amigdas.com

Corectarea unei malocluzii la copii

Tratamentul malocluziuniiÎn epoca modernă, utilizarea diverselor tehnologii face posibilă corectarea mușcăturii la copii fără probleme. Doctorul ortodont face o astfel de operație. Este necesar să vă îndreptați la un specialist în timp util. Nu așteptați ca dinții să se schimbe permanent.

Există modalități diferite de a corecta mușcătura la copii. La o vârstă fragedă, mușcătura poate fi fixată mult mai ușor decât într-o perioadă mai matură. Într-un corp în creștere, dinții sunt mai ușor de mișcat.

Perioadele de muscatura

Există mai multe perioade de dezvoltare a mușcăturii la om:

 1. De ce copilul are o muscatura gresitaPrima perioadă. Ora nou-născută. În această perioadă copilul nu are dinți.
 2. A doua perioadă. Dentiția începe. Această perioadă începe odată cu apariția primelor dinți de lapte și se termină în momentul tăierii celor 20 de dinți.
 3. A treia perioadă. Bite detașabil. Această perioadă începe în momentul în care dinții de lapte se transformă în dinți permanenți.
 4. A patra perioadă. Ultima. În acest moment, mușcătura devine permanentă. Toți molarii sunt prezenți.

Cauzele malocluziei la copii

O mușcătură incorectă la copil poate să apară datorită următorilor factori:

 • ereditate;
 • defecte ale dinților;
 • îndepărtarea dinților de lapte înainte de timp;
 • dinții sunt tăiați mai târziu decât timpul stabilit;
 • boli ale organelor ORL;
 • probleme cu gingiile;
 • hrană exclusiv lichidă și moale;
 • inflamația în gură;
 • prea mult sfaturi sucking;
 • Un astfel de obicei dăunător ca un suge un deget.

Cum să recunoaștem o mușcătură incorectă la copii

Copilul trebuie să corecteze mușcătura în cazul în care, dacă sunt prezente următoarele simptome:

 • Incidente cauze muscaturadinții încep să iasă;
 • dinții vin înapoi;
 • Când falca este închisă, se înrăutățește;
 • dinții nu sunt pe axa lor proprie;
 • Între dinți există mari lacune;
 • set prea mare de dinți;
 • dinții sunt neuniformi.

Corectarea ocluziunii la copii

Pentru a corecta muscatura la copil, a inventat mai multe moduri diferite:

 1. Mioterapiya. Această procedură corectează mușcătura la copii fără a utiliza bretele. Această metodă include exerciții care vor învăța foarte bine mușchii masticatori, precum și mușchii imitați. Această metodă este foarte populară dacă copilul este foarte tânăr. Acesta este de obicei folosit în cazurile în care copilul are aproximativ 4 ani. Un aspect foarte important este că copilul trebuie să fie conștient de ce efectuează astfel de proceduri. Doar în acest caz, el poate efectua corect exercițiile necesare. În timpul orelor de curs, un adult trebuie să fie întotdeauna prezent și să monitorizeze întregul proces. Nu uitați de regularitatea efectuării exercițiilor și săriți exercițiile.
 2. Hardware. Această metodă este utilizată cu ajutorul construcțiilor speciale (brațe, antrenori, plăci). Această metodă este folosită de obicei când copilul împlineste 6 ani.
 3. Chirurgicale. În acest caz, este necesară efectuarea unei operații speciale pe maxilarul copilului.
 4. Pernă. Această metodă corectează mușcătura datorită utilizării structurilor ortopedice speciale, care se numesc furnire.
 5. Complex. Această metodă implică utilizarea mai multor proceduri și metode de tratament.

Corectarea ocluziunii la copii cu plăci

Plăcile nu trebuie purtate în mod constant. Acest tratament se referă la un tip în care un dispozitiv detașabil este instalat pe palatul superior al copilului. Placa poate fi îndepărtată în timpul meselor, precum și în acele condiții în care copilul începe să simtă disconfort. Întregul design are mai multe elemente de metal:

 • furnire;
 • cârlige;
 • arc;
 • arcuri.

Acest aparat pentru corectarea ocluziunii la copii este colectat separat pentru fiecare pacient. Plăcuța este realizată după cum urmează:

 1. Ortodontul examinează mai întâi copilul și îndepărtează casting-urile de pe maxilar.
 2. Impresia terminată este trimisă la laborator, unde este turnat modelul de tencuială.
 3. Când modelul este complet gata, plăcile se fac pe bază.

Dispozitive de corecție dentară pentru mușcăturiOrtodontul va regla independent poziția cârligului, precum și a izvoarelor. Cu ajutorul lor, medicul va muta dinții, precum și dentiția în direcția necesară. Placile corectează foarte bine mușcătura în primele etape ale deviației sale.

Dar, uneori, unii părinți se plâng că un astfel de dispozitiv nu le permitea copiilor lor să obțină o mușcătură corespunzătoare. Aceasta este o amăgire. La urma urmei, defecțiunea nu este dispozitivul. Dacă purtați în mod constant o înregistrare și, de asemenea, urmați toate recomandările unui medic, rezultatul va veni oricum. Plăcile nu aparțin unor dispozitive care trebuie purtate constant, ele pot fi eliminate dacă este necesar. Dar acest design poate fi înlăturat numai în timpul meselor, periajul dinților și în alte situații vitale, de exemplu, dacă copilul trebuie fotografiat.

Unii copii încep să fie capricios și independent pentru a elimina înregistrările. De aceea, în majoritatea cazurilor, efectul nu apare. Pentru a se asigura că tratamentul este corect, părinții trebuie să explice copilului importanța procedurii. Este foarte important să se asigure că copilul nu scoate placa, trebuie să fie monitorizată constant. De asemenea, este important să se asigure că copilul elimină înregistrarea la timp, când este necesar.

Corectarea ocluziei la copii cu ajutorul unui antrenor

La ce vârstă ar trebui să fie corectată mușcăturaUn astfel de dispozitiv nu mai este realizat cu ajutorul unui mucegai. Firmele specializate se ocupă de producție. Formatorii sunt fabricați din silicon. Acest design este adesea folosit pentru a corecta un gust în copilăria timpurie. Formatorii sunt aceleași dispozitive detașabile ca și plăcile. Dispozitivul pentru corecția mușcăturii ar trebui purtat pentru o vreme. De exemplu, noaptea și 3 ore pe zi. Dispozitivul permite dinților să se adapteze rapid la aranjamentul corect.

Formatorii nu numai că fixează mușcătura, ci servesc și pentru a consolida rezultatul obținut. Acestea sunt de obicei folosite atunci când există o mulțime de dinți. Și, de asemenea, acest dispozitiv foarte bine aliniază dinții, dacă există lacune între ele. Dar corectarea mușcăturii ar trebui utilizată numai în cazul în care pacientul este deja mai adult. La acei copii care încă mai au dinți de lapte, acest defect se corectează, de obicei, atunci când încep să apară dinții permanenți.

Un avantaj semnificativ al formatorilor din fața plăcilor este că designul nu este vizibil. Și, de asemenea, copiii nu vor simți disconfort în timpul comunicării. Formatorii ar trebui să fie utilizați în următoarele situații:

 • nu există nicio modalitate de a stabili un sistem eficient de console;
 • pacientul este fără cuvinte;
 • Este necesar să se renunțe la obiceiurile rele (supt un deget);
 • pacientul are o înghițire greșită;
 • există dificultăți de respirație cu nasul;
 • dacă pacientul are o mușcătură adâncă și deschisă;
 • dacă există un defect mic de muscatura.

Tipuri de formatori:

 1. Inițial (albastru). Este realizat dintr-un material foarte flexibil.
 2. Finisare (roșu sau roz). În acest caz, materialul este deja mai solid. Dintele are un efect mai puternic decât primul tip de structură.

Vârsta antrenorilor

Cum să folosiți autocarelePentru utilizarea autocarelor, cea mai bună vârstă este de 5-8 ani. Această metodă este foarte bună și, de asemenea, nedureroasă. Dacă începeți tratamentul prea devreme, rezultatul este garantat numai cu 90%. Aproximativ în 6-12 ani la copii, primii dinți se schimbă constant. Această perioadă se caracterizează prin faptul că oasele maxilarului vor crește foarte activ, oferind în același timp spațiu pentru noi dinți. Dacă în timpul acestei perioade de utilizare a antrenorilor pentru a schimba mușcătura, maxilarul se va dezvolta incorect.

Alegerea corectă a vârstei pentru instalarea formatorilor va evita în viitor un tratament foarte scump. După utilizare, antrenorul trebuie să fie foarte bine spălat, deoarece poate obține alimente din dinți. Fixați-l în mână, aveți nevoie foarte mult, pentru că nu puteți permite ca acest dispozitiv să cadă la sol.

Ca dezinfecție Nu utilizați apă fiartă și spălați-o sub apă foarte fierbinte. Dimpotrivă, apa foarte rece nu este recomandată. Nu trebuie să uităm că există un dispozitiv de egalizare în gură. De aceea, antrenorul nu poate fi mestecat, dar încă își strânge dinții. Este necesar să urmăm foarte bine această adaptare. Este necesar să vizitați periodic un medic pentru o examinare. Dificultățile formatorilor sunt inacceptabile. Păstrați dispozitivul într-un recipient special protejat.

Corectarea ocluziunii la copii cu bretele

Caracteristicile corecției mușcăturiiBretelele sunt construcție nedemontabilă, care este atașat fiecărui dinte individual. Designul include: ligaturi, arcuri, bretele, arcuri. Acest proiect ar trebui instalat la vârsta de 12 ani. În această perioadă, copilul are deja toți dinții permanenți. Când suportul este instalat, este necesar să-l vizitați foarte des pe medic, deoarece acesta va efectua reglarea necesară a tensiunii cu ajutorul unui fir. Acest design va trebui să fie purtat în jurul ceasului. De aceea este foarte important să explicăm importanța acestui dispozitiv copilului.

Copilul va trebui să treacă prin câteva dificultăți, pentru că va trebui să vă schimbați obiceiurile preferate. De exemplu, nu puteți mânca guma de mestecat și, de asemenea, mestecați alimente solide.

Bretele sunt:

 1. Sistemul Sapphire. Acest material este foarte imperceptibil pe dinti. Dar nu poate veni decât acei oameni care au culoarea albă a emailului. Designul nu pata, nu este contaminat de placa si resturile de mancare. Dezavantajul este că acest design va trebui folosit mult mai mult decât, de exemplu, bretele metalice.
 2. Sistem metalic. Acesta este un material foarte simplu, precum și un material de construcție ieftin, care este atașat la partea exterioară a dinților. O caracteristică pozitivă a armăturilor metalice este că acestea sunt foarte durabile. Dar există un dezavantaj. Structura metalică are un aspect foarte inestetic.
 3. Sistem ceramic. Suporturile ceramice sunt cea mai modernă variantă. Părerea este destul de plăcută din punct de vedere estetic, în același timp este relativ ieftină, iar aceste bretele sunt aproape imperceptibile pe dinți.

Corectarea ocluziei la copii prin metoda chirurgicală

Cum să repari mușcăturileToate metodele de tratament de mai sus sunt conservatoare. Dar ele nu au întotdeauna un efect. Dacă defectul și anomaliile sunt foarte pronunțate, atunci Este necesar să se aplice o metodă chirurgicală de tratament. În timpul operației, ortodontul, precum și chirurgul, lucrează în tandem. Unii cred că intervenția chirurgicală este necesară numai pentru estetică. Dar acest lucru nu este adevărat. În acest caz, soldul este de asemenea setat și starea de sănătate a pacientului, deoarece o muscatura incorecta poate duce la o perturbare a stomacului și a intestinelor. Dar medicii stomatologi nu folosesc această metodă dacă problema poate fi rezolvată cu ajutorul dispozitivelor descrise mai sus.

Chirurgia este necesară numai în cazul în care aveți nevoie pentru a schimba structura feței, precum și pentru a corecta deformările osoase. Întreaga operație este efectuată cu anestezie. Întreaga maxilară a unei persoane este introdusă în poziția corectă, apoi fixată cu o anvelopă specială. Acest design va fi purtat timp de 2 săptămâni. La corectarea mușcăturii, copilul are uneori nevoie de îndepărtarea mai multor dinți. Decalajele care vor rămâne după eliminare vor fi utilizate de către medici pentru aliniere. Dar medicii vor elimina dinții numai dacă există factori foarte importanți, precum și după un diagnostic complet.

Metoda ortodontică de corectare a mușcăturii

Pentru a corecta o mușcătură incorectă a copilului Șuruburi, bușteni și furnire.

 1. Kaps sunt folosite pentru alinierea întregului rând de dinți. Ele sunt făcute individual. După expirarea a două luni, proiectul trebuie înlocuit cu unul nou. Dar, cu ajutorul unui capac, situațiile foarte dificile nu pot fi corectate.
 2. Furnirurile sunt foarte bune la gestionarea gustului în prim-plan. Acestea vă permit să ascundeți defectele vizual. Vasele compozite sunt fragile, iar furnirurile ceramice sunt mult mai scumpe. Când se utilizează furnir, este necesară smalirea dinților. Pentru a corecta mușcătura încrucișată, se folosesc șuruburi ortodontice.

Tratamentul complex al malocluziunii

Uneori trebuie să recurgeți la mai multe metode de tratament în același timp. Acest lucru este necesar în cazul în care, dacă se prescrie utilizarea de terapie, precum și purtarea oricărui aparat descris mai sus. Cel mai adesea, folosiți împreună intervenția chirurgicală, precum și instalarea unui sistem de suport. Dacă defectul maxilarului este foarte pronunțat, atunci această abordare a tratamentului este considerată cea mai importantă. Această procedură se aplică copiilor cu vârste între 6 și 12 ani. O abordare integrată ia în considerare faptul că rezultatul trebuie păstrat.

După tratament

Când mușcătura este complet normală, trebuie să salvați rezultatul. Se alocă o perioadă de păstrare. În acest timp, efectul alinierii musculare este păstrat. În acest moment, maxilarul va fi complet reconstruit în direcția corectă. Copiii numesc în acest moment dispozitive speciale. Timpul șosetelor va depinde de complexitatea mușcăturii.

Grijă de dispozitive

Părinții ar trebui să explice în mod clar copilului cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru structura instalată. În cazul în care va exista o igienă de calitate scăzută, atunci riscul de carie. Îngrijirea construcției este necesară în mod regulat. Plăcile și buzunarele trebuie curățate cu o perie separată, care este de dorit să cumpărați în avans. De asemenea, puteți utiliza paste și geluri speciale, care sunt vândute în farmacii.

Sistemele de brațe necesită o atenție deosebită, deoarece structurile nu sunt detașabile. De aceea, multe mâncare pot fi înfundate acolo. Curățați brațele după fiecare masă cu ajutorul firelor, precum și a periilor. Părinții ar trebui să-i învețe copilul igiena corectă și să controleze complet procesul de curățare. În acest caz, copilul trebuie monitorizat în mod constant, deoarece este posibil să nu poată face față curățării dispozitivului.

Prevenirea malocluziunii

În cazul în care mușcătura a devenit incorectă din cauza geneticii, atunci, din păcate, este imposibil să se prevină simptomele. Dar alți factori pot fi minimizați. Pentru aceasta, trebuie să urmați următoarele sfaturi:

 1. Care sunt instrumentele medicale de fixare a mușcăturii?Rândurile dinților încep să se formeze la copil în săptămâna 20. De aceea, mamele viitoare ar trebui să consume alimente care să conțină mult fluor și calciu.
 2. Este mai bine să nu utilizați hrănirea artificială, deoarece acest lucru are un efect foarte prost asupra mușcăturii. Maxilarul superior al copilului este mai opus. Dimensiunile ajung la starea corectă cu ajutorul suptării sânilor. Și dacă un copil mănâncă dintr-o sticlă, gaura din mamelonului este o gaură mare în piept. Și aceasta înseamnă că copilul nu va suge, ci înghiți lapte.
 3. Este necesar să se monitorizeze respirația copilului. Trebuie să respire prin nas. Dacă respiră incorect, este necesar să consultați un specialist.
 4. Atunci când primii dinți încep să fie tăiați, este necesar să înțărcați imediat copilul de pe mamelon și din deget. Pentru că aceasta va fi o mare șansă de mușcătură incorectă.
 5. Medicul dentist trebuie să viziteze de 2 ori pe an, chiar dacă copilul nu se plânge de dinți.

Aveți grijă cu atenție la copilul dvs., astfel încât mai târziu să nu aibă o mușcătură incorectă. Este important să ne amintim că la un copil mic corecția mușcăturii va fi mult mai ușoară decât la o vârstă mai înaintată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când copiii au dinți de copil?Când copiii au dinți de copil?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Greșelile greșite la un copil: tratamentGreșelile greșite la un copil: tratament
» » Corectarea unei malocluzii la copii
© 2021 amigdas.com