amigdas.com

Cum sa alegi un bun cautator de pesti pentru pescuit cu barca de cauciuc

Cum se face un sonor ecouPescuitul nu a fost considerat de mult timp o metodă de capturare a peștilor, dar este o ocupație fascinantă care se deschide accesul la cele mai bune emoții și impresii

. Iar dezvoltarea rapidă a tehnologiei face astfel de activități nu numai eficiente, ci și confortabile. Prin urmare, mulți pescari folosesc cele mai diverse gadget-uri pentru a-și prinde trofeele preferate, inclusiv soneria de ecou pentru pescuitul de pe barcă.

Caracteristicile generale ale dispozitivului

Se montează pentru un sonor ecouSirena moderna pentru barca este un dispozitiv de navigatie multifunctional care poate determina adancimea rezervorului si a reliefului de fund prin alimentarea ecourilor. Proiectul constă dintr-un emițător și un receptor, care formează aceste semnale și sunt responsabile de procesul de explorare a unei arii specifice de apă. Caracteristica principală de performanță a soneriei ecoului este rata de aprovizionare și prelucrare a radiațiilor.

În funcție de parametrii tehniciîn, sunetele ecoului pot fi împărțite în mai multe soiuri. În general, au o adâncime de lucru diferită, care variază în intervalul 10-10 000 de metri. Eficiența maximă a studierii fundului este observată în momentul în care barca este instalată, dar unele modele moderne oferă rezultate bune chiar și atunci când conduceți cu o viteză de 50 km / h.

Avantajele pescuitului cu dispozitivul

Nu este un secret că pescuitul cu sonerul ecou este foarte convenabil și eficient. În cele mai multe cazuri, o inspecție vizuală a rezervorului este, practic, nu dau nici o informație cu privire la adâncimea și de relief, și mâna zona de studiu este foarte dificil și lung. La rândul său, sonar vă permite să câștige rapid și eficient caracteristicile valoroase ale motive de pescuit, pentru a prevedea pașii următori lor și de pescuit de succes.

Lista de plusuri de pescuit cu ecosounder destul de extins. Printre acestea:

 1. Instalație sonoră în barcăStudiu detaliat al reliefului inferior. Modelele moderne reacționează cu ușurință la orice probleme, gropi, anomalii de pe fund și alte obiecte. Când studiază rezervoare nefamiliare, această posibilitate este foarte utilă.
 2. Abilitatea de a identifica peștii. Dispozitivele avansate nu numai că indică adâncimea și topografia fundului, dar sunt, de asemenea, capabile să determine locația peștilor și chiar și mărimea acestora. Cea mai mare evoluție a elitei recunoaște rasele de pește, deși exactitatea unei astfel de analize nu este cea mai ridicată.
 3. Suport pentru hărți descărcabile și capacitatea de a salva locuri atractive în memoria dispozitivului. Aceasta este o funcție foarte convenabilă, pentru că vă puteți întoarce la corpul de apă într-o săptămână, o lună sau chiar un an și fără dificultăți găsiți un punct de vedere.
 4. Economii semnificative de timp. Cu ajutorul sunetului de ecou, ​​pescarul se poate salva de la măsurători îndelungate și zeloase ale adâncimii, cercetarea fundului și căutarea peștilor.

Criterii pentru selectarea sonarului

Nu este un secret faptul că o gamă largă de ecosoundere pentru pescuitul de vară din barcă sunt oferite spre vânzare. Cu toate acestea, această situație complică doar procedura de găsire a opțiunii potrivite, astfel încât începătorii au uneori probleme. Majoritatea modelelor bugetare nu diferă mult una de cealaltă, cu excepția unor proprietăți externe și a caracteristicilor tehnice. Pentru a selecta un instrument de lucru bun, trebuie să acordați atenție mai multor criterii de selecție:

 1. Platformă sondă 100 * 100 mmTransmițătorul. Puterea acestui element este unul dintre punctele-cheie pe care trebuie să i se acorde o atenție deosebită. Acesta indică nivelul și calitatea semnalului și, în consecință, precizia imaginii afișate pe monitor. Atunci când pescuiți în apă noroioasă sau în apă adâncă, puterea mare este pur și simplu o necesitate. Depinde de aceasta detaliind relieful și abilitatea aparatului de a distinge peștii mici de trecerea de driftwood și alte obiecte. În majoritatea cazurilor, puterea emițătorului este indicată pe cutie.
 2. Primiți sensibilitate. Dacă soneria este echipată cu un receptor sensibil insuficient, acesta nu va putea recunoaște corect undele. La rândul lor, variantele foarte sensibile formează uneori diverse tulburări. Soluția ideală este un model cu o sensibilitate medie.
 3. Convertor de frecvență. Indică calitatea procesării semnalului și afișarea acestuia pe afișaj. Ca și în cazul precedent, este important să găsim un teren intermediar aici. Dacă indicatorul de frecvență este scăzut, imaginea va fi neclară și neclară. În schimb, dacă frecvența este ridicată, atunci este clară, luminos și saturată. Dar astfel de modele costă o mulțime de bani și nu sunt disponibile pentru toată lumea.
 4. Afișaj pe diagonală. Și, deși această caracteristică este dată de o importanță secundară, ea nu este, de asemenea, lipsită de importanță. În funcție de preferințele și posibilitățile financiare, pescarul poate cumpăra un sunet mare cu un monitor color și un contrast maxim. Dar reprezentanții segmentului bugetar nu se pot lăuda cu astfel de parametri, deci trebuie să sacrificăm ceva.
 5. Numărul de raze. Este considerat un moment de lucru important, dar controversat. Zona teritoriului scanat depinde de numărul de raze. Cineva este mulțumit de 1-2 raze, iar cineva are nevoie de cel puțin 4-5. Totul este determinat de buget.

Clasificarea sonarelor de pescuit

Pe rafturile magazinelor de pescuit, puteți găsi trei categorii de sunete ecou:

 1. Montați soneria ecoului în barcă.Modele pentru supravegherea suprafețelor rezervoarelor. Acestea sunt considerate dispozitivele cele mai accesibile, care nu au senzori suplimentari sau funcții avansate. Dar, în ciuda simplității lor, ele rămân foarte fiabile și ușor de gestionat.
 2. Dispozitive pentru examinare mai detaliată. Cu ajutorul lor puteți distinge o turmă de pește sau trofee mari de alte obiecte. Reprezentanții acestei categorii se bucură de o mare popularitate și sunt deosebit de folositori pentru diferite grupuri de pescari.
 3. Elite multifuncționale. Abilitatea de a efectua multe sarcini, care vizează marinarul. și pentru apă proaspătă și, în același timp, dotate cu senzori și funcții suplimentare. De exemplu, ele suportă o interfață tridimensională, pot vizualiza partea de jos și, de asemenea, se pot conecta la dispozitive externe pentru încărcarea hărților sau reglarea profundă. Ele se disting, de asemenea, prin prezența iluminării pentru lucru în întuneric.

De asemenea, ecosounderele pot fi proiectate pentru pescuitul cu barca, sub-gheață sau pe coastă. Pe lângă diferențele de proiectare, ele prezintă o altă rază de vizionare și un nivel de putere diferit.

Răsfoiți modele populare

Uneori chiar pescari profesioniști abia înțeleg cum să aleagă căutătorul de pește pentru pescuitul de pe vas. Pentru a simplifica sarcina, este recomandabil să vă familiarizați cu evaluarea celor mai bune modele care sunt a primit o mulțime de recenzii bune și sunt în căutare.

 1. Soneria HumminbirdHumminbird 561x. Aceasta se referă la segmentul de prețuri, dar are parametri de lucru bune și poate fi un instrument bun pentru novice pescar. Principiul de funcționare este construit pe un sistem dual-fascicul, care explorează în mod eficient adâncimea și topografia de jos prin afișarea informațiilor pe un ecran de calitate de 5 inch. După ce a descoperit producția de perspectivă, dispozitivul notifică imediat pescarul printr-un semnal sonor. De asemenea, modelul are un senzor pentru determinarea temperaturii apei, ceea ce este important pentru un pescuit mai productiv.
 2. Lowrance HDS. Este un dispozitiv mai performant, cu o funcționalitate extinsă, o incintă sigură și un preț adecvat. În categoria sa, modelul este liderul necontestat, deci este interesat de mulți pescari, nu numai novici, ci și mai instruiți.
 3. Humminbird 570 x D. Imodel de extensie 561x cu setări mai avansate și o diagonală de afișare mare. Gama de modele se extinde constant, astfel încât în ​​viitorul apropiat va fi completată de noi evoluții interesante.
 4. FB 120x Humminbird. Este un tip special de dispozitive tubus, care diferă de alte analogi în capacitatea de a lucra în două moduri: simple și combinate. În primul caz, un fascicul intră în lucrare, iar în al doilea caz, funcționează și un sondaj lateral.
 5. Humminbird 798cxiHDSI Combo. Acesta merită o atenție specială atunci când alegeți un pescari pentru pescuit cu o barcă din PVC. Pe lângă funcționalitatea sa extinsă, transmițătorul puternic și sensibilitatea ridicată, acest dispozitiv are un carcasă robustă și un afișaj mare. În plus, a introdus tehnologii avansate, un procesor consolidat și conectori pentru conectarea cardurilor de memorie externe. De asemenea, dispozitivul acceptă sincronizarea cu alte sonere ecou.
 6. Humminbird 597cxiHDDI Combo. De mult timp modelul a fost considerat cel mai bun ecosounder pentru pescuitul dintr-o barcă din PVC. Astăzi nu mai este produsă, astfel încât să o puteți găsi numai pe piața secundară sau să-i luați colegii din când în când.

Subtilitățile utilizării sistemelor

Care pescari sa aleaga pentru peștele ElectroFoss?Atunci când cumpără un echosounder ieftin pentru o barcă de cauciuc cu motor, este necesar nu numai să-i studiezi parametrii de funcționare, ci și să înțelegi complicațiile de utilizare. Este important să înțelegem că nu toate modelele disponibile sunt considerate universale. Prin urmare, înainte de a decide în favoarea oricărui model, este necesar cel puțin să ne imaginăm în ce condiții va fi implicat.

Dacă intenționați să achiziționați primul dispozitiv, nu vă grăbiți să căutați cea mai scumpă și mai complexă opțiune. Majoritatea dezvoltării bugetului funcționează bine pentru sarcinile lor și nu are nevoie de aptitudini operaționale. Doar după ce înțelegeți ce este sonarul, cum să îl configurați și să-l utilizați în condiții reale, puteți trece la un nivel mai profesionist.

Nu uitați să acordați atenție parametrilor afișajului, ghidați de condițiile de pescuit și de preferințele personale. Este important să luați în considerare ora din zi, atunci când va fi pescuit, și, de asemenea, să facă un amendament la viziune. Localizatoarele avansate nu acceptă ajustarea manuală a frecvenței convertizorului și sensibilitatea receptorului, deci este recomandabil să folosiți acele modele care au o astfel de posibilitate. Cu ajutorul lor, pescuitul va deveni mai convenabil.

Nu uitați că este necesară o baterie bună pentru ca soneria să funcționeze corect. De regulă, acestea sunt baterii reîncărcabile sau baterii obișnuite, care sunt ieftine, dar nu pot fi reîncărcate. Fără o sursă bună de energie electrică, dispozitivul nu va putea funcționa. Modelele moderne sunt echipate cu baterii speciale, care au dimensiuni compacte, greutate redusă și carcasă sigilată. În funcție de putere, mărimea și greutatea bateriei sunt diferite. Dacă există posibilitatea conectării ecosounderului la sistemul de la bord al navei, nu este necesar să utilizați baterii suplimentare.

Un alt lucru de luat în considerare este modul în care senzorii sunt atașați de navă. Unele dintre invenții sunt furnizate cu accesorii suplimentare pentru fixare, care simplifică procedura de instalare și, în consecință, 1, dezmembrarea dispozitivului. Modelele pentru bărcile de cauciuc nu diferă în modul în care se montează de la sunete ecou pentru o barcă de metal sau de lemn.

Sfaturi utile pentru incepatori

Lowrance Hook-3x FishfinderDupă examinarea principalelor caracteristici ale lucrului cu peștere, revizuirea modelelor populare și a principiului funcționării acestora, puteți merge în siguranță la magazin și puteți cumpăra primul dispozitiv propriu.

De-a lungul anilor, oamenii au crezut că pescuitul cu un ecosounder nu poate fi profesionale și sportive. Dar, de-a lungul timpului, această tendință a fost ștearsă, astfel încât dispozitivul a apărut în arsenalul de pescari de diferite nivele, inclusiv sportivii.

În cazul pescuitului cu sonar puteți învăța în mod eficient caracteristici importante rezervor, precum și adâncimea și topografia de jos, si scapa-te de un lung de locuri de căutare catchability, economisind timp pentru a face turnare. Cearta dacă acest dispozitiv de sport sau nu - este inutil, deoarece mulți pescari dobândi, în scopul de a elibera prada prins și să nu-și aroge. Cumpărarea sonar - afacerea tuturor, dar aventurierii reale care doresc să țină pasul cu vremurile și tehnologia, desen din prezent toate cele bune, știu că această invenție este un ajutor valoros pentru activitățile lor preferate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
În cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuitÎn cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuit
Rezervorul Yauzskoe: pescuit în suburbiiRezervorul Yauzskoe: pescuit în suburbii
Pescuit excelent în regiunea Kaluga și KalugaPescuit excelent în regiunea Kaluga și Kaluga
Sunet pentru pescuitul de la o barcă: modele bugetare și scumpeSunet pentru pescuitul de la o barcă: modele bugetare și scumpe
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Echipament de pescuit: piranhamax huminerbirdEchipament de pescuit: piranhamax huminerbird
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuitul pe Baikal în timpul iernii și al veriiPescuitul pe Baikal în timpul iernii și al verii
Sonar universal pentru pescuitul de iarnă și de varăSonar universal pentru pescuitul de iarnă și de vară
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
» » Cum sa alegi un bun cautator de pesti pentru pescuit cu barca de cauciuc
© 2021 amigdas.com