amigdas.com

Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu

Cum se aliniază dințiiProbleme cu mușcături incorecte și dinți inegali în orice moment au fost foarte răspândite. Aliniați-le mai bine la vârsta școlară. Copiii au o maxilară în faza de formare.

Pentru a combate problema modului de a alinia dinții la domiciliu, se folosesc diferite metode. În general, un efect excelent conferă bretele. Dar nu toată lumea îi place să viziteze un medic și să meargă cu o construcție metalică ortodontică timp de mai mulți ani.

Trebuie remarcat faptul că există metode alternative de aliniere a dinților la domiciliu. Dar aceste metode de aliniere și îndreptare reușită implică purtarea dispozitivelor ortodontice. Unele afectează dentiția și corectează cu succes mușcătura. Al doilea masca doar anomaliile maxilarului. Dar toate metodele sunt bune după consultarea dentistului.

Plăci pentru aliniere

Spre deosebire de parantezele pe scară largă, plăcile reprezintă un dispozitiv de corecție detașabil.

Structura cuprinde următoarele elemente:

  • baze din plastic;
  • șurub de reglare;
  • arcurile metalice.

Ar trebui să știți că acțiunea plăcilor duce la întregul rând de dinți. Acestea pot fi eliminate în timpul periajului sau în momentul mâncării. Cel mai adesea, plăcile sunt folosite pentru a corecta mușcătura la copii, dar uneori sunt purtate de adulți. Aceste mașini pentru alinierea dinților sunt ușor de instalat. Sunt create dispozitive individuale pentru fiecare pacient. Placa este cea mai eficientă în stadiul inițial de formare a unei ocluzii incorecte. Principalul său dezavantaj este incapacitatea de a mișca dinții.

În cazul în care cazurile de malocluzie gravă, Numai bretelele le pot rezolva. Dar pentru copii cea mai bună cale este să folosiți plăcile. Utilizați astfel de înregistrări numai până la doisprezece ani. Acest lucru se datorează faptului că până la această vârstă sistemul dentoalveolar are mobilitate și crește. Acest dispozitiv este necesar pentru copil în cazul în care este necesar să se schimbe forma maxilarului sau să se prevină deplasarea inițială a dinților.

Copiii poartă plăci fără dificultate, dar părinții trebuie să aibă grijă de ei. Copilul poate scoate plăcuța sau poate uita să o pună după masă. Desigur, inițial după instalare copilul lor va întâmpina dificultăți. O mulțime de saliva va fi eliberată, dar în timp totul va reveni la normal. Datorită purtării dispozitivelor ortodontice, ocluzia traumatică poate fi eliminată cu succes.

Kapy pentru corecție și aliniere

Plăci și capi pentru dinți de nivelareAceste dispozitive sub formă de căptușeală specială sunt fabricate din material de silicon sau polimer. Ele sunt, de asemenea, utilizate cu succes pentru alinierea dintilor. Kapy - dispozitive ortopedice detașabile. Atunci când purtați-le este aproape nu este vizibil, deoarece dispozitivele sunt transparente. Reacțiile alergice nu au fost detectate. Îngrijirea instrumentelor pentru nivelare și îndreptare este destul de simplă. Nu se observă disconfort. Puteți să cumpărați o capsină într-o farmacie și să o utilizați fără a consulta un ortodont. Există picături individuale. Ele produc un efect mai bun, deoarece ele sunt realizate pe baza unui model de calculator al dinților unui client sau a unui castron. Capetele făcute individual sunt mai scumpe.

În timpul tratamentului va trebui să schimbați câteva din aceste dispozitive pentru a obține un efect maxim. Trebuie să vizitați un medic pentru a menține procesul sub control.

Alinierea tăvilor

În loc de bretele copiii corectează curbarea dinților de către cursanți. Sunt excelente în corectarea mușcăturii și corectarea danturii. Contraindicațiile de utilizare sunt vârsta de până la cinci ani.

În procesul de tratament, mușchii maxilarului încep să se obișnuiască cu poziția corectă și sunt reținuți pentru totdeauna. Mulțumită formatorilor, această problemă poate fi eliminată cu succes astăzi. Formatorii sunt realizați sub forma unei acoperiri de silicon moale care acoperă întreaga suprafață a dintelui. Un arc este introdus în silicon, prin care se corectează efectul asupra dinților și mușcătura greșită.

Furnir pentru nivelare

Modalități de aliniere a dinților la domiciliuPuteți instala furnire. Aceasta este una dintre metodele avansate utilizate în microproteza. Fatadele sunt atașate pe suprafața frontală a dinților. Ele sunt eficiente în îndepărtarea decalajelor dintre dinți și schimbarea formei acestora. Cele mai frecvente sunt furnir ceramic sau compozit.

Dar trebuie să știți că atunci când corectați curbura, plăcile nu vă vor ajuta. Ele nu o vor ascunde decât în ​​mod eficient.

Egalitatea dinților la domiciliu

Dacă un adult sau un copil are curbura dinților, o mușcătură incorectă sau alte probleme, este necesar să vizitați medicul dentist. Chiar dacă corecția este mică, încercările de a repara singură mușcătura pot complica situația. Numai un medic calificat va fi capabil să stabilească cum să-și alinieze dinții la domiciliu și ce efect trebuie luat pentru a corecta defectele.

Pe lângă opțiunile considerate anterior, pentru a rezolva problema, puteți utiliza alte opțiuni pentru înlocuirea parantezelor:

  • cleme;
  • plăci de tracțiune;
  • bara de protecție pentru buze.

Care sunt metodele de aliniere a dintilorPuteți utiliza corpul de iluminat. Ele sunt asemănătoare cu furnir, dar de o calitate mai bună. Scopul principal al corpurilor de iluminat este ascunderea vizuală a defectelor. Aplicând lumini, apare un zâmbet perfect. Pentru copii, medicii stomatologi recomandă îndreptarea dentiției cu plăci cu efect de întindere și cu o bara de protecție pentru buze.

La minori, problemele cu rânduri drepte apar atunci când bebelușul respiră cu gura în loc de nas sau cu sufletul intens al degetului. Bara de protecție pentru buze este utilizată pentru a reduce presiunea crescută a mușchilor produsi de buze și obraji. Datorită acestui fapt, multe probleme în viitor vor fi rezolvate cu succes.

Bara de protecție pentru buze arată ca un arc metalic. Și, de asemenea, se aplică stomatologi fixative speciale. Datorită acestora, puteți învăța cum să vă îndreptați dinții acasă și să remediați defectele minore. Dar întotdeauna calea de corectare a dinților ar trebui să-i spună dentistului după examinare și diagnostic. La urma urmei, unele instrumente corective sunt făcute pe o matriță.

Antrenorii și capii pot fi pe deplin atribuite mijloacelor pentru alinierea acasă a dinților. Ele sunt ușor de îndepărtat și instalate independent pentru alinierea incisivilor fără participarea unui dentist.

Deoarece alinierea rândurilor și corectarea ocluziunii este efectuată la domiciliu, nu este necesară o vizită la clinica specializată. Dar, în orice caz, este imposibil să lași anomalii dento-maxilare fără un tratament bun. Ulterior, aceasta conduce la probleme semnificative, cum ar fi bolile aparatului dentoalveolar și distrugerea precoce a dinților.

Chiar și cu dispozitive universale corective în farmacii acestea nu sunt de dorit să fie utilizate fără sfatul unui medic. La urma urmei, numai un specialist poate evalua corect și corect gradul de anomalie și poate prescrie un remediu modern pentru a îndrepta și alinia dinții. Un remediu care este eficient și adecvat în cea mai mare măsură unui anumit pacient. Dar auto-medicația nu este necesară, deoarece poate dăuna sănătății umane și problemelor dentare în viitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Cum de a alege dintii drept pentru dinti?Cum de a alege dintii drept pentru dinti?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuriO mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
» » Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
© 2021 amigdas.com