amigdas.com

Făină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncă

Ce face barza în naturăÎn cultura umană, există multe povestiri despre barză. Legendele și credințele sunt asociate cu această pasăre, se compun versuri și cântece. Din cele mai vechi timpuri, este considerat un simbol al familiei și loialității. Această pasăre uimitor de grațios nu se obosește pentru a impresiona imaginația cu frumusețea și grația ei.

Cel mai renumit dintre berze este alb. Despre el și acolo va fi un discurs.

Caracteristici generale

Purtătorul de pasăre are douăsprezece specii, albul care apare cel mai des. Caracteristicile sale externe:

  • Pasăre albă, care are o margine neagră pe aripi;
  • grațios alungit gât;
  • subtire;
  • picioare lungi de culoare roșie.

Păsările se disting printr-o plimbare mândră. Când adaugi aripile, ai impresia că e pe jumătate negru.

Bărbații de la femei nu diferă în funcție de culoare. Le puteți distinge după mărimea lor - femelele sunt mai puțin. Prin creșterea păsărilor ajunge la 125 cm, în aria aripilor - 2 metri. Greutatea unei păsări adulte nu depășește 4 kg. Viața păsărilor în natură - până la 20 de ani, în captivitate mai puțin. O pasăre este considerată un ficat lung.

habitate

În cazul în care Storks Live

Unde trăiesc barza albă?Barza albă este stabilită în Europa și Asia. Aceasta este o zonă destul de mare. În ultimii ani, gama sa schimbat spre est.

Pentru iarnă, barza albă zboară în Africa sau India. Populațiile care trăiesc în Africa și Europa de Vest nu zboară spre iarnă, deoarece iernile în aceste zone sunt calde.

În motive de iernare păsările se adună în numeroase turme, formate din mii de indivizi. Păsările tinere pot sta în Africa pentru toate colibele de iarnă. Zborul este la orele de zi. Acestea zboară la o înălțime semnificativă, în timp ce se ridică. Pentru a face acest lucru, sunt confortabili în zonele aerodinamice. Penele evită rutele peste mare.

cuiburi

Ornitologii prezintă un interes deosebit, nu pentru habitatul berzei albe, ci pentru alegerea unui loc pentru cuibul său. Chiar și în secolul al XIX-lea, sa remarcat o caracteristică uimitoare a acestor păsări - înainte de a construi un cuib, Statul urmărește oamenii de mult timp.

În legătură cu această trăsătură sa născut chiar și o credință că, dacă în cetate a apărut un cuib de berze, va aduce prosperitate și fericire locuitorilor. Există cazuri când cuiburile s-au găsit chiar și pe acoperișurile unor case cu mai multe etaje. Oamenii, după ce au găsit o astfel de locuință, nu se supără, ci, dimpotrivă, se bucură. Uneori se pregătesc în mod special niște șoproane, astfel încât pasărea să poată trăi pe acoperișul lor.

Viața în sălbăticie

Descrierea stâlpului albBarza albă este în zbor cea mai mare parte a timpului. Și mai des foloseste energia modalitate profitabilă de zbor - în creștere. Găsindu-se potrivit pentru acest loc, barza poate zbura mulți kilometri fără a-și flutura aripile. Păsările zboară cu 200-250 km pe zi.

În timpul zborului, pasărea poate chiar să ia un pui de somn. Oamenii de știință au atras o astfel de concluzie din datele privind slăbirea pulsului și respirația păsărilor. Audierea în același timp este exacerbată, astfel încât pasărea să poată auzi în ce direcție merge turma.

Pentru păsările de iarnă zboară în numeroase turme. În acest moment, ei trec la alimente de insecte, preferând lăcustele. În Africa ele sunt numite "păsări de salcam".

Pentru a observa barza, oamenii de stiinta folosesc sonerii. Recent, a fost utilizată monitorizarea prin satelit. Această metodă implică furnizarea de transmițătoare cu fețe care transmit semnale către un satelit. Datorită acestei metode, oamenii de știință studiază viața păsărilor, ceea ce hrănește barza și alte momente interesante.

Sursă de alimentare

Ceea ce face barza în natură

Flutura albă mănâncă vertebrate mici și nevertebrate. Ei mănâncă broaște, vipers, lăcuste, mănâncă gândaci, râme, pești mici, șopârle. Mișcările de păsări în timp ce caută mâncare sunt relaxante. Dar, de îndată ce observă pradă, ei se apropie repede de ea și îl apucă. Ei transporta apa puiilor cu ajutorul unui cioc.

Pentru a căuta mâncare, barza ocolește mlaștinile și zonele joase. Structura corpului său îi permite să facă acest lucru. Picioarele cu degetele lungi dau stabilitate pe un teren umed. Un cioc alungit vă permite să obțineți de la adâncime tot felul de bunătăți - crustacee, melci, broaște.

Ei pot colecta chiar și peștii morți, nu mai deranjați:

  • moli;
  • șobolani;
  • păsări mici.

Desigur, nu este atât de ușor să prindeți creaturile vii.

Modul de viață al unei berze albeAripile lor înaripate duc la apă puțin adâncă, nu le place să intre în apă adâncă. Se poate hrăni cu pământul, preferă iarba proaspăt tăiată, unde prind insecte mici. În Africa, plutele se adună acolo unde oamenii au ars iarba. În astfel de locuri puteți vedea sute de păsări. De asemenea, zboară spre câmpuri și colectează larve acolo.

Stork-urile pot aștepta mult timp. De exemplu, se poate ascunde în vecinătatea urzelii rozătoarelor și îl așteaptă să-și scoată nasul. Timpul unei astfel de decolorări nu depășește câteva minute.

În apele tulburi, pasărea vânează "la întâmplare", fără să-și vadă pradă. Ea deschide și închide ciocul în apă până când se va veni o mizerie. O pasăre poate prinde mâncare în zbor prin capturarea unei dragonfly sau a altor insecte. În captivitate, prindeți mâncăruri, cum ar fi câinii, în zbor.

Storkul distruge insectele periculoase: bug-bug, beetle-kuzka, sfeclă roșie. El ajută fermierii să elimine ursul - este o insectă dăunătoare, despre care cunosc toți agricultorii.

În anii de focare de șoareci și șobolani, berzii mănâncă în mod activ acești rozătoare, oferind asistență semnificativă oamenilor.

Într-o zi, o barză are nevoie de 700 de grame de mâncare. Când se hrănește descendenții, acest volum crește considerabil, iar persoanele adulte trebuie să-și petreacă toată ziua în căutarea hranei.

reproducere

White Stork - o pasăre monogamă. El creează o pereche și un cuib pentru reproducere. Cuiburile mai vechi au fost construite numai pe copaci lângă locuințe umane. Păsările le-au construit din ramuri. Mai târziu au început să se așeze pe acoperișurile caselor. Oamenii nu deranjează un astfel de cartier, ci doar se bucură.

În ultimii ani, berzile creează cuiburi pe conductele fabricilor și chiar pe liniile electrice. Un cuib este construit de mai mulți ani. De-a lungul anilor, câștigă o dimensiune în creștere. Se întâmplă că după moartea adulților, cuibul trece la descendenți.

Nestul este început la vârsta de aproximativ șase ani. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece o pasăre trăiește aproximativ 20 de ani.

Primii care ajung la locul cuibului sunt bărbații. În Rusia, acesta este începutul lunii aprilie. Mai întâi apare prima femelă, apoi a doua, între ei lupta pentru dreptul de a deveni o mamă se aprinde. Desigur, nici unul dintre ei nu vrea să rămână o servitoare veche și să-și trăiască întreaga viață singură. La urma urmei, o pereche de berze doar moartea se poate separa. Bărbații nu se amestecă în lupta persoanelor fizice. El îl numește pe câștigător în cuibul său, făcând sunete speciale. Dacă un alt bărbat zboară până la cuib, stăpânul îl îndepărtează nemilos, lăsându-i ciocul.

Femela aduce de la 2 la 5 ouă, mai puțin de 1 până la 7 ani. Ambii părinți le urăsc. De obicei, în timpul zilei este un bărbat, iar noaptea o femeie. Procesul durează 33 de zile. Puii mici au vedere, dar absolut neajutorați.

Pui de creștere

Părinții își hrănesc copiii cu râme, dându-le din ciocurile lor. Puii captează viermi în zbor sau se colectează pe cuib. Crescând, ei iau mâncare din ciocul adulților. Părinții monitorizează descendenții, bolnavii și cei slabi sunt aruncați din cuib. Puii pot, de asemenea, să moară din cauza lipsei de alimente.

După 55 de zile, puii încep să decoleze. Primele încercări sunt urmate de părinți, care le hrănesc pentru încă 18 zile. Persoanele tinere petrec noaptea în cuiburile părinților lor și în timpul zilei învață cum să zboare.

După 70 de zile, tinerii devin independenți și zboară până la iarnă. Adulții zboară mai târziu - în septembrie.

Fapte interesante

Câți berze albe trăiescBarza albă, când se întâlnește cu un cuplu, începe să facă clic cu un cioc puternic. În acest caz, pasărea își aruncă înapoi capul pentru a forma un spațiu de rezonanță, amplificând sunete. Astfel, barbatii comunica.

În ceea ce privește rudele, pasărea se comportă agresiv. Persoanele slabe pot ajunge chiar la moarte.

Numărul de berze din regiunile occidentale scade rapid. Acest lucru se explică prin scăderea numărului de feed-uri, creșterea chimicării naturii, conducând la moartea păsărilor și încălcarea regimului reproductiv. În Rusia, numărul de păsări, dimpotrivă, crește.

În întreaga lume există aproximativ 150.000 de perechi de berze albe, a treia parte din care trăiește în Rusia, Belarus și Ucraina.

Legende interesante legate de pasăre. Statul a fost mult timp considerat un apărător al forțelor satanice. Există o legendă care explică originea păsării. Potrivit ei, Dumnezeu, văzând pericolul șerpilor, a decis să-i distrugă. El a colectat toate reptilele într-un sac și ia cerut persoanei să arunce sacul în mare sau în munți. Dar bărbatul și-a deschis geanta cu curiozitate și a eliberat visurile. În pedeapsă, Creatorul a transformat omul într-o barză și a fost forțat să strângă șerpi toată viața.

Există, de asemenea, o poveste "Caliph-stork", în care un bărbat sa transformat în această pasăre frumoasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
African struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lumeAfrican struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lume
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
» » Făină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncă
© 2021 amigdas.com