amigdas.com

Unelte de mașini-unelte ca bază a industriei mașinilor-unelte

Producția de mașini-unelteIndustria mașinilor-unelte este una dintre ramurile care formează fundația construcției de mașini, care oferă oricărei întreprinderi de producție mașini și echipamente, iar consumatorul final cu articolele de consum necesare.

Construcția de mașini-unelte include producția de:

 • mașini-unelte;
 • echipamente de forjare și presare;
 • utilaje pentru prelucrarea lemnului;
 • instrumente de prelucrare a metalelor.

Dezvoltarea construcției de mașini-unelte în țară va permite modernizarea producției în toate ramurile industriei, iar aceasta, la rândul său, va asigura o creștere a productivității muncii, competitivitatea produselor finite, economisind atât costurile materiale, cât și cele ale forței de muncă.

Machine History Tool

Este sigur să spun asta toate prototipurile de mașini-unelte moderne a apărut în perioada 14-17. Deci, în 1677, în Tula a fost forată o instalație de foraj cu un sistem de acționare cu cai pentru a fora trunchiuri la tun. Turnul rusesc A. Nartov la începutul secolului al XVII-lea nu a creat nici un strung, expozițiile cărora sunt păstrate în muzeele din Rusia și Franța. În anul 1714, M. Sidorov a făcut prima mașină cu mai multe stații pentru găurirea simultană a douăzeci și patru de butoaie.

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, construcția de mașini a apărut ca o industrie în Anglia. Stramosul ei este fierarul G. Maudsley. El si-a deschis afacerea si, pe o baza industriala, a inceput productia de masini-unelte de taiere, perforare, frezare, frezare, frezare si alte masini-unelte.

Istoria mașinilor-uneltePrima fabrică de mașini-unelte din Rusia, construită în 1790, a fost fabrica de păsări. Era în St. Petersburg. Dar până în 1913 au existat trei astfel de fabrici.

În anul 1933, ordinul Comitetului de Industrie al Poporului privind dezvoltarea construcției de mașini-unelte a pus bazele industriei mașinilor-unelte ca o industrie în Uniunea Sovietică. URSS a devenit liderul industriei de mașini-unelte mondiale nu numai în ceea ce privește numărul de mașini vândute, dar și din punct de vedere tehnologic. Totul sa schimbat după prăbușirea Uniunii, toate conexiunile dintre întreprinderile care erau acum în diferite țări au fost distruse.

Tendințele lumii

Au trecut ultimele douăzeci de ani creșterea mondială a consumului de mașini de 3 ori, iar producția a ajuns la o valoare de o sută de miliarde de dolari. În lume, cea mai mare pondere în producția de mori este ocupată de Asia, urmată de Europa, cea de-a treia de America de Nord și de Sud.

Liderul industriei mașinilor-unelte este China, care în 2014 a împins Japonia și Germania din poziții de conducere. În China, capacitățile de producție ale producătorilor de automatizare, hidraulică și control numeric sunt concentrate.

Activitățile comune cu desfășurarea unei politici coordonate sunt conduse de companiile din Germania și Japonia. Ei schimbă resurse de marketing și de inginerie, să organizeze expoziții comune, sub o marcă, să realizeze producția de mașini-unelte.

În lume nu există țări care să poată fi numite exportatori sau importatori de mașini-unelte. Unele dintre produsele pe care țara le consumă, celelalte exporturi. În Germania, Italia, Japonia, producția de mașini-unelte are o proporție mai mare decât consumul. Conducerea în aprovizionare este în China, urmată de Germania, urmată de Italia și Statele Unite.

Revigorarea industriei

Industria mașinilor-unelteGuvernul Federației Ruse face programe reale de susținere industria internă de instrumente și industria mașinilor-unelte. Finanțarea este alocată din buget, fondurile private sunt investite în proiecte de cercetare și dezvoltare pentru a crea noi modele și tipuri de mașini. Parcul de construcție a mașinilor este în curs de renovare la întreprinderile complexului de apărare-industrial din cauza alocării fondurilor în cadrul programului de rearmare a armatei.

Rolul integratorului întreprinderilor din industria mașinilor-unelte este chemat să îndeplinească statul "Stankoprom" creat în 2013. El a combinat activele statului din această industrie cu scopul de a crea cel mai mare producător rus de mașini de developat și mașini-unelte. Sarcina exploatației este de a înlocui modelele importate cu produsele naționale.

Un rezultat pozitiv pentru industrie este activarea investițiilor private. Așadar, în 2014, în orașul Azov, regiunea Rostov, a fost construită și construită o fabrică de mașini-unelte de la zero. Proiectul, alături de producătorul ceh KOVOSVIT, a fost implementat de Compania rusească cu răspundere limitată "Grupul MTE".

Creșterea finanțării nu va permite RF pe termen scurt să realizeze progrese în acest domeniu din cauza crizei din industrie din 1990 și 2000 și din cauza politicii de sancțiuni. La urma urmei, dezvoltarea construcției de mașini-unelte este influențată de parteneriatul cu companii străine în ceea ce privește schimbul și transferul de tehnologii avansate.

Întreprinderi de mașini rusești din Rusia

În Rusia există aproximativ o sută de întreprinderi, care pot fi atribuite industriei mașinilor-unelte. Acestea includ:

 • Masini-unelte de plante46 de întreprinderi care produc mașini de tăiat metale;
 • 25 de instalații care produc echipamente de forjare și presare;
 • 29 producători de instalații sanitare, de tăiere, de măsurare;
 • 7 institute implicate în cercetare și dezvoltare;
 • 45 de birouri de proiectare implicate în proiectarea mașinilor-unelte și a componentelor acestora.

Liderii industriei mașinilor-unelte includ:

 • Stația de construcție a mașinilor grele Ivanovo;
 • Instalația de mașini-unelte Chita;
 • compania "Kirov-Stankomash".

OAO "Fabrica de mașini grele Ivanovo" Aceasta este una dintre cele mai mari fabrici de mașini-unelte, unde se fabrică echipament de înaltă tehnologie și echipament științific intensiv. El este specializat în producția de mașini orizontale de găurit, mașini grele și unice, dispozitive și unelte de frezat, centre de prelucrare. Oferă servicii pentru prelucrarea pieselor. Poate fabrica mașini în funcție de desenele individuale ale clienților și oferă, de asemenea, servicii post-vânzare clienților.

SA "Unitatea de mașini-unelte Chita" - aceasta este singura întreprindere din Rusia care produce echipamente magnetice și tehnologice pe magneți permanenți. În plus, uzina produce diferite mașini de tăiat metale, cum ar fi mașinile semiautomatice de tăiat filet, masa de găurire verticală, canelură orizontală de frezat universală cu o placă turnantă. Clienții sunt întreprinderile de construcție a mașinilor din Rusia și țările din străinătate.

Cele mai bune fabrici de mașini-unelteOOO Kirov-Stankomash oferă mașini de prelucrare, frezare orizontală, frezare și forfecare la întreprinderile din Rusia, Republica Belarus și Ucraina, care lucrează în domeniul energetic, al construcțiilor de mașini, al construcțiilor navale și al altor industrii. Compania utilizează pe scară largă tehnologii inovatoare. O direcție nouă și de succes a activității lor este ingineria și service-ul.

Câștigătorul concursului All-Russian "100 cele mai bune bunuri din Rusia" în 2017 a fost o societate cu răspundere limitată NPO Stankostroenie pentru mașina de găurit-frezat-frezat cu comandă numerică. Acesta este un produs de referință al industriei de mașini-unelte din Rusia, care are elemente unice de design și caracteristici tehnice. Modelul mașinii CNC STC 50 este multifuncțional și este proiectat pentru diferite tipuri de procesare.

Dezvoltarea de noi producții

În perioada 2011-2017 în Rusia au fost lansate o serie de noi producții în industria mașinilor-unelte:

 • În cadrul FSUE "Instrument Making Plant" din Triogorny, a fost deschis un atelier pentru producția de mașini de strunjit, de frezat și alte mașini-unelte. Astfel de mașini sunt solicitate în ingineria mecanică, caracteristicile lor nu sunt inferioare modelelor străine. Prețul mașinilor-unelte este mult mai mic în comparație cu omologii lor străini.
 • Deschiderea atelierului modernizat de producere a mașinilor-unelte CNC a avut loc la complexul de producție deschis "Akhtuba".
 • Orașul Kurgan a fost marcat de deschiderea unei fabrici de mașini-unelte pentru producția de echipamente și unelte petrolifere.
 • Deschiderea de noi fabrici de mașini-uneltePrimul și singurul atelier pentru producția de scule de tăiere a fost deschis la OAO Votkinsky Zavod.
 • Compania japoneză Takisawa a transferat drepturile la asamblarea, vânzarea, punerea în funcțiune și întreținerea strungurilor CNC la uzina electromecanică Kovrov.
 • Ansamblul primelor mașini-unelte CNC din concernul germano-japonez a fost demarat de către OOO Ulyanovsk Machine-Tool Plant.

Și nu aceasta este întreaga listă a industriei de mașini-unelte care a început o nouă producție de mașini-unelte sau a deschis planuri de mașini-unelte de la zero. Dacă se mențin tendințele actuale din industria mașinilor-unelte, inclusiv sprijinul financiar acordat statului, construcția mașinilor rusești va fi capabilă să crească producția și să-și mărească competitivitatea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării saleMașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării sale
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Crearea unei mașini pentru forjarea la rece a propriilor mâiniCrearea unei mașini pentru forjarea la rece a propriilor mâini
Crearea unei mașini din lemn pentru un atelier de lucru la domiciliuCrearea unei mașini din lemn pentru un atelier de lucru la domiciliu
Crearea unei mașini cnc cu mâinile taleCrearea unei mașini cnc cu mâinile tale
Tipuri de EDM și prelucrarea metalelorTipuri de EDM și prelucrarea metalelor
Masina de frezat verticala - unitate de taiere verticala metalicaMasina de frezat verticala - unitate de taiere verticala metalica
Multiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantajeMultiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantaje
Unelte CNC, tipuri, domeniu de aplicareUnelte CNC, tipuri, domeniu de aplicare
» » Unelte de mașini-unelte ca bază a industriei mașinilor-unelte
© 2021 amigdas.com