amigdas.com

Cum sa alegi un bulgar pentru uz casnic: rating

Tipuri de bulgariO mare greșeală va fi să credeți că puteți alege un bun bulgar fără să vă petreceți timp comparând modelele oferite în magazine. Chiar dacă alegeți un instrument de la un brand bine-cunoscut, nu puteți fi sigur că ați cumpărat exact ceea ce aveți nevoie. Bulgaria poate avea multe caracteristici diferite, dintre care unele nu le puteți folosi.

Vă rugăm să rețineți că limba bulgară este un instrument destul de costisitor, prin urmare plățile excedentare pentru opțiunile inutile sunt inacceptabile aici. Este mai bine să petreceți ceva timp pentru a studia caracteristicile modelelor potrivite pentru dvs., decât să regretați după aceea graba din instrument. Și astfel încât să puteți rămâne pe deplin mulțumiți de activitatea bulgarilor cumpărați, nu trebuie doar să acordați atenție parametrilor săi tehnici, ci și să luați în considerare ratingul celor mai fiabile și mai convenabile dispozitive în funcțiune.

Care este dimensiunea corespunzătoare a discului?

În limba bulgară, funcția elementului de tăiere este realizată de un disc, datorită căruia este posibilă efectuarea tuturor operațiunilor de bază - tăierea, măcinarea și curățarea. Dar datorită particularităților designului, este posibil să se instaleze pe un bulgară un disc cu un anumit diametru. Primul lucru pe care ar trebui să știți este că discul este capabil să ofere o adâncime de tăiere de cel mult 1/3 și ¼ din diametrul acestuia.

Toate varietățile de discuri pot fi împărțite în 5 clase principale:

 • Care sunt modelele bulgarilor115 mm. Acest material consumabil face posibilă tăierea unei adâncimi de 25 mm, motiv pentru care nu sunt potrivite pentru tăierea metalului. Ele sunt utilizate în principal pentru măcinare și operații de tăiere mici.
 • 125 mm. Permite implementarea propilei la o adâncime de aproximativ 4 cm. Cel mai popular tip de disc de astăzi. Dacă o cumpărați cu un set complet de momeli, atunci comandantul va putea să taie cu ușurință orice material. Este de preferat acest tip de consumabile dacă alegeți un bulgar pentru utilizare în țară sau acasă.
 • 150 mm. Soluție excelentă pentru lucrări de reparații. Cu acest disc, puteți tăia cu ușurință beton, conducte metalice și chiar cărămizi, creând o tăiere la o adâncime de 5 cm.
 • 180 mm. Un astfel de disc are sens să achiziționeze pe cei care urmează să facă propria lor construcție sau reparații majore prin stabilirea sistemelor inginerești.
 • 230 mm. Consumabile destinate sculelor electrice profesionale. Ele vă permit să tăiați până la o adâncime de până la 7 cm. Din cauza acestui lucru la domiciliu, acesta este folosit foarte rar.

Evaluarea nevoilor

Atunci când alegeți un bulgar, acordați o atenție deosebită diametrului discului. Ar trebui să corespundă în mod ideal sarcinilor cu care vă confruntați. Și, având în vedere această caracteristică, trebuie să dobândești instrumentul însuși. Dacă cumpărați un disc mai mare, atunci va trebui automat să căutați un model al instrumentului echipat cu un motor mai puternic. Ca rezultat, dispozitivul va deveni mai greu și va fi mai greu să se ocupe de el.

Puterea motorului

Cum să utilizați limba bulgarăAceasta este una dintre cele mai importante caracteristici pe care depinde performanța polizorului, precum și stabilitatea acestuia în condiții de stres. Soiurile oferite în magazine sunt echipate cu transmisii de putere de la 0,5 la 2,6 kW. Dacă alegeți un instrument pentru rezolvarea sarcinilor de uz casnic, atunci veți avea suficiente modele cu o putere cuprinsă între 0,6 și 1 kW.

Dacă decideți să instalați pe o bulgară de putere redusă cercuri grele, atunci imediat cade în viteza de rotație. Prin urmare, trebuie să vă amintiți că bulgara, pe care este instalat un disc cu diametru mai mare, poate fi, în practică, de mică putere și ineficientă.

Numărul de rotații ale axului

Majoritatea modelelor sculei, concepute pentru a lucra cu discuri mari, viteza de rotație este de 7-9 mii rpm. Pentru discurile cu diametru mic, producătorii produc un instrument cu o viteză de până la 12.000.

Rețineți că numărul de rotații afișate pe dispozitiv se referă la ralanti. În timpul funcționării, viteza reală de rotație va fi diferită de viteza declarată. În plus față de modificările versiunii standard Puteți achiziționa un instrument cu un regulator manual, care permite maestrului să regleze manual viteza.

Indicatori ergonomici

De asemenea, atunci când alegeți un instrument, vă sfătuim să acordați atenție ergonomiei performanței. Pentru a face acest lucru, trebuie să țineți cont de parametri precum greutatea dispozitivului, confortul de menținere, numărul de mânere și capacitatea de a stinge vibrațiile.

Număr de mânere

Reguli de siguranță când lucrați cu un bulgarDin această caracteristică, în afară de confort, siguranța exploatării bulgarilor depinde de asemenea. Producătorii produc două tipuri de scule electrice - cu o singură mână și cu două mâini. Dacă aveți nevoie de un model ușor de utilizat, atunci instrumentul cu o singură mână va fi cea mai bună alegere pentru dvs. Dacă este necesar, cu mâna a doua puteți să țineți cu ușurință bulgara pentru corp.

Versiunile mai masive ale bulgarilor, concepute pentru profesioniști, sunt echipate cu două mânere. Utilizarea acestora garantează captarea și reținerea fiabile pentru o funcționare eficientă. În special versiuni ușor de utilizat, echipat cu mânere pivotante sau reglabile, care fac instrumentul mai manevrabil atunci când lucrează în locuri greu accesibile.

Amortizarea vibrațiilor

Rezolvați această problemă, toate aceleași stilouri, care pot stinge până la 80% din vibrații. Este de dorit ca acestea să fie mâini cauciucate care sunt plăcute la atingere. Alege modele cu mânere rigide din plastic nu merită, deoarece acestea durează foarte repede în articulații încheietura mâinii, și nu va funcționa pentru o lungă perioadă de timp cu un astfel de bulgară. Deși dacă nu intenționați să o utilizați pentru muncă pe termen lung, atunci puteți accepta pe deplin acest dezavantaj.

Greutatea și ergonomia sculei

Cum sa alegi un bulgarDacă aveți nevoie de un instrument mai ușor de utilizat, atunci ar trebui să fie un model cu greutate redusă. Din păcate, astfel de modele sunt rareori găsite. Bateriile pentru toate avantajele lor sunt mult mai greu de manevrat, deoarece acestea cântăresc mult mai mult decât omologii lor electrici. În plus față de echipamentul de bază, au și baterii instalate. Pe baza feedback-ului utilizatorilor, modelele cu o greutate de până la 3 kg sunt considerate a fi cele mai ușor de utilizat.

Pentru a înțelege cât de convenabil este acest model sau acel model, vă sfătuim să îl luați în magazin în mână, să îl porniți și să îl porniți. Uneori este prins un instrument, care pentru unii utilizatori poate fi inconfortabil datorită aranjamentului special al stilourilor și nasturilor.

Evaluarea bulgarilor prin fiabilitate

Având în vedere caracteristicile descrise mai sus, devine clar faptul că pentru a ridica o masina de tocat foarte bune între o varietate de propuneri nu este atât de ușor, pentru că în funcție de sarcinile pe care trebuie să îndeplinească cerințe diferite.

Nu poate fi considerat cel mai bun model de bulgari profesioniști grei profesioniști, precum și un instrument destinat utilizării rare la domiciliu. Este necesar să se ia în considerare particularitățile de funcționare ale fiecărui dispozitiv, fără a se uita costul. Acest parametru poate, de asemenea, ajuta cumpărătorul să aleagă modelul ideal pentru el însuși.

Mulți cumpărători chiar și după ce s-au familiarizat cu caracteristicile cheie, care ar trebui să fie luate în considerare atunci când alegeți, se referă adesea la revizuirile utilizatorilor reali, deoarece opinia lor este mult mai obiectivă decât evaluarea modelelor populare. Pe baza acestora, putem distinge următoarele tipuri de bulgari, care sunt adesea cumpărați de compatrioții noștri:

 1. Metabo WEV 10-125 rapid;
 2. Makita BGA452RFE;
 3. Bosch GWS 12-125 CIE;

Metabo WEV 10-125 rapid

Produsul producătorului german nu este o coincidență în primul rând. Despre el, nu există practic nici un feedback negativ, care este de înțeles. Modelul oferă întregul set de funcții care sunt necesare pentru lucru și are, de asemenea, parametri care oferă confort în manipulare. În detaliu, modelul are următoarele caracteristici:

 • Cum să aplicați limba bulgarăblocarea rapidă a discului;
 • protecție de la repornirea și blocarea discului;
 • opțiune de pornire ușoară, protecție la supraîncălzire și suprasarcină;
 • sistem de răcire bine conceput;
 • diametrul maxim al discului este de 125 mm;
 • capacitatea de a regla viteza în intervalul de la 2800 la 10500 pe minut;
 • puterea motorului 1000 W;
 • greutate 2,1 kg.

Consumatorii individuali includ un cablu lung și prezența unui indicator de supraîncălzire. În practică, supraîncălzirea Bulgariei apare după aproximativ o oră de funcționare a dispozitivului în mod continuu la revoluții maxime.

Makita BGA452RFE

Având în vedere recenziile pozitive ale celui de-al doilea loc, a fost acordat modelul bateriei brandului japonez. În timp ce concurează modelele profesionale sunt prea multe pentru ea și nu poate lucra continuu de mult timp, pentru uzul zilnic se potrivește perfect datorită ușurinței și mobilității. Dintre cele mai importante, este posibil să se distingă următoarele caracteristici ale acestui bulgar:

 • Producătorii de bulgariprezența indicatorului unei încărcări a bateriei;
 • sistemul electronic de stabilizare și opțiunea de pornire ușoară;
 • dimensiunea maximă admisă a discului este de 115 mm;
 • viteza limitată de rotație este de 10 mii rotații pe minut;
 • o baterie litiu-ion cu o capacitate de 3 Ah;
 • greutate 1,9 kg.

În condiții reale, acest bulgar pot fi utilizate în mod continuu timp de cel mult o jumătate de oră. După fiecare descărcare a bateriei, după cum este indicat în instrucțiuni, trebuie să faceți o pauză de 20 de minute. Apoi trebuie să petreceți 20 de minute pentru a încărca complet bateria. În lumina acestui fapt, cei care caută un instrument pentru a efectua o mare cantitate de muncă, ar trebui să alegeți un model care să funcționeze din rețea. Există unele dezavantaje pentru acest bulgar. În primul rând, prețul nu este foarte accesibil și, în al doilea rând, riscul de supraîncălzire în cazul discurilor cu o grosime mai mare de 1,4 mm.

Bosch GWS 12-125 CIE

Modelul aparține categoriei de instrumente profesionale și își asumă cu siguranță o poziție în segmentul de preț mediu. Poate fi folosit pentru a efectua diferite tipuri de operațiuni, începând cu tăierea metalului și finisarea cu lustruirea oricărei suprafețe. Dintre avantajele modelului Bosch GWS 12-125 CIE, este necesar să se facă distincția între prezența unui sistem de protecție și vibrații, care asigură o funcționare convenabilă și sigură. Modelul în cauză are următoarele caracteristici de performanță:

 • Cum să utilizați limba bulgarăprotecție împotriva supraîncărcării și blocării discului;
 • mâner reglabil, cu care puteți transforma bulgara într-un instrument stângaci;
 • protecție împotriva opririi și opțiunii de pornire ușoară;
 • diametrul permis al discului 125 mm;
 • control de viteză cu șase poziții în intervalul de la 2800 la 11000 rpm;
 • puterea motorului 1200 W;
 • greutate 2 kg.

În plus, trebuie spus că acest bulgară vă permite să blocați butonul de pornire, permițându-vă astfel să vă relaxați mâinile în timp ce păstrați scula în poziția de lucru pentru o lungă perioadă de timp.

Rezumă

Caracteristici de bulgară pentru casăBulgarul este, fără îndoială, un instrument util, care nu va face rău tuturor proprietarilor. Problema este că alegerea modelului potrivit nu este atât de ușoară. Mulți uită că orice dispozitiv complex trebuie selectat corect, acordând atenție caracteristicilor de performanță din acesta. Și trebuie să faceți același lucru cu bulgara. La urma urmei, astăzi există atât de multe varietăți ale acestui instrument electric de pe piață, încât este foarte dificil să alegeți o opțiune potrivită fără a-ți studia mai întâi capacitățile și a le compara.

Prin urmare, este necesar să se abordeze în mod conștient chestiunea selectării acestei unități și să se determine în primul rând domeniul de aplicare și lista sarcinilor pe care urmează să le îndepliniți cu ajutorul unui grup bulgar. Din aceasta depinde nu numai de performanțele sale, dar și prețul. Deși nu se recomandă salvarea unui astfel de instrument, factorul de preț trebuie încă luat în considerare.

Pentru a simplifica sarcina pentru noi înșine, vă sfătuim să vă familiarizați cu evaluarea modelelor populare și a recenziilor consumatorilor reali. Acesta este exact modul în care mulți proprietari acționează atunci când au îndoieli.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Angrenaj: principiul funcționării, prețul, sfaturi privind alegereaAngrenaj: principiul funcționării, prețul, sfaturi privind alegerea
Caracteristici de reparare ushm (bulgară) cu mâinile lorCaracteristici de reparare ushm (bulgară) cu mâinile lor
Duză shtroborez pe bulgară: a face de mânăDuză shtroborez pe bulgară: a face de mână
Care sunt discurile pentru metalul bulgar?Care sunt discurile pentru metalul bulgar?
Lustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgarLustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgar
Ochelari de protecție și alte mijloace pentru a lucra cu un bulgarOchelari de protecție și alte mijloace pentru a lucra cu un bulgar
Marinate castraveți în stil bulgarMarinate castraveți în stil bulgar
Alegerea unui bulgar: revizuirea modelelor, specificațiilor și prețurilorAlegerea unui bulgar: revizuirea modelelor, specificațiilor și prețurilor
Distribuitor hidraulic: principiu de funcționare și dispozitiv de despicareDistribuitor hidraulic: principiu de funcționare și dispozitiv de despicare
Angle Grinder g13ss hitachi: Prezentare generalăAngle Grinder g13ss hitachi: Prezentare generală
» » Cum sa alegi un bulgar pentru uz casnic: rating
© 2021 amigdas.com