amigdas.com

Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa

Mașină de sudatMașina de sudat este un echipament foarte util pentru orice maestru de domiciliu, ceea ce face posibilă reducerea semnificativă a costurilor și simplificarea lucrărilor legate de reparații și construcții. Este necesară instalarea armăturii pentru fundație, perete, gard sau sudare prin poartă. Se aplică în mod regulat la serviciile de un sudor pentru angajare este foarte neprofitabil, este mai bine să achiziționeze echipamente proprii, să învețe abilitățile de a folosi și salva o mulțime de bani în viitor.

Soiuri de mașini de sudură

Pentru a alege un aparat de sudura pentru casa, trebuie sa stiti despre modurile de sudura existente si despre masinile folosite pentru fiecare dintre acestea.

Există trei tipuri de mașini electrice de sudură:

  1. Tipuri de mașini de sudatCoborârea transformatoarelor. Acest echipament este caracterizat printr-un circuit magnetic rupt. Curentul de sudură este reglat prin reglarea distanței magnetice. Astfel de dispozitive sunt considerate a fi destul de eficiente și de fiabile. Ele sunt utilizate pentru modul de sudare MMAAC. Cu ajutorul lor, oțelul carbon este sudat atunci când nu este nevoie să se obțină o sudură de înaltă calitate.
  2. Funcționarea redresoarelor de sudură are loc în modul de sudare MMADC (pe curentul rectificat). Cu ajutorul acestor echipamente este posibilă prelucrarea oțelului inoxidabil și carbon, precum și a multor aliaje de aluminiu. Nivelul de calitate al cusăturii obținute este mult mai mare.
  3. Invertoare capabile să funcționeze în oricare dintre modurile de mai sus. Aceste dispozitive sunt considerate universale, deoarece cu ajutorul lor puteți să îmbinați practic oricare dintre materialele existente.

Majoritatea meșterilor locali preferă utilizarea invertoarelor de sudură. Costul lor se plătește complet prin flexibilitate și confort la locul de muncă. Dar dacă doriți să economisiți bani, puteți cumpăra un transformator obișnuit pentru sudare.

Criterii pentru selectarea echipamentului

transformator

Echipamente de sudareCel mai important criteriu pentru alegerea acestui echipament este tensiunea la locul de muncă. Transformatoarele pentru sudare pot fi operate de la rețeaua monofazată sau trifazată 220/380 V. Cele mai universale sunt dispozitivele combinate.

O altă caracteristică importantă - indicatoare de putere. Modelele, alimentate de o rețea de 380 V, se caracterizează printr-o capacitate destul de mare, dar nu toată lumea are posibilitatea de a furniza o astfel de conexiune.

În procesul de selecție, trebuie luate în considerare și dimensiunile electrozilor aplicați și domeniul de acționare a electrocurgerilor. Pentru tratarea oțelului carbon, curentul este cuprins între 80 și 160 amperi.

Dimensiunile și greutatea transformatorului sunt importante în această situație, dacă trebuie să mutați aparatul din când în când. Deoarece toate mașinile de sudură din acest soi sunt destul de masive, se recomandă alegerea unui agregat care să fie echipat cu un mâner convenabil și roți pentru transport.

Sudor redresor

Cum de a alege o mașină de sudurăAcest tip de echipament de sudare funcționează pe un curent electric în impulsuri redresate, care are un efect pozitiv asupra stabilității arcului și, de asemenea, reduce consumul de electrozi si pentru a minimiza formarea de spray metalic. În general, utilizarea curentului electric face posibilă redresate pentru a produce cusături subțiri și plate, ceea ce este esențial pentru crearea unor detalii decorative.

Redresorul pentru sudare poate funcționa atât pe curent monofazat, cât și pe trifazat. În procesul de selecție, este necesar să se acorde atenție pe spectrul curenților disponibili, pe grosimea electrozilor utilizați și pe comoditatea modurilor de comutare. Setarea curentului și a modurilor pentru redresoarele de sudură se efectuează de obicei în trepte.

Dispozitiv invertor

Invertorul este un dispozitiv universal care funcționează într-o gamă largă de curenți. Din acest motiv, el se bucură de o popularitate deosebită în rândul maeștrilor de case. Costul său este ceva mai mare decât cel al echipamentelor de sudare de alte tipuri, dar masa, dimensiunile și consumul de energie Ele fac posibilă sudarea în aproape orice condiții.

La ce puncte pentru a atrage atenția asupra selecției dispozitivului invertor? Caracteristici principale - tensiune de alimentare - 220 V sau 380 V. Pe performanța echipamentelor de putere depinde și de viața lui: cu mai multă putere invertor aceeași sarcină va fi mult mai puțină căldură, și, în consecință, va lucra mult mai mult.

O altă caracteristică importantă este curentul de sudură și gama de moduri. Ar trebui să fie selectată, ghidată de grosimea pieselor care vor fi sudate.

Pentru echipamentele de uz casnic, suficientă putere de la 60 la 160 amperi.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare și oportunități suplimentare, care includ:

  • Caracteristicile mașinilor de sudură"Pornire la cald" - o creștere pulsată a curentului electric la începutul lucrului, ceea ce simplifică foarte mult procesul de formare a arcului de sudare;
  • Antistick - o funcție care reduce drastic curentul electric atunci când electrodul de sudură se lipsește;
  • "Arderea arcului de sudură" - se utilizează pentru a crea suduri verticale și, de asemenea, îmbunătățește calitatea cusăturii sudate.

Aceste funcții sunt prezente în aproape orice invertor modern.

În plus, orice echipament de sudare este prevăzut cu cleme de crocodil, terminale și suport electric. Când alegeți, trebuie să vă asigurați, că cablul care vine în kit are o lungime suficientă (nu mai puțin de doi metri).

Dacă crezi ce fel de sudor aleg ar trebui să ia în considerare faptul că producătorul în acest caz, nu este foarte important, deoarece chiar și mai multe modele de omologii chinezi fabricate în Europa sunt superioare în performanță, iar acestea sunt destul de fiabile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura pentru casa taCum de a alege un aparat de sudura pentru casa ta
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Caracteristici de cabluri pentru mașini de sudatCaracteristici de cabluri pentru mașini de sudat
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Mașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasăMașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasă
Cum se face un dispozitiv pentru sudarea prin puncte de la cuptorul cu microunde de unul singurCum se face un dispozitiv pentru sudarea prin puncte de la cuptorul cu microunde de unul singur
Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190
Unitate invertor de sudura necostisitoare resanta sai 250Unitate invertor de sudura necostisitoare resanta sai 250
» » Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
© 2021 amigdas.com