amigdas.com

Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont

Descrierea direcției ortodonției în stomatologieCu privire la programul medicilor din clinica dentară, foarte des puteți găsi o astfel de specialitate ca ortodont. Ortodontistul este un dentist de specialitate îngust, care se ocupă în principal de corecția mușcăturilor și de tratamentul anomaliilor de creștere a dinților.

În acest scop, dentistul folosește metode și materiale tradiționale. Care este nevoia de ortodonție în stomatologie și ce lucru face ortodontul, acest articol va spune.

Ortodonția în stomatologie

Caracteristicile profesiei de ortodontCine este ortodont? Cu alte cuvinte, ortodonția este necesară pentru a trata dinții inegali, precum și pentru a elimina cauzele care pot determina creșterea lor necorespunzătoare.

Pentru a deveni un ortodont, ai nevoie obțineți mai întâi o profesie de dentist într-o instituție de învățământ superior. Și apoi să treacă de formare în stagiu de specialitate - ortodonție. Întregul proces de formare, în medie, durează aproximativ 9 ani.

Creșterea incorectă a dinților, încălcarea mușcăturii - face o persoană nesigură. Ca urmare, el ezita sa zambeasca si se simte inconfortabil. În plus, astfel de probleme pot duce la boli care sunt asociate cu o încălcare a sistemului respirator.

Prin urmare, ortodontul nu numai că face zâmbetul frumos și neted, ci și tratamentul anumitor boli ale sistemului respirator. Ortodontiștii sunt abordați de oameni de toate vârstele. Adulții vin la recepție unui specialist pentru a îmbunătăți zâmbetul. Copiii vizitează ortodontul la prevenirea creșterii anormale a dentiției.

Ortodont pentru copii

Descrierea patologiilor care sunt tratate și corectate de ortodontul copiluluiMulți copii poartă bretele pentru a fixa dinții strâmbi. Dar nu toată lumea știe că instalarea lor este tratată de ortodont. Ortodontul copiilor corectează dinții neuniformi, restabilind modelul corect al maxilarului.

În aceste scopuri, medicul utilizează dispozitive speciale. Tratamentul patologiilor asociate cu o mușcătură incorectă și dinții inegali este un proces lung. Prin urmare, pentru a corecta patologia structurii maxilarului, cât mai curând posibil să se aplice la admiterea la ortodont.

În plus, un ortodont de copii poate dinte protetic, care a căzut prea devreme. Acest lucru este necesar pentru ca, din cauza lipsei unei unități dentare, să nu existe nici o insuficiență de vorbire, precum și funcțiile de mestecat. În plus, poate exista o deplasare a dinților laptelui, care poate provoca curbura unităților permanente.

Cu alte cuvinte, absența prelungită a unui dinte poate afecta localizarea ulterioară a maxilarului. Prin urmare, ortodonția este o specializare foarte importantă în stomatologia pediatrică.

Ce remediază ortodontul

Sarcina principală a ortodontului este alinierea danturii și corectarea altor deformări. Ortodontul tratează următoarele patologii și boli:

 • Patologia și boala, care este tratată de un medic ortodontPatologia parametrilor maxilarului. De exemplu, corectează macrognația - o creștere notabilă a maxilarului, predominant cea mai mică, comparativ cu cea superioară. Și, de asemenea, ortodontul corectează micrognathia - subdezvoltarea maxilarului superior.
 • Un aranjament anormal al danturii în craniu sau altfel o malocluzie. Poate fi deschis, distal, medial și mesial. O astfel de patologie necesită tratament hardware.
 • Patologia arcadelor dentare. Forma și dimensiunea lor neregulată.
 • Curbele diferite ale dinților. De exemplu, aglomerarea, răsucirea, înclinarea dinților. Și, de asemenea, lacune mari între dinți.
 • Curbarea dinților individuali. O astfel de patologie este foarte frecventă în ultima vreme.
 • Ortodontistul pregătește maxilarul pentru proteză și implantare.
 • El tratează încălcarea funcțiilor respiratorii, dacă problema a apărut din cauza anomaliilor danturii.
 • Elimină problemele asociate cu vorbirea și mușchiul mușchilor.

Datorită ortodontului: zâmbet devine netedă și frumoasă- a eliminat problemele asociate cu mestecarea mâncării - respirație normalizată, efectuată cu ajutorul gurii.

Indicații pentru admitere

O persoană la un ortodont este de obicei după ce a luat un dentist. Medicul se adresează medicului ortodont, dacă pacientul a fost extirpat în timpul examinării, una dintre următoarele probleme:

 1. Indicatii pentru contactarea unui ortodontStrălucirea dinților. Această patologie este de obicei detectată chiar și în copilărie.
 2. Aranjament anormal al dinților în gură. Dinții înfruntați nu sunt doar un defect estetic. Această patologie cauzează mestecarea necorespunzătoare a alimentelor. Ca urmare, pot apărea afecțiuni ale tractului gastro-intestinal.
 3. Distracție ocluzală. Această patologie este cea mai ușoară. La o ocluzie distală este posibilă observarea unei creșteri incorecte a incisivilor și pictorilor. Ele sunt situate în spatele restului dinților.
 4. Acțiune musculară. Această mușcătură este caracterizată de o creștere necorespunzătoare a incisivilor și pictorilor, care cresc în fața restului dinților. Se pare ca maxilarul inferior este impins inainte. O astfel de mușcătură anormală poate duce la deformarea obrajilor sau a buzelor.
 5. Creșterea vestibulară a dinților. Cu această patologie, rădăcinile dinților sunt situate mai sus decât ar trebui să fie în realitate.
 6. Aranjament oral - această patologie se caracterizează prin creșterea dinților în mai multe rânduri. Dacă astfel de dinți sunt tăiați, atunci singura opțiune este să le eliminați.
 7. Leziuni la nivelul maxilarului și ale scheletului facial.

Încălcarea mușcăturii poate apărea datorită:

 • tulburări metabolice ale mineralelor din organism;
 • leziuni și leziuni la nivelul maxilarului;
 • rahitismul;
 • dacă poziția copilului este incorectă în timpul somnului, se poate forma și o mușcătură incorectă;
 • dacă mama în timpul sarcinii a suferit unele boli, aceasta poate provoca formarea unei mușcături incorecte la viitorul copil;
 • obiceiurile daunatoare, de exemplu, sfarcurile si degetele;
 • ereditate;
 • patologia formării dinților în copilărie.

Datorită anomaliei localizării dinților, unele unități sunt mai stresate. Această încărcare excesivă duce la formarea de carii și alte patologii. Ca urmare, eradicarea smalțului și boala gingiilor.

Cum are loc un ortodont?

Descrierea procedurii de luare a unui ortodont cu un medicDacă defectele sunt vizibile cu ochiul liber, atunci trebuie să contactați urgent un medic dentist foarte specializat.

Ortodontistul să înceapă va efectua diagnosticarea, apoi va diagnostica și va identifica cauzele care au condus la această boală.

Etape de admitere:

 1. Anamneza.
 2. Examinarea vizuală a maxilarului.
 3. Alocarea de raze X și alte imagini pentru a identifica cauza principală a patologiei.
 4. Apoi, medicul prescrie un tratament menit să alinieze și să corecteze elementele scheletului facial.

Metode de diagnosticare a patologiei și tratamentului dentar

După cum sa menționat deja mai sus, pentru a determina patologia danturii, ortodontul folosește o varietate de fotografii. Anume, următoarele:

 • Descrierea metodelor de diagnosticare în ortodonțieImagine panoramică. Această metodă de diagnostic este folosită nu numai de ortodonți, ci și de terapeuți și chirurgi dentari. O imagine panoramică poate arăta: care este starea actuală a țesutului osos, cum sunt rădăcinile unităților dentare, au fost îndepărtate dinții. Și, de asemenea, cu ajutorul unui instantaneu panoramic, se descoperă prezența excesului de dinți.
 • Fotografie a capului în proiecția laterală. Această imagine poate arăta ortodontistului poziția maxilarului și a rădăcinilor dinților. El îi explică doctorului dacă poate să-și miște dinții. Dacă tratamentul, patologia dezvăluită, nu este în competența ortodontistului, atunci pacientul se adresează unui medic dentist-chirurg.
 • Imagine cu raze X a feței întregi. Pe această variantă a imaginii, ortodontul privește poziția maxilarului inferior și superior. Doctorul dezvăluie - dacă există aranjamente patologice.
 • Metoda de tomografie computerizată. O astfel de imagine este atribuită pacienților care intenționează să își miște dinții. Aceasta va ajuta la determinarea dinților care sunt cele mai superficiale. Drept urmare, ortodontul va putea afla în ce direcție se poate mișca dinții. Alegerea direcției greșite poate deteriora rădăcinile altor unități dentare. Prin urmare, metoda de tomografie computerizată este extrem de necesară pentru acest tip de tratament.

În timpul tratamentului, ortodontul efectuează următoarele etape de lucru:

 • medicul dentist - ortodont este implicat în realizarea turnărilor maxilarului, aceasta se face astfel încât laboratorul dentar să producă designul ortodontic necesar;
 • Efectuează măsurători și compilează rezultatele privind patologia maxilarului;
 • stabilește bretele și alte construcții corective și explică, de asemenea, regulile de îngrijire a acestora;
 • stabilește forțe elastice pentru a alinia simetria maxilarului;
 • realizează metoda de sondare și atingere pentru a identifica focalizarea leziunii;
 • desfășoară diverse proceduri chirurgicale;
 • controlează întreaga perioadă de aliniere a dinților, care se poate trage timp de mai mulți ani.

Metode de aliniere a dinților

Dintre toate mecanismele și dispozitivele specializate care sunt instalate pentru alinierea dinților și corectarea ocluziunii, se disting următoarele:

 1. Metode de aliniere a dinților în ortodonțieMyoterapiya - este un set de exerciții pentru mușchii din regiunea maxilo-facială. Această metodă de tratament este necesară pentru tratamentul tulburărilor de malocluzie. Când se schimbă dinții de lapte până la permanent, metoda de terapie este combinată cu cea instrumentală.
 2. Alinierea cu mașina. Cu această metodă de tratare, sarcina este distribuită uniform pe toată fălba cu ajutorul unor desene speciale, de exemplu, bretele. Dupa ce ortodontul a stabilit designul, el nu se lasa la revedere pacientului.
 3. Ortodontul trebuie să controleze purtarea de armături sau alte structuri pe întreaga perioadă de tratament. La recepții ulterioare, medicul examinează starea dentiției, precum și structura însăși. Dacă este necesar, ortodontul repară sau înlocuiește construcția necorespunzătoare.
 4. Chirurgicale. Această metodă de tratament în ortodonție este rar utilizată. Se utilizează numai în cazuri dificile. Metoda chirurgicală se caracterizează prin tăierea țesuturilor și prin extinderea arcurilor dentare prin mijloace artificiale.

Din toate acestea putem concluziona că ortodonția este necesară specialitate în stomatologie. După ce ați luat un ortodont, oamenii încep să se simtă mai încrezători, nu ezitați să zâmbiți și să vă schimbați în fața ochilor.

Principalul lucru este să identificăm problema cât mai curând posibil și începeți tratamentul cu ortodontistul. Atunci zâmbetul tău va deveni sănătos și frumos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilorCum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilor
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Avantajele instalării armăturilor ceramiceAvantajele instalării armăturilor ceramice
Non-ligand braces - o descoperire sau o mișcare de marketing?Non-ligand braces - o descoperire sau o mișcare de marketing?
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
» » Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
© 2021 amigdas.com