amigdas.com

Simptomele unei ciume la o pisică: simptome și cum trebuie tratate

Principalele semne ale manechinuluiBolile virale sunt flagelul timpului nostru. Ei vin brusc, uneori din nicăieri și, în lipsa unei atenții corespunzătoare, provoacă complicații grave care reprezintă o amenințare gravă nu numai pentru sănătate, ci și pentru viața pacientului.

Nu toată lumea știe că pisicile sunt, de asemenea, susceptibile la boli virale, la fel ca oamenii, iar una dintre ele este panleucopenia, enterita virală sau, în interpretarea populară, o ciumă.

rapciuga feline - aceasta este o boală destul de frecventă a virusului, rezultatul final frecvent fiind moartea unui animal de companie.

Descrierea bolii

Această boală se caracterizează printr-o rezistență puternică la temperaturi joase și ridicate. Agentul cauzal al acestei infecții virale este parvovirusul, care poate persista în mediul extern mai mult de 1,5-2. Dacă nu începeți să citiți în timp util, atunci boala, așa cum am menționat deja, va lua viața animalului tău.

simptome

Simptomele ciumei la pisici apar rapid, iar perioada de incubație a bolii durează de la 2 la 10 zile. După această perioadă, primele semne clinice. Este dificil să se prezinte lista lor specifică, deoarece variază considerabil în funcție de:

 • de la vârsta pisicii,
 • gradul de patogenitate al agentului patogen,
 • de la imunitatea unui animal bolnav și așa mai departe.

Prin urmare, indicăm doar câteva dintre cele mai caracteristice caracteristici:

 • Cramping în tratamentul pisicilorcomportamentul animalului bolnav se schimbă brusc și vizibil.
 • animalul se ascunde în locuri izolate,
 • temperatura crește,
 • de multe ori există un nas uscat fierbinte,
 • la o temperatură rece locuri sunt căutați,
 • cocoși, stau într-un loc întunecat,
 • poate să stea cu un cap aruncat înapoi și labe alungite,
 • limfocitele la animalele de companie sunt crescute,
 • dacă pisica este deja la o vârstă, atunci această boală poate provoca edem pulmonar, care se caracterizează prin respirație șuierătoare umedă.
 • Pisicile stau adesea peste apă pentru o lungă perioadă de timp și nu o beau.

Ultimul simptom din lista noastră este legat de faptul că, în ciuda faptului că corpul pisicii este foarte deshidratat și necesită reaprovizionarea lichidului, animalul nu îl poate bea din cauza durerii abdominale caracteristice acestei boli. Este cauzată de zgură lichidă și acumulată, care presează intestinele și provoacă astfel sentimente dureroase. În legătură cu deshidratarea, pisicile încep să piardă în greutate. Indiferent de vârstă, animalele pot cădea într-o comă, care poate fi însoțită de crampe.

Grup de risc

pisoi

Cum se îmbolnăvește o pisică cu o boalăCel mai mic grup de risc infecție a ciumei să cadă pisici sănătoase și tinere și pisici sub vârsta de șase ani. Acest lucru este necesar pentru a cunoaște statisticile. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului și creșterea, potențialul de protecție al corpului animalului este epuizat, ceea ce duce la faptul că pisicile cu vârste între 6 și 8 ani sunt cel mai expuse riscului acestei infecții virale. În același grup sunt, de asemenea, destul de copii (până la un an). În această perioadă, corpul pisicilor nu este suficient de puternic și nu poate rezista acțiunii virusului acestei boli periculoase.

gravidă

Pisicile gravide sunt adesea infectate. Acest lucru se datorează cauzelor naturale ale unei scăderi a imunității în legătură cu progeniturile descendente. Ca urmare, bebelușii se nășteu neviabil. Panleucopenia pancreas poate provoca, de asemenea, avort spontan la pisici, precum și mumificarea sau resorbția în uterul fătului.

Persoanele în vârstă

De asemenea, pisicile vechi se îmbolnăvesc de multe ori. Organismul devine incapabil să ofere o rezistență suficientă la atacul bolii.

Diagnosticul bolii

Mai degrabă decât să tratezi un manechinO pungă în pisici, simptomele și tratamentul cărora ar trebui să fie complet sub controlul unui specialist, presupune un grad ridicat de conștientizare a responsabilității pentru viața și sănătatea stăpânului său. În ceea ce privește monitorizarea sănătății unui animal de companie, auto-medicația și autoactivitatea sunt inacceptabile. Chiar dacă animalul dvs. de companie are întregul set de aceste simptome, numai medicul veterinar are dreptul de a diagnostica catnipul. Amintiți-vă că încrederea în sine prea mare în această chestiune poate provoca moartea animalului dvs. de companie. Pentru a face un diagnostic puțin pentru a identifica simptomele. Este necesar să treceți testele corespunzătoare și să le citiți corect.

Pentru a identifica adevăratele cauze ale simptomelor ciumei, va fi necesară trecerea sângelui, urinei și fecalelor animalului la analiză. În unele cazuri, medicii pot recurge la cercetare și înroșirea nazofaringiană.

Apropo, analiza fecalelor este capabila sa detecteze prezenta unui virus de panleucopenie felin felinata chiar si in prima zi a bolii. Prin urmare, dacă nu sunteți neîntemeiată suspiciuni privind o gravă încălcare a stării de sănătate a animalului dvs. de companie, trebuie să consultați sfatul specialiștilor experimentați care recomandă, în astfel de cazuri, să contactați imediat clinica veterinară pentru identificarea în timp util a cauzelor prin livrarea testelor.

Cum se transmite ciuma pisicile?

Fiecare pisică, indiferent de vârstă, rasă, sex, locul și condițiile de detenție, poate fi în pericol. O persoană poate deveni un transportor de parvovirus. Oamenii nu sunt predispuși la această boală cu această infecție. Cu toate acestea, o persoană o poate aduce în casă pe pantofi împreună cu bucăți de pământ. Dacă pisica este o lungă perioadă de timp petrece pe stradă, riscul de a contracta această boală crește.

Pisicile care s-au îmbolnăvit de curând pentru o perioadă de timp au și virusul. Un animal sănătos poate fi infectat prin contactul cu saliva unei ex-pisici. Pentru aceasta, s-ar putea să fie suficient să beți dintr-un vas cu el sau chiar să miroși excrementele unui nou animal infectat.

Mers pe iarbă sau pe pământ, în cazul în care el a folosit pentru a merge înainte de acest vector de virus, pisica, de asemenea, are toate șansele de a se îmbolnăvi.

Din ceea ce sa spus mai sus, este ușor de concluzionat că nu este necesar să aveți un contact strâns cu animalul de companie pentru al infecta. Într-o casă în care o pisică trăia sau vizitează o pisică bolnavă, virusul poate persista timp de șase luni până la un an. În acest sens, dacă animalul moare, este recomandabil să începeți un alt animal de companie după această perioadă de timp. Din păcate, nu este posibil să distrugem virusul bolii pisicii de către orice dezinfectant.

Cum apare ciuma la pisici?

Nu observ că această boală este foarte dificilă. Vine repede și, în contrast, devine evident că ceva nu este în regulă cu animalul. Pannelopenia poate avea mai multe forme diferite de manifestare.

 1. Fulger rapid (super-rapid).
 2. Acută.
 3. Subacută.

Formă rapidă

Cauzele bolilor ciumeiAceastă formă de ciumă se dezvoltă cel mai adesea la tineri. La pisici, simptomele sale se manifestă în principal prin slăbiciune obsesivă și letargie, care crește cu fiecare minut. Corpul animalului începe să apară și refuză să mănânce și să bea. Unul dintre semnele notabile este ca parul animalului devine murdar instantaneu si se lipeste impreuna.

În cazul în care virusul a infectat, de asemenea, sistemul nervos, pisoful începe să se grăbească de la o parte la alta. Încearcă să găsească un loc întunecat, retras, prezintă semne de fotofobie. Din cauza acestui comportament, proprietarii neexperimentați confundă adesea un virus cu o virusă a rabiei.

Boala se dezvoltă și mai mult: animalul se află aproape tot timpul și nu reacționează la nici un stimul extern.

Acestea sunt primele semne ale unei ciume. La pisici, în caz de scurgeri severe, această boală poate provoca vărsături cu spumă de culoare galbenă, precum și diaree de sânge fetidă.

Forma superficială a prickling-ului va cere proprietarului să-l cheme pe medicul veterinar fără întârziere, literalmente în primele două ore.

Flux de curgere acută

Această formă de flux boala de plagă este caracteristică în special pentru pisicile adulte. Simptomele fluxului acestei forme de boală sunt destul de pronunțate, este dificil de observat.

 1. Forma boliiLa începutul bolii, animalul refuză să mănânce, aproape tot timpul se află într-o poziție retrasă, poate dormi în mod constant și nu răspunde la stimuli externi.
 2. Există vărsături de culoare galben-verde, diaree de nuanțe ușoare.
 3. Temperatura fie scade la 37, fie crește până la 41 de grade.
 4. După 48 de ore, vărsăturile pot începe să apară sângerare.

Boala este capabilă să dea complicații. Dacă acestea încep, atunci sistemul cardiovascular suferă. Acest lucru se va observa din aceste motive:

 • tuse uscată,
 • șuierătoare în piept,
 • posibil sufocare,
 • Un animal bolnav poate începe să respire fălcile deschise.

Boala ciumei la pisiciUneori există descărcări de la ochi și nas. Ochii devin roșii, nasul devine fierbinte și uscat. Pe piele există pete roșii, în unele cazuri pot exista formațiuni purulente.

Pisica va dori întotdeauna să bea, dar nu va fi capabilă să reaprovizioneze echilibrul lichidului în organism, deoarece acest lucru va interfera cu spasmele din laringe.

Depășiți singur rana, fără a recurge la un medic veterinar și ieșirea din boală sănătoasă este aproape imposibilă. Cu toate acestea, dacă sa întâmplat un astfel de miracol, atunci puteți presupune cu siguranță că sunteți norocos. În acest caz, pisica supraviețuitoare timp de mulți ani va dezvolta imunitate la această boală.

Dacă animalul nu a murit în decurs de trei sau patru zile, șansele de recuperare sunt în mod semnificativ sporite. Există cazuri rare când chumul este practic asimptomatic. Dar atunci animalul de companie pe 2 sau pe zi piere. În această privință, nu trebuie să vă așteptați la un miracol și la auto-vindecare și imediat trebuie să vă duceți animalul la o clinică veterinară pentru ajutor profesional. În caz contrar, animalul va muri pur și simplu.

Formă subacută de înțepătură

Forma subacută a cursului acestui virus este tipică pentru adulții care au imunitate puternică. În cazuri excepționale, această formă poate să apară la animalele vaccinate și la pisicile în vârstă sănătoasă.

În forma subacută a ciumei la o pisică, simptomele, care sunt identice cu simptomele unui curs acut al bolii, durează 1-3 săptămâni. Cursul bolii nu este la fel de acut, iar șansele pentru un rezultat favorabil, adică de recuperare, sunt foarte mari.

Tratarea ciumei

Simptomele ciumei la pisiciÎn prezent, o asemenea boală, ca o ciumă, amenință aproape fiecare animal domestic. Tratamentul pisicilor are scopul de a ajuta animalul astfel încât animalul de companie să poată face față bolii pe cont propriu. Nu există un tratament special conceput pentru miracole. În acest sens, tratamentul ciumei la pisici poate fi făcut corect numai de un medic veterinar și numai după o examinare amănunțită a pacientului și a rezultatelor testelor.

Bazându-se pe complexul de factori disponibili (severitatea bolii, simptome, vârsta pisicii, evoluția bolii și caracteristicile individuale ale animalului), medicul va putea să aleagă tratamentul individual. Dacă nu aveți o educație medicală specială, merită să începeți să vă angajați în activități de amator, bazându-vă doar pe informații din surse diferite, chiar profesionale. Pentru animalul dvs. de companie sunteți singurul care răspunde și trebuie să înțeleagă că, în caz de dezinformare și, ca urmare, de greșeli în tratamentul, nimeni nu va purta nici o responsabilitate. Și animalul tău poate muri.

Informațiile disociative și incomplete privind tratamentul unui animal dintr-o ciumă și acțiunea în conformitate cu aceste informații pot provoca o reacție înapoi la animal și pot agrava boala.

Mai mult decât atât, aproape întotdeauna tratamentul panleucopeniei feline este efectuat în spitale prin administrarea de medicamente prin stabilirea unui picurator.

Medicamentele care conțin sare, glucoză, un complex de vitamine și minerale, precum și antibiotice și, uneori, agenți pentru a stimula imunitatea. Există cazuri în care boala este depășită prin spălarea stomacului.

Procesul de recuperare poate dura 1-2 săptămâni. Este important să treceți până la sfârșitul întregului curs, numit de medicul veterinar, chiar dacă pisica pare deja recuperată. Procesul de tratament ar trebui să fie în mod necesar controlat de un specialist, astfel încât să poată fi corectat în timp pentru a lua medicamente.

concluzie

Să însumăm rezultatele.

 1. Cum să ajuți o pisică cu o boalăPentru a preveni bolile infecțioase ale animalelor de companie, este obligatorie efectuarea de vaccinări în fiecare an.
 2. Se recomandă să faceți o injecție în paralel cu vaccinul din ciumă și de la rabie.
 3. Dacă, în consecință, animalul a murit, atunci este posibil să înceapă un alt animal de companie numai după un an, în timp ce el trebuie să fie vaccinat împotriva ciumei.
 4. În cazul în care mai multe pisici locuiesc în casă, iar una dintre ele este bolnavă, atunci restul animalelor trebuie vaccinate imediat pentru a evita infecția.
 5. Simptomele ciumei pot fi ușor confundate cu alte boli similare, astfel încât o afirmație independentă a diagnosticului este inacceptabilă.
 6. În nici un caz nu ar trebui să se angajeze în auto-medicamente. Este necesar să contactați medicul veterinar la primele semne suspecte.

Dacă se respectă aceste reguli simple, animalul iubit vă va bucura de societatea sa imensă pentru mulți ani care vor veni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a distinge o infecție virală de o infecție bacteriană?Cum de a distinge o infecție virală de o infecție bacteriană?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
Bolile Cat: cum o persoana trateaza diareea unei pisici, fotografieBolile Cat: cum o persoana trateaza diareea unei pisici, fotografie
Boala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratamentBoala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratament
Pisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratamentPisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratament
Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?
» » Simptomele unei ciume la o pisică: simptome și cum trebuie tratate
© 2021 amigdas.com