des el aplica la instalarea sigiliilor de respingere a luminii. În plus, este necesar să se realizeze o restaurare artistică a materialelor de respingere a luminii.

În timpul procedurii de albire a smalțului nu este întotdeauna, dar există cazuri când se aplică cofferdam. În cazul tratamentului stomatologic, este de asemenea aplicabil. Dar dacă se utilizează poduri sau dacă pacientul are un sistem de suport, cauciucurile nu sunt impuse.

În unele cazuri, nu este întotdeauna posibilă aplicarea unei perdele latex. De asemenea, nu este întotdeauna necesar, în cazul tratamentului cariilor sau al restaurării nesemnificative a dentiției, nu poate fi utilizată. Dar medicul dentist ia decizia. Este de remarcat faptul că atunci când se aplică un bandaj de latex un medic are nevoie de un asistent.

Contraindicații la aplicarea unui cofferdam

Merită menționat faptul că, ca orice alt material, cofferdam-ul are un număr contraindicații, care nu trebuie neglijate.

 1. Alergia și manifestările saleAceasta poate fi o încălcare a respirației nazale. Prin gura în timpul manipulării cofferdamului, nu va funcționa. Deoarece cavitatea va fi complet acoperită cu o perdea de latex.
 2. Reacțiile alergice posibile la baza de latex sunt contraindicații pentru orice manipulare cu utilizarea cofferdamului.

Suprapunerea cofferdamului în cavitatea bucală

Pentru a utiliza cofferdamul, trebuie să cunoașteți multe caracteristici. Stomatologii sunt supuși unor cursuri speciale, unde se învață tehnica de aplicare a perdelelor din latex. În funcție de complexitatea și tipul de intervenție. Principiile suprapunerii lor sunt următoarele mărturie.

 • Culoarea dinților este determinată.
 • Utilizarea anestezicelor și detectarea zonelor din gură care necesită tratament.
 • Selectarea supapei necesare, care este indispensabilă pentru fixarea strânsă a gâtului dintelui.
 • Izolarea dinților în tratamentul unuia dintre ei.
 • Securizarea arcului clemei, care se produce pe dinți îndepărtați, care au nevoie de izolație.
 • Legați firul de clema pentru a preveni înghițirea.
 • Fixarea acesteia înaintea cofferdamului va fi introdusă în cavitatea bucală.
 • Îndoiți marginea șervețelului din latex în apropierea colului dintelui pentru a folosi o mistrie și un pistol de aer.

Pentru a aranja în mod corespunzător utilizarea cofferdamului, trebuie să luați în considerare locație dinți.

 • Cofferdam și aplicarea saÎn timpul manipulării dinților din față, dentistul poate aplica poziția pacientului timp de 12 ore.
 • Când medicul dentist lucrează pe molari de sus, molari drepți, dentistul aplică poziția timp de zece ore.
 • În cazul izolării molarilor inferiori, se va utiliza poziția de opt ore.

Cum să evitați efectele secundare ale cofferdamului?

Deoarece coferdamul este compus din latex, acesta este de obicei transferat de organism. Dar, în unele cazuri, este capabil să provoace o reacție alergică. În acest caz, există consecințe negative, care pot provoca talc, și nu cauciuc, ca urmare a călcării pentru depozitare. Recent, producătorul a luat în considerare dorințele specialiștilor și a început să producă cartofi fără pulbere.

Astfel, latexul este tratat cu un lichid. Dar pentru astăzi este posibil să cumpărați acest material pe bază de silicon. Dezavantajele utilizării acestui material sunt elasticitatea scăzută. Dar, în rest, siliconul nu este deloc inferior.

Robberdam este util materiale în stomatologie. Este folosit, dar numai în unele cazuri. Există situații în care pur și simplu nu este nevoie. De exemplu, în timpul restaurării coroanelor. Și, de asemenea, în timpul funcționării de poduri de fixare. În timpul instalării sistemului de prindere, nu este de asemenea utilizat coferdamul.

În cazul în care pacientul are o structură anatomică a maxilarului, atunci nu permite utilizarea unui plasture latex. Astfel, cu o cantitate mică de muncă, precum și în tratamentul cariilor subgingival, cofferdamul nu este folosit deloc. În toate celelalte privințe, robotul este un dispozitiv excelent care facilitează activitatea dentistului și viața pacientului. Prin urmare, dacă aveți nevoie de un dentist într-o clinică pentru a instala un cofferdam, nu vă faceți griji - acesta este materialul potrivit!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?
Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriereCum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere
Sedarea - ce este? Descrierea procesului și condiției din stomatologieSedarea - ce este? Descrierea procesului și condiției din stomatologie
Ce este anestezia conductivă în stomatologie?Ce este anestezia conductivă în stomatologie?
Care este aplicarea anesteziei în stomatologie?Care este aplicarea anesteziei în stomatologie?
Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatologGnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Anestezia prin infiltrare în stomatologie: caracteristiciAnestezia prin infiltrare în stomatologie: caracteristici
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
» » Cofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunerea
© 2021 amigdas.com