amigdas.com

Cum să taie ghearele unei pisici acasă

Cum să taie ghearele unei pisiciPisicile sunt prădători. Au dinți ascuțiți și gheare mai puțin periculoase. În sălbăticie fără aceste unelte, animalele nu ar supraviețui. Dar acasă nu sunt necesare gheare ascuțite. Ghearele lungi interferează cu animalul de companie și încearcă să le facă mai scurte. Pisicile rezolva problema necomplicata: ascutiti ghearele cu privire la orice obiecte potrivite (in functie de pisici). Cel mai adesea, acestea sunt bucăți de mobilier tapițat.

Dacă proprietarii nu doresc să schimbe în mod regulat mobilierul rănit, vor trebui să scurteze ghearele la animalul lor de companie. Astăzi vă vom spune cum să tăiați ghearele unei pisici acasă.

Este necesar să tăiați ghearele unei pisici

Tunsul corect al ghearelor pisicilorDesigur, ghearele sunt foarte bune sunt importante pentru pisici. Fără ei, ei nu se pot urca pe un copac, se pot proteja de alte animale, trec efectiv pe o varietate de suprafețe. Cu toate acestea, pisicile au nevoie de gheare normale. Ghearele prea lungi devin o piedică. De aceea pisicile sălbatice le mănâncă de copaci.

Cum rămâne cu animalele de companie? Nu au nevoie deloc de gheare. Într-un apartament sau într-o casă privată nu trebuie să urce copaci. Ghearele împiedică mersul pe laminat, scânduri din lemn, parchet sau covoare.

Taie ghearele pisicilorNu este un secret că ghearele pisicii interne cresc mult mai repede decât cele ale rudelor sale sălbatice. Prin urmare, animalele de companie vor ascuți ghearele mereu. Nu există mobilier la dispoziție. Singura cale de ieșire din această situație este de a tăia ghearele în timp.

Și aici, în fața proprietarilor animalului, apare întrebarea: cum să tăiem ghearele pisicii? Întrebarea este nerezonabilă, deoarece majoritatea proprietarilor se tem de acțiunile lor inept de a face rău animalelor de companie. În plus, există întotdeauna consilieri care spun că nu merită să taie ghearele de pisici. Se presupune că este dăunător sănătății. Să înțelegem asta.

"Pentru" și "împotrivă" tăierii ghearelor

Să începem cu argumentele din favoarea această procedură:

 • Înainte și după tăierea ghearelorPisicile nu pot Whittle propriile gheare pentru a asigura o lungime. Dacă acestea sunt prea lungi, va exista riscul de pachete lor, și în creștere în tampoane picior, ceea ce poate duce în cele din urmă la claudicație animalului.
 • Ghearele de tăiere de la animalul de companie ușurează proprietarii de cheltuieli neprevăzute pentru înlocuirea mobilierului și tapetului în casă.
 • Dacă casa are copii, atunci această procedură este o necesitate absolută. Pisicile cu pene au puțuri mici. În timpul jocului cu copilul, animalul de companie poate provoca un rănire gravă copilului cu gheare fără capăt.
 • Taierea ghearelor în animalele de companie este o necesitate, dacă participă la expoziții.

Acum să luăm argumentele adversarii forfecare la pisici:

 • Schemă de tăiere a ghearelor unei pisiciAceastă procedură este prea traumatică. Chiar dacă proprietarul știe cum să taie corect ghearele unei pisici, aceasta va afecta în continuare animalul de companie. Faptul este că partea excitată a ghearei este de numai 3 mm. După tăiere, se deschide accesul la structurile neeratinizate. Aceasta este o poartă deschisă pentru infecție.
 • Tăierea ghearelor durează pisica, pentru că are terminații nervoase.
 • Tăierea ghearelor face pisicile mai puțin agile. În plus, riscul de accidentare a animalelor de companie crește. De exemplu, un animal după o coafură va dori să urce pe covor. Acesta va sari, dar nu va fi capabil sa prinde pe gramada covorului si sa cada.
 • Tăiați ghearele în mod regulat. Aceasta este o procedură deranjantă, nu merită zgârieturi mici pe mobilier.

Cât de des să tăiem

Pălării negre de pisică tăiateFrecvența acestei proceduri este strict individual. Proprietarul animalului ar trebui să afle cât de repede cresc ghearele în pisică și să facă un program individual pentru procedură. Unele pisici nu trec prin ea mai des decât o dată pe lună, altele trebuie să treacă printr-o tunsoare 2 și uneori de 3 ori pe lună.

Dacă o pisică trăiește nu numai acasă, dar de multe ori merge pe stradă, atunci cel mai probabil, tăierea ghearelor va avea mult mai rar. Ei vor fi cusuta cu el intr-un mod natural. Dar nu atât de eficient încât puteți renunța complet la tunsoare.

Pregătiți pentru procedură

Ghearele de distrugereÎnainte de a începe o tunsoare, trebuie să învățați totul structură gheare. Aceasta este principala condiție pentru finalizarea cu succes a procedurii.

Gheara are o cochilie solida exterioara, sub care pasta este ascunsa. Există vase de sânge și terminații nervoase în el. Pulpa ocupă cea mai mare parte a ghearei. Este imposibil să-l deteriorezi. Partea keratinizată este întreruptă. Sunt doar câțiva milimetri la vârful cuiului.

Pentru a evita o eroare, în avans să ia în considerare ghearele elevului la luminator. Ele sunt bine translucide și datorită acestui fapt puteți vedea limita pulpei de țesut cornificat. Este la această graniță și trebuie să tăiați ghearele.

Desigur, înainte de a începe procedura, trebuie să pregătiți instrumentele potrivite.

Instrumente pentru efectuarea procedurii

Taierea ghearelor pisiciiCine nu ar spune că, și de a folosi foarfece și clești de manichiură de sex feminin stabilite pentru această procedură pur și simplu nu este în valoare de nou-veniți. Desigur, în cazul în care proprietarul pisica a făcut câteva sute de ori, este sigur să tăiați ghearele de la animale de companie și folosind foarfece de unghii, dar pentru incepatori este mai bine să nu-l risc. Se recomandă ca gazdele neexperimentate să utilizeze următoarele facilități:

 • Foarfece speciale, numite gheare. Sunt realizate din oțel inoxidabil puternic și special concepute pentru acest scop.
 • Trimmer cu ghilotina. Este mai bine pentru începători să folosească acest dispozitiv. Este foarte ușor de operat și absolut sigur pentru animalele de companie.
 • Fișier rigid de unghii. Puteți utiliza un fișier de unghii obișnuit dintr-un set de manichiură.

Toate instrumentele trebuie utilizate înainte de utilizare dezinfecta. Nu este necesar să se fiarbă. Este suficient să procesați unelte cu alcool.

De asemenea, va fi de prisos să pregătim discuri wadded, peroxid de hidrogen și un antiseptic - clorhexidină. Aceste elemente sunt utile dacă proprietarul atinge pulpa.

Cum să taie ghearele unei pisici

Tăiați ghearele unui pisoi micPrimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să prindeți un pisoi și să îl țineți strâns. Se recomandă implicarea unui asistent în procedură. Cu siguranță, pisoiul va fi împotriva când proprietarul începe să-și taie ghearele. Animalul de companie poate începe să se desprindă. Dacă efectuați singură procedura, mâna se poate tremura. Aici și înainte de răniți aproape. Asistentul va ține pisoiul în spatele picioarelor din spate, iar maestrul din față.

Pisica a lansat gheareleDupă ce pisoiul este fixat, puteți începe să tăiați ghearele. dar în avans trebuie să-i dați animalului să-i elibereze. Nu este dificil să faceți acest lucru: apăsați degetul pe pernă. Pisicul va elibera imediat "arma".

Tăierea trebuie să fie indentată la o distanță de cel puțin 1 mm de partea vizibilă a pastei. Dacă încercați să tăiați la margine, atunci sunt foarte bune să atingeți vasele de sânge.

Este necesar să puneți un tundă sau un gheare perpendicular creasta ghearei, determină distanța sigură de celuloză și taie partea ascuțită. După tăiere, puteți începe să ascuțiți gheara. Cu ajutorul unui fișier este necesar să netezi marginile ascuțite ale tăieturii.

Sfaturi utile pentru incepatori

Cuțitele de tăiere vor fi și mai ușoare dacă urmați următoarele recomandări:

 • Pisoi cu părul păr blondUtilizați numai un instrument ascuțit. Dacă este plictisitor, atunci în viitor ghearele vor începe să se despartă.
 • Piciorul animalului de companie în timpul procedurii trebuie să fie bine aprins. Deci, este mai bine să vedeți limitele pulpei.
 • Dacă pisoiul nu permite tăierea tuturor ghearelor la un moment dat, atunci se poate face pas cu pas. Pentru orice alt nerv nervos animalul de companie.
 • Nu este necesar să faceți o coafură într-o zi și să vă spălați animalul.
 • Dacă pisoiul rezistă cu înverșunare, atunci este mai bine să nu luați șanse. Du-l la veterinar. Procedura corectă de tăiere în clinică este ieftină.

concluzie

A tăia ghearele de păr acasă nu a fost o problemă este de dorit obișnuiți cu animalul ei de companie de la o vârstă fragedă. Efectuați procedura mai bine cu ajutorul unor unelte speciale, mai degrabă decât foarfece de manichiură. Dacă proprietarul nu este sigur de abilitățile sale, este mai bine să căutați ajutorul unui medic veterinar. El va face totul bine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințeCum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințe
Îngrijirea câinilor și a pisicilor - ce este această procedură?Îngrijirea câinilor și a pisicilor - ce este această procedură?
Cum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați gheareleCum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați ghearele
Învățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentăÎnvățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentă
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum să înveți un pisoi să se zgârieCum să înveți un pisoi să se zgârie
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Plase de țânțari de protecție pe geamuri pentru siguranța pisicilorPlase de țânțari de protecție pe geamuri pentru siguranța pisicilor
Gheare monter pentru alpinism pe stâlpiGheare monter pentru alpinism pe stâlpi
» » Cum să taie ghearele unei pisici acasă
© 2021 amigdas.com