amigdas.com

Cum să cuplați corect cârligul pe linie

Hook noduri de legareÎncepătorii pun adesea întrebarea cum să cravată în mod corespunzător un cârlig, există vreo diferență în care nodul să o facă. Este clar că pescarul nu este un alpinist, iar o grămadă nereușită nu va duce la dezastru. Dar poate duce la dezamăgire: când cârligul este un trofeu mult așteptat, iar ligamentul se desprinde brusc. Se dovedește că orice nod slăbește puterea pădurii pentru a se rupe. Nodul corelat corect reduce probabilitatea de rupere a dispozitivului.

Clasificarea nodurilor

Pentru alegerea corectă a nodului, ia în considerare: forța, grosimea, tipul de linie, tipul de cârlig, tehnica și condițiile de tricotat. În conformitate cu condițiile de utilizare se disting următoarele tipuri de noduri:

 • Cu rezistență maximă la tracțiune. Cercetările efectuate au demonstrat că nodurile slăbesc forța unui fir datorită deformării sale la răsucire. Închiderea nereușită reduce rezistența liniei la 90%. Unele dintre cele mai fiabile puncte de atașare sunt Snood (95% strength) și Stepped (putere de 95%).
 • Cu ușurința legării. Există cazuri când este dificil de făcut: degete reci, amorțite, mâini lipicioase, nor de țânțari, întuneric. În astfel de cazuri, există noduri simplificate, cum ar fi "Opt", "Palomar", "Clinch", "Bloody".
 • Cu ușurință de decuplare. Uneori este necesar să dezlegeți ușor nodul, de exemplu, pentru a schimba cârligul, "Opt" este potrivit pentru acest lucru.
 • Pentru diferite tipuri de linii de pescuit. Există trei tipuri principale de fir: mono, panglică, fluorocarbon. Pentru mono-lisps sunt mai potrivite: "Clinch", "Snud", "Bloody". Panglica este cel mai bine asociată cu Snood, Palomar. Fluorocarbonul este nodat "Clinch", "Snood", "Palomar", "Opt".
 • Cârlige cu ochi legat de "Palomar". În cazul în care ochiul cu o lopată, conectați "Stepped", "Snore". Pentru cârlige uriașe ia "Palomar".
 • Există noduri universale, care conectează orice abordare. Un exemplu în acest sens este Snud.

Noduri pentru începători

Cum să legați un cârlig de o linie: o selecție de noduri testateCum de a lega în mod corespunzător un cârlig la linie, învăța în prealabil. Începătorii pescari, având dificultăți de înțelegere într-un număr imens de modele de tricotat, doresc să aleagă fixarea ideală a cârligului.

Primul lucru pe care trebuie să-l stăpâniți este Snood: unul fiabil și potrivit pentru toate tipurile de lemn și cârlige. Schema de legare a unui cârlig la linie:

 1. Îndoiți firul, formați o buclă.
 2. Linia de pescuit îndoită este aplicată de-a lungul antebrațului, lăsând o buclă liberă, apoi firul este filetat în ea.
 3. Țineți marginea bucla cu o mână, cealaltă înfășurați vârful în jurul firului principal și antebrațul, efectuați 3 până la 10 rotații.
 4. Întoarceți antebrațul, capătul liber este trecut în orificiul creat anterior.
 5. Susținând buclele, strângeți cu atenție bucla. Toate tăieturile inutile.

Cel de-al doilea nod care este stăpânit este "Opt". "Opt" este cel mai simplu, care este legat rapid chiar și în întuneric.

 1. Buclele sunt formate de capătul liber al firului.
 2. Prin bucla formată anterior, capătul liber este înfășurat de trei ori.
 3. Un pic strângeți bucla, obțineți o figură asemănătoare celor opt.
 4. Împingeți cârligele cârligului prin primul și cel de-al doilea semnal al celor opt.
 5. Strângeți, cultură inutilă.

Cârlige pentru peștiAsigurați-vă că pentru a învăța să tricot "Palomar", "Clinch", "Bloody", "Stepped" - acestea sunt noduri clasice de pescuit. Iată modelele de tricotat.

"Stepped" este folosit pentru cârlige cu o lopată, foarte durabilă. Modelul de tricotat al nodului pas cu pas:

 1. Răsuciți linia de pescuit în jumătate, formați o buclă, aduceți-o în cârlig.
 2. Capătul liber este realizat cu trei sau patru rotații în jurul unui fir, pliat în două, legat de fir.
 3. Apoi, cele două fire ale liniei sunt legate, fac trei sau patru rotații.
 4. Capătul filetului este filetat în bucla formatată la prima treaptă, strânsă, excesul tăiat.

"Palomar" este ideal pentru cârlige cu ochi. Dezavantajul acestei fixări este consumul mare atunci când se leagă:

 1. Rabatați linia în jumătate, cu o marjă mică.
 2. Buclele formate sunt filetate în ochiul cârligului, capătul liber al firului îndoit este trecut în buclă și a făcut o rotire în jurul buclei.
 3. Îndreptați buclele create la primul pas și treceți un cârlig prin el.
 4. Strângeți designul rezultat, îndepărtați inutil.

"Sângeros" este numit după culoarea sa, înainte de a fi legat la capătul genelor, care a pedepsit pescarii vinovați și au obținut o culoare a sângelui. Scopul principal - legarea lemnului de diferite diametre. Iată schema de fixare a cârligului pentru acest nod:

 1. Introduceți firul în ochi, întindeți-l cu zece centimetri.
 2. Degetele cu degetele degetului de lângă ureche, înfășurați capătul liber în jurul liniei principale, faceți de la trei la șapte rotiri.
 3. Treceți-l prin bucla formată în paragraful doi și strângeți-o. Îndepărtați rămășițele.

Cum de a lega un cârlig pe o linie?"Clinch" fixează foarte bine cârligul, are o mare rezistență pentru rupere. Se folosește pentru cârlige cu ochelari. Nu se recomandă aplicarea acestuia pe o panglică și pe un fir de diametru gros. Prin modul de legare este similar cu "Sângeros", dar la final se adaugă un nod suplimentar, care fixează mai bine fixarea.

 1. Linia este filetat în ochiul cârligului, firul este întins timp de cincisprezece centimetri.
 2. Fixați degetele în apropierea urechii, formați-le în viitoarele bucle, înfășurați firul în jurul valorii de principală, faceți aproximativ șapte rotații.
 3. După înfășurare, vârful liber este introdus în bucla formată la a doua etapă.
 4. După ce trece linia în buclă, se obține o altă buclă formată din fir, vârful său fiind trecut prin ea.
 5. Strângeți cu atenție, tăiați excesiv.

Caracteristici de tricotat

Când legați un cârlig de linie, amintiți-vă caracteristicile care vor ajuta la îmbunătățirea nodurilor:

 • Dacă există vreo îndoială, cum să legați un cârlig de o linie de pescuit, schema Snud este universală, folosiți-o.
 • Noduri tricotat pe "umed", umed înainte de finisare strângere. Umezirea este necesară pentru a reduce deformarea în timpul răsucirii și arderii posibile atunci când este încălzită de frecare puternică.
 • Pentru cârligele de dimensiuni medii, faceți 5-7 rotații, pentru o dimensiune mai mare de 7-10 rotații.
 • Schema, cum să lega cârlige de pescuit la o linie de pescuit, există pe orice cârlige de ambalare și linii de pescuit. Dacă pachetul lipsește informații despre tipul de site, atunci acesta este analizat pe site-ul producătorului.
 • Verificați fortăreața și corectitudinea nodurilor îmbinate. Sugeți pentru cârligul legat cu forța necesară, verificați rezistența. Nodurile bine legate au o formă frumoasă și compactă.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să tricot un nod dublu "opt" corectCum să tricot un nod dublu "opt" corect
Cum să conectați corect armarea la fundație: metode și reguli de lucruCum să conectați corect armarea la fundație: metode și reguli de lucru
Cum sa tricot armatura crochet - un ghid pentru incepatoriCum sa tricot armatura crochet - un ghid pentru incepatori
Cum de a lega o linie de pescuit la bobina pe o bobină pentru o tijă de pescuit de iarnăCum de a lega o linie de pescuit la bobina pe o bobină pentru o tijă de pescuit de iarnă
Knot clinch: tipuri de modul de a legaKnot clinch: tipuri de modul de a lega
Cum să tricot un nod înnodat și un cârlig pe o frânghieCum să tricot un nod înnodat și un cârlig pe o frânghie
Cum să atașați lesa principală la linia de pescuitCum să atașați lesa principală la linia de pescuit
Cum de a lega mormyshk în mod corect la linia de pe un tija de iarnăCum de a lega mormyshk în mod corect la linia de pe un tija de iarnă
Ce este mormyshka și cum să-l prindăCe este mormyshka și cum să-l prindă
Cum se face legarea armăturii pentru fundațieCum se face legarea armăturii pentru fundație
» » Cum să cuplați corect cârligul pe linie
© 2021 amigdas.com