amigdas.com

Vultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albă

Vulturul cu coada albăO pasăre frumoasă, frumoasă, vulturul cu coada albă, este astăzi o vedere minunată. În ciuda prudenței inerente, populația de vulturi a fost mult redusă datorită eforturilor umane. În prezent, situația este normală. Articolul va spune în detaliu despre aspectul și viața acestor frumoase creaturi mândre.

Descrierea vulturului cu coada albă

Orlane sunt de diferite tipuri, dar toate sunt simboluri ale curajului, libertății și puterii. Reprezentanți ai familiei de șoimi sunt păsări destul de mari. Corpul lor atinge o lungime de 90 cm, greutate: - de la 4 până la 7 kg, Anvergura - 2 m Pasărea există mai multe caracteristici bine recunoscute .:

 • Vulturul cu coada albă și-a luat numele pentru că are într-adevăr pene de coadă de culoare albă de zăpadă. Deși la tineri sunt maro, la fel ca orice alt penaj. Abia după un anumit timp, coada vulturului schimbă culoarea într-una mai deschisă.
 • O altă trăsătură distinctivă este un cioc foarte mare, care pare disproporționat. Este galben, la sfârșitul unei curbe pronunțate.
 • Picioarele nu au pene, deși alți reprezentanți ai speciei o au.
 • Aripile în timpul zborului au o formă dreaptă, toate celelalte vulturi există o îndoire pronunțată.

Femelele sunt mai mari decât bărbații, care este tipic pentru păsările de pradă, deși nu există diferențe de culoare. Speciile care locuiesc în spațiile rusești deschise sunt cele mai mari printre altele.

Habitat și structura cuibului

Pasărea se stabilește în locuri diferite:

 • teren de munte;
 • cherestea;
 • tundră;
 • deșert.

Habitatele vulturului cu coada albăCondiția principală - prezența unui iaz din apropiere, fie că este vorba despre un râu sau un lac cu apă dulce. Dacă vulturul a hotărât să se stabilească în latitudinile sudice, acesta nu angajează zborurile de dragul iernii, conducând stilul de viață sedentar. Dar locurile din nord pleacă de vulturul cheil cu debutul sezonului rece.

Locuința este construită foarte bine - poate ajunge la dimensiuni uriașe, cu diametrul de aproximativ 2 metri. O pereche de păsări este situată pe vârfurile de copaci sau roci rezistente înalte. Nu este o coincidență faptul că - vultur codalb alege locul cu speranța că din ascunzătoarea putea vedea peisajul rural înconjurător și pentru a observa abordarea unei victime sau a unei persoane.

Materialul pentru cuib, în ​​care pasărea trăiește mulți ani la rând, sunt ramuri groase de copaci. Locuințele sunt atât de puternice și de încredere încât pot rezista oricăror condiții meteorologice nefavorabile: atât ploi torențiale cât și forța vânturilor de iarnă. Treptat, păsările își extind casa. Din interior, casa este acoperită cu frunze uscate și coajă. Înălțimea cuibului cu timpul poate ajunge la 1,5 m. Uneori devine atât de greu încât se prăbușește la sol. Apoi pasarile trebuie sa inceapa din nou.

Orlan se stabilește pe un teritoriu destul de extins - de la Oceanul Arctic până la Marea Azov. El poate alege chiar un deșert uscat ca loc de trai. În Rusia, este deosebit de comun pe malul lacului Baikal și de-a lungul țărmului Mării Caspice. Specii de vultur cu coada albă trăiesc în alte țări, cel mai adesea în Eurasia. Atât expansiunea tundrei cât și a Japoniei pot fi o casă pentru el. De la latitudini reci în vulturi codalbi de iarnă migrează în China, Pakistan și America de Nord - se întâmplă în septembrie sau octombrie.

În Statele Unite, iubesc această pasăre atât de mult încât au făcut-o ornamentă a stemului național al țării, alegând din șase soiuri de vulturi. Acest eveniment a avut loc din 1782. Adevărat, în figura viziunea unei păsări mândre este puțin stilizată. În Rusia, vulturul cu coada albă împodobește steagul unuia dintre cartierele (slavice) din Teritoriul Krasnodar.

Pătrunși bine se simt și în sanctuare speciale de păsări, dar nu sunt atât de multe în lume. Principala problemă pentru astăzi este dezvoltarea umană larg răspândită a locurilor sălbatice, unde vulturul cu coada albă preferă să se stabilească.

reproducere

Reproducerea vulturii cu coada albăProcesul de procreație începe la începutul primăverii. În luna martie păsările încep să cuibăresc. Masoneria constă, de obicei, dintr-o pereche de ouă, rareori mai mult. Ouăle sunt albe, cu pete roșii mici. Pătrunși împreună se ocupă de descendenți, care apar după aproximativ 40 de zile. Femela, care uneori părăsește cuibul, este angajată în incubare pentru a restabili forța. Apoi locul ei este luat de tatăl familiei.

Perechile care alcătuiesc vulturul cu coadă albă sunt permanente. Prin urmare, vulturii sunt împărțiți în egală măsură în ceea ce privește copiii. Când puii apar, bărbatul aduce jocul pe care mama îl hrănește copiilor. Aproximativ două luni continuă perioada de creștere, apoi păsările tinere încep să vâneze în mod independent. Cu toate acestea, acest lucru nu le împiedică uneori să mănânce cu părinții lor. Familiile proprii nu vor începe decât după 4 ani.

Speranța medie de viață a unui vultur este de aproximativ un sfert de secol, în condiții favorabile, termenul poate crește la 80 de ani. Este foarte lungă chiar și pentru o persoană.

Ce se hrănește

Mâncarea vulturului cu coada albăBaza dieta este pește. Nu disprețuiți prădătorul prădător de asemenea de rudele sale, pot mânca pottere, pescăruși, rațe, nu vor refuza să guste și să cadă. Colectând morții, ajută la menținerea terenului curat.

De la mamifere, obiectele de vânătoare sunt iepurii, veverițele de pământ, muskraturile. Un mamifer așteaptă în apropierea ieșirii de la burrow. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în timpul iernii, când râurile și lacurile sunt legate cu gheață, ceea ce face pescuitul imposibil.

În timpul verii, vulturul codalb este ușor de a apuca masa de prânz din apă, uneori, se poate scufunda chiar și pentru un pește deosebit de mare. Uneori, alți prădători devin pradă. Observând pe cerul unui vultur formidabil, cei cu pene ajung sub apă în panică pentru a se ascunde. Și când ajung la suprafață, ei îi așteaptă să-și prindă ghearele inamicului.

exterminare

O lungă perioadă de timp, omenirea a depus eforturi pentru a distruge vulturii cu coadă albă. Se credea că aceasta este o pasăre periculoasă care dăunează industriei pescuitului, deoarece se hrănește cu locuitorii râurilor. De asemenea, păsările au fost acuzate de tăierea rudelor de păsări de apă. Distrugerea a avut loc în diferite moduri:

 • fotografiere;
 • Distrugerea vechilor copaci vechi pe care se aflau cuiburile;
 • poluarea râurilor și a lacurilor;
 • deplasarea din habitate.

Prin urmare, la începutul secolului al XX-lea, vulturii cu coadă albă au dispărut din habitatele obișnuite. Câteva decenii mai târziu, păsările erau "justificate", era interzisă împușcarea lor. În unele țări, populația speciilor pe cale de dispariție a fost parțial restaurată, dar este încă destul de rară. Fotografiile de astăzi nu amenință păsările, dar Efectele ecologice au un impact foarte negativ asupra creșterii numărului acestora.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Numele și descrierea cailor cu fotografiiNumele și descrierea cailor cu fotografii
Păsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăieștePăsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăiește
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Vultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albă
© 2021 amigdas.com