amigdas.com

Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie

Cauzele unei fistuleFistula pe gingie este o boală destul de frecventă a cavității bucale. Dentiștii consideră această condiție una dintre cele mai periculoase și necesită un tratament imediat. Fistula în gingie

foarte des este o consecință a lipsei de tratament a pulpitei sau a cariilor și se dezvoltă deasupra dinților, în care există cavități carioase.

În cazul în care cavități nu sunt tratate la timp, se va lovi pulpa, și după un timp, se dezvolta in parodontita, si inflamatia pulpei se duce la rădăcina dintelui.

Fistula din gingii este o boală inflamatorie purulentă. Este o cavitate mică sub forma unui tub, care conectează focalizarea inflamatorie și suprafața exterioară a gumei, prin care punga formată iese în afară.

Boala are un alt nume - flegmon, pericolul căruia se află în riscul ridicat de intoxicare în jurul locului inflamării țesuturilor și a probabilității de infectare a sângelui.

În afară de el arată ca un mic punct roșu lângă rădăcina dintelui deasupra gumei. Fistula nu se poate forma lângă dinți sănătoși. Inflamația se dezvoltă în jurul unui dinte sigilat, afectat de carii sau de coroană.

Fistula dentară poate fi detectată cu ușurință independent. În exterior, aceasta este o mică umflare a gingiilor în apropierea rădăcinii dintelui. Înainte de formarea sa într-un loc de congestie a unui exudat purulent există o umflare a unei suprafețe de gumă sau gingie. Formarea lui este însoțită de o puternică durere pulsantă. Apoi se formează un mic punct roșu și puroiul iese. După ce puiul iese, durerea dispare.

Cauzele formării fistulei pe gingie

De ce există o fistulaAceastă stare neplăcută poate fi cauzată de lipsa tratamentului cariilor. Boala afectează pulpa, unde microorganismele patogene depășesc dintele afectat la rădăcină, unde se dezvoltă focalizarea inflamatorie.

Se poate dezvolta ca urmare a tratamentului necorespunzător al cariilor sau pulpită. In tratamentul cariilor dentare canalelor radiculare sunt sigilate, dar în cazul în care procedura nu este pusă în aplicare pe deplin, bacteriile se pot dezvolta in canale nezaplombirovannyh care cauzează inflamații.

Boala este rezultatul formării unui chist sau granulom pe vârful dintelui afectat. Eapoi entități mici, formată ca rezultat al cariei sau pulpite netratate, având ca rezultat acumularea de lichid în locul procesului inflamator.

Granulomul se poate forma cu îngrijire dentară de calitate slabă. Foarte des se întâmplă dacă se formează cavități la umplerea canalelor dentare.

Fistula pe gingie se poate forma în timpul tratamentului ca rezultat al perforării rădăcinii dintelui.

Adesea se formează atunci când dintele de înțelepciune este erupt sau atunci când dinții copilului sunt erupți pentru o lungă perioadă de timp. Există o traumă a gingiilor din interior. Se umflă și se inflazează sub influența lui microflore patogene, care este prezentă în cavitatea bucală.

Dacă tratamentul este început în timp și se elimină focalizarea inflamației supurative, cavitatea se vindecă. În absența tratamentului, fistula rămâne pe gingie și probabilitatea formării unui număr de noi formațiuni este mare.

simptome

Corect diagnosticarea bolii poate numai dentist. Cu toate acestea, formarea unei fistule este caracterizată de un număr de caracteristici externe. Separat aceste simptome nu poate însemna că apare un proces inflamator în gingiile cu formarea unei fistule. Aceste semne ar trebui să fie în majoritate.

Formarea fistulei se caracterizează prin următoarele caracteristici:

  • Cum se trateaza o fistula pe gingiedurere la nivelul gingiilor cu presiune. Dar nu trebuie sa uitam ca un astfel de sentiment poate aparea daca guma a fost deteriorata in timpul unei mese sau a unui alt efect mecanic;
  • mobilitatea dintelui atunci când este expusă;
  • ușoară creștere a temperaturii corpului sau în zona gingiei.

Dacă locul acumulării de puroi este adânc în gingie, atunci poate fi detectat numai prin examinarea cu raze X.

Tipuri de fistule în gingie

Cauzele fistulei pe gingieTipul bolii depinde în mod direct de cauza care a provocat-o, de la dentare prelungită până la îngrijirea dentară.

Fistula după rezecția dinților: îndepărtarea dinte provoacă un proces inflamator în țesuturile gingiei, maxilarului sau sinusurilor. Infecția poate fi introdusă în timpul intervenției chirurgicale sau ca rezultat al îngrijirii necorespunzătoare a cavității după intervenția chirurgicală.

Fistula la locul dintelui se poate forma dacă are o rezistență insuficientă pentru focarele de inflamație care se dezvoltă sub dinții situați unul lângă celălalt.

De asemenea, poate apărea fistula dacă au fost folosite unelte slab procesate pentru a îndepărta dintele.

În acest caz, procesul inflamator se dezvoltă pe locul dintelui îndepărtat, iar gingiva se umflă. După formarea abcesului începe excreția puroiului. Dacă aveți dureri severe, trebuie să contactați imediat un specialist pentru ajutor. Pentru a elimina un abces pe gingii face o mică incizie și introduceți un drenaj care vă permite să retrageți liber conținutul fistulei. De asemenea, medicul va prescrie medicamente și se va clăti.

Leziunea poate apărea ca rezultat al complicațiilor după îndepărtarea dinților de sus și provoacă inflamația sinusurilor maxilare.

Fistula pe gingie, care rezultă din formarea unui chist pe gingii. Chistul este o formație mică, acumulată în interiorul exudatului purulent, care necesită acces la suprafață. Dacă nu există o astfel de ieșire, este necesară o intervenție chirurgicală, în timpul căreia se creează o fistula "artificială". Pentru a face acest lucru, guma este tăiată pentru a permite pudelul acumulat să iasă.

Fistula sub coroana - un fenomen frecvent in practica dentara. Astfel de fistule pot fi formate dacă, în pregătirea pentru înființarea coroanelor, canalele dintelui nu au fost etanșate. Dificultatea constă în faptul că medicul este forțat să înlăture coroanele de la locul problemei pentru a diagnostica cu precizie boala și pentru a efectua tratamentul.

Fistula pe gingie: tratament

Cum arata fistula pe gingie?Fistula pe gumă nu trece de la sine. Acasă, puteți elimina inflamația pentru o vreme. În acest moment, puffiness va scădea, pus nu va mai fi alocat, adică toate semnele de recuperare vor avea loc. Dar acest lucru poate duce la agravarea problemei, deoarece cariile vor continua să lovească dinții. Despre remedierea completă se poate spune după curățarea canalelor și etanșarea acestora.

Tratarea fistulei la domiciliu este inacceptabilă. La primele semne ale bolii ar trebui să solicitați imediat asistență de la un specialist, care va stabili severitatea leziunii. După cum a diagnostica corect prezența unei fistule este posibilă numai cu ajutorul razelor X.

Tratamentul este stabilit ținând cont de vârsta pacientului și de gradul de infecție. Pentru a trata fistula, de regulă, se utilizează antibiotice cu un spectru larg de acțiune. Dacă pacientul decide să ia medicamente pe cont propriu, fistula, mai devreme sau mai târziu, va apărea din nou.

În primul rând, trebuie să contactați medicul dentist pentru a elimina sursa de agenți patogeni care provoacă inflamații. Este necesar să se vindece dintele afectat și să se elimine resturile de puroi.

Fistula pe gingie: tratament la domiciliu

Pentru a elimina disconfortul la domiciliu, se folosesc deseori următoarele metode:

  • clătiți cu fonduri, care includ antibiotice;
  • încălzirea, care promovează retragerea rapidă a exudatului purulent;
  • utilizarea medicamentelor tradiționale;

La domiciliu, utilizarea unei soluții de mumie este eficientă. Pentru prepararea sa, placa este dizolvată în apă fiartă la cald, soluția rezultată este impregnată cu un tampon de bumbac și aplicată pe locul inflamației.

Acțiune antiinflamatoare puternică posedă frunze de eucalipt. Pentru a pregăti produsul, ar trebui să mănânceți frunzele și să le turnați cu ulei vegetal. Medicamentul se utilizează sub formă de loțiuni, care se aplică pe pielea de peste o jumătate de oră.

Puteți elimina inflamația cu ajutorul frunzelor de aloe, bucăți din care trebuie aplicate pe fistula timp de 15 minute.

Este de asemenea folosit pentru clătire soluție de bicarbonat de sodiu și iod, să se pregătească să fie fiert într-un pahar cu apă caldă pentru a dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu și se adaugă 1-2 picături de iod. Această structură ajută să scape de alte boli orale.

Pentru clătiri este recomandat să se utilizeze decocții de plante medicinale, care au proprietăți antibacteriene și vindecătoare. Cel mai eficient folosirea mușețelului chimist, a salvei, a suntei, a mamei-mamă și a mamei vitregă, a cannabulei. Decocțiile trebuie folosite cel puțin de trei ori pe zi.

Fistula pe gingiile copilului

Ce este o fistula?Apariția procesului inflamator la copii este adesea suficientă. De obicei, acest lucru se datorează supurației țesuturilor moi dentare cauzate de creșterea anormală a dinților copilului.

Atunci când dezvoltați o fistulă la un copil, nu trebuie să amânați o vizită la medicul dentist. Deoarece acest lucru nu numai că dăunează corpului copilului în ansamblu, ci poate provoca și boala dinților permanenți și a dinților adiabați dinților.

Tratamentul fistulei la copii efectuate folosind medicamente desemnate medic după examinare și pe bază de plante infuzii și taxele ca o clătire sau agenți antiseptici, cum ar fi Hloregsidin, betadina, Miramistin. În cazuri mai gravee poate fi arătată rezecția dintelui de lapte, care a devenit cauza formării fistulei pe gingie.

Fistula pe gingii în timpul sarcinii

La primele semne ale procesului inflamator pe gingie, trebuie să căutați imediat ajutorul unui medic. Deoarece agenții patogeni pot avea un efect negativ asupra dezvoltării fetale.

Tratamentul include deschiderea canalelor afectate și curățarea acestora, după care dintele va fi sigilat. În plus, pot fi administrați unguente sau agenți de clătire.

Consecințe și complicații

Fistula pe gumă nu arata plăcut din punct de vedere estetic. Boala provoacă dureri severe, iar în absența tratamentului în timp util, dinții sănătoși sunt deteriorați, țesutul osos este distrus.

În formele severe ale bolii, nervii faciali și canalele auditive sunt afectate.

profilaxie

Măsurile preventive joacă un rol important în prevenirea unei astfel de situații periculoase ca o fistulă dentară.

  • Fistula nu gingiilePentru a evita consecințele neplăcute, trebuie să vizitați medicul dentist o dată la jumătate de an, care diagnostichează în timp caria și, prin urmare, împiedică dezvoltarea fistulei.
  • Când apar primele semne ale bolii: bufeuri, înroșire, durere, trebuie să căutați ajutor medical.
  • De la o vârstă fragedă, copilul trebuie învățat să se îngrijească constant și cu grijă de cavitatea orală. Pentru igiena orală se recomandă utilizarea pastelor de dinți care conțin plante medicinale.
  • O atenție deosebită ar trebui acordată consolidării imunității și alimentației. Boala se dezvoltă mai rapid și se desfășoară mai intens într-un organism slăbit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Carii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratareCarii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratare
Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boliTratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
Ce trebuie să faceți în cazul în care bucata de pe gingiile unui copil doare atunci când apăsațiCe trebuie să faceți în cazul în care bucata de pe gingiile unui copil doare atunci când apăsați
Guma a fost umflată în jurul dintelui, ce să facăGuma a fost umflată în jurul dintelui, ce să facă
Boli: tipurile, numele, cauzele și tratamentul bolilor dentareBoli: tipurile, numele, cauzele și tratamentul bolilor dentare
» » Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
© 2021 amigdas.com