amigdas.com

Care este chistul de retenție al buzei inferioare?

Cum să vindeci un chist pe buzăÎn zona gurii, pot apărea tumori benigne, care de obicei nu cauzează disconfort sever și nu cauzează durere. Dar aceasta nu înseamnă că o astfel de afecțiune poate fi ignorată. De ce se dezvoltă chistul de retenție pe buza inferioară și ar trebui tratată? Să încercăm să înțelegem asta.

Ce este un chist de retenție?

Chistul de retenție este un chist adevărat, care se dezvoltă în organele secretoare glandulare (lapte, salivar, sebacee, pancreas și glanda prostatică). Motivele dezvoltării sale sunt dificultatea de a ieși din glandă sau de încetare a acesteia, deoarece canalul excretor este blocat cu resturi mici sau cu dop din secretul coagulat. În plus, acest lucru se întâmplă din cauza compresiei canalului cu o cicatrice sau o tumoare. Ca urmare a acumulării de secreție în lobul sau canalul glandular, acesta din urmă începe să se extindă și să crească în dimensiune.

Există mai multe tipuri de chisturi de retenție:

 • parotidă;
 • submandibulară;
 • hioid;
 • glanda salivară mică, care afectează buza inferioară.

Chistul retențios al buzei inferioare - Este o bilă care iese în afară de suprafața membranei mucoase și nu provoacă durere. Dezvoltarea sa are loc în capsula glandei salivare. Ca această creștere, neoplasmia începe să producă tot mai multe senzații neplăcute. Dacă mingea este deteriorată, atunci se produce un lichid de culoare galben deschis, dar după un timp se umple din nou. Daunele sale conduc adesea la apariția bacteriilor și la dezvoltarea procesului inflamator.

Pentru a diagnostica boala, se efectuează sondarea canalului. Aceasta vă permite să determinați dimensiunea canalului și unde este localizată piatra salivară. Cu ajutorul ultrasunetelor, dimensiunea și profunzimea chistului sunt examinate mai detaliat, iar conținutul său ajută la studierea puncției. Pentru a exclude probabilitatea dezvoltării unei tumori maligne, medicul prescrie o sialogramă.

Motive pentru educație

Cauze ale mucoaseiChistul pe buza inferioară se poate dezvolta la orice persoană, indiferent de sex, vârstă și stilul de viață general. Cea mai obișnuită cauză a declanșării unei boli este traumatismul țesuturilor moi ca rezultat al arsurilor sau șocurilor, ceea ce duce la conectarea canalului de descărcare și acumularea de lichid. Mult mai rar, neoplasmul se dezvoltă datorită atrofiei celulare congenitale. Nu puteți încerca să eliminați chistul pe buză prin ardere, stoarcere sau piercing. Acest lucru poate duce la progresia bolii și la dezvoltarea complicațiilor grave.

Importanța terapiei

Pentru a trata un chist pe buze ar trebui să fie necesar, deoarece poate crește în mod semnificativ dimensiunea și provoca disconfort în timpul meselor și în timpul conversației. În plus, chistul începe să se frece constant împotriva dinților, provocând mai întâi un scurt proces inflamator și apoi mai prelungit. Neoplasmul devine un abces sau un abces. Alți factori adverse, care rezultă din lipsa tratamentului, sunt:

 • maladii generale ale corpului;
 • ulcerații;
 • sângerare;
 • transformarea într-o tumoare malignă.

Un pericol deosebit pentru chist este pentru oameni, care de multe ori fumează. Arderea tutunului și a țigărilor de fricțiune ard constant mucoasa buzelor afectate, ca urmare a rănii se poate transforma rapid într-o formă malignă.

Aceasta se datorează faptului că chistul pe buză, inițial de natură benignă, se poate dezvolta rapid într-o tumoare canceroasă, este foarte important să contactați un chirurg în timp util. Doctorul nu numai că o va diseca, ci va conduce și o histologie. Aceasta este o procedură obligatorie în stomatologie și chirurgie cu o astfel de boală.

Tratamentul conservator

Dacă este diagnosticat un chist de reținere a buzei inferioare, medicul îl poate recomanda pacientului așteptați un timp, deoarece este capabil să se rezolve singură. Pentru a accelera acest proces, puteți utiliza metode populare de tratament. Înainte de a le folosi, trebuie să consultați un medic, deoarece multe ierburi provoacă reacții alergice sau efecte secundare.

Dar trebuie să ne amintim că metodele folclorice nu sunt capabile să vindece un astfel de chist. Ele ajută numai la prevenirea dezvoltării inflamației ca rezultat al traumatizării chistului sau în perioada postoperatorie.

Tratamentul cu remedii folclorice:

 • Simptomele tratamentului chistuluitrebuie să vă clătiți gura și să faceți loțiuni pe zona afectată cu salvie, gălbenele, scoarță de stejar, perfuzie de musetel;
 • tamponul este umezit într-o soluție de tinctură de ficus și aplicat timp de zece minute pe buza inferioară;
 • este necesar să mestecați o bucată de Kalanchoe sau Aloe pentru o lungă perioadă de timp, că sucul lor are un neoplasm.

Dacă, timp de două sau mai multe săptămâni, chistul de pe buză nu se rezolvă, atunci o operație este prescrisă pentru ao elimina. Cu cât mărimea este mai mică, cu atât este mai mică riscul ca deformarea buzelor și defectele postoperatorii să se dezvolte. Uneori chistul se rezolvă singur sau se deschide în timpul unei leziuni, rana se vindecă, dar apare din nou după un timp. În astfel de cazuri, se recomandă să o îndepărtați chirurgical.

Tratament operativ

Mucoasa retinianaDupă efectuarea examinărilor, medicul numește ziua operației. Vă mulțumim pentru o intervenție chirurgicală corectă complet scapa de chisturi pe buze. Dacă o astfel de afecțiune apare la copil, nu puteți ezita, dar este urgent să vizitați un medic.

Operația de îndepărtare a chistului pe buza inferioară se efectuează sub anestezie locală prin aplicarea suturilor. Buza va fi umflată timp de 2 până la 3 zile. Dacă apare sângerare din când în când, buza trebuie să fie ușor întinsă și ușor apăsată cu bărbia.

Procesul de îndepărtare a buzelor nu este un bisturiu, dar folosind un laser. Medicul face mici incizii ale formei semi-ovale în apropierea chistului și stoarce tot conținutul. Prin tăierea buzei, chirurgul trebuie să respecte unghiul locației sale, care trebuie să fie dreaptă în raport cu marginea buzei inferioare. Datorită acestui fapt, tăieturile sunt cusute mult mai repede. Utilizarea laserului ajută la obținerea sterilității complete a plăgii în timpul procesului de excizie, reducând în mod semnificativ probabilitatea apariției edemului postoperator. Incizia se vindecă mult mai rapid și fără complicații.

Operația de îndepărtare a chistului buzei inferioare ar trebui să fie efectuată de un chirurg cu înaltă calificare, cu concentrație maximă și precauție. Această îngrijire este necesară deoarece, ca rezultat al deteriorării accidentale a neoplasmului, conținutul său poate fi scurs, ceea ce duce la o schimbare a contururilor chistului. În consecință, o astfel de operațiune va fi foarte complicată. Este foarte important să țineți chistul intact când este îndepărtat, de asemenea, deoarece dacă există chiar un mic nodul rămas în cavitatea buzelor, atunci formarea poate apărea din nou destul de curând.

Chirurgul simultan cu un chist îndepărtează glandele salivare, situat în apropiere. Acest lucru ajută la prevenirea apariției recidivei și facilitează foarte mult coaserea bucăților. De îndată ce chistul este complet tăiat, rana este curățată cu atenție și cusăturile nodale sunt aplicate cu un catgut subțire care se poate dizolva complet după un anumit timp.

Operația durează în medie 25-30 minute, după care pacientul este trimis acasă pentru a fi supus unui tratament suplimentar pe cont propriu. Este necesar pentru a preveni dezvoltarea infecției. Tratamentul se efectuează până când rana aplicată pe rană se rezolvă complet.

Tratamentul postoperator

Terapia după intervenție chirurgicală este în îndepărtarea simptomelor neplăcute și efectuarea dezinfecției plăgii pentru a elimina microbii. Pentru a elimina umflarea și prelucrarea incizilor, pot fi efectuate următoarele acțiuni:

 • Cum rezistă mucoasa chistuluiUnsoare pentru buze cu suc de aloe cu adăugarea unei mici cantități de miere;
 • clătiți gura cu o soluție de clorhexidină;
 • Pentru a procesa rana cu Fukorcin;
 • clătiți-vă gura după fiecare masă cu bujori salvie, coaja de stejar, musetel.

Trebuie să fim pregătiți pentru faptul că locul pe care a fost îndepărtat chistul, vindeca complet in 5 pana la 6 luni. Aceasta depinde de adâncimea chistului și de dimensiunea acestuia, precum și de alfabetizarea îngrijirii postoperatorii. Dacă rana se deschide pe buză, este necesar să se consulte un chirurg care a operat. El va pune cusăturile, pentru că fără aceasta procesul de vindecare va fi foarte încetinit. În plus, în absența asistenței medicale, inflamațiile și complicațiile se pot dezvolta rapid. Acest lucru duce la un defect estetic grav și la deschiderea sângerărilor la nivelul buzelor, ceea ce este extrem de periculos pentru oameni.

Astfel, chist de retenție a buzei inferioare - o boala care nu reprezintă nici un pericol pentru sănătatea și viața umană, dar până atunci, până când se sparge, iar rana nu este stocată infecție. Acest lucru poate duce la apariția unor complicații grave. Prin urmare, este foarte important să consultați un medic la apariția unui chist și să nu încercați să vă scapați singur.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Corpul galben din ovar - ce este?Corpul galben din ovar - ce este?
Chistul lui Becker sub genunchi - cât de periculos și cum să tratăm?Chistul lui Becker sub genunchi - cât de periculos și cum să tratăm?
Chist în cap la nou-născuți: cauze și consecințeChist în cap la nou-născuți: cauze și consecințe
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Chistul genunchiului biker: etiopatogeneză, tratament și diagnosticChistul genunchiului biker: etiopatogeneză, tratament și diagnostic
Chistul ficatului - cauze și tratamentChistul ficatului - cauze și tratament
Atherom: cauze, simptome și complicațiiAtherom: cauze, simptome și complicații
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Descriere și fotografie a chistului epidermalDescriere și fotografie a chistului epidermal
În ce cazuri este recomandată cistectomia cu rezecția vârfului dintelui?În ce cazuri este recomandată cistectomia cu rezecția vârfului dintelui?
» » Care este chistul de retenție al buzei inferioare?
© 2021 amigdas.com