amigdas.com

Ce masura manometrul si ce presiune arata?

Instrument manometruNicio clădire modernă nu poate face fără un sistem de încălzire. Iar pentru funcționarea sa stabilă și sigură este necesar un control precis al presiunii lichidului de răcire. Dacă presiunea din programul hidraulic este stabilă, atunci sistemul de încălzire funcționează normal. Cu toate acestea, pe măsură ce crește, există riscul ruperii unei conducte.

Reducerea presiunii poate duce, de asemenea, la astfel de consecințe negative, cum ar fi, de exemplu, formarea de cavitație, adică bulele de aer se formează în conductă, ceea ce, la rândul său, poate provoca coroziune. Prin urmare, menținerea presiunii normale este extrem de necesară, iar datorită unui manometru acest lucru devine posibil. În plus față de sistemele de încălzire, astfel de dispozitive sunt utilizate într-o varietate de domenii.

Descrierea și funcția manometrului

Cum se utilizează manometrulUn manometru este un dispozitiv care măsoară nivelul presiunii. Există astfel de tipuri de manometre care sunt utilizate într-o varietate de industrii, și, desigur, pentru fiecare dintre ele este proiectat propriul manometru. De exemplu, puteți lua un barometru - un dispozitiv conceput pentru a măsura presiunea atmosferei. Acestea sunt utilizate pe scară largă în construcția de mașini, în agricultură, în construcții, în industrie și în alte domenii.

Aceste dispozitive măsoară presiunea, iar acest concept este cel puțin extensibil, iar această cantitate are și propriile variații. Pentru a răspunde la întrebarea despre presiunea pe care manometrul arată, merită să luați în considerare acest indicator ca un întreg. Aceasta este valoarea care determină raportul dintre forța care acționează pe unitatea de suprafață, perpendiculară pe această suprafață. Practic orice proces tehnologic este însoțit de această magnitudine.

Tipuri de presiune:

 • Măsurată de instrumentatmosferic - presiunea atmosferei pământului, care este creată de masa coloanei de aer;
 • presiunea absolută este un indicator, a cărui numărare, ținând cont de cea atmosferică, pornește de la zero;
 • excesiv - sub semnul redundant diferența dintre cei doi indicatori ai atmosferei și absolută;
 • vid, sau cu alte cuvinte, evacuat - dimpotrivă, este diferența dintre absolut și atmosferic sau barometric;
 • Diferențial este diferența dintre doi indicatori măsurabili care nu sunt relevanți pentru indicatorii naturali.

Pentru a măsura fiecare dintre tipurile de indicatori de mai sus, există anumite tipuri de manometre.

Clasificarea instrumentelor

Tipurile de manometre diferă în două moduri: în funcție de tipul de indicator pe care îl măsoară și de principiul acțiunii.

Prin primul semn, ele sunt împărțite în:

 • Cum se utilizează un manometruinstrumente concepute pentru măsurarea presiunii atmosferice, altfel se numesc barometre;
 • Instrumente care măsoară exces și absolut;
 • manometrele de vid, sunt proiectate pentru a măsura diferența de presiune atmosferică și absolută;
 • atometre, măsurați presiunea redusă (până la 40 kPa);
 • taximetre, tipul de manometru care măsoară presiunea în exces a limitei superioare de 40 kPa;
 • manometre diferențiale, măsurați diferența de presiune.

Ele lucrează pe principiul echilibrării diferenței de presiune printr-o anumită forță. Așadar, dispunerea manometrelor este diferită, în funcție de modul în care se produce exact această echilibrare.

În conformitate cu principiul acțiunii, ele sunt împărțite în:

 • Reguli de selectare a manometruluilichid, echilibrarea diferenței de presiune în astfel de dispozitive apare datorită presiunii hidrostatice a coloanei de lichid, dispozitivul folosește principiul vaselor de comunicare;
 • izvoarele arcului au un design simplu și sunt folosite pe scară largă pentru măsurarea presiunii medii pe o gamă largă;
 • membrana, pe baza compensării pneumatice, echilibrarea presiunii apare datorită elasticității cutiei de membrană;
 • electrocontact, sunt utilizate în sistemele de monitorizare automată și de alarmă, deoarece pot fi utilizate pentru a controla mediul măsurat datorită mecanismului electrocontact încorporat;
 • Diferența este utilizată pentru a măsura nivelul lichidelor sub capul fluxului de lichid, vapori și gaz cu ajutorul diafragmelor.

Prin numire, există tipuri de manometre, cum ar fi:

 • Cum se utilizează manometruldispozitivele tehnice generale sunt utilizate pentru a măsura presiunea lichidelor, a gazelor și a vaporilor neutre din punct de vedere chimic la aliajele de cupru;
 • oxigen, acestea sunt produse în cazuri albastre, cu o indicație de O2 pe cadran, sunt utilizate pentru a măsura presiunea de oxigen în cilindri sau viduri;
 • Acetilena utilizată pentru controlul presiunii în exces a acetilenei;
 • Standardele de referință sunt utilizate pentru testarea altor dispozitive, deoarece au o precizie ridicată;
 • navele sunt utilizate în nave și în transportul maritim;
 • căile ferate sunt utilizate în transportul feroviar;
 • Dispozitivele de înregistrare au un mecanism încorporat care vă permite să reproduceți pe hârtie rezultatul muncii.

Dispozitivul și principiul funcționării

Lichid manometruDispozitivul unui manometru poate avea un design diferit, în funcție de tipul și scopul. De exemplu, dispozitivul care măsoară capul apei are un design destul de simplu și ușor de înțeles. Se compune dintr-un corp și un cadran cu un cadran care afișează o valoare. În cazul în care există un tub tubular încorporat sau o membrană cu suport, un mecanism triplu-sector și un element elastic. Dispozitivul funcționează pe principiul egalizării presiunii datorită forței de schimbare a formei (deformării) membranei sau arcului. O deformare, la rândul său, pune în mișcare un element elastic sensibil, a cărui acțiune este afișată pe scală cu ajutorul săgeții.

Lămpi de presiune lichidă constă dintr-un tub lung care este umplut cu lichid. În tubul cu lichid există o plută mobilă, pe care influențează mediul de lucru, forța capului trebuie măsurată în funcție de deplasarea nivelului lichidului. Manometrele pot fi concepute pentru a măsura diferența, astfel de dispozitive constând din două tuburi.

Reciproc - constă dintr-un cilindru și un piston amplasat în interior. Mediul de lucru în care se măsoară presiunea acționează asupra pistonului și este echilibrat de o sarcină de o anumită mărime. Când se schimbă valoarea, pistonul se mișcă și activează săgeata, care arată valoarea presiunii.

conductivitate termică constă dintr-un filament care este încălzit atunci când o descărcare electrică trece prin ele. Principiul de funcționare a acestor dispozitive se bazează pe reducerea conductivității termice a gazului cu presiune.

Lămpi de presiune lichid pentru măsurarea presiuniiManometrul Pirani numit în onoarea lui Marcello Pirani, care a proiectat pentru prima dată dispozitivul. Spre deosebire de termoconductoare, este alcătuit din cabluri metalice, care este, de asemenea, încălzit în timpul trecerii curentului prin ea și este răcit de mediul de lucru, și anume de gaz. Când presiunea gazului scade, efectul de răcire scade și temperatura cablajului crește. Valoarea este măsurată prin măsurarea tensiunii din fir în timp ce curentul trece prin ea.

ionizare sunt dispozitivele cele mai sensibile care sunt utilizate pentru a calcula presiunile reduse. După cum rezultă din numele dispozitivului, principiul său de funcționare se bazează pe măsurarea ionilor care se formează sub influența electronilor asupra gazului. Numărul de ioni depinde de densitatea gazului. Cu toate acestea, ionii au o natură foarte instabilă, care depinde direct de mediul de lucru al gazului sau vaporilor. Prin urmare, pentru a clarifica se aplică un alt tip de manometru McLeod. Rafinarea se datorează unei comparații între gabaritul de ionizare și mărturia dispozitivului McLeod.

Există două tipuri de dispozitive de ionizare: cu un catod fierbinte și rece.

Primul tip a fost proiectat de Bayard Allert, constă din electrozi care funcționează în modul triodic, iar un filament acționează ca un catod. Cel mai obișnuit tip de catod fierbinte este un manometru ionic, în construcția căruia este construit un mic colector de ioni pe lângă colector, filament și grilă. Astfel de dispozitive sunt foarte vulnerabile, putând pierde cu ușurință calibrarea, în funcție de condițiile de funcționare. Prin urmare, citirile acestor dispozitive sunt întotdeauna logaritmice.

Catodul rece are și propriile sale soiuri: un magnetron integrat și un indicator Penning. Principala lor diferență constă în poziția anodului și a catodului. În proiectarea acestor dispozitive nu există filament, deci trebuie să lucreze până la 0,4 kW pentru munca lor. Utilizarea unor astfel de dispozitive nu este eficientă la un nivel scăzut al presiunii. Pentru că nu pot câștiga și nu se pot alătura. Principiul funcționării lor se bazează pe generarea curentului, ceea ce este imposibil în absența completă a gazului, în special pentru ecartamentul Penning. Deoarece dispozitivul funcționează numai într-un anumit câmp magnetic. Este necesar să se creeze traiectoria dorită a mișcării ionilor.

Marcajul de culoare

Unde este manometrul utilizatManometrele care măsoară presiunea gazului au corpuri colorate, sunt special pictate în diferite culori. Există mai multe culori primare care sunt folosite pentru a culori corpul. Ca un exemplu, manometre, care măsoară presiunea oxigenului, sunt carcasa albastră cu O2 condiționale calibre denumire de amoniac au colorat în galben, acetilenic corp - alb, hidrogen - verde inchis, clor - gri. Instrumentele de măsurare a presiunii gazelor combustibile sunt vopsite în roșu și negru necombustibil.

Beneficiile utilizării

În primul rând, merită remarcat versatilitatea manometrului, care este capacitatea de a controla presiunea și de ao menține la un anumit nivel. În al doilea rând, dispozitivul vă permite să obțineți indicatori exacți ai normei și abaterea de la acestea. În al treilea rând, disponibilitatea aproape orice persoană își poate permite să achiziționeze acest dispozitiv. În al patrulea rând, dispozitivul este capabil să lucreze în mod stabil și neîntrerupt de mult timp și nu necesită condiții sau abilități speciale.

Utilizarea unor astfel de dispozitive în domenii cum ar fi medicina, industria chimică, mașinile și autovehiculele, transportul maritim și altele care necesită un control precis al presiunii, facilitează foarte mult munca.

Clasa de acuratețe a instrumentului

Caracteristicile dispozitivuluiO mulțime de manometre și fiecare tip este atribuită o anumită clasă de precizie în conformitate cu cerințele GOST, care se referă la marja de eroare, exprimată ca procent din domeniul de măsurare.

Există 6 clase de precizie: 0.4-0.6-1.1-5-2.5-4. De asemenea, pentru fiecare tip de manometru diferă. Lista de mai sus se referă la manometrele de lucru. Pentru dispozitivele de arc, de exemplu, următoarele valori corespund cu 0,16-0,25 și 0,4. Pentru cele cu pistoane - 0,05 și 0,2 și așa mai departe.

Clasa de precizie este invers proporțională cu diametrul scării instrumentului și tipul instrumentului. Adică, dacă diametrul scării este mai mare, precizia și eroarea manometrului scade. Clasa de precizie indicată în mod convențional prin următoarele litere latine KL poate fi găsită și CL, care este indicată pe scara dispozitivului.

Valoarea erorii poate fi calculată. Pentru aceasta, se folosesc doi indicatori: clasa de precizie sau KL și domeniul de măsurare. Dacă clasa de precizie (KL) este 4, intervalul de măsurare este de 2,5 MPa (Megapascal), iar eroarea este de 0,1 MPa. Calculat prin formula produsului clasa de precizie și intervalul de măsurare împărțit la 100. Deoarece eroarea este exprimată ca procent, rezultatul ar trebui convertit într-un procent prin împărțirea cu 100.

În plus față de formularul de bază, există o eroare suplimentară. Dacă pentru calcularea primului tip sunt folosite condiții ideale sau cantități naturale care afectează caracteristicile de proiectare ale dispozitivului, atunci al doilea tip depinde direct de condiții. De exemplu, privind temperatura și vibrațiile sau alte condiții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un acumulator hidraulic și care este principiul său de funcționare?Ce este un acumulator hidraulic și care este principiul său de funcționare?
Cum de a alege o pompă de presiune pentru o casă privată?Cum de a alege o pompă de presiune pentru o casă privată?
Cum de a alege o stație de pompare pentru o casă privatăCum de a alege o stație de pompare pentru o casă privată
Sisteme de închidere de închidere: aplicație în practicăSisteme de închidere de închidere: aplicație în practică
Senzor de presiune: principiu de funcționareSenzor de presiune: principiu de funcționare
Dispozitivul și reglarea comutatorului de presiune al acumulatoruluiDispozitivul și reglarea comutatorului de presiune al acumulatorului
Schema de conectare a presostatului de apă la pompăSchema de conectare a presostatului de apă la pompă
Comutator de presiune pentru pompa de apa: producatori si preturiComutator de presiune pentru pompa de apa: producatori si preturi
Alimentarea frigiderului cu freon cu mâinile propriiAlimentarea frigiderului cu freon cu mâinile proprii
Postul de pompare marina: tipuri, caracteristici, prețuriPostul de pompare marina: tipuri, caracteristici, prețuri
» » Ce masura manometrul si ce presiune arata?
© 2021 amigdas.com